Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Autórádió (fejegység) problémák, kérdések, válaszok
Témaindító: angel83zs, idő: Máj 14, 2006
Témakörök:
Ez kuka. De kettőt rendeltem
![]() Na most majd szivargyújtó csatlakozót kell kotornom. Emlékeim szerint van is valahol.
Sziasztok egy olyan kérdéssel fordulnék hozzátok hogy van egy LG Lac5900RN Autórádióm.
6 hangszoró és 1 mélyláda erössitövel a 6 hangszóró a rádióra van kötve.Az lenne a kérdés hogy mért csinálja azt hogyha hangosra veszem (oylan 18körül pedig 35 ig lehetne)egyszerüen ujraindul.Pl ha usbröl hallgatom a zenét azt irja ki hogy USB CHECK és iylen kor elmegy a hang meg minden de ez a probléma csak akkor áll fenn ha hangosra veszem mélyláda nélkül is és mélyládával.Segitséget elöre is köszönöm Üdv Ricsi.
Igen járó motornál és álló helyzetbe is.
A baj szerintem az lehet, hogy a rádiónál már nincs meg a szükséges tápfeszültség, ez nagyobb hangerőn annyira lecsökken, hogy ki is kapcsol. Meg kellene mérni. Ha így van, akkor vagy megkeresni az okát, vagy húzni egy fix +tól megfelelő vastagságú új vezetéket. Ez lehet az akku, gyújtáskapcsoló, biztitábla, a lényeg, hogy ne nagyon csökkenjen az akkun mérhető fesz. Biztosíték legyen az elején.
Hello köszönöm a választ utánna járok de a készülékkel nem lehet gond ugy értem nem szart be vagy ilyesmi mert körülbelül fél éves.
Nem valószínű. Az teljesen normális, ha lecsökkent feszültségnél kikapcsol. Egy mérés után kiderül.
Még egy kérdés nem nagyon vagyok jártas de hol kell mérni akkor feszültséget hogy megtudjam mi a probléma?És szerinted milyen vastag kábellal lehetne ezt kiküszöbölni?
Mérj az aksin, és mérj közvetlenül a rádió csatiján. Mondjuk kicsit nagyobb hangerőn, mielőtt még kikapcsolna, mert úgy az érdekes. Ha nagy a különbség, az nem jó.
Akkor az ötletem az ,hogy az akkumlátortól viszek egy kábelt a rádióig ott ráforrasztom a powerra és kész csak kérdés milyen vastag leygen a kábel?
Most mondhatnám, hogy valahogy éreztem, hogy ebből a viszonylag értelmetlen projektből nem lesz semmi...
![]() Jó az úgy, ahogy van... Üdv Inhouse
Előtte a régit kikötöd, és az újra az akkutól legfeljebb 15-20cm-re raksz egy biztosítékot, ami max. egy egységgel nagyobb, mint a fejegységen. Persze a testkábel is legyen olyan vastag, mint a plusz.
Üdv Inhouse
Most mééé?
![]() (Ezt most magamra vettem. ![]()
Azért a régi magnó, amiről raktam is fel képet, az jó lett. Ezzel a hifivel az a baj, hogy túl okos, agyon van nyomva elektronikával, még a magnója is elektromosan vezérelt. Egy egyszerűbb darabbal meg lehetett volna csinálni.
Ezt is meg lehetne csinálni, ha jobban elmélyednék az elektrotechnikában. Viszont van családom, és a mikrosütő előtt szoktam szerelni, merthogy ott van egy ilyen félreesőbb zug, és nagyon tudnak neheztelni, ha napokig nem tudják használni a konyhai berendezéseket miattam. Amúgy a kislányom nagyon jófej volt, akksiról bekapcsoltam a transzmittert, szólt a hifin, és a párom kérdezte, hogy ez most mi a fene éppen, erre mondom, hogy hát a pendrive az USB-n át az mp3-at benyomja ebbe, ez FM adást csinál, és akkor ott a hifi rádióján beállítom, és szól. Hogy ő nem érti. Erre a lányom "abból abba!" Ez a szókincsének a 10%-a, 15 hónapos.
Nem azért de pl egy fontos kérdést nem tudtunk meg , hogy mekkora aksi van benne. Mert volt már nálam egy olyan autó ahol ilyen gond volt na ott az aksival volt gond. Még járó motor melett is lekapcsolt mert kicsit öregebb volt a kocsi mint 10 év és a generátor sem volt 100% os állapotban. Szerintem mielőtt nekikezdesz fúrni faragni fogj meg egy bika kábelt egy másik aksit és kapcsold rá. Próba aztán ha így is rossz akkor mehet tovább a fúrás faragás.
Ezt gondolom Ricsi168nak akartad írni...
De beszéljünk erről is, ha ilyen gyenge lenne az aksija, generátora, lennének gondjai az indítással is. És pl a világítása is gyertyalángra hasonlítana. Mennyit ehet a magnója? Mondjuk 10A? De ekkor már két sarokra is elhallatszik a zene. Csak a tompított 2*5A. Ott valami olyan lesz, hogy nem kap rendes 12V-ot, vagy rossz a testelése, esetleg valami enyhe rövidzár van a magnóban, ami elzabálja az erősítő elől az ampert. Viszont ebben az esetben a magnó kifűti a kocsit, és nincs a magnó hátulján biztosíték. Vagy van még az a lehetőség is, hogy a magnó erősítőjéhez nem jut elég áram, mert ott van valami szálvékonyodás. Bár ehhez jó lenne tudni, hogy csak a hang megy el, vagy az egész magnó kikapcsol, elsötétül-e a világítása. Én kezdetben rátennék egy multimétert a magnó házára, meg a bemenő pozitívra, feltekerném a hangerőt, és feszülten figyelném a feszültséget. Ha elmegy, akkor vezetékelés. Ha nem, akkor magnószétszedés.
Kifogás mindig van!
![]() Így éreztem már az elején, csak nem akartalak benneteket elkedvetleníteni. 2-ből kettő bejött! ![]() Tegnap szereltem kint a garázsban egy Suzukiba kp-zárat, és kerestem egy rádiót, hogy szóljon valami...20percet kerestem és nem találtam semmit, emlékeztem egy asztali órás-rádióra; nem találtam, egy hasonlóra, amit kivittünk a bolhapiacra; azt meg eladtuk, horgász zsebrádióm; nem fogja a garázsban, zenedobozom; kint van a sufniban, a kocsiban meg nem volt semmi, így csak az eső kopogását hallgattam...a vége felé már azon agyaltam, hogy fogok a polcról egy külső playgombos pc cd romot, egy pc tápot és az aktív hangdobozokat a műhelygéptől, de előbb kerestem a cd-imet, azokat sem találtam! Inkább nekikezdtem dolgozni... Üdv Inhouse
Ugyan, nem kedvtelenítettél volna el, körbejártam a problémát, és rájöttem, hogy nincs elegendő tudásom és eszközöm a megoldáshoz. Viszont az egyszerűbb megoldást megcsináltam, és jó így (csak nem elegáns).
Ellenben nézted a 40 éves magnómat (illetve mp3 lejátszómat)? Raktam róla fel képet. Azért az nagyon jól sikerült a lehetőségeimhez képest. Dolgoztam is rajta vagy 30 órát egy hónap alatt. És mindenki, aki látta működni, azt mondta, hogy műalkotás. Különösen az idősebb korosztály, akiknek konkrétan volt ilyen magnója. Ha majd egyszer lesz garázsom, ez a magnó (mp3) lesz ott a zenefelelős.
Nem ugrik be, adj egy linket!
Üdv Inhouse
SZiasztok nekem ,egy olyan problémám van ,hogy a vw beta autos kaszo ,az eggyik fele serceg ,lehuzott hangerőnél is amásik müködik rendesen.Mit lehet kezdeni vele ,cseréljek vég fokot,vagy dobjam ki.
![]()
sziasztok lenne 1 olyan problémám hogy, Orava AR117 típusú rádióm van és lehet rákötni video bemenetet aux ra és szerintetek lehetne valamit összerakni ami audio jelből csináll valamilyen video jelet
![]() ![]() ![]() a videojelet auxra úgy értem h L ch R ch + video jel bemenet van rajta
Sziasztok.
Kaptam egy md-4108 cd-s rádiót, és következő a gondom. Ha bizonyos szögből nézem és nem verődik rá fény lehet látni a kijelzést, viszont nem világít. A kijelző forrasztásait megnéztem nincs gond. Válaszokat előre köszönöm.
Valószinűleg a kijelző háttérvilágitása izzóval van megoldva.és tönkrement.
Cseréld ki, menni fog. Rizsszemizzó néven elektronikai boltokban beszerezhető.
Üdv mindenkinek segitséget szeretnék kérni... Gondban vagyok, van egy Blaupunkt autósmagnó egy puntóból és az a baj hogy nemtudom sehogysem rákötni a bemenetet az ISO-s csatlakozásoknál nézelődtem a neten és megpróbáltam oda rákötni azt de nemnagyon szuperál... akkor megpróbáltam a kazettás fejegységre rávinni a jelet akkor szólt de viszont csak akkor ha belenyomtam egy kazit és az is szólt időközben.. tehát a kazi meg a bemenő jel egyszerrel... de szeretném valahogy bekötni a bemenő jelet egy sztereojack csatlakozással csak nemtudom. mellékelem a képet fölülről a magnóról.Jólenne mondjuk ha valahogy rálehetne kötni a jelet pl. ha átkapcsolom a rádiót rövid hullámra vagy valami ijesmire gondoltam... Nagyon szépen köszönöm a segitségeteket előre is!
Bumbusok
Heló mindenkinek! Megoldottam a kérdésemet. Mivel nemlehetett az ISO csatlakozáson rákötni igy más megoldásra volt szükség! Oszciloszkóp hiányában nekem kellett kiötlenem egy műszert az audiojel kikeresésére... Ez végül egy fáziskereső bánta meg..
![]() Kiszedtem a belsejét és sorba kötöttem egy 2Kohm-os ellenállást meg egy 2ľF-os kondenzátort és ez volt az audió jel +ának letapogatója ezeket beleépitettem a fáziskeresőbe az izzója hejére... , a negativ fele az rálett kötve az autórádió testjére és igy már volt is erősitőbe audio jel bemenetem amikor megvolt az audio jel akkor megszólalt az erősitő. Ezzel a megoldással megkerestem az AM tunner-től a kimenetet egy elektrolit kondit vettem ki és azzal megis szakitottam, a jelet meg rákötöttem az enyémet jó igaz mono.. de szól ![]() Érdekesség amikor az FM csatorna szól akkor is lehet hallani a rádió adás melett a bemenő jelet ha van, ha nincs akkor pedig a bemenő jelnek a kábelja még antennaként is szolgál... ![]()
Sziasztok.
Az LG Mp3 autrádiók mindig úgy viselkednek hogy felpörgetik a lemezt ,elindul a lejátszás majd kb 15 mp múlva ismét pörgeti a lemezt?
Az alábbi érdekes problémával kerültem szembe. Van egy Kenwood kdc-w3044 típusú rádióm, és hozzá egy WagonR+. A rádiót 2 éve vettem, és eddig semmi baj nem volt vele, de mostanában nem kapcsol be. Szétszedtem a kábeleket, a biztosítékot ellenőriztem, kicseréltem, visszaraktam mindent majd mikor ráadtam a gyújtást az autóra, a rádió bekapcsolt, működött. A kocsit leállítottam, 5 perc múlva újra indítottam, de a rádió ismét nem kapcsolt be. Kábeleket széthúztam, visszadugtam, a rádió újra bekapcsolt... Az aksi sajnos ebben a hónapban 2x lemerült, fel kellett töltenem, nem tudom, hogy a két dolog között van-e összefüggés.
Aki találkozott már hasonló esettel, vagy lenne valami tippje, az kérem ossza meg velem. |
Bejelentkezés
Hirdetés |