Fórum témák
» Több friss téma |
Fontos: PICKit2 klón építése tanácsok
Szia!
Lehet, hogy gajra ment az egész?? lehet, hogy a 28l Pic- emnek is annyi? és a kvarc is kuka?? Idézet: Dehogy, hagyd így és fűtsél vele! „Na akkor milegyen? "szedjem szét az egészet"” Ja és véletlenül se csináld meg azokat a dolgokat, amiket a többiek fáradhatatlanul írnak! A szilva tervét pedig elő se vedd, inkább azét a kóklerét, aki azt a nyákot tervezte! Esküszöm ez már tragikomédia!
Nincs valami jobb fényképeződ? Jó lenne nagy felbontású kép(nem mint a legutóbbi, azon semmi nem látszik a részletekből) a panel és a beültetés oldalról, hogy át tudjuk nézni az áramkört. Te melyik tervből dolgoztál?
Remélem az "eredeti" klón után készült!
Jólvan értettem a letolást!
Tökéletesen igazad van watt. Most, hogy jól letoltál, szétfórrasztom és kijavítom a hibákat. szerinted túlélte a Pic? és a kvarc? Ilyen kondim van ithon szerinted jó lessz?? 100nF 50VDC 20%
Igen, szerintem túlélte, és a kvarc is. Bár a Vusb láb necces, de ha a PC felismerte eddig, akkor talán megmaradt. A kondi is jó lesz, ha teszel 4db-ot legalább, párhuzamosan a Vusb hez, mert oda 100nF kevés.
Elvileg a C1,C5,C7=100nf kondi.
Gondolom vUSB alatt a C7 érted és oda milyet ajánlanál ?
330nF-tól 470nF-ig. De már írtam, hogy össze lehet rakni 4db 100nF-ból, ha nincs otthon megfelelő.
Szia!
szerinted mindegy milyen kondit használok? (tantál, tárcsa,elektrolit)
Kerámia a legjobb, tantál is jó. Elektrolit biztosan nemjó.
A két 100nf-ra beraktam ilyet. remélem jó lessz.
Igen, jó. Ilyenből kell 4-et összekötni párhuzamosan, és az meg jó a Vusb kondinak a helyére(az ott van az PIC aljánál).
Még picit guberálok, hátha találok valamit.
Kettő is elég lesz, azzal már el kell indulnia. Próbapanelen 100nF-ot szoktam odadugni, azzal is működik. Csináld tovább, amit a többiek mondtak.
Szia!
A meggyötört (C6) elektrolit kondenzátort is kicserélném... Szia
Az a gond, hogy sajna ebből márcsak 1 van.
Kicserélem azokat is. találtam is neki egy picurka 10uf 16v az jó lessz a mostani 25 helyett?? gondolom igen, de már totál bizonytalan vagyok, inkább kérdezek
Sziasztok!
Találtam ilyen kocka alaku, kondi szerű valamit. Barna színű, és van belőle 474,224,104 csak nem találtam róla semmi leírást. Mi lehet ez? Talán jó is?
Szia!
A 474 (470nF) jó lesz a USB feszültség szűrésére (az USB csatlakozó mellé).. Szia
Szia!
Köszönöm! hasznos volt ez a link, már majdnem forrasztottam egy szürke SMD-nek lábakat Tehát, ha jól értelmeztem, akkor ezek kondik és a számuk az értéküket jelölik. Tehát nekem 330nf-és 470nf közé eső kondinak megfelel a 224-es vagy a 474-es. Habár ezek kicsit alább és fölébb eső értékeket mutatnak, de használható (gondolom). Én a 474-est választanám. Jó döntés? (vagy balfék vagyok)
Leírsz annyi nullát, amennyi az utolsó számjegy. Utána eléírod az első két számjegyet.Az így kapott szám pF-ban adja a kondi kapacitását. Ellenállás estén ohm-ban.
224=220nF
474=470nF Ezek után Te is tudni fogod, hogy melyik kell. A BSS Elektronika weboldalán találsz kondenzátor kód konvertárlót.
Szia!
Köszi szépen! (már megyek is.)
Sziasztok!
Akkor elvileg készen van. Feldugtam Pic nélkül és láss csodát nem melegszik a kvarc. Szerintetek, mielött beraknám a Pic-et van valami amit érdemes megmérni? (lábak, tranyó)
Szia!
Ellenállásmérővel mérd meg nincs-e zárlat a táp és a föld, a kvarc kivezetései és a föld valamint a táp között... (( A kvarc melletti 100 ohm melegedett, 1/4 W -ot kapott folyamatosan... )) Szia
Nincs semmi!
Minden oke! /egyenlőre/ Szépen világít a zöld led.
Szia!
Tedd bele a pic-et (kétszer nézd meg, hogy minden lába a helyére ment, jó irányban áll), és csatlakoztasd.... Indítsd el a PicKit2 kezelő programját... Tools / Troubleshoot... Vdd és Vpp ellenőrzése... Szia
Szia!
Fuuuuuu de izgulok. :eek2: :eek2:
HOOOOOOO!
igen igen igen!! sikerűlt. banghead: Mindenkinek nagyon köszönöm a segítséget, és jelentem sokat tanultam tőletek. Köszönöm a rengeteg segítséget és legfőképpen a tűrelmet drága barátaim.
Szia!
Örülök, hogy sikeres a teszt... Most már csatlakoztasd a foglalatos kártyát is, és a Tools / Troubleshoot menüvel le tudod ellenőrizni, a bekötését (melyik lábra megy a Vdd ill. a Vpp, PGC és a PGD.) Ha van otthon a kamrában egy másik kontroller, ki lehet próbálni a foglalatos kártyával. Mindig kapcsoltasd ki a Vdd feszültséget, ha a foglalatos kártyát csatlakoztatod vagy a foglalatba konrollert teszel, onnan kiveszed. Az MpLab bekapcsolva hagyja... Már kezdtem aggódni, hogy olasz étel lett (ala Carbonare...) Gratulálok.. Szia |
Bejelentkezés
Hirdetés |

Remélem az "eredeti" klón után készült!