Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » DVD lejátszó javítás

Témaindító: ddr, idő: Szept 10, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   39 / 84
(#) F-Yoci válasza dragon0 hozzászólására (») Okt 28, 2010 /

Üdv! Menüben hangbeállításai rendben vannak?
(#) dragon0 válasza F-Yoci hozzászólására (») Okt 28, 2010 /

Helló igen minden rendben van legalább 3ször végig mentem rajta de semmi lehet hogy elszállt az egyik végfok? de tudomásom szerint akkor elvileg valami hiba kódot kéne ,hogy ki jelezzen hangfalak tesztelve mindegyik jó :hide:
(#) F-Yoci válasza dragon0 hozzászólására (») Okt 29, 2010 /

Üdv! Egy végfok töbféleképp is tönkremehet, nem biztos, hogy "elszáll", hibaüzenet viszont csak ekkor van. Jelen esetben előerősítő is okozhat hibát, szoftveres gond is (menüből szoft reset-et próbáltál). Térhatás beéllítások is rendben vannak? Pl ha pro logic-on van, akkor csak ritkán szólalnak meg a hátterek, csak bizonyos mély hangszineknél...
(#) totikukac hozzászólása Okt 29, 2010 /

Sziasztok Mesterek! DVD Trion 6123 lejátszó, következő diagnózist produkál. Lemezt beteszem, kb. 15-20 percig rendesen lejátsza, majd elkezd ugrálni, és részeket kihagyva csak álló képeket látok, hang nélkül. Kérem, ha valaki már találkozott ilyennel, segítsen.! Köszönöm !
(#) Zseni válasza kadarist hozzászólására (») Okt 29, 2010 /

Szia nem mert látszólag rendben vannak! de megpróbálom
(#) F-Yoci válasza totikukac hozzászólására (») Okt 29, 2010 /

Üdv! Motorok, lézerfej, szalagkábel... Bármelyik lehet.
(#) dragon0 válasza F-Yoci hozzászólására (») Okt 29, 2010 /

helló hát következő történt menet a gép majd ki kapcsolt be kapcs hiba kod üz f61 kicseréletm egy db végfokot mert nem melegedet mint a másik három be is indult most megint úgyan az a probléma a menü tejesen rendbe van nem értem !
(#) makrodom válasza Baxi hozzászólására (») Okt 31, 2010 /

Megpróbáltam a tápot, nem akar m ü ködni. val ó sz i n ü nem ad le akkora feszt,amekkorát kellene! :no:

Valami ötlet? Mi mehetett még el? üdv!
(#) Nagy Endre hozzászólása Nov 3, 2010 /

Üdv mindenkinek.
Segitséget kérek az alábbiak miatt.
Van egy HYUNDAI dvd divx (dv261) lejátszom .Keveset
használtam mivel vettem egy combó video magnot
kb 4éve azota a dvd lejátszot( becsomagolva ) nem
használtam. Kénytelen voltam elövenni mivel a combo video-val a számitogéppel irt cd lemezt nem lehet le-
játszani.Mivel a dvd lejátszó fütetlen szobában volt elhelyezve ezért beüzemelés elött egy napig fütütt
helyiségben tartottam.Mivel korábban nem volt vele semmi probléma nem gondoltam,hogy hiba fog jelentkezni,.Bekapcsolt állapotban open kérésre (gomb) a tálcát nem adja ki helyette no disk-et
irja ki.Ezt követöen a dvd-burkolatát levettem fül-
piszkáloval a lézer fejet és a sineket megtisztitottam
holott tiszták voltak. a csuzda a sineken akadálytalanul csuszik .Azt észrevettem ,hogy a lézer (kocsi) akár elöre akár hátra állitom bekapcsolás után középre áll be. Nem tudom mi lehet a hiba ha tudtok irjátok meg mit kellene tennem a javitás érdekében. üdv csatár
(#) Vikesz92 hozzászólása Nov 6, 2010 /

Sziasztok!
Van egy Yamada HTS-3500 típusú asztali dvd lejátszóm.
Az egyik problémája hogy ha kinyitom a dvd tálcát egyből vissza húzza. A másik kisebb gond hogy a hűtése nem nagyon szokott szünetet tartani mondhatni mintha nem is lenne készenléti állapot a hangszóróknak is van 1 kis alap zajuk.
(#) sxdroid hozzászólása Nov 6, 2010 /

Sziasztok!
Segítség kellene nekem nem is kicsi! Szoval va nekem egy ALBA PDVD-316 os hordozható lejátszóm. Ha jól tudom angol gyártmány de ez lényegtelen gondolom. Nos a probléma az hogy kamionba van használva és hibátlanul müködött eddig és mindenféle előjel nélkül most megadta magát. Minden müködik rajta kivéve hogy semmi nemű lemezt nem olvas be. Se dvd se divx semmi. Ki írja hogy no disc. Szétszedtem hogy szemrevételezzem mégis mit csinál és mit nem? Hát a motor kicsit gyanus mert mintha nem akarna elindulni, de néha kapásbol elindul. A fej járkál oda vissza, de csak a lemez belső felén egy kicsi részen és probál olvasni gondolom én. egy 15 mp es probálkozás után már nem világít a lézer de a fej még mászkál. És ezután megál és kiírja hogy no disc.
Remélem tud valaki segíteni mert nagyon kellene a lejátszó és nem mellékesen mindössze 3 hónapos

Válaszokat előre is köszönöm és ha bármi info kellene még a segitség nyujtáshoz azonnal válasolok ha tudok!
(#) Doncso válasza sxdroid hozzászólására (») Nov 7, 2010 /

Próbáltad megpucolni a fejet? Ha nem, első körbe ezt kellene, Alkohol és fültisztítóval szoktam, elsőre alkoholos fülessel óvatosan megtisztitom, majd a száraz felével áttörlöm. Próba cseresznye.
(#) sxdroid válasza Doncso hozzászólására (») Nov 7, 2010 /

persze tisztítással kezdtem, de eredménytelennek bizonyult
(#) CHZ válasza sxdroid hozzászólására (») Nov 7, 2010 /

Leírásod alapján , lehet motor hiba .
Kösd le kivezetéset és pörgesd fel 9-10V tápról , kis kenés melett . Ha ezt követően működik , akkkor érdemes új motort keresni bele .
(#) sxdroid válasza CHZ hozzászólására (») Nov 7, 2010 /

hello! Szóval én igen amatőr vagyok és értem mit írsz nagyából, de mondom amatör vagyok Szóval van 4 vezeték ami a motorhoz megy, 1 test a többin 3.5v, 0.5v, 0.5v van. a két 0.5 ösön fel fel ugrik a fesz 2 volt ig mikor a motor probálkozik. melyikre kössem én a 9-10 volt ot?

köszi a segítséget és bocsi hogy ennyire amatör kérdéseket cimzek hozzád

Normál DC motor csak 2 kivezetés (fekete/piros ) .
Talán egy foto segítene , a mechanikáról .

Csak telos képet tudtam:S de ilyen!

Két kivezetés van , piros /fekete , arra megy a DC 10V , de kösd le a nyákról , mert hazavágod a m. vezérlő IC-t .
(#) F-Yoci válasza sxdroid hozzászólására (») Nov 7, 2010 /

Üdv, bocs a belevauért, de van egy egyszerűbb módja is, ha beteszed a lemezt, és elkezdi tekerni lassan, pár mp múlva megérinted újjal a csati mellett levő motorvezérlő IC-t, és forró, akkor tuti motor hibás.
(#) sxdroid hozzászólása Nov 7, 2010 /

kösz kösz mát nézem is!
(#) CHZ válasza F-Yoci hozzászólására (») Nov 7, 2010 /

A másik módszer előnye , hogy működőképes lehet rövidebb , esetleg hosszabb távon is .
(#) sxdroid válasza F-Yoci hozzászólására (») Nov 7, 2010 /

a csati melleti ic nem melegszik, ellenben tööle (a képen) jobbra lévő nagyobbik az eléggé melegszik!

Mert ha 10 volt ra kötöm micsinálok vele? Kicsit meg melengetem? amugy 3 fekete és egy piro vezeték van szoval nem tudom melyikre kössem... kinyirni meg nem akarom:S
(#) Puklee hozzászólása Nov 10, 2010 /

ÜdV!
Kaptam a mai napon egy Thompson dvd lejátszót javitásra pontosabban Dth109g típusut. A gond az hogy nem olvas be semmit kis kisérletezés után igen de vagy a menürendszer hülyül be vagy leáll az egész. megfigyeltem még, hogy néha bepörgeti a lemezt, pozicionál egy sort a lézer, megáll a tányér, aztán elkezdi a lemezt ellenkező irányba forgatni aztán leáll és ujra rndesen. de ha beolvasa meg elkezd összevissza pozicionálni vagy rángatózni a lézer. volt még egy kis baja nem adta ki a lemezt a szerviz leirása szerint táppanelt cseréltek benne csak a bibi az hogy nincs külön táp panel, minden egy nyákon van a baj egy kopott ékszij volt. de ez lényegtelen. Szóval valakinek lenen ötlete miért nem olvas?
(#) kadarist válasza Puklee hozzászólására (») Nov 10, 2010 /

Szia!
A tápelkókat kicserélted?
(#) Puklee válasza kadarist hozzászólására (») Nov 10, 2010 /

még nem. Viszont nagyon vékony filcel bejelöltem a lézeren lévő trimmerek helyzetét és álligattam kicsit ekkor ez a forgásirányváltás megszűnik, 60% ban a dvd ket be is olvassa( a cd-t nem csak zörög egy sort) de a divixes dvd ket ismeri csak be elinditja a filmet (ha elindítja, de ha el is jut a lejátszásig, addigra elkzd vagy lassulni a lemez forgása vagy a lézer elpozicionál de olyan is volt hogy 6-7 mm es "kilengéssel" remegett a tálca meg állt ill a lemez na.
minden esetben no disc vagy disc error a válasz
(#) Puklee válasza Puklee hozzászólására (») Nov 10, 2010 /

Üdv! Közben rájöttem egy dologra hogy lentebb emlitettem hogy a szervizben táp panel csere volt nos nem ez történt csak csúnyán írták az táp forrasztás volt és megnéztem a forrasztások alapján 1 1 w-os ellenállást egy elkót cseréltek és van még ott pár ujraforrsztás. lehet itt is lesz ok. Megtudakolom a hiba kialakulásának történetét hátha előrébb jutok
(#) albinolynx hozzászólása Nov 11, 2010 /

Sziasztok,

én egy samsung P380-as lejátszóval vagyok "megáldva".
Kerestem, nem találtam ehhez kapcsolódó hozzászólást.

Pár dolgot megcsináltam már.
Először is szemrevételeztem, semmi hibára utaló külsérelmi nyom nincs. Van benne egy "nagy" smd ic, ez semmittevés közben is kb 40C fokos. Gondolom ez az a bizonyos "mpeg", erre kell hűtést rakni.
Külön egységként van a kapcs. táp, mpeg, scart, előlap. Kondit sehol sem cseréltem, kb 1.5 hónapja lett üzembe helyezve.
Az olvasófejet megtisztítottam 96%-os alkohollal.

A hibajelenség, hogy nem olvas be dvd lemezeket. Gyárival is próbáltam, forgatja egy darabig "loading", majd "nodisc" hibával leáll. Audio cd-ket nagy nehezen lejátszik.
Holnap kipróbálom, de úgy emlékszem, hogy usb-ről sem volt hajlandó lejátszani. Bár lehet megállt csak film közben és ezen segít majd az mpeg hűtése.

A lemezeket azonos irányba forgatja mindig, csak egyszerűen nem olvassa be a dvd-t.
Tanácsokat várok, hogyan tovább. Köszi!
(#) Baxi válasza albinolynx hozzászólására (») Nov 11, 2010 /

Hi
amennyiben másfél hónapos akkor vidd vissza ahonnan veted, de szerintem fej hiba, ha a tápnál minden rendben.
(#) albinolynx válasza Baxi hozzászólására (») Nov 12, 2010 /

Tombolán nyertük, nincs hozzá semmi papír.
(Gyanús lehet, de original csomagolásban volt, viszont tényleg papírok nélkül.)

Milyen más alternatíva van még?
Következő: »»   39 / 84
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem