Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Sziasztok! Most vettem le a tetejét egy 20 gigás western digital vinyónak (ne vegyen ilyet senki!!
![]() ![]()
Ez egynek szerintem megteszi
![]()
De ha leszeded a tetejét, akkor már nem sok mindenre tudod használni
![]() ![]() ![]()
Kezdő PC-ző koromban volt egy 650 megás quantum vinyóm (amin csak külön half life 1 volt
![]() ![]()
Helyettesíthető, csak nagyobb darab a 7805 az L-hez képest, meg több áramot bír el...
Tud valaki egyszerű 15-ös frekvenciaosztóra típust mondani?
Köszi.
Igazi szakbarbár munka!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Sziasztok!!!
Egy erősítőhöz keresek tranzisztort nem tudtok olyan honlapot ahol lehet találni. Mert ha tudtok kérlek titeket hogy írjatok vagy helyettesitő tranzisztort előre is köszönöm. A tranzisztor neve most nem tom meg mondani hogy melyik a kettő közül de le írom mind a kettőt. Az egyik Q302L vagy a A965 nem tom hogy melyik mert egy mád mellet vannak. Köszönöm a segítségeteket! Dj Peat voltam.
Néha lehet ökörködni
![]()
Vegyél 7806-ot
![]()
A Q302 a pozíciószáma lehet. A pontos típus: 2SA965, ez egy PNP 120V-os tranyó.
Sziasztok!
Újra nekiállok a tapskapcsolónak,de most kissé belekavarodtam a mikrofon bekötésébe... ![]() Azt nemértem,hogy az output-ot mire kötöm rá?? Csak mert a rajz alapján a mikrofon term 1 és term 2 lábát bekötöm a shemtaikus rajzon lévő term 1 és term kettő helyére,a term1 pedig egy ellenálláson keresztül kap még feszkót.Ja,és a bal oldalon van a műv erősítő.....akkor ami "jobbra megy" output azt hova kötöm??
HI
Mint az elöttem szóló , Sebi szerint : 2SA965 ezt megrendelheted a HQVIDEO.hu honlapon 70-80Ft-ért megízhatóak , gyorsak ![]()
Hi mindenki
Én tsak alap szinten értek az elektronikához,de viszont szeretnék csinálni motora egy adó-vevö kütyüt, amibe két hadszetet lehet beledugni s lehet vele komunikálni az utassal, s ha lehet dc 12 v kütyü kellenne, remélem tudok valami kapcsolási rajzot ![]() cuccok drágák nekem, azt monták hogy pár ezresböl kilehet hozni," remélem"
Üdv!
Én a rajzot úgy értelmezem, hogy ami az árnyékoláson belül van, az a mikrofonod tartalma, a két kivezetés pedig terminal 1 és 2 a mikrofon kivezetései. Az output és a GND csatlakozásokkal kell bekötni egy megfelelő mikrofonáramkörbe (annak az input jelzéséhez).
Még magamat is javítanom kell.
![]() ![]()
Tudna valaki segíteni abban,hogy alábbi kapcsolásba hogy tudom szabályozni a ledek futási sebességét??
(menet közben)
a 220K -t cseréld ki 500k-s trimerre v potira
![]() üdv
helósztok, nem tud nekem hirtelen mondani valaki egy olyan ic-t ami pont arra lenne jó, hogy egy pc-s 8cm-s venti fordulatszámát fixen tartsa? természetesen a max fordulatszám alatt egy kicsivel. mert ugye ezeknek a ventiknek van egy kimenetük ahol minden fordulatnál adnak egy impulzust..
köszi!
Szia Báddzsó.
A PC-ventik névleges feszültségen forognak a legnagyobb fordutallal, Idézet: ! Ahoz h. ezt szabályozni lehessen a névleges fordulatszám körül, a névlegesnél nagyobb feszűltséggel kell táplálni a SZABÁLYZÓ áramkört, úgy kb:15V. Erre egy DC-DC feszabályzó lenne a legjobb megoldás. A fordulatszám figyelésére és a motorra feszültségének szabályozására egy "pici" PIC tökéletesen megfelelne! (Extra szolgáltatása lehet még a hibajelzés pl.zümmerrel (és-vagy POWER OFF), és a hőfokfigyelés/fordulaszámszabályozás... Jó kis PIC es projekt jehetne. „"viszonylag sztabilan"” ![]() Egy olcó alternativa lehet még az LM317 IC... Üdv.: _jani_ ![]()
kössz a válaszod, de sajna pont ez a problémám, hogy egy gépben nincs nekem több mint 12V (max 13 esetleg), ezért szeretném pwm-el szabályozni, és a sárga vezetéket figyelve mindig egy egyszer beállított fix fordulaton tartani, (ez a lényeg ,a nagyon fix forudulat), gondoltam van ilyen ic ami egy fetet pwmel kapcsolgat.
Idézet: „"pici" PIC” ![]()
kicsit összefolyt a hszem..
![]() Tehát van egy venti ami gyárilag 2800 at pörög 12V-on akkor azt szeretném pwm-el mondjuk 2345-ön tartani... |
Bejelentkezés
Hirdetés |