Fórum témák
» Több friss téma |
Csinálj gyári visszaállítást mert egyes firmware hibákat rendbe hozhat. Ezen kívül lehet még:
- hőfüggő kontakt hiba (bár azok általában intenzívebben jelentkeznek), - permanens firmware hiba ami csak a flash írásával orvosolható, - esetleg a háttérvilágítás kezd haldoklani, ami átmenetileg tiltásba viszi a tápot, - lehet a hálózat felől érkező zavar is: találkoztam már olyannal, hogy a vele egy körön, de a lakás másik helységében lévő villanykapcsoló állapotváltozása csiklandozta a TV-t ehhez hasonlóan, - szkóppal rámérnék a tápfeszültségekre, hogy nem-e jitteres vagy instabil valamelyik. Idézet: „hőfüggő kontakt hiba” Én elsőre "hőemelkedés" miatti önvédelemre gondoltam. Hátlap leszerelése utáni portalanítas ezt megoldhatja. A kontakthiba rögtön ezután valószínű, igen. Persze, a fentiek közül még barmi lehet ezenkívül. . A hozzászólás módosítva: 14:04
Nem hiszem, hogy az lenne mert nem hűl le olyan gyorsan az alkatrész, hogy utána rögtön vissza is kapcsoljon, illetve akkor állandósulna az újraindulgatás, nem csak egyszer-egyszer jelentkezne.
Persze meglehet, hogy tévedek: úgyis kiderül. A hozzászólás módosítva: 14:11
Nemrég, tavaly ősszel cseréltem benne LED sort. Nem az összeset, mert már van 3 garnitúra, amiből lehet válogatni.
Órákon keresztül nem jelentkezett a hiba. Valamikor délután újra változó, időnként néhány másodperces időközökkel jelentkezett. Volt, mikor az előző leállásból még fel se éledt, már újra samsungolt. Azóta megint hiba nélkül megy több óra óta. Párom mondta, hogy azóta jön elő ez a hiba, mióta a szolgáltató dobozt cserélt a villanypóznán. Talán jöhetne olyan kód, ami újraindítaná a TV-t, de elég furcsa. Mióta bekötötték az üvegkábelt, kártya van benne. Ha azt indítaná újra, legfeljebb "Nincs jel" hibát írna ki. De attól nem kezdené újra a S... emblémával. Hívtam ismerőst, de tanácstalan. Holnap mást is megkérdezek. Tizen.. éves a TV. Lehet, hogy a hulladékudvarban kellene érdeklődnöm? ![]() Szerintem más a baj. Mikor megvettük, két héttel később indult valamilyen foci bajnokság. Kellett, mert az előző megadta magát. Akkor 20 000.-Ft-ot vesztettem a bajnokságra induló akció miatt. Most megint közeleg valami. Nem értek hozzá, mert nálunk a foci senkit se érdekel. Focibajnokság frissítés nincsen? A hozzászólás módosítva: 19:42
Idézet: „- lehet a hálózat felől érkező zavar is: találkoztam már olyannal, hogy a vele egy körön, de a lakás másik helységében lévő villanykapcsoló állapotváltozása csiklandozta a TV-t ehhez hasonlóan,” Van napelem a házon, de mikor felraktuk, még nem ez a TV volt. Szkóppal szépen látni, ahogy rápakolja a teljesítményt a szinuszra. De eddig semminek nem okozott gondot. Majd holnap megnézem, változott-e valami.
A tápegység túlmelegedésére gondoltam elsőként.
De ha nem az összes LEDsort, hanem csak egyes sorokat cserél az ember, akkor is előfordulhat időszakos túlterhelődés. De volt igy viselkedő TV, (meg is van) mainboard csere segített rajta. Az összeesküvés-elméletre nem tudok mit mondani A hozzászólás módosítva: 19:54
Jut eszembe:
Tréfált meg egyszer maga a tápkábel. Vagy elrágta valami, vagy elcsípte valami: a lényeg az, hogy ki-ki kapcsolgatott a TV, újraindulgatott. Kicsit bmegoltam, mikor rájöttem..
Ez, ahogy leírtam, nem teljes újraindulás, amit pillanatnyi áramszünet okozna, hanem valami részleges dolog. Majd ha nem hagyja abba, szétszedem, megnézem a tápot.
A szolgáltatói eszközöknek (legyen az akár a vonali erősítő, akár a CI+ kártya) semmi köze hozzá szerintem, ahogyan a focinak sem. Viszont a napelemes inverter időszakonkénti betáplálása bezavarhat, ahogyan az egyenetlenül cserélt LED sor is. Ezért vált ökölszabállyá, hogy a LED csíkokat mindig egyszerre és egyformákra kell cserélni mert úgy a legkisebb az ehhez hasonló anomáliák kialakulásának az esélye.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |

Órákon keresztül nem jelentkezett a hiba. Valamikor délután újra változó, időnként néhány másodperces időközökkel jelentkezett. Volt, mikor az előző leállásból még fel se éledt, már újra samsungolt. Azóta megint hiba nélkül megy több óra óta. Párom mondta, hogy azóta jön elő ez a hiba, mióta a szolgáltató dobozt cserélt a villanypóznán. Talán jöhetne olyan kód, ami újraindítaná a TV-t, de elég furcsa. Mióta bekötötték az üvegkábelt, kártya van benne. Ha azt indítaná újra, legfeljebb "Nincs jel" hibát írna ki. De attól nem kezdené újra a S... emblémával. Hívtam ismerőst, de tanácstalan. Holnap mást is megkérdezek. Tizen.. éves a TV. Lehet, hogy a hulladékudvarban kellene érdeklődnöm?