Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Érdekességek

Témaindító: Gatery, idő: Szept 5, 2006
Lapozás: OK   681 / 682
(#) tki válasza wbt hozzászólására (») Sze, 19:12 /

Direkt 8051-re keresnek embert? : -) Nem emlékszem, hogy annyira különleges lett volna az a processzorcsalád. A kilencvenes években fejlesztettem rá Németországba (nem -ban, csak néha), jó volt. Nahát, még mindig megvan a honlap az eredeti formájában. Tíz évente rá szoktam keresni. A képen látható készülékben DS80C320 van és CAN buszokkal foglalkoztunk, ez konkrétan egy protokoll-analizátor volt: CAN Open, Open CAN, Selectron CAN stb. Bocs, ha nem írom helyesen a neveiket. A cégalapító már rég nem él - az egyik legjobb ember volt, akit valaha ismertem. (http://www.antal.de/)
A hozzászólás módosítva: Sze, 19:20

htg.jpg

(#) wbt válasza tki hozzászólására (») Sze, 20:01 /

Bizony, IAR C-ben (mert a kínaiak csak asm vagy iar lib-et adnak), nekem csak az tűnt fel, hogy N76E003 is benne volt, no, mifene 8-bites kínai klón. STC 1000-félét gyárt, 35MHz/1T/16bit aritmetikai coproc stb. Nagyobbak DMA (az már van, hogy 680Ft) ; tehát nyomják. 2 éve egy csíkhiba miatt kiszórtak 2Ft-ért MCS51 magú uC-ket, olcsóbb mint egy NE555 A 80C320/420 Maxim volt, nagy sikere volt anno. Most USB is benne van 1-2-ben kb. 170Ft-ért. De be kell vallani, a uChip PIC-ek komolyabb feladatokra nagyon jók. STM meg nyomul, árban hihetetlen ahhoz képest, miket bele nem nyomnak. (itt volt valaki, aki 32-biteseket csak ASM-ben nyomta, biztos fejből tudja mind a 3000 regisztert és 30 perifériát) Különben a Phoenix keresett ágyemelőkhöz (orvosi) fejlesztőket. Megjegyzendő, főiskolán még kérik az MCS51-et...tudom, én írtam meg éjjel a vizsgafeladatokat
(#) Gafly válasza wbt hozzászólására (») Sze, 20:27 /

Én szerettem nagyon, csak egy bajom volt vele, hogy a 8751-et soha semmivel nem sikerült programozni.
(#) wbt válasza Gafly hozzászólására (») Sze, 20:48 /

Garázsban találtam mindentprogramozót...főleg NEC uC, EPROM stb. Benőtte a gaz. A PC-s programja nincs meg, de ez alapban stand-alone cucc. Epromokat tud, az biztos, meg 200-féle uC-t. Öregebb, mint én. ..eladó 8751 allergiás volt az időzítésre, sokat lőttem át a szomszéd telkére csúzlival (takarításkor meg visszahozta..."nézd, mit találtam, neked ez jó lesz"). Különben, komolyan, igen nehéz találni olyan alkalmazást, ahol kell/elég a 8-bites akármi. Jó, a 2-71Ft-osból vannak az RGB ledvezérlők, a WS28xx vezérlők, a PIR senzor időzítője STCxxx uC, nem NE555. Hova jutottunk... Sok modult visszarajzoltam azért, mert jó lesz az még valamire, 368Ft volt, uC-t ismerem, lesz belőle...akármi...életben nem gyártom le ennyiből.
(#) Inhouse válasza HeZ hozzászólására (») Sze, 21:28 /

Ezekben az eszközökben (mosógép, mosogatógép, kazán) nem egyszer írhatók vannak? Mire mennek vele ha kiszedik?
(#) wbt válasza Inhouse hozzászólására (») Sze, 23:40 /

Igazad van, az OTP-k még olcsóbbak...ki-mit szeret. Philips MCS51 kis vackok OTP-ben szinte ár nélküliek, jópár cuccban ott leledzenek. Ami érdekes, hogy flash van benne, tehát törölhetőek is lehetnének (azok is), mert PROM már 40 éve kimúlt... Biztos van valami oka. Kinaiak egyszerűbben oldják meg, nincs kiolvasásai utasítás, így nincs fuse-bit titkosítás meg egyebek (téves, tudnak titkosított feltöltést, de kiolvasást nem), egyszerűen le van tiltva az újraírás, ettől OTP. Chiptervező kollegák biztos tudják, mit spórolnak meg ezzel.
(#) Massawa válasza Gafly hozzászólására (») Csü, 8:17 /

Galfy kartársnak, a rend bajnokának csak annyit ( és nyilvánosan, mert magánban nem akar másokat még meghallgatni sem. ) , hogy azért nincsenek gyakran ékezetek az irásaimon, mert naponta rendszeresen legalább 4 nyelven kell társalognom, és olyan gépet még senki nem talált fel amin egyszerü lenne váltani a nyelvek között meg a betük között.
A hozzászólás módosítva: Csü, 8:19
(#) HeZ válasza Massawa hozzászólására (») Csü, 10:24 /

De, egyszerű váltani és egyszerű igénytelennek lenni. Bal CTRL + bal shift és máris ugrottam a finn-angol-magyar billentyűkiosztások között. Nem a rend bajnokaként, inkább a különleges, szépséges, rendkívül gazdag, kifejező magyar nyelvünket használóként megélem kivételes megtiszteltetésként, amit csak a magyarok tudhatnak magukénak az egész világon.
Több nyelvet beszélve ezt te még jobban érzed és tudod.
(#) HeZ válasza Inhouse hozzászólására (») Csü, 10:31 /

Valóban vannak olyanok is. Sokváltozós az egyenlet, melyiket érdemes alkalmazni, mindegyiknek vannak előnyeik-hátrányaik: program javítás, -módosítás, programváltási gyakoriság, termékgyártás ideje, -költsége, mikroprocesszor beszerzési költsége, -határideje, gyártói programozás ára, -ideje, szállítási idő, stb. Külön tudomány és szervezés ezt kiszámítani...
(#) tki válasza HeZ hozzászólására (») Csü, 12:27 /

Voltak olyan idők, elég sokáig, amikor nem illett beleszólni, hogy használ-e valaki ékezeteket, ill. csak azok egy részét használja-e, ha olyan a billentyűzet-kiosztása. Főleg más országokban élők esetében jött elő a probléma. Nem tudom, miért pont ez zavarja az embereket, mikor a helyesírásuk általában ... elég egyenetlen (jelenlevőkre ez persze sohasem vonatkozik), az érhetőséget pedig ritkán befolyásolja. : -) Pl. az arab nyelveken is a hétköznapi írásban elhagynak egy csomó jelölést, majdnem mintha mi magánhangzók és néhány más jelölés nélkül írnánk.

Az volt mögötte a ráció, hogy sokaknak semmilyen programot sem volt szabad telepíteniük a munkahelyi gépükre, új billentyűzet-kiosztást sem, nyelvet meg főleg, ill. akadtak még operációs rendszerek, amiken nehézkes is volt mindez, ha lehetett egyáltalán.

Különben a bal Ctrl+Shift egy reflex, alapból nem nyelvet, csak billentyűzet-kiosztást változtat. Nyelvet igazából a Windows+Space választ (pl. helyesírás-ellenőrzést, amelyik programban nem automatikus a felismerés és nem is hagyja figyelmen kívül a beállítást). Linuxon meg általában is ez a természetes. Sőt ha több nyelv van telepítve, akkor elvileg a Ctrl+Shift csak az adott nyelven belüli billentyűzet-kiosztások közt forgat, a Windows+Space (ill. Super/Meta+Space) meg a nyelvek közt is, de ezt most nem akarom ellenőrizni.
(#) Prefector válasza tki hozzászólására (») Csü, 13:49 / 2

Ékezet nélkül is lehet értelmesen írni, és ékezettel is lehet trehányul és bunkó módon fórumozni. Szerintem teljesen jó és én szeretem is ha itt igényességre törekednek.
Értelmes de ékezet nélkülire persze megértem ha valaki más szóváteszi, de ha az írója nem tud/akar ezen változtatni akkor ez a legkevesebb, HA értelmesen kommunikál.

Persze hogy nehezebb olvasni az ékezet nélküli magyar szöveget mint a helyesen írtat, de az olvasást az is könnyíti, ha ezek után nem kell 10 fórumtag emiatt beszóló hozzászólását kerülgetni.

Az ékezet nélküliség legalább annyira rontja az olvashatóságot, mint az emiatt reklamáló hozzászólások, ezt maguknak a reklamálóknak kellene megérteniük és a látogatók fejével is nézni a szituációkat. Szerintem ha egy tag jelzi az oké ha mindenképp akarja, de szerintem tömegesen nekiesni valakinek tök felesleges.
Ha azért tesz észrevételt hogy javítsa a hozzászólás értelmezhetőségét, akkor gondoljon arra is, hogy ezen észrevétele vajon jobban zavarja-e/bontja-e a topikot mint maga az ékezet nélküliség.

Az hogy törekszik rá egy fórum az tökjó, hosszútávon is hasznos, de fórumtémát offolni emiatti reklamációval szerintem nagyobb kárt okoz mint az ékezet nélküliség. Pár erre nagyon érzékeny tag kivételével szerintem itt azért rendben van. Vannak facebook csoportok ahol tömegesen esnek neki valakinek helyesírási hibák korrigálásával, közben egyébként BMX-es csoport, a kérdésére meg nem kap választ, az ott szégyen.
A hozzászólás módosítva: Csü, 13:51
(#) tki válasza tki hozzászólására (») Csü, 13:50 / 1

Ja, és ha valaki mobileszközről ír, ott meg gyárilag végképp nincsenek magyar billentyűzetek. Csak a nevükben magyarok, abban, hogy hányadik helyen vannak második funkcióként az ékezetes karakterek... Rettenetesen lassú és idegesítő, mivel minden ékezetes karakter beírása fél-egy másodperc vakarászás. Mennyi vitám volt ebből, mikor meg akartak róla győzni, hogy de, de van magyar billentyűzet az Androidon meg az iPhone-on... Olyankor én is gyakran csak az angol abc-vel írtam.

Azért alakulhatott így, mert különben helyet kell szorítani egy csomó új gombnak, az ékezetes gomboknak. Léteznek ilyen billentyűzetek is (konkrétan egyet ismerek, az használom igen régóta, ott egy plusz sor), de mobileszközökön is simán előfordulhat munkahelyi profilban, hogy tiltva van a gyáritól eltérő billentyűzet használata, sőt egy csomó funkció csak a gyárival elérhető (lásd: iPhone) - vagyis a megoldást gyakorlatilag hackelésnek lehet nevezni...
(#) img válasza tki hozzászólására (») Csü, 18:37 /

Régebben volt az AnySoft Keyboard-nak olyan magyar billentyűzete, ahol minden ékezetes betűnek dedikált gombja volt, de mára az is már csak hosszú nyomással előhívhatóvá vált, mint ahogy írod.
(#) szs válasza tki hozzászólására (») Csü, 18:47 /

Azért én (többé-kevésbé) megbirkózom ezzel a mobilomon. Többé-kevésbé -mert néha azért elvétem, de megy legtöbbször. Azt hiszem, most is ment...

Idézet:
„mobileszközökön is simán előfordulhat munkahelyi profilban, hogy tiltva van a gyáritól eltérő billentyűzet használata, sőt egy csom”

Ezt most úgy értsem, hogy munkahelyről hobbiznak? Az gáz...
Vagy úgy, hogy maga a munka a hobbifórumon irkálás? Még jobban gáz...
(#) granpa válasza szs hozzászólására (») Csü, 19:27 /

Arra gondolj, hogy több nyelven levelezel -hivatalból-, de kénytelen vagy a gyári (angol) karakterekkel használni az eszközt. Tehát a spanyol, román, magyar is azt kapja.
(#) tki válasza szs hozzászólására (») Csü, 19:38 /

"Azért én (többé-kevésbé) megbirkózom ezzel a mobilomon." Hát ez az, hogy a kettő a legkevésbé sem egyenértékű. : -) Aki akarja, töltse abszolút felesleges körök futásával az életét, csak mert egy cég nem tartotta azt elég fontosnak.

Nem próbálom kitalálni, hogy probléma-e vagy sem munkahelyről kommunikálni, nekem ez sosem volt probléma, viszont: "Ezt most úgy értsem, hogy munkahelyről hobbiznak?"

Csak részben. Másrészt viszont sok embernek van munkahelyi notebookja vagy telefonja, és mindkettőn kemény korlátokat állíthat az IT.
(#) Gafly válasza Massawa hozzászólására (») Csü, 19:49 /

Megkérdeztem az okosabbat:
Idézet:
„Öreg barátom négy nyelven levelezik, de nem tud egyszerűen váltani billentyűzetek között.

Ez gyakori probléma, de szerencsére van pár trükk, amivel sokkal gördülékenyebbé tehető a váltás anélkül, hogy bonyolult menükben kellene keresgélni.
Íme a legegyszerűbb megoldások eszköztől függően:
Windows számítógépen (a leggyorsabbak)
Windows gomb + Szóköz (Space): Ez a legmodernebb és leglátványosabb módszer. Felugrik egy kis lista, és a szóközt nyomkodva választhatja ki a nyelvet.
Alt + Shift: Ez a klasszikus gyorsbillentyű. Egyből vált a következő nyelvre a listában.
Nyelvi sáv rögzítése: A tálcán (jobbra lent az óra mellett) érdemes ellenőrizni, hogy látszik-e a nyelv kódja (pl. HUN, ENG). Ha rákattint egérrel, ott is válthat.
Mac számítógépen
Control + Szóköz: Ezzel tud váltani a legutóbb használt nyelvek között.
Fn gomb (Földgömb ikon): Az újabb Mac billentyűzeteken a bal alsó sarokban lévő földgömb gombbal is lehet váltogatni a nyelveket.
iPhone vagy Android telefonon
Földgömb ikon: A billentyűzet bal alsó sarkában lévő földgömb vagy emoji ikon hosszan nyomva tartásával előjön a telepített nyelvek listája.
Intelligens szóköz: Sok Androidos telefonon (pl. Samsung vagy Gboard) elég csak elhúzni az ujjunkat a szóköz billentyűn balra vagy jobbra a váltáshoz.
Egy fontos tanács:
Érdemes csak azt a 4 nyelvet telepítve hagyni, amit tényleg használ, mert ha több van (pl. véletlenül fent maradt az angol US és UK változata is), az csak lassítja a körforgást.
Milyen eszközön levelezik leggyakrabban a barátja (laptop, tablet vagy telefon), és milyen operációs rendszert használ?”

További érdeklődés után:
Idézet:
„Segít az valamit, ha elküldés előtt elovassa?

Igen, az újraolvasás az egyik leghasznosabb szokás, különösen akkor, ha valaki több nyelven levelezik. Mivel az agynak időre van szüksége az "átálláshoz" az egyik nyelvről a másikra, az utólagos ellenőrzés segít kiszűrni a tipikus hibákat.
Íme, miért tesz jót, ha elküldés előtt átfutja a szöveget:
Nyelvi keveredés (Hunglish/Denglish): Többnyelvűeknél gyakori, hogy egy másik nyelv nyelvtani szerkezetét vagy szavait használják (pl. német szórendet egy angol mondatban). Az újraolvasásnál ezek a "kilógó" részek feltűnőbbek.
Az "autokorrekt" csapdája: Ha több billentyűzet van beállítva, a telefon vagy a gép sokszor olyankor is javítani akar, amikor nem kéne, vagy épp egy másik nyelv szótárából választ szót. Ez néha vicces, de néha zavaró félreértéseket szülhet.
Helyesírás és ékezetek: A magyar ékezetek vagy a francia speciális karakterek (pl. ç, é, à) gyakran lemaradnak a gyors gépelésnél. Egy gyors átnézéssel ezeket könnyű pótolni.
A hangvétel ellenőrzése: Más stílust követel egy angol üzleti levél és egy baráti német üzenet. Az újraolvasás segít abban, hogy a stílus végig egységes maradjon.
Pro tipp az öreg barátnak:
Javasolja neki, hogy olvassa fel magában (vagy halkan) a szöveget. Ha valahol megakad a nyelve, vagy furcsának hallja, ott valószínűleg hiba van.

(#) tki válasza Gafly hozzászólására (») Csü, 20:24 /

Nem az volt kérdés, hogy ha már technikailag lehetséges a nyelvváltás, akkor azt pontosan hogyan kell végrehajtani, hanem az elérhetőségéről és használatának kényelméről, ill. sebességről, vagyis ez csak a topik hosszát növelte. A második kérdésnek a célja sem világos számomra
(#) Gafly válasza tki hozzászólására (») Csü, 20:32 /

Ha igény van rá, technikailag lehetséges.
Privát üzenet adott felhasználótól történő letiltása meg jogomban áll, de akkor úgyis kiírja nyilvánosan.
(#) tki válasza Gafly hozzászólására (») Csü, 21:04 /

Én semmit sem próbáltam privátban küldeni, kéretlenül nem szoktam.

Idézet:
„"Ha igény van rá, technikailag lehetséges."”

Na, ezért nem lehet már senkivel sem beszélgetni. Mert mivel kezdtem?

"Voltak olyan idők, elég sokáig, amikor nem illett beleszólni, hogy használ-e valaki ékezeteket",

És a fentieknek máig ható következményei vannak, ezért volt érdekes megemlíteni. Pontosan tudom, hol és milyen körülmények közt fordulhat elő még mindig, hogy nem lehet ékezeteket használni, illetve elmondtam, hogy miért nehézkes a mai napig több milliárdnyi készüléken az ékezetes bevitel, már ha annyian próbálják olyan nyelveken használni, amikhez szükségesek.

De ez nem számít, nem kell elolvasni, felfogni, figyelembe venni a másik által írtakat, nyugodtan hajtogassunk rossz kérdésre adott AI-os válaszokat (azokról, amiket már konkrétan elmondtam bővebben), cincáljuk a szövegeket, bizonyítsak és ismételgessek én egyesével minden apró részletet, ha beszélgetni akarok. Hát hogyne.
A hozzászólás módosítva: Csü, 21:07
(#) cua válasza tki hozzászólására (») 1:19 /

Szamomra ertelmezhetetlen ha valaki nem erti ekezet nelkul a (tobbnyire) technikai szovegeket.

Ekezet nelkul (us layout) vakon, tiz ujjal gepelek, barmilyen (spanyol vagy magyar) kiosztassal/ekezettel pedig csak kinszenvedes.
(#) img válasza cua hozzászólására (») 6:50 /

Jó az ékezetmentes írás mert a "koszorus lanyok" lehet "koszorús lányok" de "köszörűs lányok" is. Esetleg egy kezdőnek ("tul suru a kod" esetén) "túl sűrű a köd", vagy "túl sűrű a kód"? Vagy túl sűrű a köd, ha túl sűrű a kód?

Pusztán technikai kontextusban persze jóval egyszerűbb.
A hozzászólás módosítva: 6:56
(#) uniman válasza cua hozzászólására (») 7:19 / 3

Van is egy belső szabály:
XXVII. Fórumunkban a magyar nyelvnek megfelelően kell kommunikálni, viszont ha egy hozzászólást csak azért írunk meg, hogy helyesírási hibákat kritizáljunk akkor azt ne tegyük meg.

Pedig megtisztelhetné azzal minden fórumtag a Hobbielektronika fórumán a tagtársait azzal, hogy normálisan ír (vagy ne írjon sehogy!)...
Aki ékezetek nélkül ír, az biztos tudja mit akar leírni, csakhogy ennek olvasása/értelmezése ugyanolyan nehézséget okoz(hat) az olvasóknak, mintha erőt venne magán az író, és nem hanyagolná az ékezeteket!
...és ne feledjük!: 1 hanyag írás nem egy olvasónak okoz gondot, mert azt nem csak egy ember olvassa, hanem sokkal többen!
Ezért elvárható a helyes, ékezetes írás...ha nem megy, akkor írogasson a vétkes oda, ahol írása megfelel az ottani nyelv szabályainak.
(Én is írok cseh fórumokra, megpróbálok ott is megfelelni a nyelv előírásainak) Az sem megy egyszerűen, ott a mássalhangzókon is lehet ékezet/jel...próbáljátok csak ki!
Ez az én privát véleményem...

(Én is külföldi polgár vagyok, igyekszem betartani az itteni szabályokat -ha már itt élek, ezzel megtisztelem tagtársaimat... )
A hozzászólás módosítva: 7:28
(#) Skori válasza uniman hozzászólására (») 8:57 /

Ez is egy vélemény... érdekes.
Tehát ha pl. valaki felvet egy problémát, aminek véletlenül tudom a megoldását, de olyan eszközről netezek, amin nem tudok ékezetekkel írni, akkor inkább ne segítsek, mert lesz akinek nem tetszik az ékeztek hiánya?

Teljesen más dolog a hanyag helyesírás (ami pl. nem diszlexiából fakad), szleng stb...
Úgy gondolom, hogy ha egy hozzászólás nem tetszik, akkor ugord át, nem kötelező válaszolni vagy reagálni rá. Amikor nehezemre esik elolvasni egy hozzászólást (pl. mert igénytelen szleng, vagy egyszerűen csak értelmetlen hablaty), akkor sokszor egyszerűen figyelmen kívül hagyom, és elengedem a dolgot. Esetleg rákérdezek, hogy mit is akar, ha látok esélyt, hogy felteszi az illető a kérdését normálisan is. Másik lehetőség ha mondjuk egy moderátor szól neki, hogy ha választ szeretne, akkor írja meg újra, de mostmár normálisan, amit szeretne, de ennek privátban kell történnie, másnak nincs köze hozzá, és talán nem a fórumban kellene megvitatni.
Tehát mégegyszer: szerintem ha problémás a hozzászólás, akkor hagyd figyelmen kívül, engedd el, ha nagyon problémás, akkor kérj rá moderációt.
(#) Skori válasza szs hozzászólására (») 9:18 /

Idézet:
„....Ezt most úgy értsem, hogy munkahelyről hobbiznak? Az gáz...”
- A legtöbb munkahelyen van pl. ebédszünet, amit nem mindenki használ ki. Miért ne nézhetne rá a fórumra ilyenkor?
- Van aki éppen egy munkahelyi feladat megoldására kér tippet, és emiatt gyorsabban oldja meg a feladatát, tehát a munkáltató is jól jár. Lehet, hogy éppen itt talál meg egy információt amire szüksége van a munkájához is.
- Volt olyan munkahelyem ahol a 24 órás műszakban volt 4 óra pihenőidőm... Ill. voltak "üresjáratok", a vezetőség pedig úgy állt hozzá, hogy aki határidőre elvégzi a feladatát, majd netezik, esetleg felhasználja a neten szerzett információkat, azzal nincs probléma, sőt szakmailag fejlődik, azokhoz képest, akik hosszabb-rövidebb "üresjáratok"-at mondjuk kávézással, vagy mondjuk dohányzással töltik.

Nekem a munkámhoz szükséges a PC, és az internet használata, használok chatGPT-t és hasonlókat a munkámhoz is. Legutóbb pl. egy kb 8 oldalnyi feladatsort készítettem, és átnézettem az MI-vel, hogy nem maradt-e benne valamilyen hiba. ellenőrizte a számításokat, helyesírást, logikai elrendezést, következetességet, stb.. A végeredmény: jobb minőségű munkát adok ki a kezemből... A fórum (amennyiben pl. szakmába is vág) lehetőség a szakmai fejlődésre is, és nem csak a kérdezőnek.
(#) Skori válasza img hozzászólására (») 9:23 / 2

Mogyoró vagy mandula?
Nem mindegy az sem, hogy ki kérdezi: a bolti eladó, vagy a műtőorvos...
(#) Bakman válasza Skori hozzászólására (») 9:44 /

Idézet:
„Tehát ha pl. valaki felvet egy problémát, aminek véletlenül tudom a megoldását, de olyan eszközről netezek, amin nem tudok ékezetekkel írni, akkor inkább ne segítsek, mert lesz akinek nem tetszik az ékeztek hiánya?”
Pedig a pontos leírás, megfelelő helyesírással, félsiker.
(#) uniman válasza Skori hozzászólására (») 9:52 /

Ha szólunk miatta, akkor legtöbbször megsértődnek az "elkövetők", és nem az írásukat próbálják érthetővé tenni...tisztelet a kivételnek.
Másoknak meg a felszólítás után csak sikerül az ékezeteket elővarázsolni...persze kényelmesebb lehet anélkül írniuk.
Ha valaki tudja a megoldást (vagy csak azt hiszi), akkor érhetően, egyértelműen írja le (vagy tartsa meg magának...esetleg, ha nem tud magyarul, akkor írja meg privátban a kérdezőnek). Ne bosszantsa a többieket...(pl. engemet). Rejtvényt fejtegetni nem ezen a fórumon szeretnék!
A hozzászólás módosítva: 9:54
(#) Prefector válasza Skori hozzászólására (») 10:06 /

Meg kell kérni a fejlesztőket, hogy készítsenek automatikus ékezetkiegészítőt AI-al, ha már mindenki AI lázban ég. Megjelöli a postot hogy automatikus ékezettel lett ellátva, mert az AI sem tévedhetetlen és lesz belőle köszörűslány.
(#) gg630504 válasza Skori hozzászólására (») 10:06 /

Idézet:
„Tehát ha pl. valaki felvet egy problémát, aminek véletlenül tudom a megoldását, de olyan eszközről netezek, amin nem tudok ékezetekkel írni, akkor inkább ne segítsek, mert lesz akinek nem tetszik az ékeztek hiánya?”

A fórumszabályzat szerint ez a kizárólag helyes eljárás.
Következő: »»   681 / 682
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem