Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Muzeális készülékek-alkatrészek restaurálása
Lapozás: OK   23 / 583
(#) llaci56 válasza CrazyBiker hozzászólására (») Jan 9, 2009 /

Azt hiszem a 6,3V-os izzó kapható spec. üzletekben, de előtted a lehetőség, holnap börze a Puskásban! Ott nem csak skálaizzót, de mindent kapsz, mi szem-szájnak ingere!
(#) llaci56 válasza mongolzs hozzászólására (») Jan 9, 2009 /

Nincs membrán, sajna, nem találom...
(#) llaci56 hozzászólása Jan 9, 2009 /

Ha valaki ott lesz holnap a börzén, akkor engem könnyen megismerhet. Két kisfiammal leszek, 9 és 11 évesek. Mivel én így felismerhető leszek, kérlek, szóljatok rám!
(#) mongolzs válasza llaci56 hozzászólására (») Jan 10, 2009 /

Szia! Igazából megvan minden a hangszóróhoz, valószínűleg csak a tekercs szakadt el. Ha esetleg valaki újratekercselné a hangszóróimat, annak is nagyon örülnék, persze nem maradna el a hála. Én nem szeretném megcsinálni, mivel ti biztosan ügyesebbek vagytok, illetve ismerve magamat, nekem nincs az ilyenekhez türelmem. Ha valaki esetleg segítene, kérem lépjen velem kapcsolatba, vagy itt, vagy email-ben!
(#) mongolzs válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jan 11, 2009 /

Szia! Nem baj, csak legyenek jók Hol laksz, hova kellene küldenem, és mennyiért vállalod?
(#) djmagoo válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jan 14, 2009 /

Sziasztok!

Ma hoztam el az alábbi képeken látható drágaságot, a Vatera-n ütöttem le, ráadásul nem is kellett érte messze menni... A képek magukér beszélnek ... VTRGY Alba Regia tévé, anno 1963ból. 110 fokos képcső, 3 hangszóró, sorméret-automatika stb... van vele meló bőven, első lépésben a nagyja koszt takarítottam le a chassiról... A doboza jó állapotban van, eltekintve a kosztól, portól...

No jöjjenek a képek:
(#) djmagoo válasza djmagoo hozzászólására (») Jan 14, 2009 /

Még több kép...
(#) djmagoo válasza djmagoo hozzászólására (») Jan 14, 2009 /

Még egy ami kimaradt...

Szia!

Hmm hát igen... szívesen éltem volna mondjuk egy 30 évvel korábban abban a korban mikor ezek még futottak...
Amugy meglepő módon a képcsövekkel szinte soha nincs baj ezekben az öreg gépekben... már amelyikben nem törték össze az eltérítő tekercsben lévő réz miatt...

Van egy VTRGY Horizont TV-m is csak abban kiszenvedett a sorkimenő... nincs valakinek esetleg? 10 kivezetéses hagyományos VT FF csöves primer... Malomkerék az van hozzá de sajnos nem az a rossz...

Üdv!

Szia!

Huuu az jo lenne nagyon... és megköszönném... nem kérem persze ingyen...

(#) kisgeri válasza djmagoo hozzászólására (») Jan 14, 2009 /

Gyönyörű TV, az biztos. Ezt az aukciót nézegettem én is korábban, de nem nagyon van már helyem itthon... De lényeg, hogy jó helyre került! Én is vettem nemrég valamit:
katt
Ment privi is...
(#) llaci56 válasza kisgeri hozzászólására (») Jan 14, 2009 /

Munkácsy?
(#) kisgeri válasza llaci56 hozzászólására (») Jan 14, 2009 /

Nem, ez az első sorozatban gyártott magyar TV, az Orion AT501. Ebben a hozzászólásomban is látható egy, de az nem azonos a nemrég vásárolttal. Szóval 2 van belőle most.
Egyébként 1956-57-ben gyártották őket. Volt 4 változata. Ha érdekel, írok róla többet is.
(#) kisgeri válasza kisgeri hozzászólására (») Jan 14, 2009 /

Elrontottam a linkelést, és már nem tudtam javítani. Kérek szépen egy modit, hogy javítsa! Köszönöm!
(#) llaci56 válasza kisgeri hozzászólására (») Jan 14, 2009 /

Minden érdekel, tehát, ha nem sajnálod az ujjad...
(#) kisgeri válasza llaci56 hozzászólására (») Jan 14, 2009 /

Az első 2 legjobb tudomásom szerint csak színváltozat: Ez a zöld a legrégebbi, és még fából van a képernyőkeret. Ezt követte a fehér műanyag keretes kivitel, és a továbbiakban csak ilyen kerettel készült a többi variáns is. Az AT501M már tartalmazott egy 12 csatornás dobváltót is, így nem csak az OIRT 1 és 2 csatornát lehetett venni. Létezett AT501L is, csak ez a lengyel piacra készült, szintén dobváltóval.
(#) djmagoo válasza kisgeri hozzászólására (») Jan 14, 2009 /

Szia

Írtam választ!

Amugy gratula a tévédhez szép darab... Így igaz ez még első szériás és nem dobváltós hanem induktív hangolású, tekercsekbe süllyedő hangolómagokkal...

Van nekem is egy ugyanilyenem, a képcső a tulaj elmondása szerint alig üzemelt egy hónapot, meg is látszik a fényerején... mikor megkaptam is működött de linearitás hibája van, fel kell majd kondiznom a gépet...De most az Alba Regia van soron...

Az az igen csak hirtelen nem jutott eszembe...
(#) Gafly válasza djmagoo hozzászólására (») Jan 14, 2009 /

> fel kell majd kondiznom a gépet...

Nehogy szetbarmold mar...

Ez nem egy PC tap amit csak ugy lehet javitani hogy balrol jobbra minden kondit kicserelunk 105 fokosra...
(#) kisgeri válasza Gafly hozzászólására (») Jan 14, 2009 /

Hidd el, tudja mit csinál! Nézz vissza pár oldallal, meg fogsz lepődni a TV-i képminőségén...
(#) djmagoo válasza Gafly hozzászólására (») Jan 14, 2009 /

Szia!

nem barmolom szét, hanem felujítom... Régi kondi belseje ki, új kondi bele, majd visszazárva, észre se lehet venni... csakhogy korhű maradjon... a PC tápokat ne is említsd jut belőle bőven... Még a márkás darabokból is... de ez off topic téma lenne már...

Üdv!

Formazni nem probalod meg elotte?

Szia!

Nem az elkokkal van baj azok jók és persze a régiket mindig formázással kezdem... igaz volt ami már a próbaüzem alatt ment tönkre ennek ellenére is. A tv-knél a linearitás hibát többnyire a néhányszor 10 nF nagyságrendű kondik okozzák, melyek ezekben a gépekben még papírházasak és szurokkal (kátránnyal?) vannak lezárva. Ezek a kondik a nedvességet nem nagyon szeretik, átvezetőssé válnak és a csövek impedancia viszonyait ismerve különböző hibákat produkálnak. Ezeken nem segít a formázás sajnos. Ezért szoktam azt elkövetni amit az előbb leírtam. Egy külföldi restauráló honlap (www.earlytelevision.org) adta az ötletet. Ha ezeket a papírkondikat rendbe teszem akkor 99 százalékban az eltérítő és egyéb fokozatok rendbe jönnek. A maradék hiba többnyire szakadt ellenállás, csőhiba, esetleg transzformátorhiba, kontakthiba... de jellemzően a kondik a gyenge pontok... Axiális stiroflex kondikat szoktam bele építeni de sajnos már egyre kevesebb helyen kapni...

Papirhazasok atvezetese az tenyleg szivas.

Pont a multkor agyaltam rajta hogy hogyan lehetne a legokosabban eltalalni hogy most akkor gazos a cso, vagy atvezet a csatolo kondi...

Kulonosen ha mindkettot csereltem mar

Most pakolok a muhelyben, teljesen fellelkesultem

Én ugy szoktam kimérni hogy az anódtápra kötöm a kondi egyik végét és a másik kivezetése valamint a testpont között mérek feszültséget. A töltődésen túl nem szabad a műszernek mást jeleznie, ha mutat valamit akkor a kondi többnyire hibás. Amugy én ezeket alapból cserélem mert vagy már most hibás vagy hamarosan az lesz...Az újabb kondikkal (műanyag vagy fémházas, valamint stiroflex fólia) nincsenek többnyire ilyen gondok... bár fémházas már tréfált meg mikor a hálózati zavarszűrő részben nagy csatt kiséretében felrobbant... ráadásul több óra után, nem is azonnal... A stiro nagyon bevált, még kidobott, roncs csöves TV sasszikból (orion 70 és társai) ki szoktam őket menteni...
(#) llaci56 válasza Gafly hozzászólására (») Jan 15, 2009 /

Gafly!

Ha gazos, azt úgy szoktam megoldani, hogy öntök rá egy kis gyomirtót.
Nem akarod inkább kitenni az ékezeteket?
(...én is angol karekterekkel írom a programokat...)
(#) llaci56 válasza djmagoo hozzászólására (») Jan 15, 2009 /

Az axiális stiro a hengeralakú, műa.szigeteléses, alufóliás?
(#) Gafly válasza djmagoo hozzászólására (») Jan 15, 2009 /

Kimelegitesen/legritkitott terben szaritason nem gondolkoztal meg?
Talan bevallhat...
(#) llaci56 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jan 15, 2009 /

Akkor a 12 lábú biztosan jó, legfeljebb 2-t levág...
(#) djmagoo válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jan 15, 2009 /

Szia!

Köszi hogy megnézted, a nagyobbik tekercs az jó lenne bele mert ugyanilyent tettem egy Favorit TV-be is amiben hasonló sasszi van mint a Horizontban. A kisebbik tekercsed az színes TVbe való mégpedig modulrendszerű Orionba (Viking, Jácint és társai), az nekem sajnos nem jó... de ugy nézem a nagyobbik tekercsed az jó lenne a cuccosomba...

Üv!
Következő: »»   23 / 583
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem