Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ózon képző 12V AC-ről

Témaindító: Emberke, idő: Aug 20, 2010
Témakörök:
Lapozás: OK   5 / 6
(#) uniman válasza HeZ hozzászólására (») Jún 3, 2026 /

Az ilyen cső(csak 38W) nem generál ózont ?
...mert működése közben, mintha érezném az "ózonszagot".
Az autó belsejének műanyag részeit félteném az UVC fénytől...igaz csak 15 perc egy kezelés.
Az O3 mennyire árthat a műa. alkatrészeknek...
Meg van ilyenem piciben is...
A hozzászólás módosítva: Jún 3, 2026
(#) uniman válasza uniman hozzászólására (») Jún 3, 2026 /

"Piciben" ez lenne helyesen: Bővebben: Link ...enek is ózonszaga van!
A hozzászólás módosítva: Jún 3, 2026
(#) kaqkk válasza uniman hozzászólására (») Jún 9, 2026 /

De igen ! Semmi olyat nem generál ami nem káros az egészségre , viszont minden kórokózót elpusztít ....
(#) műszerész szki válasza kaqkk hozzászólására (») Jún 18, 2026 /

üdv. nem kell semmilyen germicid cső, és uv.fény sem..
Egyszerű 12V/Dc. üzemelő nagyfesz. imp.ák.rel működő ózonizátor a megoldás.
Nálam van ilyen a konyhában, és a fenti műhelyben, ami 80nm.
Vírusokat, és a forrasztás füstöt is neutralizálja megszünteti, sőt még a szálló port is kiszűri.
nincsen benne ventilátor, nem kell cserélni semmi alkatrészt.
(#) uniman válasza műszerész szki hozzászólására (») Jún 18, 2026 /

Kár, hogy az "ilyen"-t nem mutattad meg...
A germicid nem játék...
A hozzászólás módosítva: Jún 18, 2026
(#) műszerész szki válasza uniman hozzászólására (») Jún 18, 2026 /

Nem ajánlottam senkinek, de bizonyosan hatásos,meg drága is.
Azoknak akik nem hallottak nem láttak még, ózonizátort..én a sk.gyártásút használom, még egyszer leírom , csekély mennyiségű O3',aktív oxigént állít elő, a HV.modult, és a trafót is én készítettem el.
2011'óta hatékonyan működik, a nap minden időszakában, de ilyenkor mikor ott tartozkodok, csak ionizátor üzem módban.
csekély fogyasztású 12V/5Watt , lapos asztalon szekrény tetején kis helyen elfér.
corona discharge' és ionszél, a müködési elve.
tehát nincsen uv.cső !
(#) Atis57 válasza műszerész szki hozzászólására (») Jún 18, 2026 /

Szia!

Azért néhány gondolatot /adatot hozzáfúzhetnél(v kapcs rajzot is )
érdekelne mennyiből jön ki, miből lehet a nagyfesz "malomkereket "kiszedni.

Nagyon régen láttam egy hasonlót amin a porleválasztónak is volt néhány lemez , meg injekciós tűk az O3 nak.

Mert a "kiciocokinaival" elégedetlen vagyok. Köszi.
(#) uniman válasza műszerész szki hozzászólására (») Jún 18, 2026 /

Ionizátort évtizedekkel ezelőtt én is csináltam..acáltűs végűt, kondis fesz sokszorozóval. Pici kék kisülés koronával...de azzal egy fürdőszobányi penészt kétlem, hogy ki lehetne irtani (30 perc alatt)
Meg van egy ilyenem, ebben is van valamilyen ionizátor (acélhúros)...
(#) Bakman válasza Atis57 hozzászólására (») Jún 18, 2026 / 1

Nem kell nagy dologra gondolni, keresőbe: high voltage generator with 555.

Igazábol csak feszültség kérdése, hogy mennyi ózont generál a kapcsolás.
(#) műszerész szki válasza uniman hozzászólására (») Jún 21, 2026 /

na végre valaki... ügyes vagy, gondolom olvastad és láttad az index fórumon a képeimet, radios' nick alatt, de ide is fel raktam,ionizátor+ózonizátor leírást, ami perfect eltünteti a konyhai szagokat,/ide értve a dohányzás,utáni füst maradványokat/ a penészt és a vírusokat is elpusztítja.
próbálok keresni képet, ha megtalálom a laptopon, fel teszem ide.
A belsejéről is.
(#) műszerész szki válasza uniman hozzászólására (») Jún 21, 2026 /

Én még 2009-ben készítettem az első szériát, de már azokban is koracél hegyek, és 22es szintén koracél porgyűjtőcsövek voltak beépítve.
Túl vagyok ezeken, jelenleg a szobában konyhában, két fok.átkapcsolható impulzus ionizátort használok.
A levegő mínősége a 28-30fok melegben is friss pihentető, anion dús.
Az ionizátor müködési frekvenciája 18,2KHz~ ,egy 556 Ic.vel, és High speed tranzisztorral, valamint HV.imp. trafóval üzemel.
A drive tranzisztor,mind két frekvenciát erősíti, és rá modulálja a meghajtó transzformátorra, ami kisméretű kb.1,5cm. EI lemezelt tr.
a modulációs jel frekvenciája, ELF ' 26Hz~
amikor ez is on állásban megy, halk búgó hang észlelhető,a kiáramlók közelében.
nem zavaró.
(#) uniman válasza műszerész szki hozzászólására (») Jún 21, 2026 /

Én még a 90-es évek elején készítettem... index meg net nem volt. RT, Elektor újságok voltak... meg kollégák a melóhelyen.
(#) lefituta válasza uniman hozzászólására (») Jún 25, 2026 /

Nekem is penész gondjaim vannak. A germicid lámpa helyett nem jó a kvarclámpa? Mert az van. Ha bekapcsolom, és kimegyek a helyiségből ér valamit? Próbáltam már, a penész nem tűnt el, de ózonszagot éreztem utána. Szerinted, csak ott penésztelenít, ahova a fénye közvetlen eljut vagy mondjuk a szekrény mögött is?
A hozzászólás módosítva: Jún 25, 2026
(#) Gafly válasza lefituta hozzászólására (») Jún 25, 2026 /

Szerintem leginkább csak ha rávilágít.
(#) lefituta válasza Gafly hozzászólására (») Jún 25, 2026 /

Én is így hiszem de nem biztos. A gemicid lámpa is valami hasonló és azt hiszem mindent fertőtlenít. Néha este sötétben valami kórház mellett mész el, egy két ablakban kék fényt látsz. Szerintem azok műtők és germicid lámpa ég bennük. Gondolom ott mindent fertőtleníteni kell, nem csak ahova világít. Mit gondolsz vagy gondoltok erről? A germicid és a kvarclámpa nem valami hasonló dolog?
(#) Gafly válasza lefituta hozzászólására (») Jún 25, 2026 /

Germicid fénycsövet például EPROM törléshez vettünk/használtunk.
Elektromosan pont olyan mint a sima fénycső, csak nincsen rajta fénypor (azaz csupasz).
Annó orvosi váróban szép kéken világított a plafon felé fordítva.
Volt örökölt MEDICOR kvarclámpám, abban is egy csupasz kisülési cső volt két előtét ellenállással sorba kötve. Kettő az egyben, egyik barnított, a másik kettő a nap melegét pótolta.
Ózonszaga mindkettőnek volt.
De fórumtársunknál láttam "cipő fertőtlenítőt", az is UV alapon működött.

Kevéssé hiszek abban, hogy a szekrények mögött is...
(#) uniman válasza lefituta hozzászólására (») Jún 26, 2026 /

Szia! Az ismerősömnél fürdőszoba felújításnál csináltuk, miután az ki lett ürítve. Csak ezután kezdődött minden munka. A spórák ha szétszóródnak újra előjön. A germicid az brutál...
A falfestékbe keverve ez is "működik", ki lett próbálva több helyen.
Ha rá van tolva a bútor a falra, akkor az védi a penészt. De ha el lenne húzva 20 cm-re és beraknék mögé egy cserepes növényt ("indikátornak"), akkor annak "lőttek"...
A hozzászólás módosítva: Jún 26, 2026
(#) teddysnow válasza lefituta hozzászólására (») Jún 26, 2026 /

Az egyik sarok nálunk is penészedett. Vegyszeres kezelés után a szekrénysor mögé, egy egyszerű PC-táp ventilátort tettem be légmozgatás gyanánt. A 12 Voltos dugasztápját egy időkapcsolóba dugtam, ami reggelre, meg estére van beállítva fél-fél órára. Amíg a kinti hőmérséklet 6-7 fok alatt van (páralecsapódás) addig van csak használva, nagyon szépen mozgatja a levegőt a szekrény mögött. Kb. 7 éve működik.
(#) lefituta válasza teddysnow hozzászólására (») Jún 27, 2026 /

De jóóóó, ezt megcsinálom majd én is. Előbb még kipróbálom, ha a Hypot spriccelek a szekrény mögé, ahhoz vajon mit szólnak a penészek.
(#) műszerész szki válasza uniman hozzászólására (») Jún 27, 2026 /

az biztos, hogy az ózon nem kegyelmez semminek, mindenhova bejut, és hatékony lebontja neutralizálja még a makacs vegyszer,festék+akrillakk szagokat is.
(#) uniman válasza műszerész szki hozzászólására (») Jún 27, 2026 /

Mosógép szagmentesítésén gondolkodom a germicid lámpám használatával...
(#) kaqkk válasza uniman hozzászólására (») Jún 27, 2026 /

Gondold át mégegyszer , a gumi alkatrészek nem fognak örülni neki ...
(#) elektroncso válasza lefituta hozzászólására (») Jún 27, 2026 /

Idézet:
„A germicid és a kvarclámpa nem valami hasonló dolog?”

Csak hasonló, de nem egyenértékű. A kvarclámpában higanygőz kisülőcső van aminek az üvege az UV-C-t nagyrészt kiszűri (így van tervezve) ezért javarészt UV-A és B tartományban sugároz amitől lebarnulsz, de fertőtleníteni nem tud (túl hosszú a hullámhossz => nincs elég energia). A germicid cső szintén higanygőz kisülőcső de az UV-C tartományban sugároz (más az üvegballon anyaga), sokkal rövidebb a hullámhossza ebből kifolyólag nagyobb az energiája is. Az UV-C gyakorlatilag már ionizáló sugárzás (hullámhosszban a radioaktivitásnak (röntgen tartomány) a szomszédja) ezért is pusztít.
Kvarclámpával nem fogsz fertőtleníteni mert nem arra van, barnítás meg D-vitamin pótlásra vannak ezért az UV-C tartományt kiszűrik mert attól nem csak leégsz meg megvakulsz de bőrrákot is gyorsan tud okozni, valamennyi UV-C-t az is bocsát ki, az okozza az ózonszagot is de minimális (legalábbis a jobbaknál oda figyelnek erre).
A hozzászólás módosítva: Jún 27, 2026
(#) lefituta válasza elektroncso hozzászólására (») Jún 28, 2026 /

Köszi. Csak gondoltam, hogy a napsugárzás is fertőtlenít és barnulni is lehet tőle, akkor biztos a kvarclámpa is, mert az is barnít. Mert úgy hallottam a medencék vizét is szokták ilyesmivel fertőtleníteni. Nem láttam még, csak hallottam és mire egy germicid cső egy medencével kész lenne........Nekem van kvarclámpám, vagy 1500 Wattos (régi orosz) de ha bekapcsolom, szinte azonnal olyan ózon szag lesz, hogy hihetetlen. Maga a szag, nem fertőtlenít? Nem egészségtelen a penészgombáknak? Más. Ha az Aliról rendelek LED-es uv fertőtlenítő égőt, az ugyanolyan, mint a Germicid cső?
(#) elektroncso válasza lefituta hozzászólására (») Jún 28, 2026 /

Ha a kvarclámpádat bekapcsolva azonnal erős ózonszag lesz akkor abból sok UV-C jön. Az ózon ez esetben úgy keletkezik, hogy az UV-C ionizálja a levegőben lévő oxigént.
Azt ózon erős oxidálószer, fertőtlenítésre nagyon jó, gyakorlatilag bejut mindenhova szóval ha a szekrény mögött akarsz fertőtleníteni akkor az ózon jó dolog. DE az ózon belélegezve nagyon káros, ha ózonnal fertőtlenítesz a növényeket/állatokat vidd ki mert kipusztítja az összes élőlényt. Ha végeztél a fertőtlenítéssel akkor alaposan szellőztess ki.
Germiciddel nem csak medencéket, hanem víztározókat meg még sok mindent fertőtlenítenek. Lehet kapni otthoni fertőtlenítőt is, ez egy vízcsődarab amin keresztül kell folyatni a vizet a csőben lévő germicid lámpa pedig fertőtleníti.
U.i.: Ha a szobában amit ózonozol vannak érzékeny elektronikák akkor azokat is vidd ki előtte, az ózon gyorsan oxidálja a fémeket is.
A hozzászólás módosítva: Jún 28, 2026
(#) lefituta válasza uniman hozzászólására (») Jún 28, 2026 /

Azért maradék nélkül elhinni az ázsiai marketing dumát......! Mert ha jól látom, ez valami Alis csodalámpa. Én 20 évig használtam a műhelyben egy 20 Wattos germicid csövet. Ha csak 10-15 percet voltam lenn, akkor ki se kapcsoltam. Persze, eleve nem rám világított, max. a falak, amit vissza vertek. Szinte állandóan ment, mint éjjel a műtőkben és állandó ózon szag volt de nem lett semmi bajom. Most 77 vagyok, tehát annyira azért nem volt veszélyes.
(#) lefituta válasza elektroncso hozzászólására (») Jún 28, 2026 /

A képcsöves Nagy képernyős Sony tv-mnek annak idején közelről, lehetett érezni az ózon szagát és ha a hátlap le volt véve, szinte mint a bunda úgy néztek ki a vezetékek az odaszívott portól. Noha tranyós+ic-s volt a saját maga által termelt ózon, semmilyen hatással nem volt az áramkörökre. Meg rám sem, mert a műhelyemben állandóan ilyen szag volt a germicid csőtől. Elvileg már az elmúlás tiszteletre méltó aktusán is túl kellene lennem, mert ha csak 10-15 percre mentem le, ki sem kapcsoltam. A fiam mikor ovis volt és ott ültek a kvarclámpa előtt szinte vágni lehetett volna az ózont.Mostanában kerestem germicid csövet, (doh, penész) de állítólag már nem gyártják. Most az Ali-nál lehet kapni LED-est, nem tudom mennyire jó.
Köszi a tanácsot, kicsit megnyugtattál, hogy az ózon bemegy a szekrény mögé és kifejti a hatását. Eddig néha el kellett húzzam és hypo-val befújni a falat! (nem sokat ért)
(#) uniman válasza lefituta hozzászólására (») Jún 28, 2026 /

Nem "alis"...ez a magyar webáruház magyarnyelvű leírása hozzá. Na persze, mint minden, ez is kínai.
Meg a lényeg, hogy itt van, működik több is van belőle...
Te biztosan nem ilyen cső előtt ücsörögtél...
(#) lefituta válasza uniman hozzászólására (») Jún 29, 2026 /

Igen, az utóbbi évtizedekben a boltokban nme látsz Made in Japan vagy Made in USA feliratú dolgokat, csak kínai mindenen. Na nem azért mert annyira jó. Én rendes hosszú 20 Wattos bevonat nélküli UV fénycsövet használtam. Persze, nem előtte ültem, csak a helyiségben volt de nem rám világított. Rendes 20 Wattos fojtó, meg gyújtója volt. Ezek az energiatakarékosak már később jöttek, ami a képeden van. Most meg már az Alin rendes E27-es foglalatba csavarható Ledesek is vannak. Amit a magyar webáruházban kapsz, ők is talán az Aliról rendelik és a használatit egy az egyben lefordítják.
(#) műszerész szki válasza lefituta hozzászólására (») Júl 3, 2026 /

na ez igaz lehet..
mert hogy én is itt vagyok 58évesen, nem haltak meg..
pedig mint jó néhányan tudják, évekig gyártottam ozonizátorokat, és amikor teszteltem, bemértem azokat, rendesen beszívtam az O3-t.
Következő: »»   5 / 6
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem