Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Szabályozható szimmetrikus tápegység
Lapozás: OK   2 / 4
(#) storm válasza storm hozzászólására (») Máj 14, 2010 /

Szóóval kapcsolások ötletek jöhetnek
(#) vilmosd válasza storm hozzászólására (») Máj 14, 2010 /

Hali
Ez a kapcsolas egy oldalas, de 0-25 voltig szabalyozhato. A potmeter hibaja eseten a kimenofeszely 0 volt. Kell hozza ket segedtap: egy +2.5 V a poti ref tapja, es -2.5 V a muveleti erosito es a szabalyzo tranyo megtaplalasahoz. Igy le lehet vinni 0 voltig a kimeno feszt. Ha nincs negativ tap, akkor a minimalis kimenofesz 1.25 V.
Udv Vili
Ps : Johet a szimmetrizalas !

var_ps.pdf

(#) dB_Thunder válasza vilmosd hozzászólására (») Máj 14, 2010 /

Nem rossz séma, csak teljesen felesleges már az LM ic, mert a feszstabilizálást megcsinálja az OPA..
..végül oda jutunk hogy csinálunk egy szim. labortápot műveleti erősítőkkel...
(#) vilmosd válasza dB_Thunder hozzászólására (») Máj 14, 2010 /

Hali
Idézet:
„mert a feszstabilizálást megcsinálja az OPA”
Es akkor hol marad az aramlimit?
(#) storm hozzászólása Máj 14, 2010 /

Arra is gondoltam hogyha esetleg nem lenne elég az az 1-1.5A amit ezek az ic-k még le tudnak adni a melléket kapcsolást átalakítva(!) beilleszteni egy tranyót is hogy nagyobb legyen a kimenő teljesítmény.Elég sok helyen láttam már ezt a megoldást
(#) storm válasza dB_Thunder hozzászólására (») Máj 14, 2010 /

Attól függ hogy mit értünk labortáp alatt amúgy jólenne ha tennél fel kapcsolási rajzokat mivel te biztos jobban értesz ezekhez a lényeg hogy egyszerű de nagyszerű legyen és nelegyen telebonyolítva mindenféle szabályzással
(#) storm hozzászólása Máj 15, 2010 /

Szerintem abban eggyetértünk hogy a tranyós megoldás lenne a legjobb mivel a stab ic-k sokat elfűtenek felvetődött az ic-s megoldás. Valaki kapcsirajzot küldene?

Mi lenne akkor hogy lm723-as ic épülő asszimetrikus tápból 2 lenne az áramkorlát poti és fesz szabizó poti meg stereo képet csatoltam
(#) ha6pc hozzászólása Máj 15, 2010 /

Szervusztok!
Egy rajz. Sajnos szkennerem nincsen.
(a második csak magyarázat.)
http://kepfeltoltes.hu/100515/P5150007_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/100515/P5150008_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
(#) storm válasza ha6pc hozzászólására (») Máj 15, 2010 /

Köszi!
A második elvi rajz ha úgy össze lenne rakva működne is?
Az elég egyszerűnek tűnik
(#) ha6pc válasza storm hozzászólására (») Máj 15, 2010 /

Mindenbizonnyal,hiszen ugyanaz,csak egyszerűsítve.
De ha az elsőről gondolatban elhagyjuk az egyenirányító és mérőszekciót,akkor tkp. ugyanaz.
Talán az áramkorlátozás lenne nehézkesebb.
Azzal együtt remek eszköz,anno sokan megépítettük-1993,vagy 94-ben. Egy példányt azóta is használok.
Valamelyik '70-es évekbeli rádiótecnika évkönyvben megvan ez egyszerűsítve. Ha kívánod,holnapra előkerítem.

Szóval akkor a második kapcsolási rajz elvileg és gyakorlatilag is működőképes esetleg nyákrajzod nincs véletlenül jó lenne
(#) ha6pc válasza storm hozzászólására (») Máj 15, 2010 /

Van,de egy ócska fénymásolat. Gondoltam,valaki-aki teheti-bemegy egy nagyobb könyvtárba, és előkeríti azt a fránya Elektor-t. (1991 December)
Kis türelmet,lefotózom,ami van!

rendben köszi

hálás köszönet hátha ettől okosabbak leszünk

Még annyit had kérdezzek hogy az előző oldalon az elvi rajzon a bekarikázott részek mik?? 2 dióda meg 2 tranyó az okéé de körülöttük azoknak az U alaku valamik azok mik?

1.PNG

(#) efraim válasza storm hozzászólására (») Máj 15, 2010 /

Szerintem optocsatoló lehet, nézd csak meg a nyilak irányát. Csak hülyén van rajzolva.
(#) storm válasza efraim hozzászólására (») Máj 15, 2010 /

márcsak az alkatrészlista hiányzik Jöhetnek még kapcsolások!!
(#) ha6pc válasza storm hozzászólására (») Máj 16, 2010 /

Azok a magyarok nyilai,csak már félvezetősek.
Amin elfele mennek a nyilak,az a nyilas,amin meg jönnek,az a céltábla!

Azért próbáltam mellékelni az alkatrészjegyzéket,mert ott benne van,hogy mifene az IC2, IC4.
Nem olvasol? Szórakozol? Pedig csak segíteni akartam.
Ha komolyan kérdezted,akkor viszont ne csinálj tápegységet!
(#) storm válasza ha6pc hozzászólására (») Máj 16, 2010 /

Nem konkrétan az ic-kre hanem az ellenállásokra és kondikra meg a diódákra gondoltam. Sokat segítettél elnézést a félreértésért
(#) ha6pc válasza storm hozzászólására (») Máj 16, 2010 /

Akkor viszont inkább én kérek elnézést az ostoba viccért! Sajnálom.
(#) storm válasza ha6pc hozzászólására (») Máj 16, 2010 /

no problem
(#) kadarist válasza storm hozzászólására (») Máj 19, 2010 /

Szia!
Sztereó potis szimmetrikus táp jó lesz?
Bővebben: Link
(#) storm válasza kadarist hozzászólására (») Máj 20, 2010 /

szia!
ha elolvasod a topik elejét akkor meglátod h énis valami hasonlóra gondoltam de senkinekse teccik
(#) kadarist válasza storm hozzászólására (») Máj 20, 2010 /

Pedig miért ne lenne jó? Szuperprecíz együttfutásra van szükség? Ugyan minek?
(#) vilmosd válasza storm hozzászólására (») Máj 20, 2010 /

Jo az vegulis (amig jo). Amikor a potmeter megszakad kijon a teljes tap a kimeneten. Utana el lehet menni a botba venni uj alkatreszeket. Mar lerajzoltam egy megoldast de szerintem meg sem nezted, csak hajtod, hogy "me'g-me'g-me'g". Egyszerubb lenne, hogy leulnel, vennel magad ele papirt, ceruzat, lerajzolnad a Te elkepzelesed, majd megcsinalnad. Ha nem mukodik vissza az elejere. Igy szoktuk csinalni a fejleszteseket.
Udv Vili
(#) storm válasza kadarist hozzászólására (») Máj 20, 2010 /

nemtudom.. de abban igazat adok, hogy az ic-s megoldás kedvezőbb mert ott csak a teljesítmény tranyó fűt és csak akkor van melege ha nagy áram folyik és nem is melegednek anyira
(#) storm hozzászólása Máj 20, 2010 /

Ittvan pl az lm723 ebből hogylehetne kettőstápot csinálni?
kép csatolva

lm723.gif

(#) storm válasza vilmosd hozzászólására (») Máj 20, 2010 /

Megnéztem a kapcsolásodat csak.. nemteccik aza 2 segédtápos megoldás meg ugyanúy ottvan lm 117 szóval akkor már egyszerűbb az lm723-al építeni mert szerintem poti nélkül ottsincs fesz..vagy tévedek?
Következő: »»   2 / 4
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem