Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Autó-generátor nem tölt rendesen
Lapozás: OK   160 / 160
(#) VIM válasza huggybear hozzászólására (») Dec 29, 2025 / 1

Szia!
Idézet:
„az akkumulátor negatív saruja meleg volt. Nekem ez kábel hibára utal.”
Talán nem is a kábel hanem inkább a kábel vége ott ahol melegszik (a saruban) ott van az átmeneti ellenállás hiba. Amikor ráindítasz, az önindító akkora áramokat vesz fel, hogy kimelegíti a kötéspontot miközben az oxidálódik. Vágd le azt a negatív akkusarut és csinálj fémtiszta kötést egy új saruval és így teszteld majd a töltésedet.
(#) blasz válasza huggybear hozzászólására (») Dec 29, 2025 /

Ha van mód rá keríts egy tényleg jó bikakábelt,és azzal csinálj negativot a kocsin.Az akkusarun mérj töltést bikával és utána nélküle ez majd megmutatja ha rossz a kábeled.
(#) Inhouse válasza szs hozzászólására (») Dec 29, 2025 /

Sokszor viszik gyárilag is az akku negatívról a testkábelt a kasznira és a motorra is. Semmi gond nincs belőle, csillagpont.
Idézet:
„Nem hiszem, hogy látva jobban tudnánk, hogyan melegedett”

A préselt ólom akkusaru elég rossz hírnévre tett szert az idősebb autók körében.
(#) szs válasza Inhouse hozzászólására (») Dec 29, 2025 /

Egyről beszélünk, én is ezt mondtam, és hogy a gyári állapotra törekedjen, ne a generátoházra kösse át a testet.
(#) huggybear válasza szs hozzászólására (») Jan 6, 2026 /

Sziasztok!

Boldog Új Évet!

Elvittem ma a szakihoz az autót és arra jutott, hogy meg kell szüntetni ezeket a kábel ellenállásokat (bocs, nem tudom milyen szakszót használt). A lényeg, hogy a sarukat kell forrasztással javítani. Jövő hét csütörtökön megcsinálja. Remélem onnantól jó lesz a rendszer. Köszönöm mindenkinek az eddigi segítséget / tanácsot. Ha megvan a javítás és teszteltem is, akkor jelentkezni fogok az eredménnyel. G.
(#) proli007 válasza huggybear hozzászólására (») Jan 6, 2026 /

Feltehetően átmeneti ellenállásról beszélt..
(#) Inhouse válasza huggybear hozzászólására (») Jan 7, 2026 /

BÚÉK!
Jó meló, ilyenkor jó hosszan rohadnak a sodrat elemi szálai, nem egyszerű forrasztani, előtte megtisztítani... Vágni sem igazán lehet belőle, mert annyi tartalék általában nincs rajta. Ha kábel csere, az meg húzós. De legyen rendbe rakva, fontos.
(#) huggybear válasza Inhouse hozzászólására (») Feb 4, 2026 / 1

Sziasztok!

Szeretnék megköszönni minden tanácsot, az autó járt szerelőnél (01.16), ahol a negatív akksi saru cseréjét és forrasztásos rögzítését (is) követően a töltés tökéletes. Azóta még véltetlenül sem megy 14V alá, de közelébe se, kb. 14.5-re beállt. Használatban ez 957 km-t jelent.
Igaz a szaki mondta, hogy nekik ezt követően is előjött a hiba és cseréljem ki a generátort, de tesztelni akartam a kábel javítás eredményét, így nem cseréltem ki. Szerintem addig nem is fogom, amíg újra fel nem bukkan a hiba. Szóval köszi mindenkinek! G.
(#) Inhouse válasza huggybear hozzászólására (») Feb 4, 2026 /

Örülök, hogy jó lett, remélem egy daragib most kitart.
Következő: »»   160 / 160
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem