Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Hangsugárzó építés, javítás - miértek, hogyanok
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 10, 2005
Témakörök:
Így van. Például két hangszóró egymáshoz képesti fázismenete (magas, mélyközép, vagyis ebbe bele kell számolni azt a fázistolást is, amit a váltó okoz), illetve egy hangszórónál is értelmezhető frekvenciafüggő fázis.. de ott is relatív (én pl. a jelforrástól számolnám).
Üdv mindenkinek!
A kérdésem a következő lenne: kész vagyok a mélyládámmal a bélelésnél tartok, mivel béleljem vatelinnel vagy van itthon ilyen "tojástartó forma" speciális hangelnyelő anyagom. vagy igazából teljesen mindegy? ![]() Előre is köszi!
Üdv! elméletileg mélyhangoknél nem feltétlen szükséges ilyesmi, nekem legalábbis elégsésgesen szól pláne hogy reflexcsöves. Kipróbáltam már a mélyládám hangnyelővel is de rosszabb lett.
Javítsatok ki ha tévedek
A csillapítással is lehet hangolni a reflexdobozt (Csillapítóanyag mennyisége, elhelyezése).
A szivacsos tojástartóssal óvatosan ,mert elvesz a térfogatból ,és így már érthető az elhangolódás.
Köszi fiúk! Akkor egyszer meghallgatom így üresen mit mutat és ha kell hangolom.
Bővebben: Link
Azt hallgatással nem lehet . Csak impedancia méréssel. Ehhez hasonlóan kell kinéznie egy jól hangolt reflexdoboznak.
Ez mnc noir2 20 cm-es, de igazából mindegy mert nem ez a lényeg.
A két púpnak illik azonos magasnak lennie , a és két púp közötti völgyben van pontosan a hangolási freki. azaz Fb=47Hz.
Hali, hangváltót szeretnék csinálni, mert amiket a boltokban árulnak és jók is valamire... nagyon borsos az áruk. Két utas hangváltót szeretnék, tehát olyat ami szétválassza a magas frekvenciát a mély-középtől és ami rms-ben 280-300wattot kibir.(gondolom, hogy ha magamnak megcsinálom, akkor kijön 2000ft-bol 1 darab) Tudna valaki segiteni ebben a projektben?
Előre is köszi.
Kimaradt, hogy 8ohmosat szeretnék.
Lehet ,hogy 9 literben érezte jobban magát?
Itt tartok épp.....
A kritikát nem szeretem, de elfogadom! ![]() Szerintetek elég lesz a hűtőborda, van nagyobbom is csak annak nem passzol a dobozomba az alakja, de veszek másikat, ha aztmondjátok, hogy kevés. Köszi!
Sziasztok ezt a ládát szeretném meg csinálni
De milyen hangsugárzó lenne jó bele FANE2
Nem a 7294-es topikba akartad?
Egyébként szerintem elég lesz a borda . De most vagy rosszul látok ,vagy csak odatetted a panelt a borda mellé. Nagyon vigyázni kell , ha a bordára úgy szereled fel az ic-t hogy nincs alatta csillám -és szigetelőgyűrű , akkor a borda negatív tápfeszen van! Ha véletlen letestel akkor kidurran az ic. Ha bent lesz a szubládában akkor elmegy így is ,csak ne feledkezz meg róla ,mikor legközelebb belemész. :shocking:
Tudom, h nem itt a helye, de olyan gyönyörű!
Életem első műve: ![]()
Sziasztok!
Elkeszult ket hangfal. Sikerult behangolni a melyhangszorot. Falat lehet vele bontani ![]()
Hello! Van egy Raveland TW-3000 es 30cm subhangszoróm. Autóba szeretném használni, a gyári leirás és a WiniSD is 65 liter körüli ládát ir neki. Megépitettem a ládát, olyan mint ha elveszne benne a hangja, és maximumon alig mozgatja az erősitőm. Épitettem egy 40 litereset, fele hajtással is jóval nagyobbat szol, és rendesen mozgatja. Miért nem jó neki a 60 liter körüli láda?
![]() Néhány adat: 180W RMS/ 450 max Qts: 0,36 Qms: 3,8 Qes: 0,4 VAS L: 93 SPL db: 92 Xmax: 6,3 Fs Hz: 29
Szia.
Ez a hsz nem zártba való. Reflexes kell neki , próbáljad ki a winisd vel , reflexesben is . 65 liter 30 Hz-re hangolva ,így az alsó határfreki 33 Hz lesz.(F3). 2x olyan mélyre megy ! 65 literes zártban F3=67 Hz , nem csoda hogy semmit nem hallotál! 40 liternél F3= 64Hz már valamivel jobb. Az SPL dB=89.52 dB ezzel számolj , mert ez az 1W/1méter. Szükség lesz még a hangszóró egyenáramú ellenálására is . Re vagy RDC nem tudom ,hogy a WinIsd ben hogy van ez írva. Egy multiméterrel lemérheted , de ne feledd levonni a zsinorok saját ellenálását. Mod :közben megtaláltam a neten , ezekkel lehet számolgatni. Fs = 29, Hz Qms = 3,8 Vas = 93, liters Cms = 0,263 mm/N Mms = 114,5 g Rms = 5,491 kg/s Xmax = 6,3 mm Xmech = 9,45 mm P-Dia = 252,1 mm Sd = 499, sq.cm P-Vd = 0,314 liters Qes = 0,4 Re = 3, ohms Z = 3,6 ohms BL = 12,51 Tm Pe = 180, watts Qts = 0,36 no = 0,547 % 1-W SPL = 89,52 dB 2.83-V SPL = 93,79 dB De vannak doboztervek isDe vannak doboztervek is
A bass box 6 pro szerint is stimmelnek az adatok, de még a sorrend is ugyanaz.
Szerintem a Raveland-ék is ezzel a progival "generálták" eme szép adatokat ![]() Én azért megnézegetném a Limp-pel ezt a hsz-t.
Igen azzal csináltam én is, onnét van kimásolva.
![]() Lehet ,hogy igazad van . Nagyon szép kis paraméterek 40 euró-ért. :eplus2:
Hello! Bocsi nem irtam oda hogy mindegyik behangolt reflex láda volt, és a gyári terv alapján készitettem el
![]() ![]() ![]()
Tehát Te készítetted a ládákat ugye? És ki hangolta őket? Gondolom hogy nem Te hangoltad, mert akkor nem hiszem hogy feltetted volna a legutóbbi kérdéseidet
![]()
Szerintetek ha ebben a felállásban építem bele az erősítőt a dobozba, az mennyire lenne problémás?Nem susogna?Vagy inkább külön dobozt kéne építsek az erősítőnek?Bár jobb szeretném bele a dobozba....
HA-25-672 lesz benne? Jól emlékszem? Miért suhogna? Az akkor szokott lenni ha keskeny a cső.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |