Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Stroboszkóp
Lapozás: OK   45 / 123
(#) gaboca323f válasza Georgee hozzászólására (») Szept 24, 2009 /

Egyenlőre még a led sem villog, hogy lenne jel, a feszültséget még nem mértem meg, meg a belső órajelet sem, ma már szetintem nem állok neki max holnap.
(#) tomika507 hozzászólása Szept 29, 2009 /

hello. megepitettem az itt talalhato strobit. nos szeretnek epitteni hozza vezerlest zenere, nos talaltam itt egy szamomra eleg jo rajzot, segitsegeteket kernem vagy esetleg otleteket a megvalositashoz, a segitsegert elore is koszi.
(#) tomika507 hozzászólása Szept 29, 2009 /

ja és még annyi hogy pár perces hasznalat utan az ellenalla elkezdett forrosodni ha valaki tudja mi ra a megoldas leci irjon
(#) aderka válasza tomika507 hozzászólására (») Szept 29, 2009 /

Szia!
Tegyél be nagyobb teljesítményűt!
üdv: Dávid
(#) tomika507 hozzászólása Okt 8, 2009 /

Hellotok! megépítettem az itt találhato strobit. nagyon kiraly lett es ossze tudtam hozni az itt talalhato hangra vezerelheto kapcsirajzal nagyon jol mukodik, ha valakinek kerdese lenne az irjon.hy
(#) edison14 hozzászólása Okt 13, 2009 /

Az lenne a kérdésem, hogy az ITT található stroboszkóphoz milyen típusú glimmlámpa kell és hogy a ZTR 200-as gyújtótrafót milyen típusú gyújtótrafóval lehet helyettesíteni valamint egy típusszámot kérnék a villanócsőre ha van.

A választ előre is köszönöm.
(#) djgombi válasza edison14 hozzászólására (») Okt 13, 2009 /

Szia! Tipp a trafóhoz:
1/60-as az áttétele tehát: Pr: 15 menet Sec: 15*60
Vékony drótból. Glimmet bármiből kiszedhetsz.
(#) Frodo94 válasza edison14 hozzászólására (») Okt 13, 2009 /

Üdv. Glimmet legegyszerűbben ilyen kis billenős kapcsolókból szedhetsz ki, vagy bojler jelzőlámpából. Glimmlámpa a vasalók jelzőlámpája is! A hozzá tartozó ellenállás nem kell, azt le kell róla szedni.
Üdv!
(#) gaboca323f hozzászólása Okt 13, 2009 /

Üdv mindenkinek!

Elindult az 1500wattos "BIKA" strobi, hatalmas fénye van! Már csak a dobozolás van hátra és szombaton már be is vetem
(#) djgombi válasza gaboca323f hozzászólására (») Okt 13, 2009 /

Grat hozzá! Képeket majd rakj fel róla ha kész lesz!
(#) gaboca323f válasza djgombi hozzászólására (») Okt 13, 2009 /

Köszi!

Így néz ki a nyák, holnap kezdem a ház készítést, majd teszek fel képet róla.

DSC01464.JPG

(#) gaboca323f válasza tomika507 hozzászólására (») Okt 14, 2009 /

Üdv!

Hol találtad egészpontosan azt az "itt található hangra vezérlőt"?
(#) edison14 hozzászólása Okt 15, 2009 /

HELLO !

Azt szeretném kérdezni, hogy a ZTR200-as vagy ZTR32-es gyújtótrafót mivel lehet helyettesíteni (vagy van-e más típusú gyújtótrafó ami jó hozzá).

A válaszokat előre is köszönöm.
(#) sound.man válasza edison14 hozzászólására (») Okt 15, 2009 /

A szikrázós gázgyújtóból próbáltad? Nekem az van benne.
(#) levaitamas válasza edison14 hozzászólására (») Okt 15, 2009 /

Miért szeretnéd helyettesíteni?
(#) edison14 válasza levaitamas hozzászólására (») Okt 15, 2009 /

Mivel Szlovákiában lakom és ahonnét szoktam rendelni ott ilyen típusú nincs.

Akkor vagy a gázgyújtós megoldás vagy esetleg tekerni??.
(#) edison14 válasza levaitamas hozzászólására (») Okt 15, 2009 /

milyen az a gázgyújtós mert én eddig abban csak ilyen megnyomom szikrát adó kis ketyere van de azt hogyan lehetne ide bekötni ?

Azt szerintem sehogy, mert piezo elvű. sound.man ha minden igaz a hálózatról működő típusról beszél, de majd biztosan pontosítja. Tekerni macerás és méreteit tekintve is nagyobb ha amatőr eszközökkel csinálod. Működik mert csináltam, de "stabilabb" a bolti. A postázás nem jöhet szóba?
(#) sound.man válasza edison14 hozzászólására (») Okt 15, 2009 /

Olyanra gondoltam ami elemmel megy és folyamatosan szikrázik. Abba van egy áramkör meg egy ilyen trafó. Az a trafó jó strobiba, nekem tökéletesen megy vele.
(#) gaboca323f válasza edison14 hozzászólására (») Okt 16, 2009 /

Üdv!

Lehet tényleg egyszerűbb lenne postáztatni, egy olyan kis trafó elmegy egy bélelt borítékban is.
Vagy esetleg egy kisebb autó vagy motor gyújtótrafó?
(#) Georgee válasza sound.man hozzászólására (») Okt 16, 2009 /

Már anno irtam, de muszály lessz mégegyszer (úgylátom). Szóval 100 forintos boltba található ilyen gyujtó (bár 300 forint körüli az ára) 1 elem megy bele, piros színű, és nagy betükkel rá van irva, hogy
Idézet:
„IGNITER”
azaz indító! Remélem tudtam segíteni.
(#) kissbazsi1984 hozzászólása Okt 16, 2009 /

Szijasztok!

Egy olyanba kérném a segítségeteket, hogy egy olyan "stroboszkópot" szeretnék készíteni aminél a villanást gombbal indítom és egy szabályzóelektronikával (ez akár egy poti vagy egy digitális szabályzó is lehet) a fényteljesítményt is tudom szabályozni. Tulajdonképp egy vaku szerűséget szeretnék készíteni. Szerintetek ez megoldható, és ha igen akkor ebben tud-e valaki segíteni.

Segítségeteket köszönöm.
(#) Georgee válasza kissbazsi1984 hozzászólására (») Okt 16, 2009 /

Megoldható, sima vakut akarsz átalakítani, vagy hogyan gondoltad?
(#) kissbazsi1984 válasza Georgee hozzászólására (») Okt 16, 2009 /

Nem vakut akarok átalakítani hanem egy "vakut" szeretnék készíteni - az "alapoktól". Stroboszkópot már csináltam és gondoltam nem lehetne nagy kunszt átalakítani egy stroboszkóp kapcsolást vaku célokra. Viszont ha vakuként akarnám használni akkor jó lenne ha a fényteljesítménye is állítható lenne.

Köszi
(#) Chokapick hozzászólása Okt 16, 2009 /

Udv mindenkinek!
Jo nehany evvel ezelott en is keszitettem egy strobit.Ido kozben elkallodott a muhelyem archivumaban es nem is foglalkoztam vele.Ma eszembe jutott es elokerestem.Nehany alkatresz hianyzott a panelrol,mert ha kellett valami es nem volt arrol kaptam le Elokerestem a rajzot is es visszaraktam az alkatreszeket is. Igaz a tekercset es a fenycsovet most nem tettem ra,de probaltam es a led villog.Jovo heten azokat is rapakolom es bedobozolom a kicsiket. Keszitettem rola kepet hatha valakinek meghozza a kedved az utanepiteshez.
(#) Chokapick hozzászólása Okt 17, 2009 /

Dobozolas kozben arra gondoltam,hogy egy ventilatoros hutessel kellene kiegesziteni az egyseget.Megoldhato lenne e egy 12V-os pc ventit trafo nelkul bekotni? Ugy kepzeltem el,mint pl amikor ledeket uzemeltetnek 230rol.Nemtudom,hogy ventilt lehetne e igy mukodtetni?
Valamint az erdekelne,hogy lehetne e parhuzamosan 2db fenycsovet osszekotni a strobinal? Milyen kovetkezmenyekkel jarhatna,ha 2 csovet hasznalnek?

DSC03810.JPG

(#) strobi válasza Chokapick hozzászólására (») Okt 17, 2009 /

Nem rossz darab. Hány W-os csövet teszel rá? Én is gondolkoztam már régóta egy stroboszkóp építésén, bár most egy scannert építenék a fényorgonám után. Lehet lesz egy helycsere....
(#) dB_Thunder válasza Chokapick hozzászólására (») Okt 17, 2009 /

Lehetséges a többcsöves verzió, de minden csőnek célszerű külön kondit betenni. A ventinek tudni kellene az áramfelvételét, hogy ki lehessen számolni milyen alkatrészek kellenek a 230as tápláláshoz.
(#) Chokapick válasza strobi hozzászólására (») Okt 17, 2009 /

Par eve egy baratomnal akadtam erre a kapcsolasra es atrajzoltam magamnak.Az o konstrukciojan akkor egy nagyon kicsi fenykepezogep vaku volt igy en is egy ugyanojat szereztem be hozza.Egy 2,5cm szeles kb 4mm atmeroju kis csovecske.A teljesitmenyet sajnos nemtudom ertekekben megmondani.
Következő: »»   45 / 123
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem