Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » DVD lejátszó javítás

Témaindító: ddr, idő: Szept 10, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   31 / 84
(#) F-Yoci válasza attila1 hozzászólására (») Ápr 16, 2010 /

A szervízmenüt énsem tudom, viszont a tápot, tápegységet nem elég megnézni, mivel az alaplapon is szoktak lenni kis áteresztő stabilizátorok, lehet, hogy onnan kap a hangrész tápot, nem közvetlenül a tápból.
Ezt valóben nehezebb behatárolni.
(#) boliver válasza semetka hozzászólására (») Ápr 22, 2010 /

Hy! Engem is érdekelne! Kiszedtem egy dvd lejátszóból egy tápot és ez kb. mekkora teljesítménnyel bír ? A dvd lejátszó sima, nem házimozis volt, és a kimeneteken +-12 v, 5v és -22 v jön ki. A biztosíték 2.5 A-es.

Előre is köszi!

Boliver
(#) tombox00 hozzászólása Ápr 26, 2010 /

Sziasztok tudna valaki segíteni?
Van egy Panasonic DVD-S42 lejátszóm és az van vele hogy semmit sem csinál.
A szekunder oldalon nics fesz.
A primer oldalon a nagyfesz kondin 320 V van ez oké.
Ez a DVD lejátszó nem kapcsolóval lehet bekapcsolni hanem nyomógombos.
Van benne egy tápmeghajtó Ic ami nagyon melegszik.
Lehet hogy az szált el?
(#) attila1 válasza tombox00 hozzászólására (») Ápr 26, 2010 /

Szia. Mérd meg,hogy mennyi fesz van a lábain a táp Ic-nek,de a primer oldalon a kis elkokat is cseréld ki,és nézd át a szekunder oldalát is,hátha ott van valami,és azért nem indul.Bár a képen nem látok sem 5,sem 12v-os stabokat
(#) F-Yoci válasza tombox00 hozzászólására (») Ápr 26, 2010 /

Üdv! A szekunder oldalon az egyenirányító diódákat mérd meg, ha zárlatos, vagy visszáramos, akkor sem indul, meg az elkókat cseréld ki, főként az 5V-os ágét!!!
És érdemes még a primér oldalon egy nagyobb értékű "indító ellenállást" (560K..1M) keresni, hátha megszakadt, megynúlott...
(#) tombox00 válasza F-Yoci hozzászólására (») Ápr 27, 2010 /

Köszönöm a segítséget F-Yoci és attila1.

De nagy a valószínűsége, hogy a meghajtó Ic ment el.
Mert a szekunder oldalt teljesen leválasztottam minden feszültséget és még úgy is melegszik az IC.

Nektek mi a véleményetek?
(#) Doncso válasza tombox00 hozzászólására (») Ápr 27, 2010 /

Hello, ha melegszik, az nem jó jel. Elég rossz a kép, de ha jól látom van ott egy kapcsoló fet is, gondolom sima fly back táp, ha az nem kap vezérlést, akkor nincs oszcilláció, nincs szekunder fesz sem, nem egy nagy tétel, cseréld ki az elkókat, a vezérlő IC-t, ha szükséges akkor a kapcsoló fetet is, ezt ki tudod mérni. Én ugyanígy jártam egy LCD tv tápjával, kondi megölte a fetet, az meg a meghajtó IC-t. 800Ft és újra tökéletes. Nem bonyolult táp ez, kondizd át, környező alkatrészeket mérd ki, nem zárlatosak e, ez nincs több 3 percnél, aztán cseréld az IC-t, meg a fetet is , ha rossznak mutatja magát. Szerintem a FET halott,és kinyírta az IC-t , de ez csak következtetés, mérd ki azért.
(#) tombox00 válasza Doncso hozzászólására (») Ápr 27, 2010 /

Köszönöm Doncso a gondolatot.

Csak az a baj , hogy az az IC több mint 5000 ft
Utánna érdeklőttem , hogy mégis mennyi be kerül és hát meglepőttem.
De ezen az összegen majdnem veszek egy újat garanciával.

De azért köszönöm mindenkinek a gyorsz ötleteket segítséget.
(#) Doncso válasza tombox00 hozzászólására (») Ápr 27, 2010 /

Ó, az valóban sok, de öszintén szólva ha melegszik, az baj, ez szinte biztos, lehet próbálkozni vele, megnézni tápfeszt kap e, illetve a kimenetén ott van e a vezérlő impulzus, sőt ha esetleg van kedved, vedd ki, és az adatlapi próba kapcsolásba kötve, tesztelni működik e, azok a gyári kapcsolások általába nem annyira bonyolultak, persze csak akkor, ha bontott cuccból össze tudsz tenni egy próba áramkört, rákölteni ezreket valóban nem éri meg, de mondok én neked valamit. Írd le a tipusát, körülnézek, hátha akad itthon, rengeteg bontott cuccom van, hátha akad.
Üdv. D.
(#) sebestyen_ferenc hozzászólása Máj 3, 2010 /

Üdv mindenkinek van egy Dual DVD 1200-om a probléma vele a stand by led világit és nem tudom bekapcsolási állapotba hozni. Táp feszültségek 3.3volt és 5 volt meg vannak.
(#) kadarist válasza sebestyen_ferenc hozzászólására (») Máj 3, 2010 /

Szia!
12volt is meg van?
(#) CHZ válasza sebestyen_ferenc hozzászólására (») Máj 4, 2010 /

Próbára húzd le a mechanika csatijait , lehet valamelyik motor hibája okozza .
(#) sebestyen_ferenc válasza CHZ hozzászólására (») Máj 4, 2010 /

Le húztam, most csak felvillan a kijelző panel a piros led már nem világit és a 12 volt is meg van. A táp kondik ki vannak cserélve.
(#) tombox00 válasza sebestyen_ferenc hozzászólására (») Máj 7, 2010 /

Képeket tudsz fel rakni a játékosról?
(#) sebestyen_ferenc válasza tombox00 hozzászólására (») Máj 7, 2010 /

Igen van egy kép a googlen kaptam róla.
(#) CHZ válasza sebestyen_ferenc hozzászólására (») Máj 7, 2010 /

Képen megjelölt kondit is cseréted , mert az is okozhatja a hibát .
(#) sebestyen_ferenc válasza CHZ hozzászólására (») Máj 7, 2010 /

Az ic mellett egy dióda van, ha arra gondolsz vagy a nagy kondira gondolsz?
(#) CHZ válasza sebestyen_ferenc hozzászólására (») Máj 7, 2010 /

Pirosan bekeretezett kondira !
Cseréld ki , jó lesz .
(#) donder hozzászólása Máj 7, 2010 /

Sziasztok! Van egy Scott DSX550 Slim típusú DVD lejátszóm, ami nem indul. Mit tegyek? Annyit már sikerült elérnem hogy a táp ad le feszültséget (mindegyik helyesen annyit amennyit kell). Az összes kábelt kicseréltem újra, cseréltem még:
- meghajtómotort (használtra, ami jó volt)
- az összes házilag cserélhető kitet, a proci tájékán, és így sem jó? Jól sejtem hogy a proci adta meg magát, amit nem tudom cserélni??
(#) CHZ válasza donder hozzászólására (») Máj 8, 2010 /

"Van egy Scott DSX550 Slim típusú DVD lejátszóm, ami nem indul."

Ezt hogyan kell értelmezni ? Nem olvas , vagy egyáltalán nem működik , kijelző sem világít ?
(#) filigran hozzászólása Máj 8, 2010 /

hy all nekem van 1 samsung vhs lejátszóm és tönkrement kiméregettem a tápot és egy holt ellenállást találtam kicseréltem és próba de most meg szórja el a biztosítékokat szerintetek mi lehet a baja

a válaszokat előre is köszönöm
(#) kadarist válasza filigran hozzászólására (») Máj 8, 2010 /

Zárlat van az ellenállás után. A kapcsolóFET vagy a környékén lévő valamelyik kondenzátor lett zárlatos.
(#) lászlóóóóóó hozzászólása Máj 14, 2010 /

Sziasztok! problémám a következő van 1 Philips asztali dvd lejátszóm kb. 1 éves.Nem mindig pörgette fel a lemezt azaz nem is olvasta be ilyenkor ha levettem a burkolatot és kézzel kicsit rásegítettem lemeznek tökéletesen működött.De most már ezt sem hajlandó csinálni csak nagyon lassan pörgeti és furcsa hangot ad ki majd no disc felirat jelenik meg.Ha valaki ebből felismeri a betegségét a kérdésem az lenne hogy érdemes javíttatni vagy szemét?
Köszönöm!
(#) mugab válasza lászlóóóóóó hozzászólására (») Máj 14, 2010 /

Szerintem a fejet kéne megtisztítani elsőre.
Másodiknak meg a fejet csúsztató szánt kéne megnézni, hogy könnyen jár e, meg hogy a léptetőmotor fogaskerekeinél nem rakódott e le pár mázsa kosz...
Aztán keresgélenék csak a lemezforgató motor környékén, mert az esetek többségében a fentebb leírt részeknél van a hiba ilyen tüneteknél.
(#) F-Yoci válasza lászlóóóóóó hozzászólására (») Máj 14, 2010 /

Üdv! Tipikus lemezforgató motor hiba. 1000-1500Ft környékén már lehet kapni normális motort bele, vagy bontott motor, de az rizikósabb, mert ez nagyon gyakori hiba. Ami fontos, ha Te állsz neki, hogyí a lemeztányér magasságát, ami az eredeti motoron van, tized mm pontossággal mérd meg, mert valószínűleg átkell rakni, és az új motoron pont ugyanoda állítsd be, mert különben nem olvas majd rendesen.
(#) lászlóóóóóó hozzászólása Máj 15, 2010 /

Köszönöm a segítséget.Motor hiba volt.Motor ki WD40 bele és működik.Meddig bírhatja még így?
(#) F-Yoci válasza lászlóóóóóó hozzászólására (») Máj 15, 2010 /

Üdv! Az majd kiderül mennyire lesz tartós, nagyon változó. Néhány napot, de akár hónapokat is kibírhat. Nem lehet megmondani. A WD40, vagy akármi más spré nem igazán jó ilyen helyre, időlegesen kicsit javít ugyan rajta. Az a gond vele, hogy eredetileg a kommutátor szárazon megy, így van kitalálva, ezzel a lötyivel befújva viszont jobban összeszedi a leváló fémrészecskéket, és beleragad a kommutátorszeletek közé, plusz kioldja az olajat a siklócsapágyból, amitől idővel zörögni kezdhet a motor. Szóval idő kérdése, és újra beáll.
(#) lászlóóóóóó válasza F-Yoci hozzászólására (») Máj 15, 2010 /

Értem.Van 1 másik lejátszóm is amit kb 1 hónapig használtam ugyanez a szitu volt vele.Most működik.Külföldön élek jövőhéten megyek haza szabira és veszek motort feltétlenül.Hol lehet kapni?Van még 1 lejátszóm amibe ha beteszem a lemezt csak annyit ír ki hogy open majd close és így váltogatja 1gymást.Ez milyen betegség lehet?Előre is köszi!
(#) F-Yoci válasza lászlóóóóóó hozzászólására (») Máj 15, 2010 /

Üdv! Budapesten pl a Sini-nél, HQ-videonál biztosan, meg gondolom meg gondolom más elektronikai alkatrészboltokban is lehet kapni motort. RF300CA-12350, RF300FA-12350, stb típust kell keresni. Az open-close jelenségre pedíg talán a mechanika végálláskapcsoló oxidálódása, vagy a töltőszíj csúszása lehet megoldás...
(#) lászlóóóóóó válasza F-Yoci hozzászólására (») Máj 15, 2010 /

ok.Köszönöm.De lehet hogy elviszem a motor mert nem biztos hogy vállalkozok a lemeztányér kicserélésére.Még1szer köszi!
Következő: »»   31 / 84
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem