Fórum témák
» Több friss téma |
Ha háttérvilágítás szórakozik (hibás), akkor a védelem letilt és a TV nem jut el a logóig sem.
Ha a logó megjelenése közben / után indul újra, akkor viszont firmware hiba. tv, képernyőSziasztok egy ismerősöm tv képernyője anomáliát csinál a tv adás helyett egy x van a képen keretben javitottam már több tv-t de ilyen jellegű hibával most találkozom először hol keresendő a hiba?
Bekapcsoláskor van valami bejelentkező logó? Az jó?
Bekapcsolástol számitva 3. másodpercben jelentkezik logó nélkül
A helyedben a szervizmenüjében ellenőrizném, hogy nem ragadt-e be a vonatkozó beállítás.
Szia!
Megnéztem a tv-t. Ha lehúzom róla a main boardot, akkor égve marad a háttérvilágítás. Ha visszadugom, akkor kapcsolgat. Ilyen kártya van benne.
Itt azt írják, hogy firmware hiba. De mivel nem kifejezetten erről a TV-ről van szó, így meg se próbáld rátenni az oldalon linkelt firmware-t mert 99.9% téglázni fogja: hozzá valót kell keresni.
Jól gondoltam mert akkor jó eséllyel eMMC tartalom hibás. Viszont ezeknél a TV-knél egymástól függ a eeprom és az eMMC tartalom, így mindkettőt flashelni kell (ugyanolyan TV-ből átmentett tartalom sem jó, csak kijavítva).
A hozzászólás módosítva: Szept 19, 2026
Még azt megnéztem, hogy ha valamelyik szalagkábelt lehúzom azok közül, amik a kijelzőre mennek, akkor is elindul a háttér világítás, bár a képernyőn semmit nem mutat, de ha mindkettő rajta van, akkor viszont nem. Ezt is ez okozza? Viszont ezzel én nem tudok mit kezdeni, úgyhogy ez már tv szerelős kategória.
Még arra gondoltam,hogy lehet kijelző zárlat is. Ha a main boardot rajta hagyom,de a kijelző kábeleket lehúzom, akkor a háttérvilágítás jó. Viszont ha mindkét kábelt vissza dugom, akkor összeomlik. Még kipróbálom a kimaszkolós módszert.
Lehetne CKV vonali zárlat, viszont ha csak az, akkor a hibás felét lehúzva képet kellene adnia.
Ezért mancsoltam korábban, hogy szerelőhöz tervezed vinni ("ez már tv szerelős kategória"). A hozzászólás módosítva: Szept 20, 2026
LG TV inverterSziasztok.Kaptam egy régebbi LG 32LC51 TVt, ami eleinte nehezen indult. Kiderült, hogy az alaplapon az összes smd elko gyengült volt. (20+ darab) Csere után minden próbálkozásra indult, viszont a háttérvilágítás többet nem akar menni. Ezért pár másodperc után visszamegy standbyba. Hogy mi lett, meg nem tudnám mondani. Lehet a sok próbálgatástól még a rossz kondikkal.. Csatolom a táp rajzát. Az inverter vezérlő egy OZ9925, aminek nincs adatlapja. Minden fórumot átbújtam, amit róla találtam: Idézet: „Pin Symbols and Functions : 1. VREF: Internal 5V reference voltage output (pin 1 is 5V when pin 15 is high) 2. V1N: VCC: 12V power supply input 3. NDR2: Excitation signal 2 output 4. PGND: Excitation output ground 5. NDR1: Excitation signal 1 output 6. AGND: Small signal ground 7. RT_CT: Oscillator frequency setting, external timing resistor and capacitor connected; waveform is a 2V triangular wave 8. LRT_LCT: PWM dimming frequency setting, external timing resistor and capacitor connected; waveform is a 1.5V triangular wave 9. DIM: Brightness control input; if the voltage at this pin is below 1.5V, the chip outputs PWM dimming mode 10. VSEN: Lamp voltage detection input; if the voltage at this pin is greater than the voltage at pin 11 (OVT), the chip will lock up and the backlight will not light up 11. OVT: Overvoltage threshold setting input 12. TIMR: Delay protection time setting. When a fault occurs, the voltage at this pin gradually increases; when it reaches 3V, the internal protection circuit activates control, shutting down the excitation output. 13 SST_COM: Soft-start time setting pin; 14 ISEN: Lamp current detection input pin ; 15 ENA: Enable pin. When the voltage at this pin is greater than 2V, the circuit starts (similar to an ON/OFF control pin); 16 VLS: VCC undervoltage protection detection input pin. This pin connects to the VCC voltage divider circuit; when the voltage is below 1.43V, the protection circuit stops working; when it is above 1.5V, the protection circuit starts working. ” Ezenkívül egy fórumon valaki hasonló cipőben járt: Bővebben: Link Szerinte IC csere után is ugyanazokat a feszültségeket mérte az IC lábain. Én is ugyanezeket mérem. Táp megvan, engedélyezés után (ENA) megjelenik az 5V REF és a 7. lábon (RT_CT) egy kb 125KHz fűrész jel. 8-as láb kb 2.3V, nincs rajta háromszög jel. A két kimenet teljesen süket. (3as, 5ös láb) Az IC engedélyezés után meg kellene hajtsa T702 trafót, majd figyelje a kimenetet. Ha letelik egy bizonyos várakozási idő és hibát észlel, csak utána kellene tiltson. Valakinek esetleg valami ötlete? Sajnos nincs csere IC-m. A hozzászólás módosítva: Sze, 12:13
A pdf 2. oldalán van az inverter rajza.
Sajnos nem jutottam tovább, sehogyan sem bírom rá az ICt hogy bármit kiadjon a két kimenetén. Azért furcsállom és nem akarom még feladni, mert mérve minden lába egészségesnek tűnik. (kb 500mV diódán mérve. (A táp és a REF valamivel kevesebb) Még van ez a rajz is, tele hibával: Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Szo, 11:48
Én megnézném a csövek csatlakozásait és az oxidációt eltávolítanám róluk üvegszálas radírral mert kontakt hiba miatt tilthat a védelem.
A csövek helyett próbára beköthetnél egy sima neoncsövet. A kimeneteken bekapcsoláskor sincs jel? Lehet, hogy túl későn van mérve, és akkor már nincs.
Egyáltalán semmi jel nem jön ki az ICből. Szkóppal mérve.
Csak az 5V ref-et, és a nagyfrekis fűrészjelet állítja elő. És ameddig nem hajtja meg a másik ICt, addig a csövek felöl sem tud visszaolvasni semmit hogy letíltson. Van valami várakozási ideje (kb 1-2 mp) mielőtt figyelné a kimenetet. A hozzászólás módosítva: Szo, 18:07
"8. LRT_LCT: PWM dimming frequency setting, external timing resistor and capacitor connected; waveform is a 1.5V triangular wave"
Nincs fólia szakadás a panelen vagy az R/C tag egyik eleme hibás? Az IC tápja mennyi: határérték közelit kap vagy a tartományban közepebbre valahol? A hozzászólás módosítva: Szo, 19:06
Egyenként leforrasztottam és mértem az RC tagokat. Mind jók.
Táp 11.5V és tiszta.
Nem tudtam kibogarászni a képen (nem nagyítható és nem is részletes eléggé) az IC típusát: nincs adatlapja? Jó lenne tudni, hogy milyen tápfesz tartományban működik és abban hova esik a 11.5V.
Megtaláltam az user1914 által belinkelt rajzot nagyobb méretben.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |