Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   1392 / 1392
(#) NickE hozzászólása Csü, 18:59 /

nyák lakk

Van tapasztalata valakinek, melyik lakk jobb nyák lakkozásra?
Ezeket néztem: Due-Ci V66, AG Termopasty PVB 16, KONTAKT CHEMIE Plastik 70.
Lehet más is, ha van jobb.

Az SK10-et ismerem, de az lassan szárad, még hetekkel a lakkozás után is ragad a panel egy kicsit és szerintem az inkább csak átmeneti védelemre jó. Viszont tényleg jól átforrasztható, ami előny.
(#) mnyugger válasza NickE hozzászólására (») Csü, 19:06 /

Az SK10 forrasztó lakk. Flux, gyanta.
A PLASTIK70 acryl lakk. Mint az Akrilan lakk.
(#) NickE válasza mnyugger hozzászólására (») Csü, 19:13 /

A pontosítás kedvéért a már beültetett panelt akarom lakkozni. A PLASTIK70-nél azt írják, hogy átforrasztható, továbbá acetonnal lemosható.

Sima akrillakkot is szoktam használni néha, de az nem igazán forrasztható. Ezért gondolom, hogy a PLASTIK70-ben valami más is van, de nem próbáltam még.
A hozzászólás módosítva: Csü, 19:14
(#) Bakman válasza NickE hozzászólására (») Csü, 21:30 /

PLASTIK 70 tulajdonképpen átforrasztható, de beleragad a folyasztószer, maga a lakk pedig megég, összességében csúnya lesz. Szobahőmérsékleten megszilárdul két-három óra alatt teljesen, de az idő előrehaladtával egyre keményebb lesz. Kb. három éves panelt javítottam (vízhatlan dobozban van, de hidegnek és melegnek kitéve), az is átforrasztható volt de inkább lemostam és újra fújtam az egészet.
Következő: »»   1392 / 1392
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem