Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Arduino
A klónok CH340 Soros-USB illesztőjének drivere (Letöltés)
Lapozás: OK   868 / 868
(#) vladcepes hozzászólása 10:32 /

Arduinon Nano

Sziasztok!
Próbáltam keresni ehhez a kérdéshez megfelelő topikot de nem igazán találtam.,de végül is Arduinoval kapcsolatos kérdés lenne. Van egy cockpit racing szimulátorom. Ehhez vettem DC5V WS2812B 5050 RGBIC LEDsort egy 5M/ 300db led. A PC - vel összekötve Arduinon kersztül 9-es lábra kötve a Din-t ,PC-n a SimHub-programban kiválasztottam a Led típusát, kiderült hogy az Arduino Nano csak 150 Ledet enged címezni. Kiválasztottam a maximumot(150 led). Program elindítva játékkal együtt teljesen jól csinálta a dolgát (vagyis a 150 ledre küldte amit kell). Most jön a kérdésem. Mondom bekötöm párhuzamosan öket így lesz 2x150 és akkor mindkét oldalon fogja futtatni amnit kell. De hogy mégjobb legyen, mivel nem olyan hosszú a Cockpit így négyfelé osztottam a Led szalagot.( 2x1,5M és 2x1M)
Kapnak közös 5V , GND (kimértem a szalagnál is-minden rendben) ,viszont a szalagog meg se nyikkannak. Gondoltam megkérdem tőletek,hogy egyáltalán lehet így párhuzamosan kötni négy szálat? Ha nem, tudok valamit tenni vele?
Válaszokat köszönöm!

Cockpit.jpg

(#) HeZ válasza vladcepes hozzászólására (») 11:10 /

DIn-eket hogy kötötted párhuzamosan? Remélem sehogy. A WS2812B LED-ek igényelnek tápot (0 V & +5 V) és vezérlést a DIn digitális bemenetén. A DOut digitális kimenet a következő LED vezérlésére szolgál. Tehát minden LED (nálad 150 darab) megkapja a tápot, a vezérlő (nálad Arduino Nano) az első LED DIn-jére van kötve. Az első LED DOut kimenete a második LED DIn-jére legyen kötve, így tovább az utolsó, 150. LED-ig. A programban paraméter, hogy hány LED-et kötöttél SORBA (tehát NEM párhuzamosan), mert annyi adatcsomagot kell küldenie a vezérlőnek.
A részleteket a LED dokumentációjában olvashatod.
(#) lalca válasza vladcepes hozzászólására (») 11:32 /

Ilyesmi kellene neked Bővebben: Link.
(#) vladcepes válasza HeZ hozzászólására (») 12:14 /

Így kötöttem.

Led.jpg

(#) vladcepes válasza lalca hozzászólására (») 12:22 /

Köszönöm! Próbálom vadászni hogy Pesten találok e valahol.
(#) vladcepes válasza vladcepes hozzászólására (») 13:31 /

Most olyat olvastam hogy megoldahtó ez a probléma a A 74HCT125 IC-vel. Ez megoldható?
(#) pittyu2 válasza vladcepes hozzászólására (») 14:01 /

Szia. Én idáig csak két sort párhuzamosítottam , négyet soha. De minden Din bemeneten sorban
kell 330--470 ohm ellenállás.Lehet hogy túl terhelted a D9 lábat.
(és a programban az egy sorban lévő ledek számát be kell állítani)
A hozzászólás módosítva: 14:05
(#) vladcepes válasza pittyu2 hozzászólására (») 14:24 /

Szia! Köszi azt megteszem, akkor kötök minden Din be-re 330--470 ohm ellenállás.(melyik az ideális? vagy mindegy csak e között legyen? ) Elöszőr megpróbálom a szalagokat külön külön, ,ha megy akkor a többit is egyben ,ha nem akkor megpróbálom ezt a 74HCT125 IC-t. Itt Pesten nem találok ilyen Mini TTL Signal LED Erősítő Repeatert .
(#) pittyu2 válasza vladcepes hozzászólására (») 17:18 /

Minek a Din-re menő jelet erősíteni- vagy formálni(74HTC125)?
Az első LED chipet hajtod meg és ő tolja a jelet a másikba stb.. Max ha kinyírtad az Ardu D9 es lábát én már jártam úgy ) akkor ha lehet átírod a programban másik üres lábra a kimenetet.
(#) vladcepes válasza pittyu2 hozzászólására (») 19:53 /

Szét szedtem az összes drótot. A szalagok meg kapják az 5,15V - t. Az Arduino meg kapja a közös GND-t. Raktam a Arduino D9 láb után egy 470 ohmos ellenállást próba a Din lábra egyik szalag sem reagál. Aztán át forrasztottam a D9 lábrol D10 re. A Simhub ban be állítottam a D10 lábát fel raktam rá a firmwaret. Így sem mennek a szalagok ?
(#) lalca válasza vladcepes hozzászólására (») 20:12 /

Ezt most kérdezed?
Gondolom, az arduino forráskódja nincs meg, mert akkor könnyen át lehetne
írni, hogy 4 pinen tolja ki.
Következő: »»   868 / 868
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem