Fórum témák
» Több friss téma |
Köszönöm szépen az észrevételed. Ez a rajz már 1993 óta fent van és senki nem jelezte a hibát, A nyomtatott áramkört még csak most fogom tervezni de már a te korrekciód szerint,
Sőt a bemeneti erősítővel sincs valami rendben a T2 körül. Sajnos csak ezt jegyeztem fel, hogy mi a baj, azt nem. Valószínűleg egy későbbi RT számban beszéltek róla.
Csak hogy tiszta legyen,2-14 lábak összekötve, és QD 6 láb a következő 4518 10lábára. Igy gondoltad?.
Köszönöm, nem tudom hol nézhetnék utána. De rengeteg előerősítő rajz van, lehet hogy nem az eredetit használom majd.
A bemeneti erősítő rajzon a két 74S196 között a +5V GND-re van kötve ez zárlat, nyomdahiba.
Esetleg a T1, és esetleg T2, T3 munkapont beállításon módosítani kell. T2, T3 bázis kollektor ellenállás változtatásával, T1 -nél R3, R4 módosításával úgy, hogy kb. féltápnál -2.5V- legyenek a kimenő egyenszintek. A hozzászólás módosítva: Jún 2, 2026
Oké köszönőm. Még nemtartok ott, ha odaérek jelentkezek.
Látom a hibát ot egy 47Nf kondinak kéne lenni. Egyértelmű rajz hiba.
Ennek a bemenetnek az érzékenysége kb.: 30Mhz felett eléggé csökken. Igazából egy U664-el és 3db. 74LS90-el épített 1000 osztó is készült ehhez az RT. nem tudom melyik számából, ez 30Mhz felett működik teljesen jó érzékenységgel.
1990/7-ben volt, majd újraközölve a Hobbielektronikában (folyóiratban) 1999/91.oldalon. Hasonlóak vannak még a 87/7-ben és az évkönyvekben 2007/128 és 1999/174 oldalon.
Igen, sok használható erősítő kapcsolás van. Medve meg is talált egy párat. Köszönöm.
Köszönöm a kutató munkádat. Nem hittem volna ,hogy ennyi profi fórumozó segít majd ebben a kapcsolásban. Remélem ezek után, gond nélkül működni fog a szerkezet.
Ó nincs mit, Ha válogatni akar valaki a bemeneti erősítők között, szívesen közzéteszem gyűjteményemet ezen témában. Közel 200 rajzról van szó, 38MB mérettel.
https://www.filemail.com/d/amfvifrcfovjaiz
Egy hétig működik, nincs mappaszerkezet. Ha adtok tanácsot, hogy kulturáltan hol lehetne elhelyezni ezeket, szívesen fogadom.
Köszönöm, letöltöttem.
Nekem nincs egyben ennyi infó, nem vagyok rendszerető.
Rengeteg kapcsolásokban nagyon régóta és nagyon sokszor látom a 733mas icét ,de egyetlen alkatrész kereskedőnél sem találom. Lehet hogy már nem is gyártják? Ilyen icém még sosem volt, és lehet hogy már nem is lesz.
Itt is van:
Bővebben: Link
De mi az a Ali?. Nem ironizálok, tényleg nemtudóm!!!.
Sokszor vásárolok a KONTELNÉL most is beírtam a keresőjébe UA nélkül, nem találta. Köszönöm.
Egyébként a HQ-ban is van, háromféle is:
Bővebben: Link
Igen, az. De ettől függetlenül az IC, amit ott vettem, működik. Szkópba tettem, tehát rögtön kiderült, hogy milyen a vásár.
Nem akartalak megsérteni az Aliexpress miatt bocs.
Van egy testvére, az NE/SA592, őt lehet könnyebben megtalálod. Ám vannak sokkal jobb tulajdonságú videoerősítők is!
A hozzászólás módosítva: Jún 3, 2026
Ennyire mélyre nem mennék, te is látod, ez egy egyszerű frekí mérő. Nem akarom bonyolítani. Már igy is sok a tuning (ki jelző, előerősítő). Én már igy is elmentem a falig.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |