Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Riasztószerelés tapasztalatok, ötletek (kizárólag haladóknak)
Témaindító: Syn7h37ic, idő: Márc 15, 2010
Paradox 728+ Riasztó - Nem élesítSziasztok. Adott egy Paradox 728+ alaplap, az EEPROM - bol sikeresen kiolvastam az install es master kódokat.Sajnos a következő hibába futottam, az élesítés megszakad, a visszaszámlálás befejeződik, de a művelet során a folyamatosan vilagito ARM led kialszik es a vegen ugyanugy deaktivalt allapotba kerül a riasztó. 10 próbálkozásból 1x sikerült aktiválni es be is riasztott majd a kóddal sikeresen ki is lehetett kapcsolni. Hibakeresés során megfigyeltem hogy az ARM led pontosan akkor kapcsol ki az élesítés során amikor az alaplap lefuttatja az akkumulátor tesztet. És itt akadtam el, a TRBL nem mutat akkumulátor hibát, uj friss akksival lelett tesztelve es a helyzet változatlan. Legnagyobb kondit es a hutobordas transistort kicsereltem, reménykedve a javulásban....noss mem jott be. Segítseget szeretnék kérni mert tanácstalan vagyok.
Szia!
Ha jól látom van egy RTC backup elem is a panelen: annak mennyi a feszültsége, nem az merült le? Vagy a legfényesebben csillogó az egy kondenzátor? Mert mintha 105 Celsius feliratot látnék rajta. Illetve elég vastag fóliasávok mennek hozzá, szóval már jobban hajlok rá, hogy az kondenzátor. ![]() Ha ez valóban egy 1999 augusztusában gyártott panel, akkor ideje az elektrolit kondikat kicserélni. A hozzászólás módosítva: Aug 29, 2026
Sajnos a vaku pont sikeresen megcsillant a kondi tetején, ami most valóban egy RTC backup elemnek néz ki
![]() Pont azt cseréltem újra 2200µF 35V. Viszont a többi kisebb kondikat nem cseréltem... |
Bejelentkezés
Hirdetés |