Fórum témák
» Több friss téma |
Egyenlőre még a led sem villog, hogy lenne jel, a feszültséget még nem mértem meg, meg a belső órajelet sem, ma már szetintem nem állok neki max holnap.
ja és még annyi hogy pár perces hasznalat utan az ellenalla elkezdett forrosodni ha valaki tudja mi ra a megoldas leci irjon
Szia!
Tegyél be nagyobb teljesítményűt! üdv: Dávid
Hellotok! megépítettem az itt találhato strobit. nagyon kiraly lett es ossze tudtam hozni az itt talalhato hangra vezerelheto kapcsirajzal nagyon jol mukodik, ha valakinek kerdese lenne az irjon.hy
Az lenne a kérdésem, hogy az ITT található stroboszkóphoz milyen típusú glimmlámpa kell és hogy a ZTR 200-as gyújtótrafót milyen típusú gyújtótrafóval lehet helyettesíteni valamint egy típusszámot kérnék a villanócsőre ha van.
A választ előre is köszönöm.
Szia! Tipp a trafóhoz:
1/60-as az áttétele tehát: Pr: 15 menet Sec: 15*60 Vékony drótból. Glimmet bármiből kiszedhetsz.
Üdv. Glimmet legegyszerűbben ilyen kis billenős kapcsolókból szedhetsz ki, vagy bojler jelzőlámpából. Glimmlámpa a vasalók jelzőlámpája is! A hozzá tartozó ellenállás nem kell, azt le kell róla szedni.
Üdv!
Üdv mindenkinek!
Elindult az 1500wattos "BIKA" strobi, hatalmas fénye van! Már csak a dobozolás van hátra és szombaton már be is vetem ![]()
Grat hozzá! Képeket majd rakj fel róla ha kész lesz!
![]()
Köszi!
Így néz ki a nyák, holnap kezdem a ház készítést, majd teszek fel képet róla.
Üdv!
Hol találtad egészpontosan azt az "itt található hangra vezérlőt"? ![]()
HELLO !
Azt szeretném kérdezni, hogy a ZTR200-as vagy ZTR32-es gyújtótrafót mivel lehet helyettesíteni (vagy van-e más típusú gyújtótrafó ami jó hozzá). A válaszokat előre is köszönöm.
A szikrázós gázgyújtóból próbáltad? Nekem az van benne.
![]()
Miért szeretnéd helyettesíteni?
Mivel Szlovákiában lakom és ahonnét szoktam rendelni ott ilyen típusú nincs.
Akkor vagy a gázgyújtós megoldás vagy esetleg tekerni??.
![]()
milyen az a gázgyújtós mert én eddig abban csak ilyen megnyomom szikrát adó kis ketyere van de azt hogyan lehetne ide bekötni ?
![]() ![]()
Azt szerintem sehogy, mert piezo elvű. sound.man ha minden igaz a hálózatról működő típusról beszél, de majd biztosan pontosítja. Tekerni macerás és méreteit tekintve is nagyobb ha amatőr eszközökkel csinálod. Működik mert csináltam, de "stabilabb" a bolti. A postázás nem jöhet szóba?
Olyanra gondoltam ami elemmel megy és folyamatosan szikrázik. Abba van egy áramkör meg egy ilyen trafó. Az a trafó jó strobiba, nekem tökéletesen megy vele.
Üdv!
Lehet tényleg egyszerűbb lenne postáztatni, egy olyan kis trafó elmegy egy bélelt borítékban is. Vagy esetleg egy kisebb autó vagy motor gyújtótrafó?
Már anno irtam, de muszály lessz mégegyszer (úgylátom). Szóval 100 forintos boltba található ilyen gyujtó (bár 300 forint körüli az ára) 1 elem megy bele, piros színű, és nagy betükkel rá van irva, hogy
Idézet: azaz indító! Remélem tudtam segíteni. „IGNITER”
Szijasztok!
Egy olyanba kérném a segítségeteket, hogy egy olyan "stroboszkópot" szeretnék készíteni aminél a villanást gombbal indítom és egy szabályzóelektronikával (ez akár egy poti vagy egy digitális szabályzó is lehet) a fényteljesítményt is tudom szabályozni. Tulajdonképp egy vaku szerűséget szeretnék készíteni. Szerintetek ez megoldható, és ha igen akkor ebben tud-e valaki segíteni. Segítségeteket köszönöm.
Megoldható, sima vakut akarsz átalakítani, vagy hogyan gondoltad?
Nem vakut akarok átalakítani hanem egy "vakut" szeretnék készíteni - az "alapoktól". Stroboszkópot már csináltam és gondoltam nem lehetne nagy kunszt átalakítani egy stroboszkóp kapcsolást vaku célokra. Viszont ha vakuként akarnám használni akkor jó lenne ha a fényteljesítménye is állítható lenne.
Köszi
Udv mindenkinek!
Jo nehany evvel ezelott en is keszitettem egy strobit.Ido kozben elkallodott a muhelyem archivumaban es nem is foglalkoztam vele.Ma eszembe jutott es elokerestem.Nehany alkatresz hianyzott a panelrol,mert ha kellett valami es nem volt arrol kaptam le ![]()
Dobozolas kozben arra gondoltam,hogy egy ventilatoros hutessel kellene kiegesziteni az egyseget.Megoldhato lenne e egy 12V-os pc ventit trafo nelkul bekotni? Ugy kepzeltem el,mint pl amikor ledeket uzemeltetnek 230rol.Nemtudom,hogy ventilt lehetne e igy mukodtetni?
Valamint az erdekelne,hogy lehetne e parhuzamosan 2db fenycsovet osszekotni a strobinal? Milyen kovetkezmenyekkel jarhatna,ha 2 csovet hasznalnek?
Nem rossz darab. Hány W-os csövet teszel rá? Én is gondolkoztam már régóta egy stroboszkóp építésén, bár most egy scannert építenék a fényorgonám után. Lehet lesz egy helycsere....
Lehetséges a többcsöves verzió, de minden csőnek célszerű külön kondit betenni. A ventinek tudni kellene az áramfelvételét, hogy ki lehessen számolni milyen alkatrészek kellenek a 230as tápláláshoz.
Par eve egy baratomnal akadtam erre a kapcsolasra es atrajzoltam magamnak.Az o konstrukciojan akkor egy nagyon kicsi fenykepezogep vaku volt igy en is egy ugyanojat szereztem be hozza.Egy 2,5cm szeles kb 4mm atmeroju kis csovecske.A teljesitmenyet sajnos nemtudom ertekekben megmondani.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |