Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok! Bocsi a betolakodásért, csak olvasom itt h szeretnétek építeni vmi gitárhoz való cuccot. Nos én nem szeretnék zsibvásárt csinálni ebből a topicból de szerintem vannak dolgok amiket elég nehéz vagy túl költséges lenne házilag legyártani. Ezért említeném meg az én ROLAND GS-6 os digitális gitáreffektemet ami eladó is egyben és talán néhány amatőrt megkímélne egy csomó bosszúságtól és felesleges időtöltéstől. Nos ha esetleg valakit érdekel, elérhető áron megbótolhatjuk.
nagyon köszönjük az aggodalmad a bosszankodásunkról, de én pont ezért szeretem eztetett csinálni :yes:
1.az nekem nem poén, hogy bemegyek a bótba, azt 1 perc után kijövök a hónom alatt egy 10x annyiba kerülő cuccal, mint amiből én megcsinálom 2.más szemszögből pedig mindíg tanulok itt a felmerülő problémák által .... köszi fiúk!!!!! 3. ott az "aprohirdetés" fülecske ![]()
Persze ide is beférhet:
1. Közölsz, róla kapcsolási rajzot, szerelési útmutatót, esetleg még a benne évő csippek forrását. 2. Meg tudod, egyáltalán mondani, hány bites a készülék.(?) Milyen frekis mintavételezést, használ, illetve az akusztikus modellező eljárások, milyen egyszerű effekteket, hogyan modelleznek le, illetve lehetőséget azok analóg megvalósítására. 3. Vagy csak egy olyan áramkör megvalósítási pozitívumot, mely számunkra is hasznos lehet, pl milyen műverősítőket használnak a fejhallgatókimenethez, tápszűrés stb Ennek fejébe akár odaírhatod az aljára, szürkén, hogy hagyjuk a fenébe, a sok kisérletezgetést, és inkább vegyük meg. De addig nem idevaló ![]()
Persze Szabinyónak szólt
![]()
1.Kipróbáltam elemekkel és már nincs az a problémám , tökéletesen zenget
![]() 2. viszont ki/be kapcsoláskor "pukkan" az erősítő, ami azért zenélés közben igen zavaró... (ez eddig is volt, csak még nem mondtam), van valami megoldás erre? 3. a LED / DPDT true bypass problémámra pedig belinkelek megoldást, hátha másnak is kell, pláne aki kezdő mint én ![]()
Használj koppanásgátlót XD keress rá volt már téma.
batri <-> battery
modjuk elem-pak ? tob elembol kialakitott egyenaram forras , valami ilyesmi. Neztem a nyakot , jo a referencia semmi baj. Probald csak direkt " rugo" nelkul, ahogy azt hiszem mar leirtam , a rugofele meno csatlakozot kosd ossze a rugot fogado csatlakozoval es csak ezen az agon halgass zenet a cuccon.ha nem fullad le mint rugoval akkor ahogy a kollegak is modjak az IC nem birja a terhelest es lekapcsol a belso rovidzar vedelem. Az elso a "piros" kapcsolason lathato tranzisztoros pufferral megoldhato.Egy kis lapra szereled a tranyos reszt es osszekapcsolod a nyakkal.
köszi, az már megoldódott
![]() Viszont azzal nem tudok mit kezdeni, hogy az effekt ki/be kapcsolásánál pukkan a cucc és ez zenélés közben nem jó... Van valami ötleted?
De jó ötlet
![]() Ez engem is érdekelne! (Most látom új topik is lett belőle)
Szájgitár???
Nem ringmodulátorra gondolsz véletlenül, amellyel a hangoddal modulálod a gitárhangot? Ha ilyesmi kell akkor lehet hogy tudok.
Sok erdekes effekt kapcsolas:
Bővebben: Link
Mindenfele effekt okossagok:
Building Guitar Pedals, Schematics, Projects, Technical Articles, and more! Bővebben: Link
Uraim, egy kozepes minosegu szologitar kb. mekkora feszultseget ad le a kimeneten?
Egy passzív hangszedő legfeljebb kb 300 mV-ot ad le, persze csak az optimális impedancián, de nem ez a jellemző, hanem inkább a 100mV környéke.
Mekkora az az optimalis impedancia?
Lenyegeben erdekelne, egy kozepes gitar kimeneti jele enyhen es durvan megpengetve. Az a 300 mV az effektiv vagy csucstol csucsig?
Nos nekem a a craftsman gitárom fender pickupokkal akkordjáccásnál 150-200mV ad le, "zúzásnál" van mega 300 környéke....
Az már nagyon a csúcs. Bár vannak kivételek.
A minőségi piköpök többet is tudnak. Pl.: dimarzio a képen lévő brutál piköp 425-öt ad, a gyártója szerint Ha passzív "elektronika" van a gitárban, akkor álltalában 250-500 kOhm a megfelelő, de piköpje válogatja.
Hat ezek a Dimarziok tenyleg komoly jelszintet adnak le ahogyan nezegetem az oldalt!
Veszem eszre, hogy kulonbozo tipusu magneseket alkalmaznak. Gondolom, hogy a hangzasba is beleszol a megnes tipusa.
Szerintem, ami megnehezíti a dolgot, hogy a gitárnak halkan is és hangosan is szépen kell szólnia, milyen pickupállásba, milyen pickuppal, mennyi méllyel stb. használod, persze biztos van egy szabvány érték amit vinnie kell egy gitárerősítőnek.
![]() Találtam egy ilyen hírdetést: ...DiMarzio NORTON F-Spaced fehér humbucker hangszedő.... Treble: 5 Middle: 7 Bassz: 6.5 Output: 352 miliVolt DC resist.: 12.58
Hello! Számodra mit jelent a szájgitár kifejezés?
Mert léteznek a talkbox pedálok, melynél egy flexibilis csövet a szádba vezetsz amin keresztül a gitár hangja jön, ez megrezegteti a szájüregedet, és az így keletkező hangot "belebeszéled" egy mikrofonba. Ha kellően ügyes vagy, képes leszel rendesen "beszélni a játszott dallamon"... Nekem minden megvan hozzá egy jó ideje, csak még nem raktam össze... A másik pedig, az Envelope Filter (wah szerű) Speak pedálok. Ezek olyan hangtónus ugrásokat képeznek, mintha magánhangzókat mondana a megpendített gitárhang. (Ú-O-Ő-Á stb.) Esetleg Te valami másra gondolsz?
Üdv!
Nos hála nektek haladok előre a cuccaimmal :taps: KÖSZÖNET mindenkinek! Viszont a BluesBreaker-rel elakadtam. A világért sem tudok életet lehelni belé. Természetesen a Clean csatora szól (DPDT) de a torzított meg se mukkan. A volume poti mint ha valamit változtatna tekerés közben, de semmi igazából. A rajzot átnéztem, meg a forrasztásomat is és minden rendben VISZONT a rajz (az originál meg a Bypass-os) sem stimmel a nyáktervvel. Az a kérdésem, hogy valóban gondot okozhat az R7 és C7 felcserélése? Illetve a razon nem található sehol sem a C5? Az elöbbi kettőt felcseréltem, rossz. Az utóbbit kiszedtem, rossz... nem akar müxeni ![]() Valaki esetleg bele tud nézni a rajzokba, aki nálam okosabb? Köszönettel: elcső
Szia!
Amíg nem készül el egy pedál, addig nem érdemes Clean csatiról beszélni, úgy értem amíg nem szól direktbe kötve addig sosem rakok bele kapcsolót!!! (Mert ha véletlenségből ott kötsz el valamit, akkor hiába keresed a panelon a hibát..., mert a kapcsolóig megy a hang, de tovább nem.) Eléggé áttekinthetőnek tűnik pedál, nagyon örülnénk 1-2 fotónak, ha megoldható! És talán abból többet látunk. A C7 meg az R7 (vagyis minden) azért csak legyen a helyén... ![]() Illetve itt egy régebbi hozzászólásom arról, miként keressük a panelon a hang útját a Bemenettől a Kimenetig!
Sziasztok! :wave:
Nekem is van pár elfekvő pedálom ami nem igazán műxik. Az egyik a Gargletron Anti-wah. Megcsináltam a beültetési rajzát, örülnék ha megnéznétek, hogy egyáltalán jó lett-e? Az vele a probléma, hogy csak akkor ad egy kicsi recsegős hangot (,mintha elfogyna a fesz egy kondiból vagy nagy lenne az ellenállás) amikor nagyon belecsapok a húrokba. Amúgy meg se nyekken. Úgy veszem észre, hogy már a bemenetnél a tranyóból ami megy jel az is csak recsegős... De van benne egy közepesen erős "süvítés-szélvihar" alapzaj, a frekitartományt viszi a mély és a magas között, mintha egy Tone /illetve inkább egy parametrikus vágót/ potit tekergetnél. Elvégre ez egy "Talking" (beszélő) effekt, és tényleg az alapzajból lehet hallani (hogy képes lenne magánhangzókat mondani)... Szerintetek mi lehet a baj ezzel a gyenge recsegős jellel?
Sziasztok!
Tud valaki egy igazán ütős, zúzós torzító pedál kapcsolást, amit megtudnék csinálni magamnak? Előre is köszönöm.
hello!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy, hogy lehet home-made pedált gyártani, sok helyen láttam, hogy írták, hogy ilyen meg olyan effekteket csináltak otthon..hogy lehetséges ez?levan valahol ez írva? köszi
+ joey (#396044) kérdésére is:
Hello, pedált elég könnyű gyártani, amennyiben van egy kevéske műszaki vénád. Az elvet nem is kell érteni, én is úgy csináltam. Gyakorlatilag próbanyákra is összeütheted. Itt van egy link, elég egyszerűen, kezdő hobbi szinten írja le a srác. Az oldal még működik, de már nem frissíti, asszem.diy gitárkészítés üdv
TalkBox a szimpla megoldas
Vocoder a komplikalt megoldas. erre a kettore Googlizzal |
Bejelentkezés
Hirdetés |