Fórum témák
» Több friss téma |
ÜDV!
Kicseréltem de semmi változás. Az nem lehet esetleg hogy a kijelző meghajtó IC tönkrement és ezzel együtt se a kijelző se a gombok nyomkodására sem reagál a gépezet? ![]() Különben ami a kijelzőre vagy a kijelzőről megy kábelek ott van 5V , GND , DATA , IR , CLK , STB Az 5V -nél 5V van DATA , CLK , STB .nél is 5 V IR -nél 1.06V van Ez igy jó vagy nem?
Üdv! Végülis mostmár az is lehet, de az csak nagyon nagyon ritkán szokott kipurcanni, ezért nem gondolok arra, mert rengeteg más ok szokta ezt a jelenséget inkább okozni.
A feszültségek elvileg jók, kivéve az IR, amit írtál, az furán alacsony, az a távirányító vevőjének a kimenete lehet, ami a prociba megy, ezen is 5v körül szokott lenni többnyire, lehet, hogy az infravevő kakált be, és ez fogja le a procit... Kösd ki azt a lábat, vagy azt az érintkezőt húzd ki a csatiból, enélkül is indulni kéne a gombokra...
Üdv.
Kivettem az IR -t de semmi változás ugyan úgy 1.06 V van. Kijelzőn se jelenik meg semmi. Esetleg valami más ötlet?
Ha kivetted az IR-t,és akkor is csak ennyire kevés fesz van rajta,kövesd vissza a vonalát.De ha a tápok mindenhol megvannak,sajnos lehet a proci is halott.Pedig a képeid alapján nagyon ,,fesz-hiányos"-nak tűnik a dolog...
Üdv! Ezt az IR bemenetét a procinak egy ellenállás szokta "felhúzni" tápra. Maga a proci valószínűleg több helyen, és többféle tápfeszt kap, lehet, hogy ezek közül nincs meg valamelyik, ezért van itt csak 1,06V.
Az alaplapon a proci környékén szoktak még lenni pici SMD stab IC-k 1,8V, 2,5V, 3,3V feszültségűek, ezeket is nézd át, hátha valamelyik halott, és kevesebb feszkót ad ki...
Lézerfej cserekor az új fej áramát be kell szabályozni, vagy úgy jó, ahogy festékkel rögzítve van a fejáramállító poti?
Ha újra cseréled,akkor ahhoz hozzá ne nyúlj,különben mehet a másik mellé
![]()
Sziasztok. Egy alkatrész beazonosításához kérnék segítséget.A zener dióda egy dvd felvevőből való. Csak ennyi van rá írva: G13 ,meg a gyártó talán: ST
Egy másikat nagy nehezen sikerült azonosítani:1N4731A.Ez 4.3V/1W. Ebből gondolom,hogy becsapós lehet ez a ,,G13" jelzés is.Várom a tippeket,köszönöm! ![]()
Köszönöm kadarist az infót,de a linket nem tudom megnyitni,valamiért reklamál az Acrobat Reader...de hogy miért,foggalmam sincs....
![]()
A google segít!
![]() ![]()
3 wattos, 13 voltos
Köszönöm!Így már pótolni lehet.Hidd el,ezt a linket sem tudom meg nézni,annyit látok,hogy 3oldalból van,és csak az utolsó lapot tudom megnézni,a karakterisztikát....pont a lényeg marad le.
Frissítsd a readeredet! Csont nélkül kellene nyitnia!
Keresek újabbat
![]()
Miután a HI-FI-met kitakarítottam jött a dvd-m mert egyre többet szórakozik velem. Berakok egy filmet megy fél órát és megáll. De nem mindig csinálja.
Kitakarítottam majd meglátjuk hogy működik. Találtam a fejen 2 számot. CS6B034NHE0 32412800H Megtudjátok mondani milyen fej ez mert én semmit nem találtam. Ami a fejet mozgatja motor azon is van 2 szám. 21674 3D513118 Ezt se tudom beazonosítani. Amúgy egy Philips DVP-630-as DVD lenne. Tudtok segíteni?
Szerintek mennyi Ampert tud leadni a dvd tápja?
Van itthon egy selejt dvd-m aminek a mechanikája rossz, minden más jó. Felhasználnám tápegységnek. Szerintetek?
Üdv.Van egy problémám egy Orion 2000A DVD lejátszóval.Na a probléma az hogy bekapcsolom a lejátszót, nem csinál semmit csak egy kis füstölés van.És pukkant egy kicsit a Hifi.Szétszedtem és látom hogy a memória és a VGA memória és egy chip ki van égve.Nagyon szétégtek,esetleg nem lehetne vele valamit csinálni?Az alaplap négszög alakú és 5cm-es.
Üdv.Van egy problémám egy Orion 2000A DVD lejátszóval.Na a probléma az hogy bekapcsolom a lejátszót, nem csinál semmit csak egy kis füstölés van.És pukkant egy kicsit a Hifi.Szétszedtem és látom hogy a memória és a VGA memória és egy chip ki van égve.Nagyon szétégtek,esetleg nem lehetne vele valamit csinálni?Az alaplap négszög alakú és 5cm-es.
Nagyon FONTOS Lenne.Köszönöm!
Akármit lehet vele csinálni, de megjavítani, azt nem (illetve meglehet, de [anyagilag] jobban jársz ha újat veszel).
Biztos magától füstölt el?
jah,de okkal már 6 éve megvan
![]()
Szerintek mennyi Ampert tud leadni a dvd tápja?
Van itthon egy selejt dvd-m aminek a mechanikája rossz, minden más jó. Felhasználnám tápegységnek. Szerintetek?
hát úgy 0,5 A nekem legalábbis igen.Enyém VIPer 22A V2
nagyon jó táp és 12/5v-os 20w-ot vesz fel
Sziasztok!
MILLENIUM MN9601 Van egy DVD lejátszó, ami nem akarja beolvasni sem a DVD sem a CD kiirja, hogy nincy benne lemez. Van benne két db tranzisztor aminek a tipusa SS8550 egy olyan forró benne, hogy mejd el ég. Mikor teszek bele lemezt, nem is pörgeti meg egyáltalán a kis motorok azok jók benne az nem lehet a baja. Mi lehet a baja? Előre is köszönöm.
Lemezt forgató motor lehet rossz . Kösd ki , 10 ohm alatt biztos rossz , ha 10-12V DC-ről felpörgeted , közben kevés WD40 , vagy valami más kenést adhatsz . Vigyázva a lézerre ne kerüljön . rövid ideig még működőképes lehet .
Szia!
Köszi Kipróbáltam, de semmi! Mikor elinditom, csak egy fél fordulatot tesz és kész aztán kiirja, hogy nincs benne lemez. És a kéttranzisztor nagyon forró.
Szia. Tápfeszeket megmérted?Rendben vannak?Vedd ki a tranyókat,mérd meg őket.Tegyél fel képet,hogy hol van az a két tranyó.Tápegység panelon van,vagy az alaplapon?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |