Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Klíma beszerelése, fűtés-hűtés házilag
Lapozás: OK   26 / 104
(#) scotty1979 válasza tibibalogh520 hozzászólására (») Aug 15, 2010 /
 
Maximálisan egyetértek.
(#) scotty1979 válasza pz87 hozzászólására (») Aug 15, 2010 /
 
Szia !!

Mivel inverteres midea ezért valószínűleg r410a-val működik.
Hőmérsékletre(óra alapján nyomásra) is fel lehet tölteni jól a masinát, csak extrém helyzetet kell teremteni a gépnek(kültéri kondi félig letakar. legkissebb hőmérséklet, legnagyobb venti ford)
Egyébként az r410a-nak terhelés mellett sem lenne szabad 8 barnak sem lennie.(jó ha kint 40 fok van, stb,stb, DE akkor is sok, főleg a 10 bar !
Minél több plussz gáz van a rendszerben annál magasabb hőmérsékletet fog produkálni, mert elmászik a munkapontja.
Teljes terhelésnél kb 6-8 fokosnak kell lennie az elpárnak, így tud(a veszteségek miatt és a szoba hőmérsékletétől függően) kb 10-14 fokos levegő kilépni a beltéridből(közvetlenül a lamellánál!!), aminek elegendőnek kell lennie a 17-18 fokos minimum hőmérsékletnek amit a gép tud.

Az olyan szerelés, aminél "elmegyagáz" eléggé ROSSZ
(#) scotty1979 válasza kaqkk hozzászólására (») Aug 15, 2010 /
 
(#) klimás56 válasza scotty1979 hozzászólására (») Aug 18, 2010 /
 
" Egyébként az r410a-nak terhelés mellett sem lenne szabad 8 barnak sem lennie.(jó ha kint 40 fok van, stb,stb, DE akkor is sok, főleg a 10 bar ! Minél .."

Bocs, de 8 bar-nál mennyi is a párolgási hőmérséklet ? Klímatartományról beszélünk ugye?
(#) kicsifigaro hozzászólása Aug 23, 2010 /
 
Szevasztok!
Egyszer már sikerült itt megjavítanom egy kombi gázkazán vezérlőelektronikáját 150 Ft-ból ,amit 45 ezerért akart kicserélni a szervizes.Remélem,most is sikerrel járok.
Van egy Genex G4WMC-25GW típusú split klímám.A hibajelenség a következő:a beltéri egységen félóránként elkezd villogni a TIMER felirat,majd a készülék kikapcsol.
Áramtalanítás,elemkivétel nem segített.Az okosok azt mondták,hogy vezérlőelektronika csere(30 ezer).Mint a kazánnál.Javítható-e ez,ki javít ilyet,illetve átkötésekkel ki lehet-e iktatni ezt a (vagy más) funkciót?
Igazából csak a hőfokszabályzás a lényeg,még a távvezérlés sem,mivel hálószobáról van szó,este be,reggel ki,ennyi kell csak,de a hőfokszabályzás fontos.Még úgy is jó,hogy egy fix értéket előre beállítok,és az örökérvényű lesz.
Ha van megoldás,megköszönöm,szevasztok.
(#) klimás56 válasza kicsifigaro hozzászólására (») Aug 23, 2010 /
 
Tippjeim:
- keress a gépen ,elektromos dekli alatt, mellettt esetleg FILTER RESET vagy FILTER CHECK gombot, ha van ilyen, általában ezzel törölhető.
- Kevés a hűtőközeg , a szonda letilt.
- Ha végképp nem engedelmeskedik a masina , szobatermosztát - beltéri ventillátor vezérlés- ezzel paralell egy kb. 5 perces késleltető időzítés indul a kompresszornak
- Van komplett hűtésvezérlő digi kijelzéssel , mindent tud amire szükséged van és nem eszement áron.

Idézet:
„Még úgy is jó,hogy egy fix értéket előre beállítok”

Ez azért nem jó véleményem szerint , mert a kompresszor állandóan menni fog , egyrész túlhűt , másrészt a villanyszámla az egekbe szökik. Nem fogja tudni mikor álljon le, mert mindig azt érzi , hogy pl. 28°C van a szobában.
(#) kicsifigaro válasza klimás56 hozzászólására (») Aug 23, 2010 /
 
Köszi a gyors segítséget.Az a komplett digit kijelzős egység hol kapható és mennyiért?
(#) klimás56 válasza kicsifigaro hozzászólására (») Aug 23, 2010 /
 
Erre inkább privátban válaszolok
(#) kicsifigaro válasza klimás56 hozzászólására (») Aug 23, 2010 /
 
Köszike
(#) kicsifigaro válasza klimás56 hozzászólására (») Aug 25, 2010 /
 
Köszi a gyors segítséget.A nyerő tipp a kevés hűtőközeg volt.Vagyis nulla,és a szonda letiltott,ahogy írtad.Csakhogy kb.egy hónapja lett feltöltve,de a "mestereknek" már annyi gondosságuk nem volt,hogy elgondolkodjanak,hogy mitől ment el a gáz,és hogy talán meg kellene keresni a lukat.Csak rátöltöttek,és elmentek.Eddig tartott.
Most szerencsém volt,egy lelkiismeretes szerelő megkereste és beforrasztotta a lukat.Azóta hűt mint az állat,és nem tilt le!
Szóval telitalálat volt,köszönöm mégegyszer a segítséget,szevasztok:kicsifigaro
(#) devil1980 hozzászólása Aug 25, 2010 /
 
sziasztok! Tudnátok segíteni abban, hogy vákuumszivattyút lehet e kölcsönözni valahol?
2 hónapja leszerelt (szakember által) klímámat szeretném az új lakásba felszerelni de vákuumszivattyúm nincs! Ha valaki tud segíteni azt megköszönném!
(#) klimás56 válasza kicsifigaro hozzászólására (») Aug 28, 2010 /
 
Örülök, hogy tudtam segíteni és főleg annak, akadt olyan KOLLÉGA , aki lelkiismeretesen elvégezte a munkát. A lyuk hol volt?
(#) kicsifigaro válasza klimás56 hozzászólására (») Aug 28, 2010 /
 
A kültéri egységben,a rézcső egyik kanyarulatában.Mákom volt,mert éppen hozzáfért.Mégegyszer köszi.
(#) devil1980 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Aug 28, 2010 /
 
Köszönöm szépen a segítséget, megpróbálom hétfőn!
(#) Macsek71 hozzászólása Aug 28, 2010 /
 
Skacok !

Azon töprengek, a klíma kültéri elhelyezése mennyiben befolyásolja a rendszer hatékonyságát. Szerintem sok esetben az egyszerűség dönt a kültéri helyének meghatározásakor. Extrém példa: feltesszük a déli falra az ablak fölé, mert oda csak 2 m csövezés kell, ha átvinnénk az északira onnan kéne vagy 8m... Déli falon szegény gép 40-50 fokos környezetben dolgozik, a másikon "csak" 30
Vagy ez a része a dolognak a kutyát sem érdekli ?
(#) blackdog hozzászólása Aug 29, 2010 1 /
 
Sok hasonló topicokt olvasok más fórumokon is. És nem értem
Falnak megyek attól a sok hülyeségtől amit itt olvastam. Fogorvost vagy autószerelőt nem akar valaki kiváltani a neten?
Egy a lényeg.. Ha hűtőst/klímást hívtok kérjétek el a zöldkártyáját... sok a kókler... egyre több.. sajnos... köszönhető többek között a hasonló topicoknak más fórumokon.
(#) blackdog válasza Macsek71 hozzászólására (») Aug 29, 2010 /
 
Nagyon is fontos a kültéri egység helye. Pl.: déli falon ahol folyamatosan süti a nap semmit sem ér. Csak a neves gyártók gépei üzemelnek ott is jó hatásfokkal.
Kültéri egység helye:
- ne tűzze a forró nap
- ne legyen kitéve az uralkodó széliránynak, ha mégis ne merőlegesen
- ne legyen extrém helyen, szerelő számára 1db létrával legyen szerelhető
- ne legyen hóhatár alatt
- könnyűszerkezetes házak esetén, ha lehet ne a falon legyen inkább lábon álló konzolon
- ha fűtésre is használjuk kellőképpen gondoskodjunk a fagyvédelemről

Meg még pár apróság, de ezek a legfontosabbak.

Sokan még ezt sem veszik figyelembe. 2m cső, oszt kész is.
(#) KTobi válasza blackdog hozzászólására (») Aug 29, 2010 / 1
 
[OFF]Autószereléshez ki nem ért? Fogat húzni még a kovács is tud
Barkácsoló emberek járnak ide. Van pár szerszám a háznál, van akaratuk, és ügyességük.

Ha jól értem azzal van bajod, hogy mi akarunk klímát felszerelni.
Egy klíma felrakása, nem nagy tudomány. Rögzíted, becsövezed, levákumolod, bekapcsolod, és mén. Nem csináltam még soha, nem volt rá szükségem. De hát egy jó szakember megcsinálja fél óra alatt. No most, ha gyárilag jó a klíma, körültekintően jár el az ember, és le is vákumolja, nem csak kifújassa, 99%ra mondom, hogy nem lesz gondja. És jobban járt mintha megfizeti a szakembert. Megmaradt a pénze. Persze, így nem keres a szakember. De hát ki szórja az ablakon a pénzt? Ha volna rendesen munka, és mindenki tudna magának eleget keresni, biztos hívná mindenki a szakembert, aki felel a munkájáért. Két dolog hiányzik általában ehhez. Nincs pénz, meg sokszor nem vállalnak felelősséget a munkáért. Lást az előbb, feltöltötte, de nem ellenőrizte, nem-e lyukas. Mindenki úgy próbál megélni ahogy tud. Mindaddig nincs baj vele még magát vagy mást át nem ver.
Az ember akkor fordul az általad is említett szakemberekhez, ha bonyolult az eset. Ahhoz meg már nagyobb tudás kell, nem elég a barkácsész.
Ha az ember tudja mivel játszik, mik a kockázatok, addig nem lesz gond.
Hány "szakember" csak kifújassa? akkor még mindig jobban jár, ha ő szereli fel, és kölcsönöz vákumszivatyút, és le is vákumozza magának. Igaz, garancia ugrott. De ezzel számol is.
Ha félreértettelek kérlek jelezd.
(#) blackdog válasza KTobi hozzászólására (») Aug 29, 2010 /
 
Nekem nem azzal van a bajom, ha magad rakod fel és bevállalod, hogy ugrik a garancia. Bár ezzel 2-3 ponton megsértetted a környezetvédelmi törvényt. :yes:
A gondom ott kezdődik amikor jön valami és azt mondja, hogy ő tuja mit tesz... én meg 1 hónap múlva mehet javítani és persze én vagyok a szemét mikor kiállítom a számlát.
Sokan úgy szerelnek fel klímát, hogy a legalapvetőbb elvárásokat/szabályokat sem tartják be. ÉSS.. vállalkoznak is erre..
Na arról nem is beszélve, hogy aki áruházban vesz "klímát" és még mondhatnék 1-2 "márkát" az meg is érdemli a sorsát.
Bocs...
Csak kiakaszt, hogy én folyamatosan képzem magam, tanulok, próbálok minőségi szolgáltatást nyújtani és mindig belefutok abba, hogy van pár "okos" aki fillérekért mindezt tudja. "később persze kiderül, hogy nem tudja csak nyerészkedik."
Én főleg hobby szinten foglalkozom az elektronikával, de nem hirdetem magam, hogy ilyen és olyan profin megoldom a gondod fillérekért.
(#) klimás56 válasza blackdog hozzászólására (») Aug 31, 2010 /
 

Maximálisan egyetértünk.
(#) devil1980 hozzászólása Szept 1, 2010 /
 
Sziasztok! Egy Midea MSG-12HRN2 -es kültérit, és egy Airwell ST SIM 12 -es beltérit szeretnék párosítani! Mindkettő R407/c gázzal működik! Szerintetek működni fog illetve a fűteni is fog? Előre is köszönöm a válaszokat!
(#) klimás56 válasza devil1980 hozzászólására (») Szept 2, 2010 /
 
Szia! Az adatok alapján a hűtőköri rész rendben van , a vezérlés lehet esetleg problémás. A Midea kültéri 5 eres kábellel megy , 4 + védőföld, az Airwell beltérit nem tudom, de nem hiszem hogy nagy eltérés lenne. A kapcs. rajzokat megtalálod a kültéri takarólapon és a beltéri burkolatán / lehet , le kell szerelni ehhez/ .
Jó tanács, egy régi bölcsesség után szabadon: ha valami nem megy, told meg egy relével..
Sok sikert !
(#) devil1980 válasza klimás56 hozzászólására (») Szept 2, 2010 /
 
Szia! Köszönöm a gyors választ! Már csak az lenne a kérdésem, hogy szerinted a fűtés is működni fog? Csak azért kérdezem mert a távirányítón nem tudok fűtést kapcsolni de ha auto -ra teszem akkor úgy működhet?
(#) devil1980 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Szept 3, 2010 /
 
Megérdeklődtem a bérlést de sajnos csak a náluk javításra leadott gépek helyett lehet vákuumszivattyút bérelni!
(#) klimás56 válasza devil1980 hozzászólására (») Szept 5, 2010 /
 
Szia! Csak akkor megy a fűtés, ha a beltéri erre alkalmas. Legegyszerűbb kontrollálni a vezetékek számát, ha 3 szál megy a kültéri felé , csak hűtős, ha 5 vagy több, akkor lehet hűteni-fűteni. Ha esetleg van külön külső szonda sorkapocs ,akkor kicsit macerásabb a dolog , de nem megoldhatatlan.
A beltéri sorkapcsát kellene először megnézni. Bocs de így típusszám alapján nem ismerem az Airwell-t.
(#) devil1980 válasza klimás56 hozzászólására (») Szept 5, 2010 /
 
Szia! Mellékletbe tettem a két kapcs.rajzot! Megtennéd,hogy megnézed és elmondod,hogy kell bekötni mert nem vagyok biztos hogy én jól kötném! Köszönöm!
(#) klimás56 válasza devil1980 hozzászólására (») Szept 6, 2010 /
 
Szia! Természetesen !
---------
MIDEA 1.>>> kompresszor fázis
AIRWELL 4. pont
--------
MIDEA 2. >>> közös nulla
AIRWELL 2-3.pont
--------
MIDEA 3. >>> váltószelep (hűtés-fűtés)
AIRWELL 5.pont
--------
MIDEA 4. >>> kültéri ventillátor
AIRWELL 6.pont

A védőföld egyértelmű. Nem elhanyagolni!! :felkialtas:
(#) devil1980 válasza klimás56 hozzászólására (») Szept 6, 2010 /
 
Szia! Köszönöm szépen a segítséget, ha tudom meghálálom!
(#) nonem hozzászólása Okt 28, 2010 /
 
Sziasztok!

Tudna nekem valaki segíteni?
Van egy Airwell TRIO 52 DCI kültéri egységem.(pontosabban több)
Hogyan tudnám tesztelni beltéri nélkül, jó-e a kompresszor?
Előre is kösz.
(#) klimás56 válasza nonem hozzászólására (») Okt 28, 2010 /
 
Szia! Ha esetleg a kapcsolási rajzát átküldenéd privátban , lehet hogy tudnék segíteni.
A rajzot valószínüleg az elektromos deklin megtalálod.A típust konkrétan nem ismerem , de nagy csodák nincsenek...
Következő: »»   26 / 104
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem