Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Elektromos távirányítós kapunyitó

Témaindító: wital, idő: Ápr 13, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   145 / 146
(#) yohnsee válasza Georgee hozzászólására (») Júl 9, 2026 /

Szia,
olvasd át a vezérlés doksiját, van-e lehetőség zárás utáni tehermentesítésre. Néhány Nice vezérlésben találkoztam ilyennel, hátha ebben is benne van.
(#) mraulajos válasza Georgee hozzászólására (») Júl 9, 2026 /

Hali!
Nekem egy régebbi, SW 200 tip. van. Úgy dobták hozzám egy csere alkalmával. Ez a szerkezet csak olyanoknak való, akik ilyennel (kapu telepítés) foglalkoznak. Szinte állandó oda figyelést igényel. Eléggé primitív, 12V os szerkezet. Ugyan így szenvedek én is a szétkapcsolással, de eddig azért sikerült megoldani, Szerencsére nem sokszor kellett. A Tiéd valamivel újabb tip. Mikor átállítod a kisebb nyomatékra, utána újra tanítod? Egyébként, az a gond a kisebb nyomatékkal, hogy nagy hidegben le fog tiltani. Tapasztalat.
A hozzászólás módosítva: Júl 9, 2026
(#) uniman válasza Georgee hozzászólására (») Júl 9, 2026 /

Nem látni a motor másik oldali rögzítését...fogjuk rá, hogy a "helyes működés geometriai feltételei" nincsenek betartva? A fotó alapján mintha a motorkar a zsanér fele lejtene...ami szintén hiba.

geometria.JPG

(#) 444Tibi válasza Georgee hozzászólására (») Júl 9, 2026 /

Csak tipp,
nem fut ki végig az orsó? és nem a kapuszárny feszül be ahogy kellene hanem előtte már maga a tolómotor mechanika is kezd szorulni?
A hozzászólás módosítva: Júl 9, 2026
(#) Georgee válasza uniman hozzászólására (») Júl 9, 2026 /

Beépítési útmutató azt írta minimálisan lejtsen a kapu felé, hogy az orsóházba jutó víz ne a motor felé menjen, illetve weboldalakon is néztem több helyen írják külföldi oldalak is. A fotó csalóka, max 2-3mm ha van benne a teljes hosszon. A konzolt felhegesztettem. a méretek alapján (amit feltöltöttél táblázat), mivel 4" cső a kapu oszlopom a gyárit nem tudtam használni. Annyi hogy az ütköző az nem lett cserélve, mert be van betonozva egy vas ütköző illetve a kapuk nem zárnak egymásra, hanem egymástól függetlenek. Az orsó nem fut ki teljes végállásra, tehát ahogy a használati írta visszatekertem a teljes végállástól 4 kört és így rögzítettem. Ha a kapuszárny le van akasztva akkor látszik is, hogy tovább tolja a munkahengert a kapun lévő csaphoz képest. Inkább olyan mintha a záráskor a lassú járatban túltolná magát. Ha egyel leveszem a menüben a toló erőt akkor idő előtt megáll terheléstől függetlenül.

Idézet:
„A rögzítéseket úgy kell kialakítani, hogy a kitolódó dugattyú kissé lefelé mutasson; csak az ilyen jellegű felszerelés biztosítja a működtető egységen felgyülemlő víz és nedvesség megfelelő elvezetését (5. ábra).”
(#) Georgee válasza 444Tibi hozzászólására (») Júl 9, 2026 /

4 menetet visszatekertem a maximális zárt végállásról, tehát a kapu zár először utána tol tovább a motor. Ha a két szélső fa lecet leveszem, akkor az ütközőt nem érzi így tovább tolja a motor és itt feszül be az orsó. Olyan mintha a jelenlegi ütközőre túlságosan rátolná a motor.
(#) uniman válasza Georgee hozzászólására (») Júl 9, 2026 / 1

Ehhez nyitási és zárási mechanikus ütköző is szükséges...ha nincs az gond.
(#) Georgee válasza uniman hozzászólására (») Júl 9, 2026 /

Megvan mindkét végálláson. A zárt álláson nem a gyárilag adott van a nyitotthoz nem kaptam semmit.
(#) Remci hozzászólása Aug 14, 2026 /

Vezérlés

Üdv!
Meg tudná mondani valaki,hogy mi a tipusa a képen látható vezérlésnek?
(#) Remci válasza pipi hozzászólására (») Aug 14, 2026 /

Ezt én is megtaláltam. Viszont ebből még mindig nem tudom a tipusát
(#) mraulajos válasza Remci hozzászólására (») Aug 15, 2026 / 1

(#) Remci válasza mraulajos hozzászólására (») Aug 15, 2026 /

Ott a pont. Köszi.
(#) uniman válasza Remci hozzászólására (») Aug 15, 2026 / 1

Nekem Casali A277K-nek tűnik... Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Aug 15, 2026
(#) mraulajos válasza uniman hozzászólására (») Aug 15, 2026 /

Igen, ez a jó.
(#) Remci válasza uniman hozzászólására (») Aug 15, 2026 /

Igen,valószínűleg ez a jó. A másikat délután jobban megnézve ràjöttem, hogy mégsem ugyan az.
(#) mraulajos hozzászólása Szept 5, 2026 /

Tekercs szakadás

Hali!
Találkozott már valaki a képen látható (nem mai) típussal? A tekercsnek az egyik oldala szakadt. Jól gondolom, hogy a tekercs tetején lefóliázott kis kerek/szögletes valami, az visszaállós hőbiztosíték lehet.? Annak a vezetékét mérés céljából megszúrtam, jónak tűnik. Javíttatott/tekercseltetett e már valaki ilyen kapu motort. A jobbra - balra forgás végett kérdezem. Tudják mi az?
(#) Remci válasza mraulajos hozzászólására (») Szept 5, 2026 /

Szia!
Gondolom 230v-os motor. Akkor van egy közös szál, ahhoz képest a másik két szálnak ugyan akkora ellenállásúnak kell lennie. A másik két szál között mérve pedig a két ellenállás összegének. Elvileg lehet hőbizti,de ki kell bontani és rá mérni. Ilyet még nem tekercseltettem, de faac és proteco motort már igen. De lassan nincs külömbség árban a tekercselés, vagy egy új állórész vétele között.
(#) mraulajos válasza Remci hozzászólására (») Szept 5, 2026 /

Igen, 230V os. Minden vilàgos amit leírtál. A tekercselőnek el tudom e magyarázni, amiket leírtál.,
(#) Remci válasza mraulajos hozzászólására (») Szept 5, 2026 /

Hát, ha értelmes tekercselőhöz viszed, akkor tudni fogja
(#) mraulajos válasza Remci hozzászólására (») Szept 5, 2026 /

Az egyik oldalon tudok mérni 80 Ohm ot. A másikon nulla.
(#) uniman válasza mraulajos hozzászólására (») Szept 5, 2026 / 1

"Nulla"= zárlat...

∞ = 200 000 Mohm...
A hozzászólás módosítva: Szept 5, 2026
(#) mraulajos válasza uniman hozzászólására (») Szept 5, 2026 /

Jó - jó igazadvan! Elírtam. A másik olalon nem mutat semmit.
(#) bradam hozzászólása Sze, 8:55 /

GardenGate TWIST 230 + BLOCK modul – relé kattan, motorok nem indulnak

Sziasztok!
GardenGate TWIST 230 kétmotoros nyílókapu-vezérlésem van, ami a BLOCK modulok beépítése előtt hibátlanul működött.
Beépítettem 2 db gyári BLOCK akadályérzékelő modult a MOTOR BLOCK1 és MOTOR BLOCK2 helyekre.
Azóta egyik motor sem indul.
Tünetek:
230VAC LED világít
12VDC LED világít
FOT1/FOT2 rendben
távirányító parancsára a relé kattan
a motorok nem mozdulnak
a BLOCK modulokon a piros BLOCK ACTIVE folyamatosan világít
a zöld BLOCK LEVEL világít
a sárga MOTOR LED egyik modulon sem világít, még indításkor sem
a motorbiztosíték ép
BLOCK trimmer teljesen jobbra állítva sem változik
MOTOR2 BLOCK modult már kivettem, ettől sem indult el egyik motor sem
a BLOCK modulok beépítése előtt az egész rendszer hibátlanul működött
Találkozott valaki ilyen hibával TWIST 230 + BLOCK esetén?
Lehet ismert panelhiba, megszakadó motor-tápút, forrasztási probléma vagy valamilyen kötelező beállítás a BLOCK modul beépítése után
(#) pipi válasza bradam hozzászólására (») Sze, 9:23 /

Jó irányba dugtad be a modulokat? Emlékem szerint forditva is be lehet dugni. Hívd fel a Gardengate-t segitenek, jó eséllyel ingyen javitják
(#) uniman válasza pipi hozzászólására (») Sze, 10:15 /

(#) bradam válasza pipi hozzászólására (») Sze, 10:31 /

Csak egyféleképpen lehet beforrasztani a modult, mert az egyik oldalon három, a másik oldalon két pin van. Igazából próbáltam őket keresni, csak az ember, aki ehhez ért, csak keddenként van, és reménykedtem benne, hogy addig hátha találok kézzel fogható infót, mivel ezt már az isten se fogja kiforrasztani, csak kivágni lehetne a lábacskákat, és mielőtt roncsolok, inkább megpróbálnék utána járni, hogy mi lehet a baj.
(#) Inhouse válasza uniman hozzászólására (») Sze, 11:16 /

Erő és elszántság kérdése...
(#) pipi válasza uniman hozzászólására (») Sze, 15:51 /

Ja, bocs, a memcard dugható be fordítva
(#) pipi válasza bradam hozzászólására (») Sze, 15:55 /

Ki lehet azt forrasztani:
1. ónszipóval kiszívod az ünt, csipesszel megmozgatod a lábakat
2. sok ón, rézdrót végig fektet a lábakon, így kvázi egyszerre lehet melegíteni az összes lábat
Következő: »»   145 / 146
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem