Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Elektromos roller
 
Témaindító: Gory, idő: Máj 20, 2006
Lapozás: OK   6 / 22
(#) attrax válasza Alkatel hozzászólására (») Okt 22, 2009 /
 

Az enyém így megy:
Alapban 36V-os
ezt ugye tudja a vezérlés ha elérte a kellő fordulatot megnyomok 1 gombot amikor behúz egy relé(jó nagy)és oldja az elektronikát ill.ráad még egy akksit, sorbaköti őket így már48V és megy mint az állat.Alaphelyzetben hiába nyomom agombot nem kapcsol amíg el nem éri a max fordulatot 36-on.Ha elengedem a gombot menet közben visszakapcsol az elektronika.Az a baj ,hogy ezek az akksik nem sokat bírnak ki.Ill hogy a 4.akksit miondig külön kell tölteni.
(#) busachris válasza attrax hozzászólására (») Okt 22, 2009 /
 
Hát, hogyne érdekelne....
Ezen a vezérlésen semmi rajz nincs. sajna.
A képen látszik a gázkar, annak 3 eres(piros-zöld-fekete) a vezetéke. A vastag piros feketét rákötöttem az akksira, a vastag kék pirosat a motorra. Van "üresen" piros-fekete-zöld kábelem ezt összekötöttem a gázkarral, de persze így tudom, hogy még nem kell hogy működjön. A kérdés csak az, hogy mit kell még és hogyan fabrikálnom???
(#) attrax hozzászólása Okt 22, 2009 /
 
ja azért nem megy,mert a fékkontrol blokkolja az elektronikát. A két fékkarban van pici mikrokapcsoló és értelemszerűen ha be van húzva bármelyik fékkar akkor nem indul a motor.Azt hiszemem a két mikrokapcsoló sorba van kötve és csak egy pár vezeték megy az elektronikába.Ha nálad szabadon van az érpár akkor zárd rövidre és menni fog de ha két pár vezeték megy akkor mindkettőt.De óvatosan.Ha nem indul akkor lehet hogy rossz szét kéne szedni bár valamelyiket beöntik a kincsik.
(#) busachris válasza attrax hozzászólására (») Okt 22, 2009 /
 
Nem rollerba fog működni, hanem a motort kiszedtem és beépítettem a gyerkőcök gokartjába. A mellékelt kép alapján nem lenne ötleted a kötözgetésre? A fékkaros megoldást értem, de hogy találom meg, hogy melyik az? És mi a helyzet a kulcsos résszel, az melyik lehet, mert ugye a gyujtás kulcsot sem fogom használni.
(#) busachris válasza attrax hozzászólására (») Okt 22, 2009 /
 
Vagy tovább megyek: a vezérlő nélkül hogyan tudnám szabályozni a motor fordulatszámát? A vezérlő kihagyásával gondolom a gázkar semmit nem ér, nem?
(#) attrax válasza busachris hozzászólására (») Okt 22, 2009 /
 
A gázkart nem tudod reprodukálni,mert az egy hall ic-s dolog ,bonyolult.Jobban teszed ha építe(t)sz egy pwm-es vezérlést a gokarthoz én most csináltam pár alkatrész 1db tl494-es ic 2db fet(kb 1000Ft-ból megvan 2-3 óra alatt össze lehet dobni de keresd a dc motor pwm szabályozása topicot.Szia
(#) Biro F. válasza busachris hozzászólására (») Okt 23, 2009 /
 
Üdv.
Megnéztem a motorvezérlőn levő vezetékeket. A fékkarra menő vezetékek, ha nincsennek bekötve nem tilt le az elektrónika. Láttam egy vékonyabb piros vezetéket amin biztosítéktartó van, ezt kösd össze a tápvezetékkel, azaz a vastag pirossal. A gázkart ha összekötötted a vezérlővel és kapcsolsz rá feszültséget, működni fog.
(#) EcoPityu válasza busachris hozzászólására (») Okt 23, 2009 /
 

A akksis fúrócsavarozó szabályzó ötlet nem rossz, adott teljesítményig. Egy akksisfúró max 100-150w-ot fogyaszt, ezt kell elviselnie a szabályzónak. A rollermotorod 140-300w-os lehet, ami 24v-ról 5-12A áramot vehet fel az akksikból, tehát ezt kell bírnia a vezérlőnek.

Nos, a 7,2v-os fúróban a vezérlő 5v-12v között működtethető, de ez még rá is van írva/majd olvasd el, kíváncsi vagyok/, ezért ment neked 12v-ról is. Ha maradni akarsz a kalapácsnál, és távol áll tőled az elektronika, akkor ugyanezen felállással:
- A 18v-os akksisfúrókban már 7-24v-ig működő szabályzó van, de ez is csak 5-10A áramerősséget képes szabályozni, de a legtöbbje megtuningolható. Méghozzá azok a fajták, ahol a kis kapcsolóműből kilóg 3db vezeték, és lóg a végén egy hűtőbordára suzerelt fekete kütyü, ez egy teljesítmény MOSFET (Metal Oxid Semiconduktor Field Effekt Tranzistor/ Fémoxid alapú félvezetőre épített térvezérlésű treanzisztor/) , és ez a 3 lábú cucc kapcsolgatja megfelelő mértékben a motorodra a feszültséget. Ez az alakatrész határozza meg, hogy mekkora teljesítményt tudsz kapcsolgatni a vezérlővel. Ennek az "erősebbre" cserélésével elmehetsz akár az 500w-ig is, bár ozz már a vezetékek lesznek a vékonyak, de hagyjuk...

- A másik megoldás, a soros /párhuzamos kapcsolása az akksiknak, első esetben az akksik párhuzamban 12v-ot biztosítanak a motornak /megy valamennyire/, avagy sorosan kötve , átváltás után, mint egy turbó fokozat 4x-es teljesítménnyel /megy mint állat/. Csakhogy itt az ugrásszerűen bekövetkezett teljesítménynövekedés "báncsa" a motort, és csökken az élettartama.
(#) EcoPityu válasza EcoPityu hozzászólására (») Okt 23, 2009 /
 
3 hiba! 2-es alá! (látszik, hogy küldés előtt nem olvastam végig, bocsika!)

/szerelt, tranzisztor, ott/
(#) busachris válasza Biro F. hozzászólására (») Okt 23, 2009 /
 
Hello!

Ha összekötöm a gázkar 3 vezetékét a vezérlő 3 vezetékével áramot adok a piros+/fekete- vezetékeknek, akkor abban a vékony pirosban már egyből van áram..... más ötlet még?
(#) busachris válasza EcoPityu hozzászólására (») Okt 23, 2009 /
 
Hi!
Ez eddig a legtöbb segítség amit kaptam. Köszönöm! Sajna a 7,2 gépen már nem nézek semmit, mert már a kukában van rég. Tudok szerezni egy einhell 24V-os gépet akku meg minden nélkül(nekem csak a kapcsolója kell) remélem akkor azzal menni fog. Ha meglesz és megtalálom a FET-et(láttam már egy másik kapcsolón ami szintén lefüstölt ))), hogyan kell másikat kérnem, milyen jellemzőket kell felsorolnom a boltban, hog ne nézzenek hülyének???
Üdv
(#) (Felhasználó 5823) válasza EcoPityu hozzászólására (») Okt 23, 2009 /
 
Off Akinek vajdasági volt a mestere, az a csoda, hogy nem rovásírást használ! Bocs, hogy személyeskedek, de hát mi ismerjük egymást!
(#) (Felhasználó 5823) válasza busachris hozzászólására (») Okt 23, 2009 /
 
Szerintem is inkább építs egy áramkört TL494-el, nagyon olcsón elkészíthető és utána javítható (ami a fúrógép szabályzóról nem igazán mondható el). Sima próba nyákra összerakható.
(#) (Felhasználó 5823) válasza (Felhasználó 5823) hozzászólására (») Okt 23, 2009 /
 
Találtam egy mégjobbat, ez is feltettem!

dsekit2.jpg
    
(#) busachris válasza (Felhasználó 5823) hozzászólására (») Okt 23, 2009 /
 
Köszi... Mintha csak latinul lenne. Kitalálhatnál a megépítésére egy összeget számomra.... Ha neked megy
(#) (Felhasználó 5823) válasza busachris hozzászólására (») Okt 23, 2009 /
 
[OFF] Szerintem, ez nem ide való! Erre van a PM. De ha üzleti alapon menne, akkor egy gyári kerékpárvezérlő végfokát koppintanám le. Ott van áramkorlát, ez pedig jól jön a félvezető elhalálozások elkerülésére. De sajnos erre egy hónapot kellene várnod! Nyákgyártás stb.. De biztos van aki gyorsabban is meg tudja csinálni, én a betegségem miatt nem vegyszerezem, így gyártatom a nyákot. Mellesleg egy nagyon rendes úriemberrel.
(#) Biro F. válasza busachris hozzászólására (») Okt 23, 2009 /
 
Én azt írtam le, hogy a vékony piros vezetéket amin a biztosítéktartó van azt kösd össze a vastag piros vezetékkel és úgy együtt kötöd rá az akksira. A másik vastag pirosat és a vastag kéket rákötöd a motorra. A vékony pirosat, feketét és a zöldet a gázkarra.
(#) Accord93 hozzászólása Dec 29, 2009 /
 
Sziasztok!

Van nálam javításra egy elektromos robogó, a vezérlője halt meg, azaz csak két FET, ezeket kicseréltem megy is most már a masina, de egy bajom van még vele, a + oldali FET-ek G-S lábai között van egy dióda, ha jól tudom, akkor ez a FET védelme miatt van betéve, na ezek közül is elszállt egy, és nem tudom, hogy milyen típust tehetnék a helyére. Illetve még egy gondom van, a kürtje is elszállt a motornak, abban pedig egy C1815 típusú tranyó szállt el, ez helyettesíthető valamivel?
Köszönöm előre is a segítséget.
(#) Accord93 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Dec 29, 2009 /
 
Hú, köszi az extra gyors választ!
12V-os zener tutira elég lesz neki? Elvileg a FET 36V körül
kapcsolgat. BC337-em pont lesz is azt hiszem itthon, csak ki kell bányászni valamiből...
Még egy gondom van vele, lehet, hogy ebben is tudsz segíteni, amikor kiszedtem a vezérlőt, pikk pakk lehúztam a csatikat, gondoltam, hogy majd visszadugdosom színhelyesen, aztán kész... (ige, egy kicsit elhamarkodott mozdulat volt) De a kínai csodáknál úgy néz ki, hogy a színhelyesség, mint olyan, ismeretlen fogalom...
Nagyjából visszadugdostam a cuccokat, a gázkar, motor csatijai, táp, meg a fékkapcsoló tutira a helyén van, mert működik a motor, de van még két csati a vezérlőn, amit nem tudok, hogy mi lehet, illetve, be van-e kötve egyáltalán....
(#) Accord93 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Dec 29, 2009 /
 
Aha, ok, így már tiszta a dolog. Köszi mégegyszer a gyors segítséget!
(#) Samanoske hozzászólása Dec 29, 2009 /
 
Sziasztok! Van a XI.kerbe aki ért az escooterhez és beszerelné a motorvezérlőt?
(#) Saggitarius válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Dec 29, 2009 /
 
Nekunk is van 2 ilyen eScooter, egyszer mar belekukkantottam. Azthiszem megint szetkapom, csinalok kepeket es megprobalom visszafejteni a kapcsolast, biztos lesz akinek segitsegere valik.
(#) Samanoske hozzászólása Márc 20, 2010 /
 
12v12ah-ba csak zselés aksi létezik és az igaz,hogy a zseléshez külön töltő kell?
(#) vasti86 hozzászólása Máj 15, 2010 /
 
sziasztok lenne egy olyan kérdésem hogy amikor bent volt a motor a rollerbe akkor hajtotta a szíjat most leszedtem az aksira kötöttem és ellenkező irányba forog vagy is hátra fele tekeri a kereket!!!
A motor vezérlő nincs rákötve csak símán motor vs aksi ez lehet a hiba???
Mert behalt a vezérlő és még nem tudtam szerezni
másikat!!
Szóval lehetséges okok???
köszi
(#) Samanoske válasza vasti86 hozzászólására (») Máj 15, 2010 /
 
escooter.hu-n nézzél motorvezérlőt!
(#) vasti86 válasza Samanoske hozzászólására (») Máj 16, 2010 /
 
24V 250W egyszerű
elektronika index és
stoplámpa nélkül 3990 Ft. erre gondolsz?
(#) vasti86 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Máj 17, 2010 /
 
bocsi rossz helyre küldtem el a a levelet!
Biztosan nem jó fele forog mivel össze raktam a vázban ahogy volt és a motor és a keréken lévő tárcsa amin a szíj fut a foglalatoknak megfelelően áll még azt sem lehet hogy fordítsam meg!
De lehet a motorvezérlő hiányzik neki!!
De az megfordítaná a fordulatot?
(#) vasti86 hozzászólása Máj 17, 2010 /
 
azt szeretném még kérdezni hogy mi célt szolgál?
Mert a burkolatban fityegett!!
Kép mellékelve
(#) vasti86 hozzászólása Máj 17, 2010 /
 
pár kép a kis csotrogányról mellék!!!
(#) vasti86 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Máj 17, 2010 /
 
mire gondolsz csináljak videót róla?
Meg oldható!!!
Következő: »»   6 / 22
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem