Fórum témák
» Több friss téma |
Mar olvastam rola, ha jol emlekszem nem lesz egyszeru beallitani, mivel 2 uzemmodban is tokeletesnek kell lennie. Maskepp olvas CD es maskepp DVD modban. Megprobalom meglelni a megoldast.
Sajnos itt ahol a tanfolyamon vagyok, a proxy serveren tartalomszures is van, azaz rengeteg honlapot nem tudok megnezni, akarcsak a youtube-ot, de probald ki a kovetkezo linkeket: Bővebben: Link leiras: Bővebben: Link
Hibásan linkeltél, de kiszedtem belőle amit akartál=)
Hát anyira nemértem meg a szöveget, kár hogy angolul van... Magyar leírás nincs erről? köszi
Sziasztok!
sajnos sikeres szerelésem eredényeképpen letörtem a ventillátor csatiját az alaplapról, hogyan tudnám vissza rögziteni?SCPH500004 es a gép,Meg ha valaki megtudná mondani hogy milyen chpi chip:1 kép chip:2 kép Meg még annyi ,hogy a ps2 viszi minden trükk nélkül a ps1 es játékokat ?Mert az enyém nem akarja,fejcsere után, elötte vitte. ![]() ![]() ![]() Visszatelefonáltam a boltba ahol szervizelték és azt mondta az ember ,hogy valami vezetékeket kell átforrasztani.Csak azt nem tudom ,hogy amikor fejet cserélnek akkor mindent ki kéne próbálni ,hogy működik-e.És amikor vissza viszem hogy nem jó akkor meg külön fizetni kell érte mert hogy nem garanciális javítás.DE ELőTTE MŰKÖDÖTT RENDESEN (elnézést a nagy betűkért de nagyon felbosszantott a boltos ember van 1 olyanom hogy megvezetnek mert nem értek hozzá.Előre is köszönöm a segítségeket.Ha valaki kíváncsi a bolt nevére azt is szívesen megmondom.Hova ne vigye a gépét mert átverik.
Szkóp kell hozzá, meg kell keresni az RF jelet (lehet, h ki kell vezetni), és gyári DVD-s játékkal olvasás közben beállítani. De ha nem tudod mit miért, inkább el se kezd . . .
De képet nem raktál föl, mert lehet, én másra gondolok . . .
üdv mindenkinek!
miközben játszottam, a kisöcsémnek sikerült felborítania a konzolt. le is fagyott a játék azonnal. az eset után a gép az eredeti DVD filmeket, audio CD-ket lejátsza, vmint a PS2 vásárlásakor kapott demo DVD (sötétkék az írott felülete) is megy, viszont semelyik (eredeti) játékomat nem olvassa be. mi lehet a baja? a gép 1ébként nem chippelt, soft mod sincs. előre is köszönöm!
Sajnos ez nagyon nagy sokk egy ilyennek ! Bármi baja lehet: mechanikai gond - elmozdult valami, elállítódott; elektromos alkatrész kiszakadt a helyéről; de akár az olvasófej is sérülhetett.
Sziasztok! Nekem van egy ps2-em SCPH-70004. Lenne vele egy olyan problémám hogy először csak a cd-t olvasta be a dvd-t nem. Most viszont már egyiket sem olvassa be. Szerintetek mi lehet a baja? Kérlek titeket segítsetek (aki tud) ! köszi
Valószínűleg fej-gond. Kérdés, hogy elég a tisztítás, vagy csere. A tisztításnál,ha nem tudod, hogy mivel és hogyan, ne próbáld magad, csak hazavágod! Persze ha tudod mire kell ügyelni, magad is megoldhatod.
Sziasztok! Tudnátok nekem segíteni? Nekem egy scph-70004 van gondom! Az a gond hogy először csak a sima CD olvasta most meg már azt sem olvassa! Azt szeretném megkérdezni hogy hogyan lehet fejet beállítani? Van két potméter az alján! Azzal mit állítok? Meg van két csavar, ami a tekercs alatt lévő fémbe megy bele! Azok a fej magasságát állítják? Mert az előzőnél amit javítottam szintén ilyen hiba volt, de ott a fej magasságán kellet állítani és már jó is volt! Kérem aki tud segítsen! Előre is köszönöm!
üdv Qvasz2!
azóta kiderült, hogy fejhibás és vettem egy fejet amelyet majd gondoltam én beszerelek. az "új" fejen viszont van egy plusz forrasztás ami az eredeti fejen nincs (lsd a mellékelt képen). a szervizesek azt mondták, hogy az valami biztonsági forrasztás amit nekem kell leforrasztanom!? tudsz erről valamit? segítséged előre is köszönöm!
Jól mondták: az a 3 paca összeforrasztva védi a lézert az esetleges statikus szikráktól, mert arra igen érzékeny. Ilyen szikra már attól keletkezhet, ha kézzel megfogod a fejet! Beépítésnél hagyd végig, amíg csak lehet így. Mielőtt kézbe veszed, vagy megérinted, le kell vezetned magadból a statikus feszültséget a szerelés helyén: érints meg valami jól földelt fémtárgyat (pc ház, radiátor, vízcsap, gázcső), és azután maradj egy helyben, ne mászkálj, még a székről se állj fel! Ha felálltál, arrébb mentél, akkor újra testelned kell megadat. Sajnos egy ócska páka is kinyírhatja, amikor leforrasztod az átkötést! Igazából csak akkor szabadna róla leforrasztani, ha már be lett szerelve a helyére (kábel rá lett dugva), de ez nem minden géptípusnál lehetséges. Tehát csak nagyon óvatosan ! Sok sikert !
UI: De lesz itt más gond is: ezt a fejet beszerelés után be kell állítani szkóppal. Az a csavar, amit az elejébe csavartál, az egy beállító csavar. azt csak működés közben, az RF jelet szkópon nézve lehet tisztességesen beállítani. Ha már rászántad magad, hogy veszel egy új fejet, ami nem kis pénz, rá kellett volna még költeni a beszerelési költséget is, mert te ezt otthon nem fogod tudni beállítani ! (a kérdéseidből látom, hogy nem értesz hozzá)
igazad van/volt...
![]() kicsit könnyebbnek gondoltam a dolgot... ![]()
Sziasztok! Van egy problémám. Chippelt gépem nem hajlandó semmit sem lejátszani. Este még játszottam vele reggelre meg csak a piros köd jelenik meg. Segítsetek ha tudtok . Köszönöm. Sulc
sziasztok SCPH-50004 hogy tudom elérni hogy USB keresztül müködjön FreeMcBoot kártyát nem tudok csinálni mivel meg van halva a DVD meghajtó és az ismerőseim se tudnak segiteni javitani nem akarom mert drága a fej + a motorvezérlő IC is rosz ki is van szedve belőle hogy ne tegyen kárt a gépbe ezért szeretném elérni azt hogy USB-ről müködjön esetleg JTAG vagy valami megoldás hogy tudjak valahogy FreeMcBoot kártyát csinálni vagy valami más megoldás ha létezik előre is köszi
![]()
Ha meglenne még a gépem, azt mondanám, hogy hozd el a kártyádat, és megcsináljuk. Keress valakit, aki hajlandó megcsinálni.
Kaptam egy ps2 scph 50004-et. A DVD-t nem forgatja meg, ugyanúgy áll ahogy beraktam, halkan kattog mintha próbálkozna de lehet hogy csak az olvasót vonszolja ide oda. Semmit nem olvas, azt írja ki: disc read error.
Szétkaptam... A dvd-t forgatja, a lézer világít, nem olvas
99 % fejcsere. Amit hallasz, az az optika erőlködik, próbál fókuszálni, és beleveri a lencsét a lemezbe. (sony
![]() Ne sokat kínozd, mert szétkaristolja a lemezt.
köszi!
Levettem a dvd "lefogót" (párszor elszállt a lemez) de tényleg... az olvasó fel-alá járkál. Köszi!
Sziasztok!
A segítségeteket kérném a problémám megoldásához. Van 2 db PS2-m. 70004 és 75004. Mind a kettőnek ugyan az a hibálya. egyik sem forgatja meg a lemezt. Mi lehet szerintetek a probléma? Előre is köszönöm a segítséget!
A fejek próbálnak fókuszálni?Vagyis keresni a lemezt?
Igen, a fej bemegy a lemez alá és megpróbál fokuszálni.
Utánna az optika lemegy az alsó hejzetbe és nem történik semmi.
Lézerfej, fejkábel, motor... ezek hibásodtak meg leginkább úgy általában...
A lemez megmozdul? A fókuszálás közben szokott rajta mozdítani az elektronika, vagy fel is pörgeti. Ha egyik sem történik meg, akkor először a motort kell megnézni.
A lemez egyáltalán nem mozdul meg.
Ha kézzel megforgatom a lemezt és úgy indítom a lemez forgatás beblokkol.
sziasztok!
![]() Nekem egy olyan problémám lenne h van egy ps2-típusa SCPH-50004 és csak az cd-t olvas dvd-t nem... mi lehet a gond?? előre is köszi ![]()
VAN 1 PS2-SCPH-30004-EM anyi gondom van vele hogy dvd-t nem hajlandó olvasni,a sima cd-t viszi.mi lehet a baj?a gép nincs chipelve.
segitsetek légyszi
Kezd be halni az olvasófej.. Hamarosan csere
Hello
Van egy SCPH-50004-es ps2 kivan chippelve+mcboot is van rajta. Egyik játék (dvd) után nem akarta olvani a másik játékot csak gyárit (ps1 játék) és az írott uLaunchelf-et(cd) Mi lehet a baja? Előre is köszi |
Bejelentkezés
Hirdetés |