Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Multiméter problémák

Témaindító: lgyk, idő: Szept 5, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   11 / 78
(#) oldfirehand válasza Ninoo hozzászólására (») Ápr 28, 2010 /

Ha ezen műszer 7106 IC-vel működik , az agyonvágódás valószínűleg a belső referenciafeszt érinti.Ez kb 2,8V-tal negatívabb a pozitív tápfesztől.( már ha jó) Ha megnézed az IC lábkiosztását, meg tudod mérni. Ha netán csak a nyákra "cseppentett" csip formában van, a kiosztás sorrendje akkor is ugyanolyan. (legalábbis én ilyet láttam.)
(#) skeldevelop hozzászólása Ápr 28, 2010 /

Hali, ...
Egy olyan kérdésem lenne, van nekem 1 Maxwell MX-25 201 es multiméterem, vásároltam hozzá 1 MC-25 691 müszere kapcsolhato lakatfogo adaptert lehet hogy a doksim hibás, itt olvastam hogy elképzelhetö, de lehet hogy csak én nem tudtam müködésre birni.

Az összekötésük, a müszer mérésérték beálitása érdekelne azaz hogy lehet müködésre birni ha valaki ismeri legyenszives leirni röviden de kezdö részére is érthetöen a használatát. Elöre is köszike.

A paraméterek alapján ezek csatlakozthatok egymáshoz, legalábis azt irja, de lehet hogy mégsem már erre is gondoltam
(#) kadarist válasza skeldevelop hozzászólására (») Ápr 28, 2010 /

A dokumentum mit ír? Azt vedd figyelembe, hogy ez csak váltakozóáramon (AC) működik.
(#) válasza skeldevelop hozzászólására (») Ápr 28, 2010 /

Szia!

A műszert (25-201) 200mV-os méréshatárba kapcsolva a kijelzőn megkapod a lakatfogó által mért áramot (amperben). A lakatfogódat - értelemszerűen - polaritáshelyesen kell csatlakoztatni a COM illetve a V/ Ohm csatlakozókba.
És ezt mindössze másfél perc Googlézás alapján mondom (Mellesleg tetszik ez az adapteres dolog, eddig nem tudtam hogy létezik ilyen is ehhez a műszerhez! Lehet, hogy én is beszerzek egyet...)
(#) skeldevelop válasza kadarist hozzászólására (») Ápr 28, 2010 /

Doksiban : fekete : COM, piros : V, Ohm -ba kel csatlakoztatni, müszert 200mV -re álitani, lakatfogot vezetékre és mér. Kiprobáltam és nem mér, 0000 marad a kijelzön pedig egész a porszivo 1400W ig töb mindenre rátettem.

Ne az egész kábelre tedd rá, hanem csak egy szál vezetékre. Vagy a fázisra, vagy a nullára!

Ja azt tudom nem a müszaki részével van gondom, mérövezetéken keresztül 1, 1 szál abba dugtam a terhelést amit mértem a fázisra.

meg van külön leketfogo, azt nap mint nap majdnem mindig használom konkrétan nekem az adapter a müszerel nem müködik, vagy nem jol használom vagy valamiért erre zeretnék rájöni miért is ?

Ha váltakozó áramra állítottad a műszert és úgy sem mér semmit, akkor garanciában cseréltesd ki.

a müszer mér már joideje használom, nincs gond vele

A lakatfogóra gondoltam.

ja oké holnap még megnézem ha csaknem mér akkor cserés lesz
(#) Ninoo válasza oldfirehand hozzászólására (») Ápr 29, 2010 /

hy!
Cseppentett IC-ről van szó. Mit mérjek és hol?"Vref+"-t vagy "Vref-"-t mérjem a táphoz?Az MA 838-as műszerben nem 7106-os IC van, a másikban lehet, nem tudom.
(#) Ninoo hozzászólása Ápr 29, 2010 /

hy!
3 hozzászólással elöbbi műszerrajz nem pont olyan mint az enyém. Tehát lehet, hogy az IC mégiscsak 7106.Az M830B típus például 7106.
A másik műszerem a DT 9205B-hez viszont nagyon kellene a rajz, mert a NYÁK-ra nincs feliratozva az érték.Az a műszer ellenállást már mér, de hálózati fesz helyett csak 6V-ot.
hegusp
(#) Ninoo válasza Baxi hozzászólására (») Ápr 29, 2010 /

hy!
Nekem is DT 9205B típusú műszerem van. Mivel nem találok kapcsolási rajzot, megkérlek, fotózd le közelről az SMD-ket.Vagy írd a képre a számokat olvashatóan. Az én panelemen néhány SMD olvashatatlan, így nem tudom kimérni hogy jók-e.Előre is köszönöm.
üdv, hegusp
(#) skeldevelop válasza hozzászólására (») Ápr 30, 2010 /

hali

Ez mind szép ez van a doksiba igy probáltam én is, a polaritás cserét még megnézem de eleve amper -röl beszélünk nem ? a V hez már nem lehet köze szerintem igy ahogy irtad ezt probáltam én is , adoksi alpján de semmi.
(#) baloghzoli1 válasza skeldevelop hozzászólására (») Ápr 30, 2010 /

Szia
"Output 1mV/A " tehát feszültség állásban kell álljon a müszer ,de jövö héten lesz egy ilyen nekem is
(#) válasza skeldevelop hozzászólására (») Ápr 30, 2010 /

Szia!

Igen, valóban árammérésről van szó, csak jelen esetben feszültségmérésre van visszavezetve! Nem tudom hogy pontosan miként működnek a lakatfogók, de érzésem szerint (nagyon leegyszerűsítve) van egy "nyitható" vasmag (amit ráakasztasz a mérendő vezetékre), és ezen van egy adott menetszámú tekercs, amiben adott térerősség hatására adott nagyságú feszültség indukálódik - és ezt méred a multimétereddel. Ezek alapján pedig szerintem teljesen logikus a multi feszültségmérő üzemmódba való kapcsolása (ahogy a doksi is írja).
Polaritáscserével meg semmire sem mész, mert a multimétered a COM csatihoz képest negatívabb feszültségeket is ki tud jelezni - tehát ha így nem működik, akkor felcserélt polaritással sem fog!

A doksi egyébként nem tévedhetetlen, de ekkora baklövés tényét tekintsük kizártnak: azaz ebből a szempontból biztosan jó a kézikönyved; ha emellett jól is mérsz, de mégsem jelez semmit a multiméter, akkor a lakatfogót vidd vissza gariba.

baloghzoli1:
Így van, és ez csak így logikus, ahogy te is írod.

Egyébként ha lehet, akkor majd legyetek szívesek megírni a tapasztalataitokat a szóban forgó lakatfogó adapter minőségéről és működéséről, mert lehet hogy beruháznék egyre - persze amennyiben nem tekinthető bóvli, piacos darabnak.
(#) zombee hozzászólása Máj 1, 2010 /

Üdv mindenkinek!
Nemrég hozzám került egy Voltcraft VC333multiméter.
Hőmérsékletet, feszültséget, áramot, ellenállást, diódát, tranzisztort mér.

Azaz feszültséget nem mér.
Helyette csak ugrál a kijelző, és a kijelzett érték nem nagyon változik amikor átkapcsolok kisebb/nagyobb fokozatra, csak a tizedespont pozíciója változik.

Ha rákötök valamit akkor kiakad(1 ), majd egyszercsak visszajön, és az érték csökkenni kezd, lassan átmegy mínuszba, majd ott is kiakad.

Persze a többi funkció hibátlanul működik.
Tisztában vagyok vele hogy a kijelzőt vezérlő processzor nem tudja hogy mit mér, csak a kapcsoló osztójától kapja meg a megfelelő feszültségértékeket.
A feszültség olyan mintha valahol a levegőben "lebegne", valahol az osztónál lehet a gond vagy kuka?

Érdekes módon a "kínai nagy" multiméterem, DT9205A ha ez jobban ismerős, kb. 5 éve tökéletesen működik, pedig már széklábbal széttörtem a csatlakozójánál a házat, párszor kisült az árammérő 250mA-es biztosítékja, a 20A-es nagyárammérőjét is párszor kiakasztottam, elhasználtam vele 3 mérővezetéket és 2 Duracell elemet...
(#) skeldevelop válasza baloghzoli1 hozzászólására (») Máj 1, 2010 /

délután megnézem készitettem egy vezeték darabot, dugo+ajzatosat ezen tudok mérni majd, de elöszedtem a normál lakatfogomat is hogy mire számithatok az tuti mutat, és ha az adapterel mégsem lesz semi akor valoban cserés lehet a dolog.
Amugy nem tudom mit neveznek bovlinak eredeti MAXWELL logos tipus számos meg minden és az ár minöség arány is stimmelhet, csak nem tegnapi darab.
Én egyszerüsiteni akartam azért vettem ahova nekem kell ot van nálam a müszer szinte mindig és ez praktikus hozzá nem kel plusz még vagy 2 szütyöt magammal cipelni

Vettem most még komplette 1000V -os mérövezeték készletett is meg auto amper, bizti tesztelöt is hozzá
(VOLTCRAFT) majnem egy 10000 es volt tuti nem bovli,
Conrad tol szoktam rendelni il máshonnan esetleg neten ha látok valmit ami ép kellene meg elfogadható, ár/minöség az elektromoság nem játék elsö a biztonság azt a plusz párezret megéri hogy ne durjon oldalba a 220/380 vagy amivel ép dolgozgatok
(#) baloghzoli1 válasza skeldevelop hozzászólására (») Máj 1, 2010 /

Van nekem is rendes lakatfogóm csak azokkal az a baj hogy a legtöbbnél a méröfej nagyon vastag( 43 átméröhöz) és nem mindenhol fér el PL.motoroknál a kapocsdekninél nehéz vele,ennek viszont kissebb feje lehet én csak katalogusban láttam
(#) skeldevelop válasza skeldevelop hozzászólására (») Máj 1, 2010 /

Na megnéztem, adapter 0 - nem mutatott semit, a lakatfogo 2,2 mért ez rendben is van ismertem a terhelést hogy mire számithatok.

most jöttem rá hogy olvasgattam a doksit hogy lehet nem is jó az én MX-25 201 -es müszeremhez, ez kicsit elszomoritott most összehasonlitom mert láttam már képen 2 féle MX-25 201 est hátha van valami különbség, addig is megnézem másik müszerel ha nem stim akkor sem biztos hogy a lakatfogo adapter a rossz lehet ugymond kompatibilitási hiba is Ha meg minden kötél szakad veszek egy másik müszert eddig vettem lakatfogot a müszerhez most veszek müszert a lakatfogom hoz
(#) baloghzoli1 válasza skeldevelop hozzászólására (») Máj 1, 2010 /

Ne már hogy ne legyen jó másik müszerhez,én egy Metrix-hez akarom.Próbáld meg a lakatfogóval feszültség állásban össze párositani
(#) skeldevelop válasza baloghzoli1 hozzászólására (») Máj 2, 2010 /

Ez igen, másik müszerel ad értéket csak ezt nem tudtam elenürizni de megnézem eggyezik e a kapot érték ennél meg az a gond hogy tulérzékeny már ha a vezeték felé közelitek is mutat valamit (olyan mint a digi fáziskeresön a villám jel ha ismeritek miröl beszélek) tehát valoszinü kell egy bizonyos foku érzékenység függöség is, délután megnézem még kisérlrtrzgetek vele csatlakoztatom és 1 esével körbekapcsolgatom ha igysem semmi akor erröl enyit ezután akkor irok erröl ha lessz épitö jellegü hozászolás vagy eredményt érek el bármilyen formában.

Ui: van egy másik tipusu adapter is és más gyártonak is van ugyanijen vagy hasonlo szériája, ha müködött volna vettem volna egy 400A -os nagyobbat is.
(#) skeldevelop válasza skeldevelop hozzászólására (») Máj 2, 2010 /

Ebben a témában lezártam, megnéztem nekem az van ami a maxwell-digital lapján is van és csak két fajtát mutatnak az itteni neten elérhetök masként néznek ki POWER / HOLD gomb van rajta nekem meg a lámpa meg NPN / PNP vizsgálo.
Ugynézki megoldottam ehez a tipushoz nem jó, hogy mért töbször elolvasva a könyvet AC V 200mV nincs a belitható mérések között ugytünik ilyen egyszerü lett a megoldás. Azmeg, hogy mért szerepel a listán amihez használható nem tudom, na ezt fejtse meg nekem valaki, megköszönöm neki mert nekem elfogytak az ötleteim
(#) kapcsrajz hozzászólása Máj 4, 2010 /

Sziasztok !

Kapcsolási rajzot keresnék egy :
Digitális ellenállásmérő DKE GANZ gyártmányú műszerhez.
Akinek lenne ilyen kérem ossza meg velem.
Sajnos a google-keresés nem hozott eredményt.
Előre is nagyon köszönöm.
(#) kobold hozzászólása Máj 6, 2010 /

Ha van valakinek egy szétszedett (vagy szétszedhető) DT9205A multimétere, hálás lennék egy, a forgókapcsoló érintkezőinek elhelyezkedését mutató fényképért. Egyik kollégám szétbontotta a műszert, óvatlanul kiszedte a kapcsolót, és széthullott...
(#) válasza kobold hozzászólására (») Máj 6, 2010 /

Szia!

Esetleg DT9205B jó lenne? Van valahol egy elfekvőben; és amennyire tudom, csak annyiban különbözik a DT9205A-tól, hogy utóbbinak kihajtható kijelzője van. Ha jó a B-s is, akkor előásom.
(#) Ninoo válasza hozzászólására (») Máj 6, 2010 /

hy!
A dt 9205B-nek én is fel tudom dobni a képét, mert épp szétszedve várja kapcsolási rajzát, amivel meg tudnám gyógyítani(talán).Ha kell.
hegusp
(#) válasza Ninoo hozzászólására (») Máj 6, 2010 /

Hali!

Nos, ha neked úgy is szét van szedve, akkor átadnám neked a kapcsolós témát, mert én per pillanat semerre sem találom a sajátomat. Már rég használtam (van másik), most meg épp költözik a műhelyem is, úgyhogy totális káosz van itt.
Szóval ha nem gond, akkor csináld meg légy szíves.

Egyébként előbb vagy utóbb biztosan megtalálom, és ha szükséges, tudok neked méregetni a belsejében - rajzom viszont nekem sincs hozzá.
(#) kobold válasza hozzászólására (») Máj 6, 2010 /

Mindettőtöknek köszönöm a választ, időközben annyit helyezgettem a kis lemezkéket, hogy sikerült összehozni, mér, ahogy kell.
(Ettől függetlenül kapcsolási rajz talán jó lenne róla, az ellenállás-mérést nem sikerült pontosabbá tenni, feszültség- és kapacitásmérés is tartományonként eltérő pontosságú lett.)
Következő: »»   11 / 78
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem