Fórum témák
» Több friss téma |
Szervusztok!
Amennyiben elég az 50 MHz-s mérőhatár, küldök egy kevés alkatrészt igénylő ,egyoldalas nyákkal készíthető fájl-t.A méréshatárt automatikusan jelzi Hz, KHz,MHz-ben.
Elfelejtettem hozzá írni,hogy a stabil működéshez a BF 240 tranzisztor bázisához kapcsolt
47 K ohm-s ellenállást közvetlen a tápra kell kötni. Ez vonatkozik a 100 MHz-s alkatrész temetős freki mérőre is.
Köszönöm de a PIC el való építés nekem nem megy, nagyon kevés vagyok hozá.
Közel majd 20 évnyi HE tagság után se tudnál megkérni valakit , hogy beégetne neked egy uCt?!
Valahogy nem fogót meg a piccel való munka. Nekem ez hobbi. Az elektron csőhöz fiatal voltam. Nagy feszültségek kis tudás, maradt a tranzisztor meg az integrált áramkörök, A piccek hez meg a programozásuk hoz meg már öreg vagyok. Az én koromba meg kérni valamit tanácson kívül az már nagyon tré lenne.
Akkor próbáld ki az Arduinót. Nekem két hét se kellett hozzá és olyan projekteket oldottam meg, amiről álmodni se! Én is öreg vagyok, segítek!
![]() Frekimérő projektben ugyan nem sokat segít, mert a chip max 8MHz-ig tud. De egyebekben!!! huhh! A hozzászólás módosítva: Jún 10, 2026
Ez vagy két órai munka volt. (meg a két hét tanulás)
Csak egy információ a frekvenciamérők építésével foglalkozóknakSzínes hírek a témában: Egy kínai 5 digites PIC-es (16f84) frekvenciamérő 75MHz-ig működött! 80MHz-nél már 78.8MHz-et mutatott, lehet, az amplitúdó növelésével itt is tudott volna működni. A bemeneti erősítő BJT-s volt, majd egy 74ALS14 következett. Ez is elvérezhet ekkora frekvencián. Na meg a hanyag szerelés. |
Bejelentkezés
Hirdetés |