Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Én válaszoltam nekik, hogy rakják ki a videót, kell a három perc hírnév.
Dehat milyen kínos videó kerülne ki?
Általanosságban semmilyen, csak negpróbálják.
Nagyon is kellett az az információ, legfeljebb van okosabb ember is, aki megtanulta, hogyan kell dokumentációt vagy részletesebb magyarázatot gyorsan olvasni és feldolgozni az azonnali elutasítás és siránkozás helyett, és felfogja, miért írtam le.
Mégpedig azért kellett, mert abból látni, hogy a programokban elsőre látható feladó csak milyen körülmények közt megbízható, és hogy többnyire egy tetszőlegesen kitölthető mező. Értéktelen, önkényes, hamisítható. Tehát hiába néz ki adott esetben normálisnak egy feladó a levél esetleg hamis szövegét támogatva, arra többnyire _nem lehet_ támaszkodni, bárkinek a neve és domain-je ott állhat. Ma is pontosan látszott, hogy ez mennyire nem ismert tény. Ezért kell a levélbe részletesebben belenézni az általam is említett módon, ill. ezért számít, hogy a modern biztonsági megoldásokból mi volt használatban a levélküldés és -fogadás során. Az SMTP-t a hetvenes években tervezték teljesen megbízható környezetre, hitelesítésre senki sem gondolt, az egész egy vízben olvadozó papírhajó. Miután Zsombor levelében a gomb linkje is gyanús volt - eldobható felhős cím megismerhetőség nélkül -, abból nyilván látszott, hogy nem kellene rákattintani, micsoda felfedezés, de nem minden levélben ilyen egyértelmű a helyzet, ezért kell több ellenőrzési pont, több védvonal.
"Én válaszoltam nekik, hogy rakják ki a videót, kell a három perc hírnév."
Teljesen felesleges volt, a válaszcím kitalált szokott lenni, senki sem vár választ és tölti az idejét a szitkozódások olvasásával. Sőt lehet, hogy egy valós személyt sikerül zaklatni vele, mivel a válaszcím is tetszőlegesen adható meg. A zsarolólevélben általában levő kripto wallet száma az egyetlen kapcsolat, arra várják az átutalást, aminek a megjegyzésébe kell a levélben kapott client mail id-t beírni, esetleg néha levelenként egyedi az azonosító az átutaláshoz. Walleteket akár offline is létre lehet hozni, úgy csak a pénz kivételénél keletkezik nyom. "You can send the Bitcoin (BTC) directly to my wallet, or install the free software: Atomicwallet, or: Exodus wallet, then receive and send to mine. My Bitcoin (BTC) wallet is: 12345678abcdefgh12345678abcdefghij I give you 3 days time to pay. As I got access to this email account, I will know if this email has already been read. ClientMailID: 12345678" Meg a többi hülyeség... én is kaptam, mert egyszer kiszivárgott egy jelszavam egy szolgáltatótól (úgy tíz éve) és azt használták (tavaly) ijesztegetésként, hogy lám, fel vagyok törve. : -) És egy nagyforgalmú portálra mutatott a válaszcím, nem onnan küldték a leveleket. Automatizált, mint minden, és a jelszón meg a wallet adatain kívül semmi köze a valósághoz. A hozzászólás módosítva: 2:50
Idézet: Smiley van a hozzászólásomban... „Teljesen felesleges volt, a válaszcím kitalált szokott lenni”
FREEMAIL???? Az meg mi
? KB cirka 18 éve használtam ilyet utoljára. Idézet: „Teljesen felesleges volt, a válaszcím kitalált szokott lenni, senki sem vár választ és tölti az idejét a szitkozódások olvasásával” Egyszer én is ezt tapasztaltam, sőt valami Mailer-Daemon/Mail Delivery Subsystem vagy mi lett a vége. Pedig én csak el akartam küldeni az anyjába a csalót de nem sikerült
Ma is van, és állítólag remekül működik. Én gyakran gépelek ilyet a címsorba, azaz többen is használják.
Én már arra sem emlékszem mi volt a freemail-es címem
Nem kell ijedezni, még mindig létezik, él és virul ‒ nem annyira vacak, mint gondolnád ‒, kettő közül az egyik email címem ott van. (Anno mikor emailem lett még nem voltam elég idős a Gmail alsó korhatárához.)
|
Bejelentkezés
Hirdetés |

? KB cirka 18 éve használtam ilyet utoljára.