LG32LC51 HDMI portok nem működnek
Sziasztok! Lg 32lc51 készülék HDMI portok nem működnek. Bele mértem ,hiányzik a 3,4V-os vonal az alaplapra menő csatlakozón. Ezt a feszültséget az U3037M controller állítja elő.Lehet-e ez a hiba oka. egyébként mükődik a tévé.
Szia!
A HDMI csatlakozó 18-as lábán megvan az 5V? A 19-es (HPD - Hot Plug Detect) lábán pedig 3.2V? Az IC302 / IC304 (AT24C02) EPROM kap tápot és HDMI forrás csatlakoztatásakor próbálja olvasni?
LG32LC51 service manual.
Szia! Köszönöm hogy válaszoltál! Az EPROM 4,5V-ot kap. A HDMI 19-es lábán meg van 3,2V-t a 18-as lábán 0,32V van. A processzorról a felső HDMI csatlakozóra menő ellenállásokon mindegyiken 3,2V van az alsóra menőkön 0,8 V körül. Szerintem megtaláltuk a hibás alkatrészt.
Elnézést, elfelejtettem írni: a 18-as lábon, csatlakoztatott és aktív HDMI forrással nézd az 5V-ot!
És persze az a port legyen kiválasztva a menüben, amelyiket méred.
"A processzorról a felső HDMI csatlakozóra menő ellenállásokon mindegyiken 3,2V van az alsóra menőkön 0,8 V körül."
A felső HDMI port van kiválasztva a menüben?
A hozzászólás módosítva: Vas, 23:12
Szia! A processzor hajszárítóval történő melegítése + pici nyomkodás hatására meg javult a készülék. Azt gondoltam hogy hőlég pákával +fluxal körbe melegítem a lábakat, sima pákával nem merek hozzànyúlni. Szerinted jó ötlet? Eddig 3-szor indítottam eddig jól működik.
A kérdésedből kiindulva: óvatosan a reflow-al ha még nem csináltál olyat mert elégetheted / elfújhatod az alkatrészeket (nem tudva, hogy milyen forró levegős állomásod és fluxod van).
De egyébként jó ötlet.