Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok tudnátok nekem segiteni?kapcsolási rajz kéne valami nagy teljesitményü strobirol,1000-1500w körüli lene alegjobb ha valakinek van ijen vagy tud küldeni kapcs.rajzot vagy akár linket ,megköszönném,elöre is köszi.Hello
Hello world!
Stroboszkópot próbálok építeni, de van egy olyan érzésem, h a panelomon a vezetősávok túl közel mennek egymáshoz. Üvegszálas panelt használok. Ha vki tja, h mennyi ezeknek az átütési szilárdsága, pls irja már meg. thx very much
sziasztok.
arra gondoltam hogy meg épitem ezt ajándékba:Bővebben: Link de lenne pár kérdésem. pl: az R3 értéke mennyi lehet és mitől függ? gondolom a táp 220vac kondik min 600v. mekkora a trafo? hol tudom meg venni hestorban lévő jó e hozzá? milyen cső kell hozzá? szintén vanami jo nagy kéne ami nagyot villan és gyors an is megy. ez tud gyors lenni? kb 50-70hz lenne a max. egy 555-össel hajtanám meg az meg oldhato? köszi
Kétoldalas a panel? Mert ha nem akkor szerintem normál körülmények között 20kV/cm2
Hi
Köszönöm válaszodat. Eredetileg kétoldalas, de csak egyik oldalán vannak vezetősávok, tehát végülis egyoldalas. Az a 20kV/cm kb annyi, mint a levegőé, nem?? Nekem aszonta az elektrotanárom, h kisebb szokott lenni, mert olyankor, ha túl közel van két pálya, akkor közte ki szokták vésni a panelt. De neki már nem lehet hinni...:@ thx még1×
Szívesen, örülök ha segíthettem!
Szervusztok! Találkoztam 1 különleges villanócsővel.... 2 vezeték megy rá, az egyik a cső 1ik végébe a másik gondolom a gyújtó, a cső ugyanazon felére van rárögzítve kívülről 1 fémszalaggal... A kérés az lenne hogy magyarázza el valaki a működését, hogy mit kell megkapnia azon a 2 vezetéken meg ilyenek. A 3 vezetékes csövek működését értem. Jól tévedek ha úgy gondolom hogy simán test meg gyújtóimpulzus kell neki? Köszönöm a válaszokat!
Sajnos nincs lehetőségem lefényképezni, de amit írtam úgy van... elektróda be a csőbe és ugyanott körülötte fémszalagra megy a másik vezeték! A cső másik végén semmi. És VILLANÓCSŐ! Jah és egyenes, 10 centi hosszú, átmérő 2mm, és kék. Ötletek a működésről?
Nem lehet esetleg, hogy véletlenül leszakadt a harmadik vezeték? Tudomásom szerint ahhoz hogy villanjon elő kell DC-vel feszíteni + a gyútjó szál. De erre én is kíváncsi lennék!
Nos sikerült bepróbálni. Végülis csak test és a gyujtóimpulzus kellett neki a működéshez. Amúgy gondolom csak az ilyen kis teljesítményű csövek ilyenek, ez sem lehet több 10W/s-nál...
Sziasztok!
Biztos volt már téma,de nem leltem meg keresővel. Stroboszkóphoz szeretnék tölcséreket csinálni. (elég sokat) Sok bontót megnéztem már,de iszonyat drágák a 10-12cm-nél nagyobb átmérőjű bontott lámpák. Jelenleg ott tartok,hogy mindenképp magam csinálnék sorozatban. 3 ötletem van: 1.- konyhai fém tölcsért alakítok át (még csak 10-12cm-es átmérővel találtam boltban,de biztosan tudom,hogy van nagyobb is) 2.- 20cm-es hangszórókosár...lekapom a mágnest róla,meg ami csak van egy hangszórón és kimaszkolás után kikenem valami folyékony műanyaggal és lefújom krómfestékkel. 3.- üvegszál+epoxy ragasztó és egy adott formába kezdem el készíteni. A kérdésem az volna,hogy szerintetek mekkora hőmérséklet van egy ilyen cső körül,hogy mint a műanyag tányér,mint az üvegszálas cucc kibírja-e? Köszönöm! (ui.: megemlítették nekem,hogy miért nem csinálom több réteg papírból és fújom le hőálló ezüstfestékkel)....papírt nem szeretnék,de ez megállná a helyét?...én félek a tűzbiztonsági problémától. üdv
Idézet: „Stroboszkóphoz szeretnék tölcséreket csinálni.” ![]() Esetleg foncsorra gondolsz??? Az pedig általában polírozott alumínium lemezből van. Igen a cső erősen tud melegedni. Esetleg használhatsz hozzá tükör lapokat.
Bocs...igen foncsor.
Ez a tükrös ötlet nem rossz. Köszi!
Én tükörlemezt használtam. Olyan mint a hűtőkamrák belső borítása.
Köszi!
megkérdezem holnap a "vasműszaki" boltban. Bádoglemezből is lehet?
Szerintem lehet, de az biztosan nem tükrözi úgy a fényt még ha kipolírozod is. Viszont azt könnyebb megmunkálni és ha abba ragasztasz edzett tükröt még talán jobb is mint a tükörlemezes megoldás, de kérdezz meg mást is.
Tükör saválló lemez! Csak marha drága. olyan 2 éve a 0.5mm-es saválló lemezből 2m X 1m-es tábla volt 18 ezer
![]()
Nekem volt otthon
![]()
Hello! Én egyszerűen megoldottam a dolgot, keménypapír, meghajtogattam, majd öntapadós tükörfóliát tettem rá
![]() ![]()
Hali! Valakinek megvan véletlenül a bika strobinak a beültetési rajza?? Mert ami itt van fennt azon nem igazán látni az értékeket.
Hello! Köszi a segítséget, de sajnos nincs meg a program
![]()
Hali mindenkinek! Elkezdtem építeni a bika strobit, de akadt egy kis gondom. A vezérlő résznél hiába tekerem a sebesség potit és állítom a kapcsolót, ugyan azzal a sebességgel dolgozik, szerintetek mi lehet a baj? (ja még valami a 470k-s potméter mi célt szolgál?
Szia!
Szkóppal meglehet nézni,hogy mért nem akar működni a sebességeT Nekem a 4093-as ic mellet a 360k-ás ellenállás ki van szedve! A 470k-ás poti a min-max elsődleges fényerőt szabályozza,tekerd fel maxra!
Hello! alakul a dolog, kontakt hiba miatt volt a sebességváltozás, sikerült megoldanom, mostmár jó, viszont még a 470k-val vannak problémák, ha maxon van akkor meg se nyikkan a szerkezet. Közben sikeresen kicsúszott egy vezeték és hozzáért a másikhoz, szép kis tüzijáték volt ugyhogy mára ennyi, de majd irok hogyha kész
![]()
Elkészült a strobim, bár a sebességváltó kapcsolónál problémák adódtak, ha turbó állásban van akkor a cső folyamatosan (sokkoló üzemmód)-ban világít. Első teszt átváltottam a kapcsolót, a cső meghúzta az ívet 2 másodperc mulva kapcsoltam, hogy gáz van (hasonló fénye volt az ívheggesztőhöz). Igy ugy döntöttem, hogy a kapcsolót nem fogom használni, normál üzemmódban szépen dolgozik
![]() Külön köszönet DMZ-nek, hogy segített! ![]()
Na jó nem csak magyarázok, itt vannak a képek is
![]()
Gratula!
Nagyon fasza lett! A lényeg hogy működik! ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |