Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Muzeális készülékek-alkatrészek restaurálása
Témaindító: Kutyuli, idő: Márc 29, 2008
Témakörök:
Odaát mindig történnek ilyen dolgok. A múltkor trafókat mutogatott.
Már olyan, mint a mutogatós bácsi. :hide:
Hellosztok.
Nem tudjátok honnan tudok Россия-321-стерео lemezjátszómhoz tűt szerezni?
Üdv. Talán ez ? Öreg T
Hello.
Nem nem ilyen. Ami most benne van az el van törve és valaki megragasztotta pillanatragasztóval ![]()
Üdv. Sajnos ez nincs. Öreg T
Kösz azért hogy megnézted.
Köbzolival annyiban értek egyet, 2x47mikrófarad elkó esetleg 2x32 mikrofarad elkó lehet. Azzal viszont nem értek egyet, hogy leszedd a papirborítást az eredetiség miatt, keveset lehet látni így Orion emblémával! Itt van a kapcsolási rajza: 2x 32 mikrofarád
Üdv: Ha a rajzot megnézitek más oka is van a papírnak. Öreg T
Igaz! Ez egyben szigetelés is mert az elkó aluminiumháza nem érhet a testhez. 47+47 ohmos ellenálláson keresztül kap testet és így az azokon eső feszültség állitja be az EBL21 és a kf. ECH21 negatív rácselőfeszültségeit. Oda kell figyelni az elkó visszahelyezésénél a szigetelőgyűrü és a házzal érintkező forrfüles nagy alátét helyzetére! Azért tartom fontosnak ezt elmondani mert mustang74 kérdésébőlaz világlik ki, hogy nem igen ismeri ezeket a régi rádiókat, ami nem baj, annak tudunk válaszolni aki kérdez!
Lehet,hogy hülye kérdés, de az említett elkó egyen vagy váltóáramú? A formázás is függ ettől, hogy egyen vagy váltóáramon kell formázni?
Na, most újat mondtatok. Egyenáramú elkó... Ezek szerint van váltóáramú elkó is?
![]() ![]()
Végül is van! mert a hangváltókban használnak (németül: ohnepol) pólus nélküli elkókat , ott úgy kerülik ki a sarkok problémáját, hogy két elkót kötnek sorba úgy, hogy a "fenekük" azaz a negativ pólusuk van összekötve és a két pozitiv kivezetés a két kivezetés. Mindezt egy tokban oldják meg. Vagy ráírják ,hogy pólus nélkul vagy csak a kapacitás és a mechanikai méret, no meg a kétvégén gumiból kibújó kivezetések sejtetik, hogy ilyenről van szó. Az aluminium tokozáson középen egy kis mélyedés szokott lenni gyűrüszerüen. Ezzel a megoldással kis méretben viszonylag nagy (2-10 mikrofarád) kapacitást produkálnak a hangfrekvenciás váltóáramra!
És persze nem találunk a tokon sehol sem + jelet.
És az elkó egyáltalán? Ha két elkót sorbakötsz egymással az általad leírt módon, attól mennyivel viseli el könnyebben a fordított hullámoknál a fordított polarítást?
Nem sokat foglalkoztam hangváltóval, de abban még nem láttam elkót.
Orion HS280 hangváltójában is vannak elkók, ráadásul ott nem is bipolárisak sajnos.
Előkeresek egyet és teszek fel képet róla.
Igen és agyon is csapja a váltofesz. A mostani szóhasználattal bipoláris elektrolit kondenzátor. Régebben pólus mentes vagy pólus nélküli
A hitetleneknek egy link Bővebben: Link A táblázat alsó részein láthattok ilyeneket!
Miattam ne fáradj! A belsejét úgysem tudod megmutatni.
kiegészítésképpen: A tesz-veszen van 3 felesleges Kádár :Rádió és televiziókészülékek kötetem. Ha valakit érdekel, annak alapáron lezárom az aukciót. Hasznos dolog a felújításokhoz!
http://www.teszvesz.hu/item934087828_kadar_geza_radio_es_televizio_...k.html http://www.teszvesz.hu/item934087855_kadar_geza_radio_es_televizio_...k.html http://www.teszvesz.hu/item934087872_kadar_geza_radio_es_televizio_...k.html
Akkor köszönettel élnék a lehetőséggel! Ment mind a háromra a licit. Üdv!
Hali mindenkinek!
Nem tudom mennyire muzeális dolog ez. Tény, hogy a google.hu nem sok találatot adott rá... Kaptam egy "Dual c 816" típusú decket. A korrózió rendesen feladta a leckét... De kb 30 perce már üzemelésre kész.. Jó "kis" deck ez.. ![]() Üdv!
A hétvégén nekiálltam a legelső tévémet javítani, egy AT 403-ast. Néhány csövet pótolni kellett és a PY83 cserére szorult, ennek a fűtőszála önmagával zárlatos volt, és nem fűtött. A hidegítő kondikat ellenőriztem még a fűtőkörben, de nem voltak zárlatosak. Bekapcsolás után a képen látható az eredmény, az első antenna nélkül, a második antennával, M1-re hangolva. Elég érdekesen néz ki a raszter azzal a függőleges fehér sávval. Pár kondit ellenőriztem már a szinkronleválasztóban, de egyelőre semmi. Akinek ötlete van, szívesen fogadom.
Nézd meg a PCL82 függ eltérítő katódellenállásán lévő elkót( csere) az alsó rész nyomottsága miatt , és a PY 83 helyett a PY88 strapabíróbb, símán cserélheted, még futottak ezek a tv-k amikor a szervizek is a 88-ast tették be. Gyenge lehet a PY 83-as
Köszönöm! Holnap lesz már csak időm megnézni, mert megyek dolgozni, de megírom hogy sikerült. PY88-al is próbáltam, ment azzal is, csak találtam 83-ast is később.
Minő gyönyörűsééég!
![]() Nem csak a magnódeck, hanem az egész torony!
Köszönöm!
A tuner Akai.. nagyon szeretem, tisztán és nagyon jól fog mindent! Az erősítő kicsit tuningolt.. ![]() Az eredeti STk461-e elszállt.. én pótoltam bele + építettem bele hangszóró védelmet és hővédelmet valamint ventilátoros hűtést.. Üdv!
Szia geri! A második képen a vizszintes eltérités nem stimmel.. (a függ sem ok
![]() ![]()
Én igy állok a Kékessel..
![]()
Kicseréltem az elkót, de sajnos nem volt változás. Igaz nem volt új, de teszek bele ha lesz. Az ilyen javításokhoz pedig azt hiszem beszerzek néhány új csőgarnitúrát, hogy legalább a csőhibákat ki lehessen zárni.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |