Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Bojler javítása, kérdések

Témaindító: lift, idő: Feb 22, 2007
Lapozás: OK   137 / 137
(#) uniman válasza uniman hozzászólására (») Szo, 15:54 /

Újratervezés... ez nem 6 csavaros!

8csavar.jpg

(#) Bakman válasza uniman hozzászólására (») Szo, 16:25 /

Nem nagy ügy, két helyre nem tekersz semmit, így jó lesz a hat csavaros alaplap. Nem értem, miért kell fennakadni minden apróságon.
(#) erbe válasza Bakman hozzászólására (») Szo, 20:20 / 1

Pontosabban két helyre tekersz, a többi kimarad.
(#) granpa válasza Bakman hozzászólására (») Szo, 20:43 /

Az osztókör kissé más, nem?
(#) Bakman válasza granpa hozzászólására (») Szo, 20:53 /

Azt hittem, értitek a viccet.
(#) uniman válasza uniman hozzászólására (») Szo, 22:38 /

Ennyi volt! A 3 fajta alaplap lemezvastagsága tanulságos (ebben volt a legvastagabb). A típuscímke is előkerült (a gyári számból én a gyártás évét nem tudtam kiolvasni). 8 darab M12-es furat! Évtizedes lerakódás. A csőhüvely lett egy helyen "szivacsos"... (Új alaplap 15e Ft körül van)
Itt a vége (a képek mindent elmesélnek):
A hozzászólás módosítva: Szo, 22:43
(#) ha6qt válasza uniman hozzászólására (») Szo, 23:52 /

Én utángyártottat vettem az alaplapból, az 5.000 Ft volt. Az eredeti valóban 15.000 Ft.
És nem azért vettem utángyártottat, mert sajnáltam rá a pénzt, hanem mert megkértem az eladót, hogy adja a kezembe mindkettőt. Az ugy. sokkal jobb minőségnek tűnt, ugyanis az teljesen be volt vonva valami lakk-szerű védelemmel, míg az erdetinek csak a vizes oldala volt bevonatolva, az elektromos alkatrészek felőli oldala (lenti oldal) csak a pőre kezeletlen vas volt.

Lentebb leírtam, hogy nekem az alaplap, fűtőszál, hőkorlátozó, tömítések, teljesen új csavarok mindenhová, vezetékkészlet, anód 25.000 Forintba került. Ennyit nekem megért, nem azért, mert sajnáltam volna a nagyobb összeget új bojlerre, hanem egyszerűen nem lett volna akkor időm új bojlert is rendelni, régit leszerelni, újat felszerelni, főleg ha az új másik lyukat kért volna a falba. Éppen aznap reggel értem haza Kínából, csak fürödni akartam, semmi mást
(#) uniman válasza ha6qt hozzászólására (») Vas, 15:31 /

Igen, csak ha jól számolom, nálad 6 csavaros az alaplap!
Nálam meg 8 csavaros és 8 mm vastag lemezből készült!
Ami sajnálatos, hogy senki nem figyelmeztetett, hogy van 6 és 8 csavaros Hajdú alaplap is, Persze megszámolhattam volna én is, de oldalról fotózva takarták a vezetékek.
Most az új (nem Hajdú) már 5 csavaros...
(#) ha6qt válasza uniman hozzászólására (») Vas, 21:36 /

Oksa, csak gondoltam infózok, hogy nem mindig az eredeti tűnik legjobbnak. Ki tudja azt is ki eszkábálja már össze, melyik országban.
Na nem a Hajdút akarom leszólni, de simán el tudom képzelni bármely mai terméket gyártó (összeszerelő) vállalatról, hogy az "eredeti"-ként jelzett termékek már 10 éve Vietnámból jönnek, az utángyártott meg egy 10 fős makói manufaktúrában készül.
Következő: »»   137 / 137
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem