Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » MIMXRT1011DAE5A Mcu segítségkérés
Lapozás: OK   1 / 1
(#) tothtechnika2 hozzászólása 17:20 /

Kedves Mindenki! Nagyon elakadtam a címben említett processzor kapcsán. Szeretnék addíg eljutni, hogy egy lábon legyen egy 1kHz-es négyszög, és ezt a CPU usb-jén keresztül feltöltsem. Az eszköz egy külsős szoftverrel működik jelenleg de valami gond van, és szeretném egy saját szoftverrel tesztelni a lábakat, ehhez kellene nekem segítség. Van valaki aki tudna segíteni abba, hogy egy kapcsolás alapján egy projektet összerakjunk a saját IDE-ébe és feltöltem rá ezt az egyszerű programot?

STM32-ben már úgy gondolom haladóbb szinten vagyok, de ez most nagyon nagyon más.
(#) sdrlab válasza tothtechnika2 hozzászólására (») 18:11 /

Ha STM32-ben már van gyakorlatod...mi indokolta, hogy egy ilyen ritkaságra tervezz??! Tudom, hogy olcsó, de ez csak akkor játszik, ha nagy darabszámban lenne eladva a termék vele....
(#) tothtechnika2 válasza sdrlab hozzászólására (») 18:17 /

Ezt a CPU-t használta a fejlesztő, de ez teljesen irreleváns az kérdés felől.
Mint írtam:
Idézet:
„Az eszköz egy külsős szoftverrel működik jelenleg de valami gond van, és szeretném egy saját szoftverrel tesztelni a lábakat, ehhez kellene nekem segítség.”

Tehát ez már egy működő "cucc" - már amelyik, és a hiba megoldásához kellene egy olyan szoftver, ami az egyik lábat billegteti ki/be. Továbbá hogy én tudjam felprogramozni az ide-ből.
A hozzászólás módosítva: 18:18
(#) kadarist válasza tothtechnika2 hozzászólására (») 18:30 /

Az NXP szoftverei megvannak, tudod használni őket? A mikrokontroller egy kész termékben van elhelyezve vagy egy fejlesztői lapon?
(#) lalca válasza tothtechnika2 hozzászólására (») 19:50 /

Ilyen esetekben a githubon erdemes keresni.
(#) tothtechnika2 válasza kadarist hozzászólására (») 20:00 /

Megvannak, de nem értek hozzá sajnos és nem tudom hogy kell feltölteni, debuggolni. Kész termék, de minden adott, én terveztem.
(#) Lucifer válasza tothtechnika2 hozzászólására (») 20:43 /

Idézet:
„Szeretnék addíg eljutni, hogy egy lábon legyen egy 1kHz-es négyszög, és ezt a CPU usb-jén keresztül feltöltsem”

Ez az 1 KHz mennyire kell stabil jitter mentes, stb legyen?

Én simán boundary scannel állnék neki ha nincsenek extra igények.
(#) tothtechnika2 válasza Lucifer hozzászólására (») 21:24 /

Teljesen full mindegy ha 1Hz-el villog a led is jo, csak barmilyen mukodo program kell, hogy lassam hogy a programozas sikeres volt es betoltodik a flashbol a program.
(#) tothtechnika2 válasza Lucifer hozzászólására (») 21:27 /

eddig jutottam, legalább ez már lefordul, de a fene tudja, hogy jó e.:

1. #include "board.h"
  2. #include "pin_mux.h"
  3. #include "clock_config.h"
  4. #include "fsl_gpio.h"
  5. #include "fsl_iomuxc.h"
  6. #include "fsl_clock.h"   // ha kell a CLOCK_EnableClock-nek
  7.  
  8. void BOARD_InitPins(void)
  9. {
  10.     CLOCK_EnableClock(kCLOCK_Iomuxc);   // IOMUXC órajel engedélyezése – kötelező!
  11.  
  12.     // MUX beállítás: ALT mód a define-ban már 0x5U = ALT5 = GPIO funkció
  13.     IOMUXC_SetPinMux(IOMUXC_GPIO_05_GPIOMUX_IO05, 0);
  14.  
  15.     // Pad konfiguráció – ajánlott expliciten beállítani, különben default lehet gyenge/erős
  16.     IOMUXC_SetPinConfig(
  17.         IOMUXC_GPIO_05_GPIOMUX_IO05,
  18.         0x10B0U   // medium drive (DSE=4), medium/fast speed, pull disable, stb.
  19.                   // Ha nem billeg → próbáld 0xB0U vagy 0x130U-t (pull-up)
  20.     );
  21. }
  22.  
  23. int main(void)
  24. {
  25.     BOARD_InitBootPins();     // ez általában hívja a BOARD_InitPins()-t, de biztonság kedvéért...
  26.     BOARD_InitBootClocks();
  27.     BOARD_InitDebugConsole(); // ha UART debug kell
  28.  
  29.     // GPIO inicializálás – FONTOS: GPIO5, pin 5!
  30.     gpio_pin_config_t pinConfig = {
  31.         kGPIO_DigitalOutput,
  32.         0   // kezdetben alacsony
  33.     };
  34.     GPIO_PinInit(GPIO5, 5, &pinConfig);
  35.  
  36.     while (1)
  37.     {
  38.         GPIO_PortToggle(GPIO5, 1UL << 5);   // toggle GPIO5_5
  39.  
  40.         // Kb. 500 µs delay – delay loop helyett jobb lenne timer, de most ez OK
  41.         for (volatile uint32_t i = 0; i < 45000; i++) { __NOP(); }  // ~500 µs @500MHz, finomhangolva
  42.  
  43.         GPIO_PortToggle(GPIO5, 1UL << 5);
  44.  
  45.         for (volatile uint32_t i = 0; i < 45000; i++) { __NOP(); }
  46.     }
  47. }
A hozzászólás módosítva: 21:27
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem