Fórum témák
» Több friss téma |
WinAVR / GCC alapszabályok: 1. Ha ISR-ben használsz globális változót, az legyen "volatile" 2. Soha ne érjen véget a main() függvény 3. UART/USART hibák 99,9% a rossz órajel miatt van 4. Kerüld el a -O0 optimalizációs beállítást minden áron 5. Ha nem jó a _delay időzítése, akkor túllépted a 65ms-et, vagy rossz az optimalizációs beállítás 6. Ha a PORTC-n nem működik valami, kapcsold ki a JTAG-et Bővebben: AVR-libc FAQ AVR programozót milyet?Sziasztok!Milyen olcsó és jó programozót ajánlotok AVR ISP-n programozáshoz? Eddig AVR STUDIÓ-val használtam ISP MK II-t , de megpusztult. Köszönöm.
Könnyen lehet, hogy "csak" ennyi a fix: YT - AVR ISP MKII Repair & Upgrade
MOD: úgy tudom, hogy az AVR ISP mkII-t publikussá tették és ezt a kínaiak lemásolták. Szerintem az működik. Személy szerint nem vagyok a klónok híve, így nincs gyakorlati tapasztalatom. A hozzászólás módosítva: Feb 20, 2026
Atmeg64A olvasásSziasztok,Egy olyan kérdéssel fordulnék hozzátok, hogy van e arra bármi féle, akár költséges, de elérhető módszer arra, hogy egy Atmega64A tartalmát kilehessen olvasni akkor ha az zárolva van(LB1=0, LB2=0) Köszönöm.
Nem csak ennyi.
A GTL2003-as IC-t (illesztő) kicseréltem, de az USB-s, AT162-es állandóan ismételten küld ki a céláramkör AVR-nek rövid RESET jelet. A programozó ATMEGÁT érte valami.
Uh, ezt szomorúan olvasom
.Még tavaly sikerült az ebay-en eredeti ISP mkII-t venni egész baráti áron. Ha nem sürgős, akkor érdemes lehet nézegetni és várni.
A LUFA projektben van AVR ISP mkII kompatibilis firmware.
Feltöltöd egy Arduinora (Micro/Leonardo), és kész a programozód. Kb 12 éve én is készítettem, tök jól működött. Mondjuk azóta nem használtam, mióta váltottam Atmel ICE-re, ami most 30000 ft. Vagy itt van egy Olimex AVR ISP mkII klón 8000 ft.
Köszönöm.
Van Micro-m, de ahhoz jobban kellene értenem a software mókoláshoz, hogy meg tudjam csinálni. Az Alin rendeltem 1 MK II-t, remélem jó lesz ~6500Ft.
Az USBASP eszközkezelő drivert feltöltöttem.Milyen "égetŐvel" tudom a céláramkört programozni?
Például. Bővebben: Link
Kell még hozzá egy 10 Pin-es tüskesor és egy ic foglalat, valami proba panelon, és megfelelően összekötni őket.
Ez van. Kép mellékelve.
A Bascom-Avr nem kezeli az USB portot ( legalább is, amit letöltöttem). Az AVR dude 1 pillanatra bevillan, mint régi DOS-os kép. A Zadigtól leáll a gép. Megvárom, míg bejön az MK II rendelésem.
A bascom kezeli az USBASP-OT amit linkeltem.
AVRATJTAGICE mkII féleségekSziasztok!Feltöltő-debuger dobozok, 3 fajta. Nagyokban, az egyikben 1db uC, vonalmeghajtók. Másikban űrsikló cuccok (ugyan az a típus), 2db M128, FIFO, 512kB SRAM stb. Mivel tud többet az egyik-másik? A legkisebben meg csak 2db kicsi uC van.
Köszönöm!
A BASCOM 2.0.8.5 - ös .bin file-t kér, a MikroC kimenete .hex kiterjesztésű, tehát nem eszi, hogy az USBASP programozómat kipróbáljam, kezeli-e? Van valami, ami a .hex file- t átteszi .bin - be?
Lehet választani bin és hex között (jobb oldal a filenév utáni lenyíló).
|
Bejelentkezés
Hirdetés |

.