Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Mi lehet a panel forrasztási oldalán, a négy furat közti alkatrész? Hűtő is van rajta. Szerintem valami teljesítmény FET szerű alkatrész, mert ez egy mézpergető vezérlő, és egyenáramú motort vezérel. Üdv.
Talán mosd le a hővezető pasztát és akkor esély van rá, hogy meglátod a típusát.
Elhiheted, lett volna annyi eszem, hogy lemossam a pasztát, de nem nálam van a cucc. Én csak ezeket a képeket kaptam róla. A kérdés továbbra is csak annyi, hogy ezek a képek alapján esetleg valaki felismeri az alkatrészt vagy nem. Ennyi. A "fogalmam sincs, de írok valami okosságot" válaszokat nem kell...
![]()
Hali Mindenkinek!
Mit jelent az hogy 220V/2x12V ?2 secunder tekercse van?Vagyis 4 kivezetése van,plusz a bemenő 2 230?És ha így van ahogy én gondolom akkor mind a 2 12 V-ot kell használni?Lehet hogy idióta a kérdés,de ezt sajnos nem igazán értem.Invertert (12/230 50 Hz kb 200 W) akarnék csinálni és a 220V/2x12V 2,3 A ajánlják hozzá.Pl ezt: Transzformátor
Szia!
A 2x12V azt jelenti, hogy 2db. 12V-os szekunder tekercse van. Az általad linkelt trafó nem lesz jó, legalább 200VA-es kell, de inkább egy kicsit nagyobb, ha 200W-ot akarsz kivenni belőle.
Na igen azt elfelejtettem hogy a trafónak is nagyobb teljesítményűnek kell lennie.Egy 30 W-os trafó 4700 Ft.Akkor nem igazán éri meg ezt megépíteni egy-két alkalom miatt.De legalább jól sejtettem a dolgot.
Köszi!
Helló!
Szerintem nézz szét itt az apróban, ennyi pénzért már majdnem 1kW-os trafót is lehet kapni(bár lehet, hogy nem pont 2X12V-osat, de az egy kis ügyességgel megoldható). ![]()
Amint lesz időm, szétnézek.Köszi a választ.
Sziasztok
Az lenne a kérdésem, valaki segítsen, Ez milyen csatlakozó? Lehet ilyet kapni? Mi a neve? milyen kiszerelésben kapható? lés hol? Köszönöm a segítséget. ![]()
Ez az ún. patch panel, többerű kábelek kifejtéséhez használják. Az érinkezője egy villa alakú érinkező, amibe a kifejtett kábel eret egy szerszámmal belenyomják, a villa a szigetelést átvágja, így nem kell blankolni. Beszerzése szerintem számítógép, és telefonhálózat építő anyagokkal foglalkozó üzletekben lehetséges
Köszönöm a választ
![]()
Szia!
Arra a csatlakozóra LSA IDC modul, vagy LSA terminál néven tudsz rákeresni a neten:Bővebben: Link Magyarországon boltban külön még nem láttam, de külföldről rendelni lehet.
Üdv.
Láttam motorbicikliken(régi romet) egy ilyen fura "fekete dobozt" a generátort és a gyujtást összekötve 4 csatlakozóval(2 középső megy ki a szélső 2 pedig be) arra lennék kiváncsi hogy ennek mi a dolga és nem-e lehet helyettesíteni? A válaszokat előre is köszi!
Szerintem a gyújtásmodulra gondolhatsz. Ilyen szokott lenni babettán is, meg hasonló felépítésű motorokon is. Ez egy tirisztoros gyújtásmodul, viszont ha rossz, akkor lehet kapni ugyanilyen modult a mai napig.
Én arra tippeltem valami egyenirányító lehet ami a váltó árambol(generátor azt ad) egyent csinál a gyujtó trafónak. Mert ugye a kocsis gyujtótrafók is egyenárammal(akku) mennek! Egy ujjabb motoron nem láttam ilyet(volt benne akku).
Az újabb robogókon, motorokon a trafóval egybe van öntve. A régi motorokra is lehet venni olyat, ami egybe van a trafóval, vagy külön gyári egységet.
Tiszteletem,
sikerült megfektetnem egy konyhai cd-s rádiót (Sony ICF-CD523). Most meg se nyikkan, főnökasszony meg ideges. Táp, diódák OK. Viszont közelükben van egy "K832 A1271" feliratú háromlábú alkatrész, amiről lövésem nincs, és neten sem találtam. Ha esetleg valakinek van ötlete, kérem ossza meg velem. Köszönöm!
2sk832 vagy 2sa1271 lesz az. Vagy N-Fet vagy PNP tranyó..
Üdv.
Mérd ki, hogy tranyó e vagy fet. De ha beteszel egy jó képet róla, az is jó.
Helló.
Van egy 3 lébú smd alkatrész amiről szeretném megtudni, hogy mi az. A felírat rajta: JSW es elforgatva 74. Esetleg az S lehet még 5-ös vagy 6-os. Köszönettel
Sziasztok. A problémám a következő. Előkerült a régi PC-m aminek elől van 3 kis LCD ami a hőmérsékletet jelzi. A vezetékek végén lévő hőérzékelő (vagy mi a szösz) eltörött.(ezt a részt kellene a mérendő részre ragasztani) Most ha direktre kötöm a vezetéket akkor a MAX 70C fokot írja ki. Beraktam egy KTY hőérzékelőt de ezzel is ugyanaz. A cucc ami eltörött méretileg nagyon pici gombostűfejnyi. Szerintetek mi lehet ha nem hőérzékelő?
Képet sajna gép hiányában nem tudok felrakni a telómal meg nem lehet zummolni úgyhogy sok minden nem látszana. ![]() ![]() ![]() Ezt most találtam a neten. Szóval nekem is hasonló volt csak már nincs rajta az a sárgás színű fólia.
Sziasztok! Két, azonos feladatot ellátó IC - vel találkoztam. GA 5210P és CMS 12530 Olyanok mint ha
555 - ök volnának. Szerintem két időzítő. Kenyér pirítóban vannak. Valaki ismeri?
Hello
bontottam egy pár alkatrést, de nem tudom m i lehet. Teszek be az egyikről képet. SO-08 -as tokozásúak. Az egyik: 205 C803 A másikak ST gyártmányúak azokra azt írták, hogy: 258 C806 és a másik meg: 293 C801 Mik lehetnek ezek? Köszi
Szerintem ezek optocsatolók, de hogy monó vagy duál,
azt méréssel lehetne megnézni.
Hát nem tudom. Ezek egy tápban voltak, de egy tápba minek 7 darab optocsatoló?
![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |