Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Autó-generátor nem tölt rendesen
Szia!
Idézet: Talán nem is a kábel hanem inkább a kábel vége ott ahol melegszik (a saruban) ott van az átmeneti ellenállás hiba. Amikor ráindítasz, az önindító akkora áramokat vesz fel, hogy kimelegíti a kötéspontot miközben az oxidálódik. Vágd le azt a negatív akkusarut és csinálj fémtiszta kötést egy új saruval és így teszteld majd a töltésedet. „az akkumulátor negatív saruja meleg volt. Nekem ez kábel hibára utal.”
Ha van mód rá keríts egy tényleg jó bikakábelt,és azzal csinálj negativot a kocsin.Az akkusarun mérj töltést bikával és utána nélküle ez majd megmutatja ha rossz a kábeled.
Sokszor viszik gyárilag is az akku negatívról a testkábelt a kasznira és a motorra is. Semmi gond nincs belőle, csillagpont.
Idézet: „Nem hiszem, hogy látva jobban tudnánk, hogyan melegedett” A préselt ólom akkusaru elég rossz hírnévre tett szert az idősebb autók körében.
Egyről beszélünk, én is ezt mondtam, és hogy a gyári állapotra törekedjen, ne a generátoházra kösse át a testet.
Sziasztok!
Boldog Új Évet! Elvittem ma a szakihoz az autót és arra jutott, hogy meg kell szüntetni ezeket a kábel ellenállásokat (bocs, nem tudom milyen szakszót használt). A lényeg, hogy a sarukat kell forrasztással javítani. Jövő hét csütörtökön megcsinálja. Remélem onnantól jó lesz a rendszer. Köszönöm mindenkinek az eddigi segítséget / tanácsot. Ha megvan a javítás és teszteltem is, akkor jelentkezni fogok az eredménnyel. G.
Feltehetően átmeneti ellenállásról beszélt..
BÚÉK!
Jó meló, ilyenkor jó hosszan rohadnak a sodrat elemi szálai, nem egyszerű forrasztani, előtte megtisztítani... Vágni sem igazán lehet belőle, mert annyi tartalék általában nincs rajta. Ha kábel csere, az meg húzós. De legyen rendbe rakva, fontos.
Sziasztok!
Szeretnék megköszönni minden tanácsot, az autó járt szerelőnél (01.16), ahol a negatív akksi saru cseréjét és forrasztásos rögzítését (is) követően a töltés tökéletes. Azóta még véltetlenül sem megy 14V alá, de közelébe se, kb. 14.5-re beállt. Használatban ez 957 km-t jelent. Igaz a szaki mondta, hogy nekik ezt követően is előjött a hiba és cseréljem ki a generátort, de tesztelni akartam a kábel javítás eredményét, így nem cseréltem ki. Szerintem addig nem is fogom, amíg újra fel nem bukkan a hiba. Szóval köszi mindenkinek! G. |
Bejelentkezés
Hirdetés |