Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Tesla tekercs építése

Témaindító: finenet, idő: Júl 17, 2006
Lapozás: OK   86 / 227
(#) TheBartucz válasza pcroland hozzászólására (») Nov 4, 2010 /

Már közzétették a topicban. Itt van.
(#) pcroland válasza TheBartucz hozzászólására (») Nov 4, 2010 /

Koszi! Lecci ki sprint screenelned vagy valaki akinek megvan az eagle mert nekem nem telepiti fel.
(#) _BiG_ hozzászólása Nov 4, 2010 /

Itt egy két GU81-es VTTC

Meg még ugyanott mini SGTC meg SSTC-k is

Ja, németül

Üdv!
(#) nikolatesla válasza pcroland hozzászólására (») Nov 4, 2010 /

De ha van türelmed és meg van a kapcsolásod akkor vissza követve be tudod ültetni a cuccost!
(#) pcroland hozzászólása Nov 4, 2010 /

Rendben! Amugy mar probaltam csak nem nagyon ment lehet ugy jobban megy majd ha meglesz a nyak meg az alkatreszek(eloben)Azert ha valaki volna olyan kedves...
(#) belganarancs válasza pcroland hozzászólására (») Nov 4, 2010 /

Volnék,holnap megnézem,mit tehetek.Ma már KO.
(#) pcroland válasza belganarancs hozzászólására (») Nov 4, 2010 /

Oh! Koszonom szepen!
(#) belganarancs válasza belganarancs hozzászólására (») Nov 4, 2010 /

Na egyefene mail ment.Csak mert a bmp-t nem tudtam ide feltenni,mert tiltott,konvertálni meg nem fogok nincs erőm.Küldtem neked kettő félét,használd egészséggel.
(#) pcroland válasza belganarancs hozzászólására (») Nov 4, 2010 /

Koszi,koszi,koszi!!!
(#) BULL1988 válasza _BiG_ hozzászólására (») Nov 5, 2010 /

Köszi a képet! Holnap megpróbálom beszerezni a maradékot és aztán próbálkozok majd.... (nem kell túl sok dolog szerencsére)

Collector: a szekunder már meg van tekerve, így ez a lehetőség kilőve
(#) belganarancs válasza BULL1988 hozzászólására (») Nov 5, 2010 /

Milyen maradékot?
(#) pcroland hozzászólása Nov 5, 2010 /

Hello! Rajottem mi a problema megint a 12Voltos Teslaval,megpedig:elszigeteltem a hutubordatol de igyis összeer a csavaroknak köszönhetöen,mit csinaljak?
(#) TheBartucz válasza pcroland hozzászólására (») Nov 5, 2010 /

Egy szigetelőt kell a csavarra feltenni, ami nem engedi hogy a feje vagy a menetes oldala érintkezhessen a tranyóval, ez a képen fekete.
(#) BULL1988 válasza belganarancs hozzászólására (») Nov 5, 2010 /

Vezeték a primerhez, saruk, by255 diódák, ellenállások (a lágy indítóba is). Szerencsére ezek nagy része már megvan..... Most megyek el még egy cuccért és akkor kész leszek ezzel is.
(#) belganarancs válasza BULL1988 hozzászólására (») Nov 5, 2010 /

Ahogy készen van zúdítsd a képeket!
(#) pcroland válasza TheBartucz hozzászólására (») Nov 5, 2010 /

Köszi!!
(#) pcroland hozzászólása Nov 7, 2010 /

Hello! Azt szeretnem kérdezni,hogy tud-e valaki segíteni a zenélö teslával kapcsolatban,de mostmár csak úgy akarom hogy legyen pár gomb és mondjuk egyes gomb á hang kettes gomb b hang...ez megoldható ugye?de viszont kéne,hogy melyik hanghoz milyen freki kell annyit tudok,hogy az á hanghoz 440hz kell,de a többihez?És még az ,hogy az van írva valahova (plazmahangszóró) ,hogy az alapfrekit kell szaggatni,ez azt jelenti hogy van mondjuk 500khz-s alap freki és azt meg szaggassuk még 440hz-zel az a hanghoz vagy 500khz helyett egyszerüen 440hz-el szaggatjuk,és kéne kapcsolás is,tud valaki segíteni? :nemtudom:
(#) nikolatesla válasza pcroland hozzászólására (») Nov 7, 2010 /

Szerintem szintetizátorral lehet minden hangot kicsikarni belőle.
A yutubon van egy ilyen videó bár elég egyszerű kivitelezni,hiszen csak a szintetizátor hangszórója helyére azt kel be kötni
(#) nikolatesla hozzászólása Nov 7, 2010 /

Hali!
Szerintetek ez a kapcsolás működik?
900v-os anód feszt kap elvileg.
Mekkora szikrákat lehet várni tőle?
(#) BULL1988 hozzászólása Nov 7, 2010 /

Sziasztok!

Sikerült a primert is megcsinálnom, így már csak egy lágy indítót kell szereznem, mivel ami itthon találtam az rossz volt (mikrós). Arra gondoltam, hogy ezt megépítem, gondolom menni fog vele.....

Üdv, Pisti
(#) marksman hozzászólása Nov 7, 2010 /

Sziasztok csináltam egy új tekercset 6.3 cm átmérőjű csőre , a megtekercselt rész 11.6 cm , a huzal átmérőjét nem tudom pontosan, kb 0.05 mm2 , ellenállása : 6.7 kΩ lett.
Skori tesla teslatekercs 3. meghajtóval működtetem de még kissebbet szikrázik mint az előző tekercsem
(4 cm-eset) ami 5.8 cm-en volt megtekercselve .
Mér van ez ? :eek2:
(#) pcroland válasza nikolatesla hozzászólására (») Nov 7, 2010 /

Láttam a videót,de szerintem nem ilyen egyszerű,hogy fogunk egy szintit és a hangszóró helyét rákötjük a teslára (jó lenne)szóval még várom a válaszokat.Ezek a hangok kellenének:C D E F G A H c d e f g a h c' d' e' f' g' a' h' c'' d'' e'' f'' g'' a'' h''
(#) Collector válasza marksman hozzászólására (») Nov 7, 2010 /

Idézet:
„huzal átmérőjét nem tudom pontosan, kb 0.05 mm2 ,”

0,05mm^2 mint átmérő?
Rakd feljebb a primert.
(#) marksman válasza Collector hozzászólására (») Nov 7, 2010 /

Igen átmérő .
Már megpróbáltam a lejjebb-feljebb rakást, és a L1, L2 felcserélését is . úgyhogy nem tudom mi lehet.
(#) Collector válasza marksman hozzászólására (») Nov 7, 2010 /

Jobb lenne, ha a mértékegységeket tisztáznád először, az átmérőnek nem mm^2 a mértékegysége.
Tehát 0,12mm-es az a bizonyos huzal. Igazából ez mindegy itt, de ennyiből ismételten nehéz lesz megmondani, hogy mi a hiba.

[OFF]Jó , nem átmérő hanem keresztmetszet.

Nem 0.12 ! Véknyabb. Annyi nem lehet mert 6.7 kΩ a tekercs ellenállása.
De egyébként hogy tudom kiszámolni hogy milyen keresztmetszetű a huzal ? Mert megmérni nem tudom, olyan vékony.
(#) pcroland válasza marksman hozzászólására (») Nov 7, 2010 /

Digitális tolómércével.Ez az.
(#) pcroland válasza pcroland hozzászólására (») Nov 7, 2010 /

Na,valaki?
(#) marksman válasza pcroland hozzászólására (») Nov 7, 2010 /

És az megtudja mérni a 0.1 mm2 -től véknyabb huzalokat is ? :wow1:
Következő: »»   86 / 227
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem