Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Muzeális készülékek-alkatrészek restaurálása
Lapozás: OK   96 / 583
(#) llaci56 válasza Doncso hozzászólására (») Feb 17, 2010 /

Odaát mindig történnek ilyen dolgok. A múltkor trafókat mutogatott.
Már olyan, mint a mutogatós bácsi. :hide:
(#) moltam hozzászólása Feb 17, 2010 /

Hellosztok.
Nem tudjátok honnan tudok Россия-321-стерео lemezjátszómhoz tűt szerezni?
(#) oregtamas0202 válasza moltam hozzászólására (») Feb 17, 2010 /

Üdv. Talán ez ? Öreg T

orosz tű.jpg

(#) moltam válasza oregtamas0202 hozzászólására (») Feb 18, 2010 /

Hello.
Nem nem ilyen. Ami most benne van az el van törve és valaki megragasztotta pillanatragasztóval Csinálok róla egy fényképet.
(#) moltam válasza moltam hozzászólására (») Feb 18, 2010 /

Ilyen.
(#) oregtamas0202 válasza moltam hozzászólására (») Feb 18, 2010 /

Üdv. Sajnos ez nincs. Öreg T
(#) moltam válasza oregtamas0202 hozzászólására (») Feb 18, 2010 /

Kösz azért hogy megnézted.
(#) hatvanasjocó válasza mustang74 hozzászólására (») Feb 20, 2010 /

Köbzolival annyiban értek egyet, 2x47mikrófarad elkó esetleg 2x32 mikrofarad elkó lehet. Azzal viszont nem értek egyet, hogy leszedd a papirborítást az eredetiség miatt, keveset lehet látni így Orion emblémával! Itt van a kapcsolási rajza: 2x 32 mikrofarád

sch_o330.jpg

(#) oregtamas0202 válasza hatvanasjocó hozzászólására (») Feb 20, 2010 /

Üdv: Ha a rajzot megnézitek más oka is van a papírnak. Öreg T
(#) hatvanasjocó válasza oregtamas0202 hozzászólására (») Feb 20, 2010 /

Igaz! Ez egyben szigetelés is mert az elkó aluminiumháza nem érhet a testhez. 47+47 ohmos ellenálláson keresztül kap testet és így az azokon eső feszültség állitja be az EBL21 és a kf. ECH21 negatív rácselőfeszültségeit. Oda kell figyelni az elkó visszahelyezésénél a szigetelőgyűrü és a házzal érintkező forrfüles nagy alátét helyzetére! Azért tartom fontosnak ezt elmondani mert mustang74 kérdésébőlaz világlik ki, hogy nem igen ismeri ezeket a régi rádiókat, ami nem baj, annak tudunk válaszolni aki kérdez!
(#) mustang74 válasza hatvanasjocó hozzászólására (») Feb 21, 2010 /

Lehet,hogy hülye kérdés, de az említett elkó egyen vagy váltóáramú? A formázás is függ ettől, hogy egyen vagy váltóáramon kell formázni?
(#) llaci56 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Feb 21, 2010 /

Na, most újat mondtatok. Egyenáramú elkó... Ezek szerint van váltóáramú elkó is?
(#) hatvanasjocó válasza llaci56 hozzászólására (») Feb 21, 2010 /

Végül is van! mert a hangváltókban használnak (németül: ohnepol) pólus nélküli elkókat , ott úgy kerülik ki a sarkok problémáját, hogy két elkót kötnek sorba úgy, hogy a "fenekük" azaz a negativ pólusuk van összekötve és a két pozitiv kivezetés a két kivezetés. Mindezt egy tokban oldják meg. Vagy ráírják ,hogy pólus nélkul vagy csak a kapacitás és a mechanikai méret, no meg a kétvégén gumiból kibújó kivezetések sejtetik, hogy ilyenről van szó. Az aluminium tokozáson középen egy kis mélyedés szokott lenni gyűrüszerüen. Ezzel a megoldással kis méretben viszonylag nagy (2-10 mikrofarád) kapacitást produkálnak a hangfrekvenciás váltóáramra!
(#) hatvanasjocó válasza hatvanasjocó hozzászólására (») Feb 21, 2010 /

És persze nem találunk a tokon sehol sem + jelet.
(#) llaci56 válasza hatvanasjocó hozzászólására (») Feb 21, 2010 /

És az elkó egyáltalán? Ha két elkót sorbakötsz egymással az általad leírt módon, attól mennyivel viseli el könnyebben a fordított hullámoknál a fordított polarítást?
Nem sokat foglalkoztam hangváltóval, de abban még nem láttam elkót.
(#) djhans válasza llaci56 hozzászólására (») Feb 21, 2010 /

Orion HS280 hangváltójában is vannak elkók, ráadásul ott nem is bipolárisak sajnos.
(#) hatvanasjocó válasza llaci56 hozzászólására (») Feb 21, 2010 /

Előkeresek egyet és teszek fel képet róla.
(#) hatvanasjocó válasza djhans hozzászólására (») Feb 21, 2010 /

Igen és agyon is csapja a váltofesz. A mostani szóhasználattal bipoláris elektrolit kondenzátor. Régebben pólus mentes vagy pólus nélküli

A hitetleneknek egy link

Bővebben: Link

A táblázat alsó részein láthattok ilyeneket!
(#) llaci56 válasza hatvanasjocó hozzászólására (») Feb 21, 2010 /

Miattam ne fáradj! A belsejét úgysem tudod megmutatni.
(#) hatvanasjocó válasza hatvanasjocó hozzászólására (») Feb 23, 2010 /

kiegészítésképpen: A tesz-veszen van 3 felesleges Kádár :Rádió és televiziókészülékek kötetem. Ha valakit érdekel, annak alapáron lezárom az aukciót. Hasznos dolog a felújításokhoz!
http://www.teszvesz.hu/item934087828_kadar_geza_radio_es_televizio_...k.html
http://www.teszvesz.hu/item934087855_kadar_geza_radio_es_televizio_...k.html
http://www.teszvesz.hu/item934087872_kadar_geza_radio_es_televizio_...k.html
(#) kisgeri válasza hatvanasjocó hozzászólására (») Feb 23, 2010 /

Akkor köszönettel élnék a lehetőséggel! Ment mind a háromra a licit. Üdv!
(#) zoly15 hozzászólása Feb 23, 2010 /

Hali mindenkinek!
Nem tudom mennyire muzeális dolog ez.
Tény, hogy a google.hu nem sok találatot adott rá...
Kaptam egy "Dual c 816" típusú decket.
A korrózió rendesen feladta a leckét...
De kb 30 perce már üzemelésre kész..
Jó "kis" deck ez..

Üdv!
(#) kisgeri hozzászólása Feb 23, 2010 /

A hétvégén nekiálltam a legelső tévémet javítani, egy AT 403-ast. Néhány csövet pótolni kellett és a PY83 cserére szorult, ennek a fűtőszála önmagával zárlatos volt, és nem fűtött. A hidegítő kondikat ellenőriztem még a fűtőkörben, de nem voltak zárlatosak. Bekapcsolás után a képen látható az eredmény, az első antenna nélkül, a második antennával, M1-re hangolva. Elég érdekesen néz ki a raszter azzal a függőleges fehér sávval. Pár kondit ellenőriztem már a szinkronleválasztóban, de egyelőre semmi. Akinek ötlete van, szívesen fogadom.
(#) hatvanasjocó válasza kisgeri hozzászólására (») Feb 23, 2010 /

Nézd meg a PCL82 függ eltérítő katódellenállásán lévő elkót( csere) az alsó rész nyomottsága miatt , és a PY 83 helyett a PY88 strapabíróbb, símán cserélheted, még futottak ezek a tv-k amikor a szervizek is a 88-ast tették be. Gyenge lehet a PY 83-as
(#) kisgeri válasza hatvanasjocó hozzászólására (») Feb 23, 2010 /

Köszönöm! Holnap lesz már csak időm megnézni, mert megyek dolgozni, de megírom hogy sikerült. PY88-al is próbáltam, ment azzal is, csak találtam 83-ast is később.
(#) Vales válasza zoly15 hozzászólására (») Feb 24, 2010 /

Minő gyönyörűsééég!
Nem csak a magnódeck, hanem az egész torony!
(#) zoly15 válasza Vales hozzászólására (») Feb 24, 2010 /

Köszönöm!
A tuner Akai.. nagyon szeretem, tisztán és nagyon jól fog mindent!
Az erősítő kicsit tuningolt..
Az eredeti STk461-e elszállt.. én pótoltam bele + építettem bele hangszóró védelmet és hővédelmet valamint ventilátoros hűtést..

Üdv!
(#) küzmös Gergely válasza kisgeri hozzászólására (») Feb 25, 2010 /

Szia geri! A második képen a vizszintes eltérités nem stimmel.. (a függ sem ok nem ismerem a Tiszát hogy hol található a vizszintes eltéritésért felelős rész .. de a környezetében lévő potméterekkel biztosan meg lehet "fogni" a képet valamennyire.. Nekem is ugyan ilyen kép volt rajta,és elég kontaktosak voltak a potik is.. teljesen kicsavart állapotban jött csak meg a "szenvedő" kép Mivel nem akartam szenvedni az alkatrészek cserélgetésével ezért trehány módon... a poti elé forrasztottam egy "kivánt" ellenállást,hogy eltolja a poti által átfogott tartományt.. a kivánt irányba.. Jó szerelgetést és sok sikerélményt.. üdv:Gergely
(#) küzmös Gergely válasza hatvanasjocó hozzászólására (») Feb 25, 2010 /

Én igy állok a Kékessel..

P1070075.JPG

(#) kisgeri válasza hatvanasjocó hozzászólására (») Feb 26, 2010 /

Kicseréltem az elkót, de sajnos nem volt változás. Igaz nem volt új, de teszek bele ha lesz. Az ilyen javításokhoz pedig azt hiszem beszerzek néhány új csőgarnitúrát, hogy legalább a csőhibákat ki lehessen zárni.
Következő: »»   96 / 583
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem