Fórum témák
» Több friss téma |
LG32LC51 HDMI portok nem működnekSziasztok! Lg 32lc51 készülék HDMI portok nem működnek. Bele mértem ,hiányzik a 3,4V-os vonal az alaplapra menő csatlakozón. Ezt a feszültséget az U3037M controller állítja elő.Lehet-e ez a hiba oka. egyébként mükődik a tévé.
Szia!
A HDMI csatlakozó 18-as lábán megvan az 5V? A 19-es (HPD - Hot Plug Detect) lábán pedig 3.2V? Az IC302 / IC304 (AT24C02) EPROM kap tápot és HDMI forrás csatlakoztatásakor próbálja olvasni? LG32LC51 service manual.
Szia! Köszönöm hogy válaszoltál! Az EPROM 4,5V-ot kap. A HDMI 19-es lábán meg van 3,2V-t a 18-as lábán 0,32V van. A processzorról a felső HDMI csatlakozóra menő ellenállásokon mindegyiken 3,2V van az alsóra menőkön 0,8 V körül. Szerintem megtaláltuk a hibás alkatrészt.
Elnézést, elfelejtettem írni: a 18-as lábon, csatlakoztatott és aktív HDMI forrással nézd az 5V-ot!
És persze az a port legyen kiválasztva a menüben, amelyiket méred. "A processzorról a felső HDMI csatlakozóra menő ellenállásokon mindegyiken 3,2V van az alsóra menőkön 0,8 V körül." A felső HDMI port van kiválasztva a menüben? A hozzászólás módosítva: Jún 21, 2026
Szia! A processzor hajszárítóval történő melegítése + pici nyomkodás hatására meg javult a készülék. Azt gondoltam hogy hőlég pákával +fluxal körbe melegítem a lábakat, sima pákával nem merek hozzànyúlni. Szerinted jó ötlet? Eddig 3-szor indítottam eddig jól működik.
A kérdésedből kiindulva: óvatosan a reflow-al ha még nem csináltál olyat mert elégetheted / elfújhatod az alkatrészeket (nem tudva, hogy milyen forró levegős állomásod és fluxod van).
De egyébként jó ötlet. Samsung UE32EH5300 TV Függőleges csíkokSziasztok!Egy Samsung TV-n két vékony függőleges csík van. Ez javítható? A hozzászólás módosítva: Jún 24, 2026
Szia!
Ha már túl vagy a T-CON panel csatlakozóinak a megtisztításán és nem javult, akkor GTK.
Köszi. Megnyomtam kézzel a T-CON és az LCD-t összekötő szalagot akkor jó lett, de amint megszüntetem a nyomást még rosszabb lett. Ez javítható házi körülmények között vagy kuka?
Attól függ, melyik végén van a kontakt hiba: ha a csatlakozónál akkor jó eséllyel tisztítható izopropil alkoholos lágy fogkefével / fültisztító pálcikával, ha viszont a panelbe illesztésnél, akkor felejtős (GTK).
A hozzászólás módosítva: Szo, 10:07
Akkor ez egy nagy bukta, de sajnos nem lekváros. Ezt higanygőzölést csak COF géppel lehetne javítani de annyiba kerülne mint a TV ára használtan. Esetleg forró levegővel rámelegíthetsz, de ne várj csodát!
Köszi. Lehet, hogy egy próbát akkor még teszek forró levegővel, ennek már úgyis mindegy. A becsatlakozásnál melegítsem és valamivel nyomjam rá, vagy csak simán melegítsek rá? Kb. hány fokon?
Arra ügyelj, hogy ne mozdulhasson el (tizedmilliméterek is számítanak), picit felülről lefele hajlítva nyomd, hogy rányomódjon. 260-280 Celsiusnál nem mennék feljebb, hogy az üveg ne pattanjon.
Egyébként így javítják a COF géppel.
Köszi szépen. Akkor még ezt megpróbálom, aztán vagy sikerül vagy nem, de az esélyt megadom neki.
Viszonylag szűk fúvókával add a forró levegőt, hogy ne érje nagy területen!
Esetleg megpróbálni valahogyan kipöckölni/támasztani? előbb azt próbálnám. Az még visszavonható, ha nem sikerül. Régen számológépek fóliáit próbáltam így javítani, nem sok sikerrel. ( esetleg azokon gyakorolhatsz büntetlenül, ha találsz még fóliás csatlakozású LCD-t.)
|
Bejelentkezés
Hirdetés |