Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Padlófűtés vezérlés
 
Témaindító: Hegede, idő: Dec 8, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   4 / 104
(#) borsi007 válasza Sergei hozzászólására (») Dec 31, 2008 /
 
Mi a feladata a rendszerben?Hogy működik?A belyövőnél kettesen megy a thermó ha a torlót lezárom nem baj?Ha túlnyomás lesz az osztóban kinyit?
(#) Sergei válasza borsi007 hozzászólására (») Dec 31, 2008 / 4
 
igazábol ha már nagyon nem akar a radiátorba megindulni a melegviz akkor a többi radiátoron ezzel a szelep elzárásával szoktuk vissza venni a teljesitményét.vagy ha radiátor csere van akkor elzárjuk és nem folyik ki a viz a rendszerböl.a te esetedben ha elzárod teljesen leáll a padlofutésed.szoval csak akkor zárd el ha légtelenited a padlofütésedet.de ha valami oknál fogva csöpög a viz az oszto gyüjtöböl és szét kell szedni akkor simán elzárod a thermofejet és ezt a torlo szelepet akkor a kazán illetve a radiátoros rendszeredböl nem jön ki a viz.csak a padlofütési körökböl.egy szoval leszakaszolod a rendszert vagy kizárod a fütési rendszerböl a padlöfütési kört.
(#) borsi007 válasza Sergei hozzászólására (») Dec 31, 2008 /
 
Elindult! Lezártam mind a két oldalt és a torlószelepet 2-2és fél forditásnyit nyitottam, a Felső osztó tetején az imbusz csavarokkal beállitottam milyen gyorsan pörögjön a víz a körökben így minden tökéletes.Minden segítséget köszönök! Boldog sikerekben gazdag új évet!
(#) Sergei válasza borsi007 hozzászólására (») Dec 31, 2008 /
 
Öszintén Gratulálok Remélem mostmár nem lesz semmi gondod a rendszerrel Örülök hogy segithettem.Neked is és a Családodnak is Békés Boldog és Sikerekben Gazdag Uj Évet kivánok.

üdv Sergei
(#) mex válasza Sergei hozzászólására (») Dec 31, 2008 /
 
Mint kibic én is gratula a sikerhez,mindkét félnek. :taps:
(#) Sergei válasza mex hozzászólására (») Dec 31, 2008 /
 
Köszönjük Szépen Remélem beszélhetek többes számban

Köszönöm a pontot
(#) Moderátor hozzászólása Sergei hozzászólására (») Dec 31, 2008
 
Azt hiszem, a sok "szenvedés" után sergei kiérdemelt egy kis jutalmat, mindannyian nagyon örülünk, hogy végre van fűtés
(#) hetesi válasza Hegede hozzászólására (») Jan 2, 2009 /
 
Sziasztok! Gázkészülék javítással foglalkozom, nagyon sok ilyen rendszert csináltam már. Ha jól működő rendszert szeretnél akkor mindenképp szét kell választani a rendszert, hogy csak oda tudjon menni a fűtővíz ahol hőigény van. A te rendszerednél én úgy csinálnám, hogy a radiátorokat leválasztanám egy végálláskacsolós zónaszeleppel, a padlófűtés szivattyúját a második termosztáttal túdnád vezérelni. És ide kellene a relé, hogy ha megy a szivattyú akkor elinduljon a kazán is. A radiátoros termosztáttal pedig a zónaszelepet nyitod vagy zárod és a végálláskacsoló indítja a kazánt. A zónaszelep motorral kb. 8000 a relé 2500 foglalattal (elég egy morzés). Ha csak a szivattyút indítod állítod a termosztáttal akkor néha fázni fogtok a padlós részeken.Ha a zónaszelepet hagyod ki akkor a radiátoros részen lesz túlfűtés.
(#) Taki33 hozzászólása Jan 2, 2009 /
 
Sziasztok!
Most tévedtem ebbe a topikba, és örülök, hogy sikerült megoldani a problémát. Borsi007 kiegészítettem egy kicsit a képedet hogy tudd mi micsoda. Egyébként a körök légtelenítése:
Az előremenő termosztatikus szelepet és a visszatérő torlót elzárni.
A felső osztó ürítő csapjára egy tömlőt kötni, amit a lefolyóba v. szabadba vezetni.
Az alsó gyűjtő töltő csapjára rákötni a hálózati vizet tömlővel.
A padlófűtés köröket elzárni.
Teljesen kinyitni a felső osztó ürítő csapját és a légtelenítendő kör szelepeit.
Teljesen kinyitni az alsó gyűjtő töltő csapját és 1-2 percig hagyni had mossa a kört, így a nagy hálózati nyomás kilöki a beszorult levegőt!
Ha kész kinyitni a köröket, kinyitni a termosztatikus szelepet és a visszatérő torlót, ha kell utánatölteni a kellő nyomásig és végül leszerelni a tömlőket.
További jó fűtést!

futes.jpg
    
(#) borsi007 válasza Taki33 hozzászólására (») Jan 2, 2009 /
 
Köszi mostmár tiszta a kép,Sergeivel tisztáztuk.A torlószelep, ha teljesen nyitva meghal a rendszer,mert nem a felső osztó fele megy a meleg víz hanem a torlón keresztül a visszatérő ágba a kazánhoz.Én elzártam és csak 2-2és fél tekerést nyitottam rajta.A képet köszi szuper!
(#) borsi007 hozzászólása Jan 25, 2009 /
 
Sziasztok. újabb kérdésem lenne, ti hogy oldanátok meg a szivattyú vezérlését mert most direktben egyfolytában megy és mikor a kazán leáll fölöslegesen forgatja a vizet.
(#) Sergei válasza borsi007 hozzászólására (») Jan 25, 2009 /
 
Szia.

Egyszerü csötermosztáttal.vagy van a Grudfoss-nak egy szivattyuja ami érzékeli a hőt.De egyszerübb a csötermosztát.4000 huf.

üdv Sergei
(#) borsi007 válasza Sergei hozzászólására (») Jan 25, 2009 /
 
Kösz!
(#) Sergei válasza borsi007 hozzászólására (») Jan 25, 2009 /
 
Szivesen
(#) borsi007 válasza Sergei hozzászólására (») Jan 29, 2009 /
 
Vettem eggyet ,de nem tudom hogy kössem be,hogy 20-22 foknál leálljon. Azt tudom csak beállítani hogy hány fokig forgasson mikor ezt eléri leállítja a szivattyút. A cél az volna hogy ha a víz lehül a szivattyú leálljon.
(#) Sergei válasza borsi007 hozzászólására (») Jan 29, 2009 /
 
Szia dobjál fel képet rola.Illetve kell benne lenni kapcsi rajznak.Máramelyikben benne van.
(#) borsi007 válasza borsi007 hozzászólására (») Jan 30, 2009 /
 
Szia ez a cucc.
(#) VIM válasza borsi007 hozzászólására (») Jan 30, 2009 /
 
Helló! Az 1-es és 4-es pontokat kell felhasználni sorba kötve a szivattyúval, érzékelőt meg a visszatérőre, alkalmas helyre. Ha elfogadod a hozzászólásomat. Üdv.: VIM
(#) borsi007 válasza VIM hozzászólására (») Jan 30, 2009 /
 
Arra kötöttem a konektor kék /1/ szivattyúhoz menő kék /4/ amilyen hőértéket beállítok ott leáll a szivattyú nekem az kellene hogy 20-22foknál induljon a többit a keverő szelep elrendezi csak az kellene hogy a hideg vizet ne keringesse ha leáll a kazán.
(#) VIM válasza borsi007 hozzászólására (») Jan 30, 2009 /
 
Hát hiába, csak magamból indultam ki, mert nálam 36fokra van állítva és a fűtési visszatérőre van téve a thermo elem és mikor a radiátoros hőfok visszatérőn már csak 36 akkor lekapcsolja a keringetőjét. Akkor a másik pontot a 2-re, már mint ami a 4-es pontra volt kötve.
(#) borsi007 válasza VIM hozzászólására (») Jan 30, 2009 /
 
Oda is kötöttem ott is ez a helyzet az elért hőfoknál amire állítom lekapcsol nem pedig be itt ha mondjuk 20ra állítom lekapcsol és passz.
(#) Sergei válasza borsi007 hozzászólására (») Jan 30, 2009 /
 
Szia.
Pedig az 1 és 4 pontra kell kötni a szivattyut.esetleg megvizsgálhatod hogy jo-e a thermostat.Szereld le a csöröl .Tekerd fel maximumra és az1 pontjára kössél+12 voltot a 4-es pontra meg egy izzot illetve GND-t.Ha az izzo világit akkor bezony rossz a thermostat ha nem világit akkor jo,mivel hö hatására kapcsol,és ekkor kell világitania.(Nem lepödnék meg ha rossz lenne)

üdv Sergei
(#) VIM válasza borsi007 hozzászólására (») Jan 30, 2009 /
 
Ne a kezedben teszteld a kütyüt. Ehhez túlfűtött felület kell ami később lehűlve fogja kikapcsolni a szivattyút, az általad beállított értéknél. Ha tehát rossz helyre tetted a thermo elemet úgy ott nem fog működni. Ez a típus 20-90fok között működik. A lefelé mutató nyíl az ábrán mutatja a csökkenő hőmérsékletet, 3fok érzékenységgel.Ezért mondtam, hogy 1, 4 pont.
(#) borsi007 válasza VIM hozzászólására (») Jan 31, 2009 /
 
Köszi szépen ki fogom próbálni.
(#) Csaba110 hozzászólása Márc 29, 2009 /
 
Szerbusztok!

Szükségem volna egy háromjáratú keverőszelep motor vezérlésre a vegyestüzelésű kazán visszatérő hőmérséklet emeléséhez olyan kütyü kellene amit beállítok 60C fokra és az elektronika nyitja vagy zárja a szelepet vagyis jobra vagy balra forgatja a motort.
Előre is köszönöm :Csaba
(#) Sergei válasza Csaba110 hozzászólására (») Márc 29, 2009 /
 
Szia.

Öszinte leszek.A boltban annyi van belöle hogy még adnak is el.Lehet hogy nem olcsó de házilag készitettet még nem láttam.Illetve ha van is maszek gyártmány az nem hinném hogy olcsobb lenne mint a gyári.Véleményem szerint kár ezzel veszödni,barkácsolgatni.Megkell venni a gyárit.Ezenfelül az csak egy szervo motor ami a mozgatást végzi.a hömérséklet figyelést összehasonlitást egy külön egység végzi ami a gázkazánba van beépitve.De ezenfelül van még a thermofejes háromjáratu szelep na ehhez nem kell áram meg vezérlés.beállitod 60 fokra és ö azon tartja a vizet.

üdv Sergei
(#) Csaba110 válasza Sergei hozzászólására (») Márc 30, 2009 /
 
Szia sergei!

A termosztatikus keverőszeleppel csak annyi a probléma hogy 2" méret már úgy cirka 100000Ft tudom hogy lehet kapni vezérlést de az is 50-60e Ft ezért gondoltam csinálni egyet hátha az olcsobban jön ki meg már motoros szelep van beépítve.


üdv:csaba
(#) remeler hozzászólása Szept 17, 2009 /
 
Üdvözlök mindenkit!

Lenne egy kérdésem, remélem tud valaki segíteni.

A padlófűtésemet szeretném egy kicsit átalakítani, mert elég sokba kerül. Sajnos kissé elrontották, de ez hosszú lenne.... A lényeg, hogy észrevettem, hogy amikor a termosztát (sík egyszerű szobatermosztát) lekapcsol és a kazán leáll (kombi cirkó) akkor pár percen belül 1,5 fokot emelkedik a hőmérséklet. A termosztát 0,5 fokkal kapcsol és a kazán 40-60 perc alatt fűt fel. Arra gondoltam, hogy veszek egy programozható szobetermosztátot, 0,2 fokos érzékenységgel, és egy csőfelület termosztátot (egyszerűbb, bontás nélkül), és a csőtermosztát vezérelné a kazánt 35-55 fok között. (a hőcserélő után). 55 foknál lekapcsolja 35-nél bekapcsolja, a "fő" jelet a szobatermosztát adná. Így elméletileg kevesebbet menne a kazán, és hamarabb felfűtené a beállított hőfokra a szobát. Létezik ilyen csőtermosztát, ahol állítható a ki-bekapcsolás értéke ilyen intervallumban?
Köszönettel

Kaczur Elemér
(#) zolika60 válasza remeler hozzászólására (») Szept 17, 2009 1 /
 
Szerintem inkább egy puffer tartályra volna szükséged. A szobatermosztát csak a keringető szivattyút vezérelné. A cirkó meg csak akkor menne ha ott lehűlt a víz.
(#) remeler hozzászólása Szept 17, 2009 /
 
Szia zolika60!

Az a problémám ezzel laikusként, hogy akkor adja le a rendszerben a víz gyorsabban a hőt, amikor megáll. A kazán lekapcsolása után, 1-2 percig még megy a szivattyú, és amikor az is lelőtte magát , hirtelen emelkedik a hőmérséklet. A padlón kézzel is érezhető a változás. Amíg folyamatosan megy a kazán és a szívattyú, addig csak nagyon lassan melegszik a padló. Ha a felmelegszik-leáll-lehűl-elindul variációt kézzel produkáltam, (nem volt egyszertű eset ) 25 perc alatt elérte a szoba kívánt hőmérsékletet és nem ment folyamatosan a kazán = kevesebb gázfogyasztás?! Sajnos nem lenne lehetőségem egész napra letesztelni....
Lehet, hogy csak én közelítem meg rossz irányból...
Elemér

Következő: »»   4 / 104
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem