Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » PICKit2 klón építése
Lapozás: OK   63 / 211
(#) vaszil29 hozzászólása Márc 22, 2010 /

Na ezt már tényleg nem értem!
valaki tudna segíteni értelmezni a valós probléma okát?

(PKWarn0003: Unexpected device ID: Please verify that a PIC18F452 is correctly installed in the application. (Expected ID = 0x420, ID Read = 0x)

ezt írja ki a kapcsolódásra.

Ti értitek?
(#) Hp41C válasza vaszil29 hozzászólására (») Márc 22, 2010 /

Szia!

- Nincs pic csatlakoztatva a PicKit2-höz,
- Az MpLab -ban a 18F452 a kiválasztott fejlesztendő kontroller típusa.

Nincs itt hiba, a csatlakozásnál megpróbálja azonosítani a kiválasztott kontrollert, mivel nincs csatlakoztatva (ID Read = 0x00), ad egy figyelmeztetést.

Ha már mindent megmértél (PicKit2 V2.62 Tools / Troubleshoot....), és minden jó, akkor csatlakoztass egy 18F452-t...

Szia
(#) vaszil29 válasza Hp41C hozzászólására (») Márc 22, 2010 /

Köszi a gyors választ!

(sajna csak 16F628-am van ithon a sublódban)

Szia!

- Sajnos az MPlab nem kezeli a 16F628 -at csak a 16F628A -t

- Telepítsd fel a PicKit2 V2.62-t. Csatlakoztasd a 16F628 -at a PicKit2 ICSP kivezetéseihez. Indítsd el a PicKit2 V2.62-t. Ha minden jól megy, fel fogja ismerni... Ezután a Read vagy Import (egy 16F628 -hoz való hex állományt) és Write funkciókkal lehet tesztelni. A kiolvasáshoz is kell a Vpp előállítása, kapcsolása, így az is elég a teszthez, ha tudod mi van benne.

Szia

Ez a Pic még nyers, vadi új.
a programozó lapom egy FoxDelta szerinted kellene hozzá a felhúózó 10K ellenállás?

Szia!

Nem vagyok teljesen képben - Mihez kellene a felhúzó ellenállás?
16F628 -at egy olyan panelkával programoztam sikeresen, amin csak a Vdd, Vpp, PGC, PDG, Vss kivezetések voltak bekötve. A PicKit2 klónban a PGC, PGD vonalakon rajta van a 4k7 lehúzó ellenállás.

A képek nem elég élesek, de kivehető rajtuk a bekötés - Dip18 a 16F628 és társaikhoz, a SDip28 a 16F886.. 18F252 és társaikhoz.

A 16F1xxx -hez nem jók!!!

Szia

Szia!
Icsernyi mondta (LVP (alacsony feszültségű) programozás esetén kellhet, a PGM láb vezérléséhez.)

szia

Szia!

A PGM lábat lefelé (a Vss-hez) kellene húzni, de ment ellenállás nélül is ...

Szia

Szia!
Figyi az a gondom, hogy nemtudom, mikor kell használnom ezeket a frány kapcsolókat amik elvileg
GND hoz vannak kötve egy 10K ellenállással.
Ha ismered ezt a foglalatot, azt is tudod, hogy 6 fajta Pic-et lehet bele csatlakoztatni.
De mikor kapcsoljak
(#) icserny válasza vaszil29 hozzászólására (») Márc 22, 2010 /

Idézet:
„LVP (alacsony feszültségű) programozás esetén kellhet”

A PICkit2 kezelőprogramjában ne kapcsold be az LVP opciót és akkor nem kell! (8 bites PIC esetén a magas feszültségű programozás az általános)
(#) watt válasza Frankye hozzászólására (») Márc 23, 2010 /

Mekkora Vpp feszültséget mértél? (bocs, tegnap nem volt netem otthon!) Tudsz egy képet készíteni a teljes összekötésről?
Esetleg még egy rajzot arról, ahogy most van összekötve, pontosan(semmit ne felejts le, arról a lapról se, amiben a PIC van!)
(#) watt hozzászólása Márc 23, 2010 /

Senkit nem akarok megbántani, de egy ideje már kezd zavaró lenni, hogy a PICKit2 eredeti használati módjával ellentétes megoldások kerülnek előtérbe, minden szakmai alátámasztás nélkül!
Felhívom a figyelmét minden kezdőnek, hogy a PICKit2 egy ICSP programozó! Semmi értelme egy kezdőnek sorozatprogramozásra felkészülnie! Nekem mai napig nincs adapterem(és nem is lesz), ha ez esetleg jelent valamit számotokra! (Ha PIC-et netán külön kell felprogramoznom valakinek, beledugom az egyik próbanyákomba, vagy egy foglalatra forrasztok 5 vezetéket!)

Javaslom, mielőtt égető adaptert építenétek, olvassátok el ezt: ICSP röviden
(#) Frankye válasza watt hozzászólására (») Márc 23, 2010 /

Persze, délután lefotózom, felteszem a képeket. A következő hozzászólásoddal maximálisan egyetértek. Az ICSP csatlakozó, vagy a próbapanel tökéletes e célra. Én is azt használom, felprogramozáshoz.
Szerk.:
A Vpp-t délután megmérem, most nem emlékszem pontosan fejből, és hülyeséget nem akarok írni.
(#) Frankye válasza watt hozzászólására (») Márc 23, 2010 /

Nos megmértem a Vpp feszültségét:
Egyezik a program által detektálttal, 11,9 - 12,2V között van.
Lefotóztam, remélem, látszik, amit látni szerettél volna.
Ne tévesszen meg a LED-ek színe, két piros, és egy sárga LED van beültetve.

PICkit2.jpg

(#) sucuka válasza watt hozzászólására (») Márc 23, 2010 /

Igen, természetesen tisztában vagyok én is az ICSP fogalmával, de ez kissé olyan hangzatú volt, mintha "meg akarnád akadályozni", hogy ilyesmi történjen.
Ha az embernek arra van szüksége hogy ICSP-ként dolgozzon vele, akkor úgy is fog, de ha más a célja(pl. csinál egy teméket, amiből esetleg többet is épít, netán sorozatban, akkor miért ne használhatna sorozatprogramozót adaptert.
A flash-eprom memóriák, és SPI-flashek programozására sem azért vettem nagy tudású programozót, mert In-Circuit programmerként akarom használni (mert tudja azt is), hanem azért, hogy megkönnyítse a munkámat.
Uff.
(#) vaszil29 hozzászólása Márc 23, 2010 /

Sziasztok!
Az a gondom, hogy valami nagy gond van a Vpp feszkóval. Ránéznétek a fotóra!?
Hátha ti tudjátok mi a baj.

üdv szabolcs

hiba.png

(#) watt válasza sucuka hozzászólására (») Márc 23, 2010 /

A téves képzetet akarom megadályozni.
(#) watt válasza Frankye hozzászólására (») Márc 23, 2010 /

A próbanyákban van 100nF-os kondi a PIC táplábánál(mindkét oldalon)? Próbálj betenni, ha nincs!
A Vpp fesz rendben van, ha ezt mérted. Meg kéne mérni programozás, vagy kiolvasás közben. Ha akkor is megvan, akkor tovább gondoljuk még...
(#) sucuka válasza watt hozzászólására (») Márc 23, 2010 /

Ebben teljesen igazad van, egyetértek.
(#) vaszil29 válasza watt hozzászólására (») Márc 23, 2010 /

Szia!
Az nagy gond, hogy a teszt program nem megfelelő adatokat jelez a klón felöl.
A program kéri a klónnak a 12v-ot pedig beállítottam
neki az 5 voltot.
Nemértem.
Probáljam meg estleg az autó kalibrációt??
(" pedig ma szerváltam egy 40lábú Pic 16F877A-t kínozni")
(#) Hp41C válasza vaszil29 hozzászólására (») Márc 23, 2010 /

Szia!

Magában és a foglalatos kártyával összekötve is ekkora feszültséget mér?

- Ha magában jót mér (12V körüli), akkor valami elkötés van a foglalatos kártyán.
- Ha magában sincs meg a 11.8... 12V, akkor:

A troubleshoot menüben bekapcsolt Vpp mellett:
- Q6 gate-jén közel 0V -ot kellene mérni,
- Q5 gate-jeén a Vpp -nek megfelelőt,
- Q4 gate-jén magas szintet (majdnem az USB +5V értékét),
- Q5 source-ján meg kellene jelennie a +12V-nak....

Szia
(#) vaszil29 válasza Hp41C hozzászólására (») Márc 23, 2010 /

Szia!

Magában 8.1-et mér
A kártyával 7.1

MCLR on (a vpp-n 0 kéne lennie) nálam 00.1
MCLR off -00.4
(#) Hp41C válasza vaszil29 hozzászólására (») Márc 23, 2010 /

Szia!

Mind a kettő kevés, kártya nélkül mérd meg amit írtam...

Szia
(#) szilva válasza vaszil29 hozzászólására (») Márc 23, 2010 /

MCLR OFF állapotban a PK2 Vpp kimenetét el kell tudni húzni könnyedén, lebegő állapotban kell lennie. Ezt úgy tudod ellenőrizni, hogy a Vpp-be dugod egy pár k-s ellenállás egyik lábát, a másikat meg hozzáérinted a Vdd-hez illetve a Vss-hez. A Vpp-n közben feszültségmérővel mérsz, és közel Vdd-t illetve Vss-t kell mérned attól függően, hogy a másik lábat éppen hová érinted.
(#) vaszil29 hozzászólása Márc 24, 2010 /

Sziasztok!
A 10uf elko feltüzesedik.
lehet, hogy a BS 170 megadta magát?
(zárlatot nem látok sehol)
megnézem a BAT 85-öt. hátha az szált el, mert
bekapcsolt Vpp mellett a Q6 gate 4.4v érkezik
(#) Frankye válasza watt hozzászólására (») Márc 24, 2010 /

OK, köszi, délután ezt is kipróbálom.
A beolvasás gond nélkül megy, csak az írással vannak gondok, de majd akkor méregetek közben is.
(#) szilva válasza vaszil29 hozzászólására (») Márc 24, 2010 /

A 10µF (ha az én rajzom szerint dolgoztál) az USB feszültségen van, ha az tüzesedik, akkor szerintem fordítva ültetted be, mert azt nem tudom elképzelni, hogy 6.3V feszültségtűrésűnél kisebb lenne. Q6 G-jéhez a BAT85-nek nem sok köze van, első körben vedd ki Q6-ot, és anélkül mérj!
(#) rbreki hozzászólása Márc 24, 2010 /

Sziasztok !

Nincs véletlenül erről az adapterről nyák rajza valakinek, vagy megtudná valaki csinálni a nyákját?

adapicd.pdf

(#) watt válasza Frankye hozzászólására (») Márc 24, 2010 /

Az olvasás közben a Vpp működik(lesz idő megnézni a feszt), nem értem hogy miért csak írásnál prüszköl. Ilyet még nem láttam! Meglátjuk...
(#) vaszil29 válasza szilva hozzászólására (») Márc 24, 2010 /

Szia!
Q6 -ot kifórrasztottam és a Vpp teszten 9.4 volt a 12v helyett. A 20.000 kristály meg melegszik , tűz forró.

Következő: »»   63 / 211
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem