Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » DVD lejátszó javítás

Témaindító: ddr, idő: Szept 10, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   29 / 84
(#) tombox00 válasza F-Yoci hozzászólására (») Márc 4, 2010 /

ÜDV!
Kicseréltem de semmi változás.
Az nem lehet esetleg hogy a kijelző meghajtó IC tönkrement és ezzel együtt se a kijelző se a gombok nyomkodására sem reagál a gépezet?

Különben ami a kijelzőre vagy a kijelzőről megy kábelek ott van 5V , GND , DATA , IR , CLK , STB

Az 5V -nél 5V van
DATA , CLK , STB .nél is 5 V
IR -nél 1.06V van

Ez igy jó vagy nem?
(#) F-Yoci válasza tombox00 hozzászólására (») Márc 4, 2010 /

Üdv! Végülis mostmár az is lehet, de az csak nagyon nagyon ritkán szokott kipurcanni, ezért nem gondolok arra, mert rengeteg más ok szokta ezt a jelenséget inkább okozni.

A feszültségek elvileg jók, kivéve az IR, amit írtál, az furán alacsony, az a távirányító vevőjének a kimenete lehet, ami a prociba megy, ezen is 5v körül szokott lenni többnyire, lehet, hogy az infravevő kakált be, és ez fogja le a procit... Kösd ki azt a lábat, vagy azt az érintkezőt húzd ki a csatiból, enélkül is indulni kéne a gombokra...
(#) tombox00 válasza F-Yoci hozzászólására (») Márc 5, 2010 /

Üdv.
Kivettem az IR -t de semmi változás ugyan úgy 1.06 V van.
Kijelzőn se jelenik meg semmi.
Esetleg valami más ötlet?
(#) attila1 válasza tombox00 hozzászólására (») Márc 5, 2010 /

Ha kivetted az IR-t,és akkor is csak ennyire kevés fesz van rajta,kövesd vissza a vonalát.De ha a tápok mindenhol megvannak,sajnos lehet a proci is halott.Pedig a képeid alapján nagyon ,,fesz-hiányos"-nak tűnik a dolog...
(#) F-Yoci válasza tombox00 hozzászólására (») Márc 5, 2010 /

Üdv! Ezt az IR bemenetét a procinak egy ellenállás szokta "felhúzni" tápra. Maga a proci valószínűleg több helyen, és többféle tápfeszt kap, lehet, hogy ezek közül nincs meg valamelyik, ezért van itt csak 1,06V.
Az alaplapon a proci környékén szoktak még lenni pici SMD stab IC-k 1,8V, 2,5V, 3,3V feszültségűek, ezeket is nézd át, hátha valamelyik halott, és kevesebb feszkót ad ki...
(#) mihist4 hozzászólása Márc 6, 2010 /

Lézerfej cserekor az új fej áramát be kell szabályozni, vagy úgy jó, ahogy festékkel rögzítve van a fejáramállító poti?
(#) attila1 válasza mihist4 hozzászólására (») Márc 6, 2010 /

Ha újra cseréled,akkor ahhoz hozzá ne nyúlj,különben mehet a másik mellé ( a kukába)
(#) attila1 hozzászólása Márc 6, 2010 /

Sziasztok. Egy alkatrész beazonosításához kérnék segítséget.A zener dióda egy dvd felvevőből való. Csak ennyi van rá írva: G13 ,meg a gyártó talán: ST
Egy másikat nagy nehezen sikerült azonosítani:1N4731A.Ez 4.3V/1W. Ebből gondolom,hogy becsapós lehet ez a ,,G13" jelzés is.Várom a tippeket,köszönöm! Már minden alkatrészt sikerült kicserélnem,vagy vásárlási listára tenni,csak ez az egy dióda hibádzik.Vagy hogyan lehetne kimérni,hogy mennyinek kéne esni a diódán?
(#) kadarist válasza attila1 hozzászólására (») Márc 6, 2010 /

Szia!
BZG03C13 a típusa, a marking code-ja a G13.
Adatlap:Bővebben: Link
(#) attila1 válasza kadarist hozzászólására (») Márc 6, 2010 /

Köszönöm kadarist az infót,de a linket nem tudom megnyitni,valamiért reklamál az Acrobat Reader...de hogy miért,foggalmam sincs....

A google segít! Bővebben: Link Remélem, ez bejön.

nem fogod el hinni,de valami kínai nyelvcsomagot akar telepíteni,meg kéri a win.xp telepítő lemezét....pedig én csak azt szeretném tudni,hogy hány voltos,és hány wattos a a dióda...ez nem egy hagyományos 12V-os zener lehet?

3 wattos, 13 voltos

Köszönöm!Így már pótolni lehet.Hidd el,ezt a linket sem tudom meg nézni,annyit látok,hogy 3oldalból van,és csak az utolsó lapot tudom megnézni,a karakterisztikát....pont a lényeg marad le.

Frissítsd a readeredet! Csont nélkül kellene nyitnia!

Keresek újabbat Ez megfelel nekem,ugye?Bővebben: Link Köszi!!

Nagyon jó lesz!
(#) semetka hozzászólása Márc 7, 2010 /

Miután a HI-FI-met kitakarítottam jött a dvd-m mert egyre többet szórakozik velem. Berakok egy filmet megy fél órát és megáll. De nem mindig csinálja.
Kitakarítottam majd meglátjuk hogy működik.
Találtam a fejen 2 számot.
CS6B034NHE0
32412800H
Megtudjátok mondani milyen fej ez mert én semmit nem találtam.
Ami a fejet mozgatja motor azon is van 2 szám.
21674
3D513118
Ezt se tudom beazonosítani.
Amúgy egy Philips DVP-630-as DVD lenne.
Tudtok segíteni?
(#) semetka hozzászólása Márc 7, 2010 /

Szerintek mennyi Ampert tud leadni a dvd tápja?
Van itthon egy selejt dvd-m aminek a mechanikája rossz, minden más jó. Felhasználnám tápegységnek. Szerintetek?
(#) levi102 hozzászólása Márc 7, 2010 /

Üdv.Van egy problémám egy Orion 2000A DVD lejátszóval.Na a probléma az hogy bekapcsolom a lejátszót, nem csinál semmit csak egy kis füstölés van.És pukkant egy kicsit a Hifi.Szétszedtem és látom hogy a memória és a VGA memória és egy chip ki van égve.Nagyon szétégtek,esetleg nem lehetne vele valamit csinálni?Az alaplap négszög alakú és 5cm-es.
(#) levi102 hozzászólása Márc 7, 2010 /

Üdv.Van egy problémám egy Orion 2000A DVD lejátszóval.Na a probléma az hogy bekapcsolom a lejátszót, nem csinál semmit csak egy kis füstölés van.És pukkant egy kicsit a Hifi.Szétszedtem és látom hogy a memória és a VGA memória és egy chip ki van égve.Nagyon szétégtek,esetleg nem lehetne vele valamit csinálni?Az alaplap négszög alakú és 5cm-es.

Nagyon FONTOS Lenne.Köszönöm!
(#) zenetom válasza levi102 hozzászólására (») Márc 7, 2010 /

Akármit lehet vele csinálni, de megjavítani, azt nem (illetve meglehet, de [anyagilag] jobban jársz ha újat veszel).
Biztos magától füstölt el?
(#) levi102 válasza zenetom hozzászólására (») Márc 8, 2010 /

jah,de okkal már 6 éve megvan A tápot majd kiszedem és erősitőt hajtok vele.20 wattos a tápja
(#) semetka hozzászólása Márc 11, 2010 /

Szerintek mennyi Ampert tud leadni a dvd tápja?
Van itthon egy selejt dvd-m aminek a mechanikája rossz, minden más jó. Felhasználnám tápegységnek. Szerintetek?
(#) levi102 válasza semetka hozzászólására (») Márc 11, 2010 /

hát úgy 0,5 A nekem legalábbis igen.Enyém VIPer 22A V2
nagyon jó táp és 12/5v-os 20w-ot vesz fel
(#) guliver83 hozzászólása Márc 21, 2010 /

Sziasztok!
MILLENIUM MN9601
Van egy DVD lejátszó, ami nem akarja beolvasni sem a DVD sem a CD kiirja, hogy nincy benne lemez.
Van benne két db tranzisztor aminek a tipusa
SS8550 egy olyan forró benne, hogy mejd el ég.
Mikor teszek bele lemezt, nem is pörgeti meg egyáltalán a kis motorok azok jók benne az nem lehet a baja.
Mi lehet a baja?
Előre is köszönöm.
(#) CHZ válasza guliver83 hozzászólására (») Márc 21, 2010 /

Lemezt forgató motor lehet rossz . Kösd ki , 10 ohm alatt biztos rossz , ha 10-12V DC-ről felpörgeted , közben kevés WD40 , vagy valami más kenést adhatsz . Vigyázva a lézerre ne kerüljön . rövid ideig még működőképes lehet .
(#) guliver83 válasza CHZ hozzászólására (») Márc 21, 2010 /

Szia!
Köszi
Kipróbáltam, de semmi!
Mikor elinditom, csak egy fél fordulatot tesz és kész aztán kiirja, hogy nincs benne lemez.
És a kéttranzisztor nagyon forró.
(#) attila1 válasza guliver83 hozzászólására (») Márc 21, 2010 /

Szia. Tápfeszeket megmérted?Rendben vannak?Vedd ki a tranyókat,mérd meg őket.Tegyél fel képet,hogy hol van az a két tranyó.Tápegység panelon van,vagy az alaplapon?
(#) CHZ válasza guliver83 hozzászólására (») Márc 21, 2010 /

Mekkora a motor ellenállása ( ohm) ?
Következő: »»   29 / 84
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem