Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Köszi a választ!
Szerintem elírtad 2571N lenne gondolom,pozitív válaszodként ez a jelöltem,jól jöhet a hálózat nyomtatás később,köszi! Többiek:tapasztalat esetleg lézernyomtatóval?
igen elírtam, rakoncátlankodik a 7-es billentyűm, és a dpi-t is elírtam 1200×1200dpi-s.
Ja,és milyen papírra nyomod a NYÁK mintát?Vasalás könnyen megy?
Szia!
Neked van tapasztalatod a tipussal kapcs.?
Ezzel semmilyen, nekem Samsung ML-2010 van és szerintem ez nagyon hasonló ahhoz. Biztos vagyok benne hogy ezzel is lehet szépen vasalni. És ez a legolcsóbb Samsung nyomtató ebben a webshopban (írtad hogy itt akarsz venni nyomtatót).
Üdv
Nekem egy xerox phaser 3117 esem van és eddig nem volt vele problémám Bővebben: Link
Mivel nem túl régen kezdtem el ismét elektronikával foglalkozni, még nem sok panelt készítettem vasalással, kellett idő a folyamat kikísérletezéséhez, és az elején még céges hp nyomtatókkal kínlódtam, aztán meglett a samsung, amivel elsőre sikerült értelmeset vasalni.
Papírt 135g-os fényes műnyomót használok, dekorációs boltban vettem A1-es íveket és feldaraboltam A4-esre. A vasalás folyamatáról Attila86 oldalán találsz részletes leírást, és videót is, én is onnan okosítottam magam. Itt és itt találsz képet amit már a samsungal készült nyomattal vasaltam.
Az én HP Laserjet P1005-ösöm teljesen alkalmas nyákkészítésre. Egyetlen hátránya, hogy csak 600 dpi-t tud, ezért ha 4 miles vonalakat szeretnék, a cégben kell nyomtatnom, különben egyenetlen lesz (1 inch / 600 = 1.66 mil).
Ez a pdf nyomtató ötlet megmentette az életemet :
Köszönöm. Végül a vágolapra helyezéssel CDSEE6.0 alatt tudtam úgy tükrözni a rajzot, hogy megtartotta az eredeti méretét.
Nyák fotózással kapcsolatban további kérdéseim lennének.
Mivel szoktátok megvilágítani a nyákot? (A fényforrás érdekelne) Legutóbb kvarc lámpával próbáltam 5, 10, 15, 20 percig világítottam 1-1 nyákot. hidrogénperoxid, sósav+vízes elegyre nem reagált semmit, még a lakk sem sérült. Aki guru ebben kérem szépen segítsen, hogy hol rontottam el. Sokat világítottam, keveset? Ha valakinek van a vasalás technikájáról információja, vagy van egy link, ahol ennek utána tudok olvasni szeretném kérni a segítségeteket. Köszönöm.
A vasalásos technikáról ha visszaolvasol ebben a témában is találsz infót, de Attila86
oldalán is van egy hasznos leírás és egy video is.
Hát igen, ez a lakk dolga. Megvédi a nyákoz a marástól.
Csak levilágítás után elő kell hívni! Te semmit nem néztél csak nekiestél lesz ami lesz? Vegyél sziti lefolyótisztítót háztartási boltban keverj be 2 3 kanálall egy liter vízbe, tedd be a levilágított nyákot és csodát látsz.
Van igazság abban, amit írsz. Lehet, hogy a maratószerem nem az igazi, de én a fotózásomnál is érzek hibát. Ezt egyszer kell jól kitapasztalni és utána menni fog.
Nem a maratószerrel van a baj, hanem, hogy kihagysz egy munkafázist. A levilágított nyákot még elő kell hívni. Ezt az oldalt olvasd el! Szerintem ezt a lépést kihagytad. Lehet, hogy nem ártana elolvasni az egész cikket, hogy pontosan tudd mit kell csinálni.
Igen láttam, csak gondoltam belinkelem neki azt az oldalt, hátha leesik, hogy kimaradt valami a folyamat során. Lassan nekem is tökéletes lesz a technikám. csak a nyomtatómmal vannak még kisebb gondok, de megoldom.
Sziasztok!
1dl 20%-os sósavba mennyi 16%-os H2O2 "krémet" rakjak?? Válaszotokat köszi! Ui.:Egy olyan 10 percen belül már el szeretném kezdeni. Köszike!
Bocsánat! Kultúráltabban fogalmazom:
Sziasztok, kezdeném a maratást, de nem tudom, hogy 1dl 20%-os sósavba mennyi 16%-os H2O2 "krémet" rakjak. Válaszotokat előre is köszi!
Nem kell sürgetni a népet! Lehet nem olvassa senki a topicot és azért nem válaszol. Csak szét kellene nézni és használni a keresőt. Kb 2 perc alatt találtam megoldást. tegyél bele 10ml-t és nézd meg, hogy mit csinál. Ha lassan marja és gyorsítani akarod akkor nagyon keveset még tehetsz hozzá, de csak 1-2 ml-t. Ezt addig csinálod, míg el nem éred a kívánt sebességet.
Én kb két kupaknyit tennék bele.
Köszi szépen!
A használt sósavval mit kezdjek?
Én már beleraktam a fél tubust, de még mindig nem akar marni!
És az természetes hogy habzik?
A habzás természetes, de hogy miért nem mar, ahogy szeretnéd, azt így, "távgyógyítással" elég nehéz lenne megmondani...
Idézet: „A használt sósavval mit kezdjek?” Lúgos anyaggal semlegesítsd, és öntsd ki. Vagy vidd veszélyes hulladék tárolóba. És ha kérhetem: Szedd össze a gondolataidat, feltenni való kérdéseidet, csatolandó képeket, és ne 5-6 hozzászólásban/kérdésben írd le, amit tudni szeretnél, percenkénti hozzászólásokkal. Idézet: „VI. A fórum nem IRC, nem MSN, nem ICQ és nem egyéb ilyesmi. A fórum egy olyan webes felület, ahol bár a tagok beszélgetnek egymással de a gondolataikat nem soronként írják be és nyomják az ENTER-t mint hülyegyerek a tamtam dobot. A rendes fórumozók összeszedik gondolataikat és egy kerek, egész, megfogalmazott hozzászólásként írják azt be. Magyarán ha neked még nem esett le hogy miről is van szó: ne írj be 2 percenként 1-1 újabb hozzászólást csak azért, hogy kiegészítsd az előzőleg már meggondolatlanul (és sietősen) elküldött hozzászólásodat, inkább fogalmazgasd a hozzászólásodat fél óráig és írd bele egy txt-be a gépeden, majd ha úgy érzed hogy "OK, ez most aztán kerek egész és megérett a küldésre!", küldd el.” Kivonat a Fórum Szabályzatából
Hú ez nagyon habzik. Valami nem stimmel.
Nálunk van hidrogénperoxid folyadékban a fodrászkellékesnél két üveg elég egy évre battyogj el érte, az örsről jön ide busz. Ha kell akkor leírom merre van pontosan. |
Bejelentkezés
Hirdetés |

Köszönöm. Végül a vágolapra helyezéssel CDSEE6.0 alatt tudtam úgy tükrözni a rajzot, hogy megtartotta az eredeti méretét.