Fórum témák
» Több friss téma |
Kicseréltük a trimer-t is , de ez sem segített. Az lenne a kérdésem, hogy az nem lehet-e baj, hogy : a tanárom kondenzátora 2x16 mikroF (- - osszekötve így van neki + + az áramkörbe vezetve).
Nekem a 2x16 helyett van egy 32 mikroF -os kondim amin + - kivezetes van s igy nekem + - van az áramkörbe vezetve. Segítségedet előre is köszönöm. Kellemes húsvéti ünnepeket mindenkinek.
Hello a kondik értéke párhuzamos kapcsolásnál összegződik.+ -- + kapcsolás szerintem nem vezet semmire.
Az itt lévő ( http://katalogus.elektrokontha.hu/ ) villanócső (250Ws 4Z/min (FT218) RoHSc.) és a hozzá való trafó ( GYÚJTÓTRAFÓ FT-hez 190V/6kV RoHSc.(ZTR32) ) bekötéséhez szeretnék segítséget kérni! Valamint azt szeretném kérdezni hogy mi az ami még kell hozzá. A vezérlő már megvan.
Segítségeteket előre is köszönöm!
A 310-320V DC nem kevés egy kicsit?
Amit csináltam, abban 625V feszíti elő a csövet (XOP15)
Hali bocs de nem értem mire jó a kondik eféle módon való összekepcsolása + -- +?
Valaki . köszi
Még régebben vettem egységcsomagot az elektrokonthában és azt "turbóztam fel". Eredetileg 60Ws-os csővel adták, de nekem az nagyon kevés volt. Innen a feszültségkétszerezés. Félre ne érts! nem vonom kétségbe az állításodat, de nekem pont fele annyinak tűnt mint amit én csináltam. Csak akkor ezt nem értem, hogy ha 310V-ról is működik, akkor minek kell az általam épített kapcsoláshoz 600V.
az XOP 15 ös csőnek papír szerint elég 100volt is igy kibir kemény 100ezer villanást... Nekem 625öt kap a cső és már lassan két éve használom, sokkoló módban is.
Sziasztok! Lehet ,hogy utálni fogtok de már kezd kiguvadni a szemem a sok olvasástól.
Szóval van egy UB6531-es csövem ami 60Ws-os ,nos azt írják róla ,hogy max. 6 vill/min amit kibír. Létezne? Lehet belőle strobit csinálni vagy hagyjam meg vakunak.
Ha nem akarsz warn-t kapni akkor olvass vissza! Mi is megtudjuk tenni, és van kereső is
Üdv!
Én is építettem egy alap vezérlést, nagyon szépen remekel, ajánlom mindenkinek. üdv: aderka
Sziasztok.
Lenne egy fontos kerdesem. VAn ez a halogen lampa. 150W-os Ami ebbe valo: Van egy csomo ilyenunk kiegve.(el van szakadva bennuk a wolframszal) LEhet e beloluk stroboszkopot csinalni hosszutavra? (az egyiknek adtunk 1200V 20A, amit 2kV-el izzitottunk be) hat a villanas az elkepeszto volt, de a sok amper szet is robbantotta a lampat
Üdv mindenkinek!
Én építettem egy astabilt 555-el és annak a 3-as lábát tranzisztorral kötöttem be a testre és egy 12v-os relét kapcsolgat, amivel már lehet villanócsövet is villogtatni. Van rajta egy poti is amivel a sebességet lehet állítani a lassuról a sokkolóig Nekem most 10 db fehér ledet villogta, mert nincs pénzem villanócsőre, de a led viszont ki tud aludni hamar és így elég jó lett, ráadásul a fénye is elég erős.Ugyhogy szerintem legegyszerűbben és legolcsóbban így lehet strobit készíteni othon.
Relé helyett használj tranzisztort
Legalább az nem kattog, meg nem egy előnye van . Villanócsövet meg relével, hát kicsit furcsa, a villanócső nem 2ampert vesz fel, szóval a relé előbb utóbb megfogja unni, és nem lessz hálás, villanócsőhöz tirisztort használ, meg esetleg 555 és optocsatoló.
Hello! Fölösleges több témában ugyanazt a kérdést feltenni, mert ugyse fognak rá válaszolni. Meg szerintem a Többi tag is ugy van, mint én, elég egyszer rákérdezni, aki tudja a választ leirja. Ilyen izzóból nem fogsz villanócsövet csinálni. Több dolog miatt, pl a villanócső xenon gázzal van töltve, ez az izzó nem , a villanócsőben az elektródák vastagak, mert birniuk kell a kisülés által keletkezett hőt, illetve nem rendelkeznek izzószállal! (ami nekem van strobi bár 1500W, de ha meghajtom keményen, akkor az elektródák vörösen izzanak, ez rövidíti a cső élettartamát is!)
Igazad van :yes: ez még nem jutott az eszembe, de most hogy így belegondoltam tényleg így van. :yes:
Ha villanócsövet használsz, egy idő után összesülnek a relé érintkezői. Ha a LED-es megoldás van, akkor meg szerintem BD139 vagy hasonló (azért irtam a DB-t, mert nem tudom hány LED-et hajtassz egyszerre)
10 darab fehér ledet hajtok meg vele
De akkor mi az a kattogó hang a gyári strobiba? mert ha csend van és bekapcsolod, hallod a kattogást, mintha relé volna
Az ívkisülésnek van olyan kattanó hangja. (lásd villám), csak a strobinál nem olyan erős, csak halk csattanás
Ja... :yes: Na ezt nem gondoltam, mivel még nem szedtem szét a strobit, hogy belenézzek
Egy 100w körüli villanócső mennyibe kerül és hol lehet ilyet kapni? Lehet átépítem a motyómat és akkor már a csövet raknám bele ha lessz lóvém
A hestore-on láttam villanócsövet, de megnem mondom, hogy milyen és mennyibe.
Sziasztok lenne nekem egy DODY TRONIC 1700.w os strobim ennek szeretném a kapcsolási rajzát megszerzni gondok vannak vele ki ki hagy a villanás a csőben nem sok óra van nagyfesz részen lesz valami szerintem talán egy kondi kiszáradt??
Sziasztok. Nekem egy 2000w-os csőhöz kellene valami vezérlés. Valakinél nem lapul valami egyszerű nyákkal?
Sziasztok!
Valaki igazoljon... Egy kicsit elgondolkodtam a strobi fényerő szabályozásán. Tulajdonképpen azt hogy valósítják meg? Én azt hittem, hogy a villanócső két szélső lábára kevesebb feszültséget adunk. De amit látom a rajzokat a gyújtásnál trükközik valamivel. Az impulzus szélesség növelésével vagy csökkentésével oldják ezt meg? Valaki tudja ennek az elméletét?
Fázishatással
De ha visszaolvasol minden le van irva!
Gondolom fázishasítás akart volna ez lenni... Viszont nem találom a topikba, hogy mi is ez a fázishasítás és hogy is működik? Az 50Hz-es szinusszal van szinkronban egy áramkör ami mindig egy adott részt kihasít a szinuszból? Viszont a stoboszkópokban láttam kondenzátort, ami azt vonza következményül, hogy föltöltődik és amikor indul a stroboszkóp akkor az első villanás jó nagy ami kisüti a kondenzátort, aztán a többi villanás már a fázishasítás miatt kisebb fényerősségű lesz? Na most ezt azért kérdezem, mert ha ütem vezérelten kötném a stroboszkópot - amíg kiállás van a zenében- ugye van ideje a kondinak föltöltődni és az első ütemre hatalmasat fog villanni, hiába van levéve a fényerő? Igaz ez így?
Nem fog nagyot villani,az elektronikáját nem vágom de van egy 1700w-os és olyan mint a szűz kislány semmi gond vele .
Ahh, leesett, vágom most már mi a lényeg. Az elektronika figyeli az 50Hz-es hálózatot és végülis nekünk elég 1-2Hz-el villogtatni, tehát van ideje a megfelelő fázisban elkapni az ütemet és villantani... Nekem a kondifeltöltős verziók készültek el szép számban
És most megláttam az 1500W-os rajzát, aztán elgondolkodtam rajta, hogy meg kéne építeni....sound.man is ezen gondolkozik, mert van elvileg 2000W_os cső, bár nem tudom az mennyire az, de egy misét megérne.
Honnan tudtad?
Még nincs meg, de nem sokára megérkezik. |
Bejelentkezés
Hirdetés |

Nekem most 10 db fehér ledet villogta, mert nincs pénzem villanócsőre, de a led viszont ki tud aludni hamar és így elég jó lett, ráadásul a fénye is elég erős.Ugyhogy szerintem legegyszerűbben és legolcsóbban így lehet strobit készíteni othon.
Lehet átépítem a motyómat és akkor már a csövet raknám bele ha lessz lóvém 
Még nincs meg, de nem sokára megérkezik.