Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Logó és cégér, ki mit használ és hogyan
Lapozás: OK   2 / 2
(#) bbb válasza Skori hozzászólására (») Vas, 19:48 / 1

Esetleg amivel még lehet játszani, a vezetékneved jelentéséből kiindulva egy seregély rajzát felhasználni. Ez egy egész jó kiinduló alap az ötlethez. A csőrétől a begyén át a farkáig megvastagítva a vonalat egy elég szép "S" betű alakzatot kapunk, majd ehhez idomulva jöhet a "kori" is.
A hozzászólás módosítva: Vas, 19:50
(#) Skori válasza gg630504 hozzászólására (») Vas, 20:31 / 1

Köszönöm mindenkinek! Kaptam olyan tanácsot is hogy az egyszerűbb néha jobb. Aztán elgondolkoztam, hogy nem csak úgy egy panelen elképzelve kell jónak lennie, hanem pl.:
Hogyan nézne ki ez, egy készülék előlapján?
Emiatt egyelőre inkább egyszerűsítettem rajta, és megrajzoltam a nyáktervezőben kétféle méretben (így "alkatrészként" feltehető lesz a panelre).
A játék kedvéért egy diódás verziót is meghagytam, de nem tudom, hogy azt is fogom-e használni.
Szerk, most látom, hogy a diódás logón marha nagyok lettek a karikák, ezt még módosítom.
A hozzászólás módosítva: Vas, 20:38
(#) Skori válasza bbb hozzászólására (») Vas, 20:33 /

Jó ötlet, köszönöm, és észben tartom, de ezt majd akkor ha kevésbé technokrata logót szeretnék!
(#) Alkotó válasza Skori hozzászólására (») Vas, 21:09 /

Egész jók. Nekem a "tömbszerű" S is tetszik.
Apróság, de a részeletekből áll össze az egész. Ugye ez egy jelkép, egy aláírás, nem árt ha tökéletes.
Az R és I között jó szerintem a távolság, ami érzetre hasonló a K-O közit távolságra. De az S-K és az O-R karakterek között is növelni javaslom egy picit a távolságot.
A K keskenyebb mint az O és R. Ez szúrja a szememet. Csinosabb lenne olyan K-t rajzolni, aminek középen van egy kis vízszintes része, és utána tátja ki a két csápját.
Kényelmes a paneltervező, de egy rajzoló programban sokkal több lehetőség kínálkozik, amit aztán DXF-ként ki lehet exportálni, amit az Eagle be tud importálni.
(#) tki válasza Alkotó hozzászólására (») Hé, 1:16 /

Szerintem:
- a K betű nyila, a tranzisztor emittere nyugodtan kerülhet az alsó szár végére, hogy a képzeletbeli alapvonalhoz illeszkedjen, mert így biceg, zsúfolt is egy kicsit a K belseje, úgy viszont jobban látszana, mi az,
- az S betű egy vezetősáv, így furcsa, hogy az elején, az S betű alján nincs forrszem, a végén meg van,
- a térközök kicsik (és nem egyenletesek, de ráér a végén),
- annyi bonyolítás talán még belefér és műszakibbnak is nézhet ki, ha az O betűben középen, vízszintesen légrés lenne, mint a hiperszil vasakban, hátha bejön (az S betű közepén meg akár egy kondenzátor is lehetne, csak az R betűre nem tudnék mit kitalálni), : -)
- nekem továbbra is furcsa a pont a nagy I betűn, ill. túl nagy a forrszem.
A hozzászólás módosítva: Hé, 1:16
(#) gg630504 válasza Skori hozzászólására (») Hé, 8:28 /

ISOCPEUR betűtípussal tettem egy próbát.
Szerintem az egy forrszem pont, hogy jó. Jelzi, hogy csak jelzés.
(#) Gafly válasza gg630504 hozzászólására (») Hé, 8:44 /

Eddig nekem eddig ez teszik.
(#) NGY válasza Skori hozzászólására (») Hé, 9:58 / 2

Egy másik megközelítés
A hozzászólás módosítva: Hé, 10:03

skori_2b.jpg

(#) tothbela válasza Skori hozzászólására (») Hé, 17:29 / 2

Volt egy gitáros ismerősöm, violin kulcs volt a kisujjára tetoválva. Ez mondjuk zenész körökben elmegy. Ez a diódás tranzisztoros betűk elektrós csoportban aranyos, de amint említed, nem csak panelen, hanem előlapon is jól kell kinéznie. Abban viszont nem vagyok biztos, hogy egy zeneszerető egyén aki mondjuk megvesz egy jó hangú erősítőt látni szeretne egy tranzisztort az előlapon. Karesznak van olyan barátja/ügyfele, aki nem akar az erősítő előlapján semmi cicomát. Néha túlzásba esünk, de lehet hogy nem kellene. Építettünk egy csöves erősítőt gitárhoz. Reverb, zajzár, miegymás benne volt. A sok poti mögé tettünk ledeket, hogy mindig tudja a felhasználó melyik poti aktív, szerintünk jó lett. Megvette egy zenész, csak egy kikötése volt. Azt a karácsonyfa díszt szüntessük meg rajta. Inkább megtanulja mi micsoda. Ez így Barbi babás hellókittys játék. Nem kell bele led, mert férfiatlan. Izzólámpa vagy glimm. Kivettük a fényeket, így már jó.
(#) tki válasza tothbela hozzászólására (») Hé, 17:46 /

Jogos; az ügyfélkör meghatározása nélkül nem lehet logót készíteni. : -) Én "termék" alatt kicsit mást értettem eddig.
(#) Alkotó válasza tothbela hozzászólására (») Hé, 17:51 /

Érdekes a felvetésed, és a gitárerősítővel való példád. Amennyire ezt én meg tudom ítélni, éppen ezek azok az eszközök, amin tengernyi bigyó, és hozzá rengeteg felirat van, és hozzá egy orbitális méretű logó is jár ráadásnak. Itt néhány LED már szinte elveszne a sokaságban.
De természetesen minden véleményben van/lehet okosság, Skori pedig próbál járható ösvényt találni a dzsungelben.

felirat.jpg

(#) Skori válasza tothbela hozzászólására (») Hé, 19:34 /

Ezért vettem ki a diódát, de ha a végletekig leegyszerűsítem akkor csak a betűk maradnak. A K betűn az apró nyíl talán nem túl zavaró, de mégis egyedivé teszi, és szerintem nagyon adja magát. Esetleg lehetne más színű mint a logó többi része, így másmilyen hatást keltene. Illetve nyilván lehet többféle verziót is készíteni.

A túlcsicsázott dolgok sok-sok, és sokféle színű leddel valóban gagyi hatást keltenek. De ha van egy domináns szín, és esetleg egy attól eltérő, de azzal harmonizáló, ami csak kiemelt dolgokhoz kell, akkor nagyon profi hatást is kelthet. A karácsonyfa kinézet nekem sem jön be.

Viszont egy ideje a paneleket telerakom ledekkel, és másokat is erre próbálok tanítani. De ezek nem dísznek vannak. Belső funkció visszajelzések, amelyek nagyon megkönnyítik a hibakeresést ill. diagnosztizálást. Ha van többféle táp a panelen (pl. 3,3V 5V, 12V -12V, ±50V) akkor mindegyiken legyen egy led - nem kell kitenni az előlapra, csak dobozon belül. Ugyanígy a fő funkciókra is legyen led a panelen, lássam, hogy a fokozatoknak van tápja, (vagy pl. a forrasztóállomásban megy a PWM).
A hozzászólás módosítva: Hé, 19:42
(#) bbb válasza Skori hozzászólására (») Hé, 20:19 / 1

Nem véletlenül imádom a komolyabb szerverek/alaplapok LED visszajelzőit. Csak ránézel mégis mi nem jó benne, mi világít... Pl. RAID kötetből kiesik egy lemez, ott a narancs figyelmeztető jel, hogy valami nem jó, mellette a HDD hibára utaló pötty, s hogy melyik, az meg a HDD-nél világít. De mondjuk duplatáposnál nem feltétlen vennéd észre, ha az egyik kimegy. Nosza felkiáltójel világít, s hozzá a tápegység ikonja, ekkor már csak meg kell nézni hátul, mégis melyiken nem zöld Tényleg szuper dolog a jól megtervezett visszajelző rendszer.

Amúgy meg ne színezd, ha NYÁK-ra kerül, úgy is egyszínű lesz a feliratozással, tehát ott nem látszik, máshol meg csak furcsán néz ki
Ami még a fejembe jutott, hogy ha így hagyod meg és felteszed az "I"-re a pontot, akkor a működést jelző LED kerülhetne a pont közepébe.
(#) user1914 válasza Skori hozzászólására (») Kedd, 7:30 / 1

Szevasz!
Ma mindezt egy réz felületnek dedikálod és ónozott, vagy aranyozott felületkezelést kap szerintem király.
Üdv. M.
(#) img válasza gg630504 hozzászólására (») Kedd, 8:04 /

Ez a legkifejezőbb és legharmonikusabb szerintem is, és ahogy Skori is mondta: a kevesebb több.

Egyetlen dolgot módosítanék rajta: az S betűt egy határozottabb betűtípusból tenném bele, (nagyobb alsó résszel és kisebb felsővel) mert ez, így, egy ruhafogasnak tűnik.
(#) Allf válasza Skori hozzászólására (») Kedd, 8:24 /

Mivel mind nagybetű, igy céges rövidítésre asszociál (Sarkos Kortársak Országos Repülési Intézete?í).
A hozzászólás módosítva: Kedd, 8:25
(#) user1914 válasza Allf hozzászólására (») Kedd, 8:39 /

Ez mind nyomtatott betű.
(#) gg630504 válasza img hozzászólására (») Kedd, 9:03 / 1

Igen, az 'S' betűvel nem vagyok megelégedve.
A teteje jobb oldalán kezdett visszalógni, töröltem.
Az alja bal oldalon felkunkorodik, látom, hogy nem jó, de nem volt kedvem kijavítani vízszintesre.
Biztos van, aki gyakorlott vektoros betűfaragó, de az nem én vagyok. Hogy jó is legyen.
(#) tothbela válasza Alkotó hozzászólására (») Kedd, 10:59 / 1

Azért hoztam fel mint példát, mert az ismeretségi körömben és azon túl vannak a zenészek, vannak a Bélák, végül pedig Pityu. A zenészek nem igen konyítanak az elektronikához, viszont fejből vágják még álmukból felébresztve is, hogy melyik évjáratú erősítőt szerelték Elektro Harmonix csövekkel, melyiket Sovtek csövekkel, melyik 6L6, melyik EL34 csövekkel van szerelve. Melyik ládában van Vintage30 melyikben G12H, melyikben Greenback. Azt viszont egyik sem tudja hogy kell összekötni 4 darab hangszórót hogy az eredő impedancia a kívánt legyen.
Vannak aztán a Bélák, ők nagyon keveset értenek a zenéléshez, szinte csak annyit, hogy a gitárt melyik oldalán kell pengetni hogy szóljon. Na jó, egy-két dalt el tudnak pötyögni. Ezek a Bélák találnak ki olyat, hogy:
-Teszek neked ide az erősítő hátára egy kis piros kijelzőt, ezen látod mekkora a végcsövek nyugalmi árama. Mellé egy potit, azon tudod majd állítani, ha csövet cserélsz. Alá meg odaírom, hogy 35mA, mert nálad ennyi a normális.
-Nem kell, úgy is hozzád hozom ha csöveket kell cserélni.
Hát ennyi. A Pityu az kivétel, mert ő épít, javít, moddol, meg zenél is. Ebből a fajtából van a legkevesebb. Pityuknak van logójuk az én Pityu cimborámnak is. A logó sok éven át formálódott, egy stilizált trióda is lett volna benne, ám sokak idegenkedtek tőle. Ez lett a végeredmény. A Google dob ki néhány videót ha beírod hogy: ARYST
(#) mek-elek válasza tothbela hozzászólására (») Kedd, 11:56 /

Idézet:
„Kivettük a fényeket, így már jó.”

Nem vagyunk egyformák...
Annak idején mikor kapott önálló "polcot" az NC440-em néha bekapcsolva maradt, mivel nem lehetett szemből látni a stroboszkópot. Nem szívesen fúrtam meg az előlapját, a feliratba kapott egy kis zöld ledet. Ha felszínesen ránéztem nem is látszott, de én tudtam hova kell nézni az információért. Csövek, van aki kivilágítja, van akinek elég a fűtés fénye. Amikor GGL ECC82-k kerültek a hibridbe elsőre zavart, hogy szemmel csak úgy nem látom, hogy működik e. Aztán rájöttem milyen szögben lehet látni a fűtőszálat, és ennyi. Szerintem az előlapon annyi fényvisszajelző kell, amiből egy rátekintéssel lehet látni, hogy aktív e a berendezés.
(#) Skori válasza img hozzászólására (») Kedd, 16:59 / 1

Módosítottam az S betűn. Jobb vagy rosszabb?
(#) Skori válasza Skori hozzászólására (») Kedd, 17:17 /

Vagy lehetne PNP tranzisztor benne...
(#) szendi001 válasza NGY hozzászólására (») Kedd, 18:19 /

Szia! Szerintem ez nem olvasható, erős intiúcióval sem.
(#) szendi001 válasza gg630504 hozzászólására (») Kedd, 18:22 /

Fáradjon meg az MI. Egész jókat csinál.
(#) szendi001 válasza bbb hozzászólására (») Kedd, 18:24 /

Ez egyedi, de panelra lehetne tenni a madarat. Általában a márkanév logó ügyekben az jó ami egyértelmű, és megragadja az embert elsőre. alma...
(#) szendi001 válasza Skori hozzászólására (») Kedd, 18:27 /

Mi a termék, és ki acélcsoport? (titkok nem érdekelnek, csak a lényeg)
A hozzászólás módosítva: Kedd, 18:27
(#) Skori válasza szendi001 hozzászólására (») Kedd, 20:32 /

A panelekre régebben gyalogkakukkot raktam fel, de ez jogvédett (hobbi paneleken nem gond, de eladásra szánt cuccokon problémás lehet), ezért kell helyette más.
Az új koncepció a "kockaság", nicknév, és az elektronika összegyúrása, olyan egyszerű vonalas rajzba, ami bármire rátehető. Tehát rárajzolható egy NYÁK panelre, de szükség esetén egy készüléken (pl. HiFi cucc, vagy műszer) se mutasson rosszul.
A hozzászólás módosítva: Kedd, 20:36
(#) img válasza Skori hozzászólására (») Kedd, 21:00 /

Mindenképpen csapott sarkú S karaktert szeretnél? Ha nem, akkor szerintem lehetne másféle (gömbölyűbb) is: később keresek a neten található fontok között.
(#) Alkotó válasza img hozzászólására (») Kedd, 22:00 /

Általában a logókhoz, emblémákhoz használt betűket nem "megtalálják" hanem külön megtervezik. Vannak erre szakosodott grafikusok, de néhány betűt önerőből is meg lehet rajzolni.
Azért is előnyös a saját betűterv, mert akkor figyelembe lehet venni a felhasználói igényeket, illetve az elérendő célt.
(#) img válasza Alkotó hozzászólására (») Kedd, 22:20 /

Értem, Skorinak van grafikusa?
Következő: »»   2 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem