Érdekes módon levettem
max98357-m gain erősítését, csak multival tudtam mérni ac állásban, 67, 92, 128 és 148v mellett is ugyanezt tudja. Valami nem kerek, holnap letesztelem újra, ferritnek - 90-nél kellene lennie.
De a 90 fokot nem az adójelhez viszonyítva kell tolnod a talajkiegyenlítéshez. Hanem a vevő jelhez. Csak az adó jel a referencia. Tehát a fej fázistolása + a vevőerősítő fázistolása + a talajkiegyenlítésed fázistolása = 90 fok.
Ezért van az, hogy a szükséges fázistolásba beleszól az is, hogy milyen rezonancián van a vevő tekercsed. Mert az is módosítja a fej fázistolását, méghozzá nagyon jelentősen. Ezért csatoltam be a legutóbbi ábrát.
Rosszúl fogalmaztam, most ha bekapcsol a gép akkor mér pár tized másodpercig és beforgatja tx-hez képest rx-et fixen 90 fokra, ezt minden bekapcsolásnál megcdinálja. Pcm1808 adc egyik fele rx-et méri, másik fele a tx referencia, minkét csatornán ugyanazokat a szűrőket használom hogy ne legyen fázistolás, egyedül a kálmán szűrő van csak rx-en de ott nincsen fázistolás. A - 90 az a vdi, ott kéne lennie elvileg a ferritnek, az most -1xx-nél van elcsúszva picit. Került bele egy autómata gb ami kikapcsolható, valószínűleg ott néztem félre valamit.
A vdi-be mindig belezavarodok mert mindenhol mást írnak, nálam - 180 és +180.