Fórum témák
» Több friss téma |
VÁM és ÁFA jellegű kérdéseket/hozzászólásokat, indoklás nélkül törlik a moderátorok!
Megriaszt ez a mondat:
Idézet: „A kiscsomagok vámkezelését továbbra is a posta, a futárszolgálat vagy a platform megbízottja intézi majd.” Eddig minden információ azt sugallta, hogy ez egy adminisztratív lépés, és nem jelent többlet munkát nekünk vevőknek. Az ÁFA-hoz hasonlóan, a termék kifizetésekor ezt is rendezni lehetne. De ha a Posta ebbe belekeveredik, akkor felmerül a vámkezelési nyilatkozat kitöltése, és a postai ügyintézés díja is (mint korábban a szúrópróbaszerűen kiemelt csomagjaimnál).
Ha Alin a choice opciós termékeket választod, akkor futár hozza, nem a posta. Amióta ez így működik, még nem veszett el csomagom, nem úgy, mint a postánál
Szerintem, ezt nem merik megcsinálni. Nem ér nekik annyit az egész macera.
Ha e miatt lényeges forgalomcsökkenés lesz a TEMU-nál (nem éri meg csinálni), akkor abbahagyják, kivonulnak Európából, és kész. Lehet, hogy a TEMU forgalma összevethető Magyarország éves bruttó nemzeti jövedelmével, de ez a kínaiaknak ez csak egy kisebb falu bevétele (amiból több ezer van az országukban).
Ha már temu (kisbetűvel): 2 hete átment a pakkom a vámon (miután 3 nap alatt odarepítették Kínából!)...a posta meg rá sem bagózik, hogy ki kéne hoznia (a csomagszámról tudnak).
Talán szólnom kéne nekik, hogy indulhatnak érte? A hozzászólás módosítva: Jún 14, 2026
Ez nekem is így van, igaz az ali-s. Szerintem feltorlodtak a csomagok a leendő vám miatt.
Nem hiszem...május 26-án rendeltem. Kb. 1 hét alatt minden megérkezett. Már a temi is lemondott az egészről...:
Idézet: „"A csomag elveszhetett Sajnáljuk, a csomag nyomonkövetési információi nem frissülnek több mint 15 napja. Lehet, hogy elveszett. Kérheti az utánvétes csomag törlését. Ha a csomagot a törlést követően kiszállítják, akkor dönthetsz úgy, hogy kifizeted a csomagot. A kifizetett összeget 5 munkanapon belül automatikusan visszatérítjük a Temu kreditegyenlegedre, miután a futár visszaigazolta a fizetést. A termékeket ingyen megtarthatod!"” Utánvéttel rendeltem...már töröltem is, majd meglátjuk mi lesz. A hozzászólás módosítva: Jún 17, 2026
Egy ismerősöm is így járt. Pár hónap múlva kapta meg a csomagot, ingyen megtarthatta. A futárnak ki sem kellett fizetnie.
Az is "Temu...utánvét...MPL" volt? Kétlem, hogy az utánvétes csomagot "csakúgy" odaadnák...
Érdekes még, hogy a posta rendszerében kétszer is megjelent a csomag. Postán érdeklődve, az elsőnél 50 ezres csomagértéket láttak (a 7880 Ft-os csomagomra)...meg, hogy várjak, majd értesínenek.
Lezárult a mágneses csomag története. Közben volt olyan közjáték hogy a csomag az Ali nyomkövetője szerint beérkezett Magyarországra (miközben az előtte lévő bejegyzés szerint még Kínában megsemmisítették) és azt hamarosan hozza a helyi futárszolgálat. Persze nem jött semmi, pár nap múlva lejárt a szállítási határidő, bekerült a rendszerbe hogy a csomagot "törölték" és automatikusan visszautalta az Ali a vételárat, nekem semmit nem kellett tennem.
A temun a 3 usd importdíj 1377 Ft, amit fizetéskor már ki kell fizetni. Ez nincs "helyi raktárból" rendelve...
Hogy lehet csak helyi raktárakból válogatni. Minden egyes keresésnél macerás a helyi raktárt kiválasztani... A hozzászólás módosítva: Júl 15, 2026
Ha magyarra van állítva, akkor úgy kezd, hogy "helyi" majd a termék...
A hozzászólás módosítva: Júl 15, 2026
Köszönöm, így oké!
A hozzászólás módosítva: Júl 15, 2026
Azt, hogy raktári termék ne írd utána, mert kevesebb lesz a találat.
De helyi helyett a lokal is jó. Talán még jobb is... A hozzászólás módosítva: Júl 15, 2026
AliexpressSziasztok, van itt valaki aki már rendelt külföldi oldalról laptop-ot? Nézegettem az itthoni használt kínálatot, de elég elkeserítő az ár/érték arányt tekintve. Ezzel a géppel szemezek, de nem tudom merjek-e rendelni:16GB_512SSD
2026 április 12-e óta létezik a bolt: nem csoda, hogy még jók az értékelései. Én nem kockáztatnék mert ami túl szép ahhoz, hogy igaz legyen az nem is az.
Ez a bolt 2023-óta létezik, árban itt is hasonló:
Intel_Corei9-9900
Szép, szép, spanyol raktár, tehát nincs vám és egyéb nyalánkságok.. De, egy dolgot nem tudunk, ki a gyártója a laptopnak. Az már csak hab a tortán, hogy sehol nincs CE jel, enélkül az unióban nem is árusíthatná és az üzlet is nem egész 3 hónapja nyílt meg. Az ára is kicsit gyanús, 260 euró. A processzor ha minden igaz, akkor majd 7 éves... https://www.intel.com/content/www/us/en/products/sku/191789/intel-c...s.html
Ezt biztos nem venném meg. RagasztóRendeltem X szállítótól egyszerre ötfajta terméket. Volt, ami 5 napra, volt, ami 10 napra érkezett. Az utolsó ma jött meg. Megrendelés dátuma 06. 12. Nem kapkodták el. Közben többször ijesztgettek az új EU sarccal. Vámnak nem mondható, hiszen nem függ értéktől, mennyiségtől, csak van egy felső korlát, ami felett nem alkalmazzák. Arra is figyelmeztettek, hogy amit korábban megrendeltem de a bevezetés időpontja után érkezik, az után is fizetni kell. Ma megjött a csomag, 100 gr kétkomponensű hőálló ragasztó. Szerencsére minden szöveg kínai rajta. Még jó, hogy nem kellett ráfizetni. A hozzászólás módosítva: Hé, 13:30
Még 2 csomagom jön meg a napokban, váltás előtti rendelések. Ma és múlt héten is kaptam ilyeneket, nem volt semmi plusz kiadás...
Szerintem a rendelés dátuma számít. Ki ijesztgetett?
A temunak elég sok minden EU-s raktárból jön és nincs rajta az új sarc. Az Alin elsejével minden megugrott, ez különösen a 4-800Ft-os cuccokat verte agyon, 2000Ft alatt nem igazán volt semmi...aztán pár nap múlva már voltak 1000Ft alatti tételek, de nagyon sokat drágult. A Temu magyarországi raktára (nem tudom hány van), ami tavaly lett kész, kisváros méretű, hatalmas.
Biztos voltam benne, hogy megoldják a kínaiak.
Tizen... évvel ezelőtt már Írországból, Angliából érkezett, amit rendeltem. Ami meglepett, hogy minden szállítási költség nélkül jött, de az Angliából érkező 2 db RS485 - RS232 átalakítóra 198.-Ft szállítási költséget kellett fizetnem. A hozzászólás módosítva: Hé, 19:27
Sajnos nem...
Az Alinál már eleve megemelkedtek az árak, a Temunál meg a végén jön a fekete leves.Ma végre megrendeltük amit akartunk, és még a kosárnál írja, hogy: "Nincs importköltség az eladóktól szállított semmilyen termékre, és nincs további díj kézbesítéskor sem Ingyenes szállítás minden, a nem eladóktól szállított termékekre és 1 800 Ft kedvezmény" De ez csak a szlogen...akkor ha..., nem az adott tételekre vonatkozik. A "helyi raktár" jelölésű tételnél nincs vám, viszont van szállítási költség, 1390. A többit ingyen hozzák, de ott az eus sarc...nem tudni melyik tételek számítanak egy csoportnak, nincs részletezve. De mivel az egyik termék 5Ft lett egy appos kedvezménnyel, meg adott még 2300Ft kuponkedvezményt, még így is olcsóbb, mint itt, megrendeltük. Azt sajnálom, hogy kérés nélkül véd engem a kínai áruktól az eu, anélkül, hogy kértem volna tőlük, és hogy ez őket gazdagítja. Lehet, hogy az Alis olcsóbb tételekre is jön a plusz költség a legvégén? Pfff... Az 1390-es szállítás helyi raktárból nem vészes, az ár jó, ezek szerint rá kell feküdni ennek a mazsolázására, de nagyon nem egyértelmű még. Közben néztem, ha helyi raktár, akkor nincs sarc, de a szállítási díj tételenként jön hozzá, kettőnél kétszer annyi. A hozzászólás módosítva: Hé, 19:59
Az alin most úgy szerepel apró szürke betűkkel a termék ára alatt, hogy majd fizetéskor összegzi mennyi is rajta a vám.
Idézet: Próbaként elvittem két terméket a checkout fázisig, s ott bizony nem 3€ szerepel termékenként. A mai árfolyamon kb. 6,85$ lenne az a 6€, ehelyett 8,54$ menne még rá, ha most megrendelném ezeket (25$ értékű holmiról lenne szó). Mellbevágó élmény az olcsó cuccoknál ezt látni. „Price includes VAT | Duties calculate at checkout ; Extra 1% off with coins” A hozzászólás módosítva: Hé, 20:05
A temu helyi raktár termékei eléggé szűkösek...ez akkor feltűnő, ha valami konkrét árut keresünk.
Az ali-n is fizetéskor ki kell fizetni a vámterheket. Olyan nincs, hogy elfelejtik hozzáadni és majd a vámosok "extra"-ként beszedik. A hozzászólás módosítva: Hé, 19:57
Össze kell gyűjteni 150 euró felett, majd egyszerre megrendelni, az ali nem szedi be az áfát 150 euró felett, áfa nélkül jön a csomag, majd elektronikusan vámkezeltetni, ekkor kifizeted az áfát és a vámkezelési díjat. Az elektronikai alkatrészekre nincs behozatali vám.
Az Alin alapból a termék ára már a növelt érték. Legalábbis július elején még így volt. A párszáz Ft-os tételek 2000Ft körülire híztak.
Tegnap olvastam valahol, hogy ősztől jön még egy eus sarc pluszban, ha ez nem lett volna elég. Egy valami viszont javulhat ezzel, az újrahasznosítás...vagy jön a fekete kereskedelem? Az is fura, hogy nemzetközi szabályokat simán nem vesznek figyelembe egyesek, de Kína simán benyeli ezt. Szerintem lesz itt még változás, a pénz az pénz.
Csökkentsék az árakat, amennyivel emelnek.
De legalább nem kell külön fizetgetni, utalgatni.
A gond az, hogy az én vásárlásaim 90%-a 1000Ft alatti tétel volt, jellemzően 5-6-800Ft. Így a +1200..1400Ft/tétel agyonütötte. Ha csomagonként lett volna, akkor még OK.
Itthon sem igazán rendelek 1000Ft-os tételt úgy, hogy +1200..1500Ft a szállítás. Inkább megveszem helyben 2500-ért, ha van. Ha nincs, akkor szívom a fogam, vagy összevárok egy reálisabb tétel/posta arányú rendelést. De itt most ez sem játszik. De szerintem nem feltétlenül lett a háború megnyerve az eu javára, ez csak egy csata...a java még hátra van...a kínaiak sem hülyék.
Idézet: Az EU-s urak a nagyságrenddel vannak eltévedve. Beszélnek itt x millád euro-s veszteségről / kínai nyereségről. A kínai gazdaságnak, ez a lepkefingnál is kevesebb. Akivel kiszúrtak, azok megint a kisemberek, akik pár száz/ pár ezer forintos kis vacakokkal dobták fel egy kicsit a hétköznapjaikat. Mert valljuk meg, nem létszükségleti dolgokról beszélünk. Mellesleg, a temu-n található cuccok túlnyomó többsége egyáltalán nem található meg az EU-s országok árukínálatában. Tehát kinek a boltját rontották a kínaiak? Igen kíváncsi lennék rá, hogy az így beszedett sáp, vajon kinek a zsebébe kerül? Gyanítom, hogy nem Kiss Józsi bácsi susztermester megsegítésére fordítják. „...a kínaiak sem hülyék.” Kívácsi leszek az "ellenlépésre"? |
Bejelentkezés
Hirdetés |