Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Elvileg igen, gyakorlatilag viszont az alkoholos filc nem a legjobb választás, túl könnyen alámaródik. Lakkfilc, vagy csillogó szemcséket nem tartalmazó körömlakk sokkal jobb, ha már kézi a rajz.
Körömlakkos módszerhez itt van egy kis képes segítség, az elején vagy egy évig én is így rajzoltam.
Régi szép retro
![]() 25 évvel ezelőtt rajzoltunk csőtollal és kármin vörös tussal Akkor más nagyon nem volt meg a ragasztás, kivágás. Szerencsére ma már ennél korszerűbb, gyorsabb eljárás is megfizethető.
Serintem elírás lehet mert a lamináló fólia egy az egyben ráragadna a nyákra nem tudnád lehúzni ,hogy csak a rajzolat maradjon .De tedd fel a linket megnézzük a
videót.
Köszi a válaszokat mindenkinek!
Tehát ha az amatőr filces technikát használom akkor...
-Veszek egy fényérzékenyített NYÁKot, -Letisztítöm vízzel, körömkefével, finom vízpapírral, -Felrajzolom a vonalakat, -Lemaratom Vaskloriddal, megvárom h megszáradjon, -Utánna megint megtisztítom (az előbbiekkel) -És mehet a forrasztás... Ha valahol sántít a dolog akkor írja meg valaki legyenszives Köszönöm
Itt sántít:
Idézet: .„Veszek egy fényérzékenyített NYÁKot,” Fényérzékeny réteggel bevont nyákok a fotótechnikához kellenek, ebben a témában is bőven találsz róla infót. Neked egy csupasz nyák kell, mindenféle réteg nélkül. A rajzolás előtti tisztításhoz nagyon jók a konyhai súrolóporok, tökéletesen zsíroldóak, és kicsit meg is csiszolják a felületet. Marás után pedig - mivel a víz nem nagyon hozza le a filcet, lakkot - nitrohígító, körömlakk-lemosó, denaturált vagy egyéb ihatatlan szeszek szükségesek.
Ahogy én láttam :egyáltalán nem lamináló fóliát használ
hanem papírt, és nem is laminálóval csinálja hanem egy fénymásoló fixáló hengerpárjával.
szia közben meglett a megoldás,,
mivel a sprint amit kaptam angol nem láttam át ,,most van egy magyar amivel azonnal tiszta lett minden,,le tudtam mérni a rajzokat igy már minden ok,,köszi szépen B.U.É.K
sziasztok mindenkinek!
Remélem segitek mindőtöknek kicsit itt egy kis videó ami bemutatja a vasalásos technikát elejétől a végéig,,erre kaptam rá én is fogadjátok ujévi ajándékként B.U.É.K Bővebben: Link Én nem értem, miért nem használjátok az URL gombot. Mindenkinek könnyebb lenne. Jav.-szamóca
Üdv.!
Én ezt már hónapokkal ezelőtt belinkeltem sőt, be is ágyaztam itt a fórumban az egyik hozzászólásomba. Már rögtön aznap, mikor elkészítettem a videót.
Köszönöm szépen a segítséget!
Sziasztok!
Szerintetek vetítőfóliára fellehet nyomtatni tintasugaras nyomtatóval a nyákrajzot?Mert levílágítós módszerrel akarom megcsinálni,vagyis UV fénnyel! Előre is kösz a segítséget
Már használtam kereseőt de nem találtam semmit már bocs!
Akkor máskor nem kérdezek semmit ha nem szabad!!! :boxer:
A fóliából két fajta van. Az egyik a lézerekhez van, ez sima, és ugyan úgy ráégeti a festéket a nyomtató mintha papír lenne, itt gondolom a fóliának az olvadási hőfoka magasabb mint a tonerban lévő poré.
Rögtön fel is merül a kérdés bennem, hogy fóliáról nem lehet átvasalni a mintát nyákra? (Ezt olyan emberkének kéne megválaszolni, aki már próbálta) A másik fólia a tintasugaras fólia. Ennek egyik felén kissé ragacsos réteg van, ahol meg tud tapadni a tinta, na ez kell neked. Ennél sokkal olcsóbb és mind a két nyomtatóban használható módszer a pausz papír. Ennek hosszabb levilágítás kell, de olcsó és nyomtatótípus független. Én spec csak egy akkora darabot vágok mint a nyák, egy A4-es sima papírra (többször is használható) kinyomtatom középre a nyák körvonalat, annál 2-2 cm-el nagyobb pauszt vagy fóliát vágok, azt felragasztom az a4-re celluxal vagy valami hasonlóval ami azért könnyen le is jön), és mehet a nyomtatás. Ez nagyon papír/fólia takarékos, és mivel a fotózásnaál megmarad a maszk, egy csomag papír/fólia nagyon nagyon sok nyáktervre elég.
ok! kösz csak ezt akartam kérdezni!
És kösz a egítséget! Van egy program Cirkuit Wizard a neve ez a kis progi kapcsolási rajzból nyákot tervez érdemes letölteni Idézet: „Rögtön fel is merül a kérdés bennem, hogy fóliáról nem lehet átvasalni a mintát nyákra? (Ezt olyan emberkének kéne megválaszolni, aki már próbálta” Én kipróbáltam, és megolvadt a fólia. Lehet, hogy túl magas volt a vasaló hőfoka, és csak ezért, de nem kísérleteztem vele tovább
Szia!
gondoltam segitek egy kicsit ha nem akarnának keresni,,sokszor én is lusta vagyok viszont neked köszönhetem ezt a vasalós témát azóta is ha tehetem és időm van kreálok valamit....a jövő évben is hasonló szép dolgokat kivánok neked...és ezuton is ... B.U.É.K
Szamóca!
Elnézésed kérem a tudatlanságomért...és köszönet a javitásért,,vigyázz erre a jó kis oldalra a jövőben is,,,thanks és üdv
pár kép a ma esti projektemből,,a Sixtek st151 panelje& Attila86 technikájával ötvözve,,fogadjátok szeretettel mindőtöknek hasonló sikerélményeket kivánok a következő évre is
És a maradék ami nem fért be.....
minden kedves fórumozónak és családjának jó egészséget és boldog újévet kivánok. üdv:jandark
Sziasztok!
Maratással kapcsolatban szeretnék feltenni egy két kérdést. Szeretnék a vaskloridos módszerról áttérni egy talán olcsóbb megoldásra. Sósav+H2O2 Olvastam azt hiszem Attila86 honlapján, hogy ő is ezt használja. 20%-os sósav és egy kicsi hidrogénperoxid. Kérdésem: 15%-os sósavval is jó lehet? h2o2-t honnan lehet venni, kb mennyiért, és mennyit keverjek bele? Kössz: Uli
jó a 15% is.
Vegyszerboltban lehet kapni, van aki fodrászatban szerzi be. Nem túl drága, max 5-600ft/liter. Keverési arányt keresőből: Idézet: „KEVERÉSI ARÁNY 1 LITERHEZ ! 770 ml víz- 200 ml sósav-30 ml hidrogén-peroxid”
Hát itt többen vizet nem raknak bele, és úgy 2-3 perc a maratás, igaz viszi a vékony vonalakat mint a huzat
de gyors.20%-os sósav épphogy ellepje a panelt, és addig peroxid amig a berakott nyák pezsegni nem kezd. De ez a durva türelmetlen verzió. |
Bejelentkezés
Hirdetés |

mivel a sprint amit kaptam angol nem láttam át ,,most van egy magyar amivel azonnal tiszta lett minden,,le tudtam mérni a rajzokat igy már minden ok,,köszi szépen
B.U.É.K