Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LCD TV probléma

Témaindító: ReFi, idő: Szept 17, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   224 / 225
(#) img válasza erbe hozzászólására (») Vas, 13:49 /

Csinálj gyári visszaállítást mert egyes firmware hibákat rendbe hozhat. Ezen kívül lehet még:

- hőfüggő kontakt hiba (bár azok általában intenzívebben jelentkeznek),
- permanens firmware hiba ami csak a flash írásával orvosolható,
- esetleg a háttérvilágítás kezd haldoklani, ami átmenetileg tiltásba viszi a tápot,
- lehet a hálózat felől érkező zavar is: találkoztam már olyannal, hogy a vele egy körön, de a lakás másik helységében lévő villanykapcsoló állapotváltozása csiklandozta a TV-t ehhez hasonlóan,
- szkóppal rámérnék a tápfeszültségekre, hogy nem-e jitteres vagy instabil valamelyik.
(#) szs válasza img hozzászólására (») Vas, 14:02 /

Idézet:
„hőfüggő kontakt hiba”

Én elsőre "hőemelkedés" miatti önvédelemre gondoltam.
Hátlap leszerelése utáni portalanítas ezt megoldhatja.
A kontakthiba rögtön ezután valószínű, igen.
Persze, a fentiek közül még barmi lehet ezenkívül.
.
A hozzászólás módosítva: Vas, 14:04
(#) img válasza szs hozzászólására (») Vas, 14:09 /

Nem hiszem, hogy az lenne mert nem hűl le olyan gyorsan az alkatrész, hogy utána rögtön vissza is kapcsoljon, illetve akkor állandósulna az újraindulgatás, nem csak egyszer-egyszer jelentkezne.

Persze meglehet, hogy tévedek: úgyis kiderül.
A hozzászólás módosítva: Vas, 14:11
(#) erbe válasza szs hozzászólására (») Vas, 19:40 /

Nemrég, tavaly ősszel cseréltem benne LED sort. Nem az összeset, mert már van 3 garnitúra, amiből lehet válogatni. Órákon keresztül nem jelentkezett a hiba. Valamikor délután újra változó, időnként néhány másodperces időközökkel jelentkezett. Volt, mikor az előző leállásból még fel se éledt, már újra samsungolt. Azóta megint hiba nélkül megy több óra óta. Párom mondta, hogy azóta jön elő ez a hiba, mióta a szolgáltató dobozt cserélt a villanypóznán. Talán jöhetne olyan kód, ami újraindítaná a TV-t, de elég furcsa. Mióta bekötötték az üvegkábelt, kártya van benne. Ha azt indítaná újra, legfeljebb "Nincs jel" hibát írna ki. De attól nem kezdené újra a S... emblémával. Hívtam ismerőst, de tanácstalan. Holnap mást is megkérdezek. Tizen.. éves a TV. Lehet, hogy a hulladékudvarban kellene érdeklődnöm?
Szerintem más a baj. Mikor megvettük, két héttel később indult valamilyen foci bajnokság. Kellett, mert az előző megadta magát. Akkor 20 000.-Ft-ot vesztettem a bajnokságra induló akció miatt. Most megint közeleg valami. Nem értek hozzá, mert nálunk a foci senkit se érdekel.
Focibajnokság frissítés nincsen?
A hozzászólás módosítva: Vas, 19:42
(#) erbe válasza img hozzászólására (») Vas, 19:46 /

Idézet:
„- lehet a hálózat felől érkező zavar is: találkoztam már olyannal, hogy a vele egy körön, de a lakás másik helységében lévő villanykapcsoló állapotváltozása csiklandozta a TV-t ehhez hasonlóan,”

Van napelem a házon, de mikor felraktuk, még nem ez a TV volt. Szkóppal szépen látni, ahogy rápakolja a teljesítményt a szinuszra. De eddig semminek nem okozott gondot. Majd holnap megnézem, változott-e valami.
(#) szs válasza erbe hozzászólására (») Vas, 19:49 /

A tápegység túlmelegedésére gondoltam elsőként.
De ha nem az összes LEDsort, hanem csak egyes sorokat cserél az ember, akkor is előfordulhat időszakos túlterhelődés.
De volt igy viselkedő TV, (meg is van) mainboard csere segített rajta.
Az összeesküvés-elméletre nem tudok mit mondani
A hozzászólás módosítva: Vas, 19:54
(#) szs válasza erbe hozzászólására (») Vas, 20:05 /

Jut eszembe:
Tréfált meg egyszer maga a tápkábel. Vagy elrágta valami, vagy elcsípte valami: a lényeg az, hogy ki-ki kapcsolgatott a TV, újraindulgatott. Kicsit bmegoltam, mikor rájöttem..
(#) erbe válasza szs hozzászólására (») Vas, 20:36 /

Ez, ahogy leírtam, nem teljes újraindulás, amit pillanatnyi áramszünet okozna, hanem valami részleges dolog. Majd ha nem hagyja abba, szétszedem, megnézem a tápot.
(#) img válasza erbe hozzászólására (») Vas, 21:18 /

A szolgáltatói eszközöknek (legyen az akár a vonali erősítő, akár a CI+ kártya) semmi köze hozzá szerintem, ahogyan a focinak sem. Viszont a napelemes inverter időszakonkénti betáplálása bezavarhat, ahogyan az egyenetlenül cserélt LED sor is. Ezért vált ökölszabállyá, hogy a LED csíkokat mindig egyszerre és egyformákra kell cserélni mert úgy a legkisebb az ehhez hasonló anomáliák kialakulásának az esélye.
(#) szs válasza erbe hozzászólására (») Vas, 21:34 /

Idézet:
„Nemrég többször elsötétedett a kép, majd mintha újraindult volna, megjelent a bejelentkező Samsung embléma. Utána folytatódott a műsor.”

Ez bizony újraindulás.
Kihúzod, visszadugod, pont így tesz.

Lehet, hogy egyszerű táphiba, látható kondibaj.
Lehet sima túlmelegedés is (ami ugyancsak okozhat végül kondenzátorhaldoklást)
Aztan csak többi feltételezés.
A hozzászólás módosítva: Vas, 21:43
(#) szs válasza szs hozzászólására (») Vas, 21:51 /

Ui:
Most ujra kipróbáltam: kihúztam pillanatra a Samsung TV-t, azonnal visszadigtam.
Samsung felirat, es azonnal folyzatódik a műsor.

Konnektor, tápkábel biztosan rendben? (Mielőtt szétszeded a TV-t )
(#) erbe válasza szs hozzászólására (») Hé, 8:06 /

A tápkábelt néztem meg először, mert a macskák néha függeszkednek rajta. Masszívan rögzítve mindkettő. Nem tudom, mikor jelentkezett utoljára a hiba, feleségem fél 11-ig nézte, nem szólt.
(#) img válasza erbe hozzászólására (») Hé, 9:10 /

A hálózatból érkező zavart nem a távközlési szolgáltató hálózatára értettem, hanem az elektromos energia ellátóéra: lehet, hogy a szomszédban vagy pár házzal odébb használnak valami eszközt, ami zavarja a hálózaton lévő többit és a TV-d különösen érzékeny a tranziens tüskékre mert ennyi idősen a szűrő kondik már cserére érettek. Az is lehet, hogy egy elkónak magas az ESR értéke és ezért teljesítményfelvételi csúcsoknál nem ad elegendő áramot az elektronika életben tartásához.

Sűrű újraindulásnál hőlégfúvóval melegítheted a táp elkóit, mert akkor átmenetileg lemegy a belső ellenállásuk és így kiszűrhető, ha ott van a hiba oka mert nem jelentkezik az újraindulás.

Vagy műanyag pálcával megnyomogathatod a panelt, hogy az esetleges kontakt hibát triggereld.
(#) erbe válasza img hozzászólására (») Hé, 14:20 /

Majd ha már szétszedtem. De ma még nem jelentkezett. Igaz, még csak délben kapcsoltuk be.
(#) img válasza erbe hozzászólására (») Hé, 15:37 /

Járatni kellene minél többet, mert akár annyira is triggerelheti a hibát, hogy folyamatossá válik.
(#) erbe válasza img hozzászólására (») Hé, 21:04 /

Ma még egyáltalán nem jelentkezett. Dél óta folyamatosan megy.
(#) img válasza erbe hozzászólására (») Hé, 21:19 /

Ebben az esetben a melegedés szerintem kizárható (hacsak nem nyitott ablak mellett üzemel).
(#) erbe válasza img hozzászólására (») Hé, 21:26 /

Egyelőre túlzás lenne.
(#) img válasza erbe hozzászólására (») Kedd, 7:50 /

Tényleg: valamiért azt gondoltam, hogy 9 órája megy a TV de most látom, hogy csak 2 az a 9.
(#) erbe válasza img hozzászólására (») Kedd, 20:12 / 1

Ezt jól elszámoltad.
(#) img válasza erbe hozzászólására (») Kedd, 21:13 /

Végre egy mosolygó smiley: ha ez kellett hozzá...
(#) erbe válasza erbe hozzászólására (») Kedd, 21:43 /

17:45-kor értünk haza. Azóta megy a TV hiba nélkül.
(#) img válasza erbe hozzászólására (») Sze, 7:46 /

Akkor úgy tűnik, hogy mégis igazam van.
(#) erbe válasza img hozzászólására (») Sze, 20:29 /

Ma este valamikor 6 és 7 óra között egyszer hibázott. Nem láttam, mert olyankor még ritkán kerülök TV elé.
(#) img válasza erbe hozzászólására (») Sze, 21:20 /

Ha HDMI CEC vagy Anynet+ eszköz van rádugva akkor válaszd le egy teszt ciklus erejéig.
(#) erbe válasza img hozzászólására (») Sze, 21:44 /

Tarr Kft-s optikai kábel adapter + koax kábel az antenna bemenetre és a szolgáltató CA kártyája.
Mikor a reklám kezdődött, ideültem és pár másodperce szólt a feleségem, hogy elment a TV. Ahogy beértem, már megy. Nagyon furcsa ez az egész.
(#) img válasza erbe hozzászólására (») Csü, 8:59 /

Tehát semmi BD lejátszó, ilyesmi nincs hozzácsatlakoztatva, ami HDMI CEC-t tud?

Pl. kihúzhatod az antennát, hátha azon keresztül szed fel tranziens tüskét. Ha az nem talált, akkor a szolgáltatói CA kártyát távolítsd el és más forrásból nézz műsort a teszt erejéig.
A hozzászólás módosítva: Csü, 8:59
(#) erbe válasza img hozzászólására (») Csü, 11:38 /

Az átálláskor a régi antenna és erősítő tápkábelt kihúztuk. Utóbbival húztuk be az üvegszálat. Az antennakábel a szolgáltató optikai dobozától jön, kb. 1 m. Legföljebb szobaantennával tudnám kipróbálni, de a gyakrabban nézett műsorok azon már nem foghatóak. Csak TV, semmi más nincs rajta. Még leginkább pendrájvról tudnám próbálni, de van néhány sorozat, amit a párom szívesebben nézeget. Egész nap ott üldögélni a hibára várva és sokszor nézett filmeket bámulni?
(#) img válasza erbe hozzászólására (») Csü, 12:02 /

"Még leginkább pendrájvról tudnám próbálni, de van néhány sorozat, amit a párom szívesebben nézeget."

Ez jó ötlet.

"Egész nap ott üldögélni a hibára várva és sokszor nézett filmeket bámulni?"

A klasszikust idézve: "ilyen ez a popszakma". Ezért javasoltam korábban, hogy valamivel triggerelni kellene a hibát mert így, hogy ennyire ritkán jelentkezik, csak a vak szerencsével lehet megfogni (ha véletlenül pont beletenyerelsz).
(#) erbe válasza img hozzászólására (») Csü, 15:58 /

Délben kapcsoltuk be. Pár perce értem haza, eddig nem hibázott.
Következő: »»   224 / 225
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem