Fórum témák
» Több friss téma |
A BA301 egy hangfrekvenciás előerősítő. Az a kijelzős panel egy digitális óra.
Sziasztok!
Szereztem egy kijelzőt amiben egy bizonyos LBL-141 típusú VFD meghajtó IC van amiről semmit datasheet-et nem találtam. Segítségeteket szeretném kérni a dologban, hogy be tudjam üzemelni. Jelenleg nem tudom melyik a fűtés és melyik a táp és melyik a föld és a R L bemenetek. ![]()
[url=www.elektroncso.hu/cikkek]
Itt találsz irodalmat. Ahogy én emlékszem a fűtés a legszélső láb jobbb,bal oldalon,az anód az üvegen át lekövethető,a karakter lábakra + 30-40 voltot adva megfejthető a kijelző lábkiosztás.
Azt szeretném kérdezni ,valami értelmes felhasználása a "civil barkácsvilágban" elképzelhető-e ennek a kék téglának!?
A panel egy MOTOROLA "mobiltelefon " esze még 1995 ből. Az MHW 720A2 jelű tégla adatlap szerint egy UHF teljesítmény erősítő. Találtam még a panelon 2 tranzisztor tokot amit jó lenne tudni! BD944F és PBYR1045 F
Sziasztok!
Ismeri valaki ezt az alkatrészt? Felső sor: 84C4YYM Alsó sor:C0721 Köszönöm!
Szia!
TLC072I Bővebben: Link
Sziasztok!
Ezt a két darab kijelzőt nem ismeri fel valaki?
Sziasztok!
Van itthon 2db szenzorom, de nem tudom milyen. semmi adatot nem találtam róla. Esetleg megtudnátok mondani, vagy a leírását belinkelni. Köszönöm üdv vaszkó
Én a MHV720A2 (440-470MHz, 20W) csináltam anno PMR re végfokot (446,xxxxMHz). Az egy Motorolla 4800XL böl volt meghagytam rajta az elöosztót meg a végén az antenna ilesztö részt, kapott egy diodás negyedhulámú koax os adás vétel váltót (mivel a pmr a maga 170 mW jával nem volt képest hajtani az adás vétel váltó elektronikát).
Hali!
A mellékelt képen szereplő egyén mi lenne?Sima ledre tippelek. Köszi!
Találtam megint valamit.Bár ellenállás de nincs értéke csak egy angol szöveg.
Az elsőnél: lásd a szöveget, a másodiknál: lásd a megjegyzést. Nyilván változó értékű ellenállásokról van szó.
Kösz az ötletet.Valószínű ez az alkatrész csupán emlék marad a múlt századból.
Közben a tranzisztor tokos elemeket megfejtettem
Sziasztok!
Nem tudja véletlenül valaki, hogy a képen látható trafónak mi lehetett a funkciója? Nem ismer rá valaki? Egy csöves erősítőhöz szeretnék belőle kimenőt gyártani, de ha megbizonyosodok arról, hogy valamikor hasonló funkciót töltött be, akkor nem kellene szétbarmolni. Alul a huzal van kivezetve, annak átmérője 0,45mm, felül nem tudtam megmérni a huzalátmérőt, mert ott vezetékek vannak kivezetve, de szerintem hasonló átmérőjű lehet, ez a tekercs van kívül. A prespánra mindenféle számok vannak írva: 55/a-6 55/d-20 65/d-13
Üdv a segítőknek! 47 Ohmos ellenállásra lenne szükségem, és egy ismerőstől ilyet kaptam (kép). Bevallom ilyen jelöléssel még nem találkoztam, és a neten sem találtam ilyet. A kérdésem hogy akkor ezt beépíthetem vagy sem? Köszi előre is a segítséget.
Ez egy NDK eredetű ellenállás, és a 47R azt jelenti, hogy 47ohm. Egyébként egy multiméterrel könnyen meggyőzöghetsz az ellenállásáról.
Van egy diódám, kinézetre ont olyan mint az 1N4003 csak nagyon kicsit nagyobb. A következő felirat van rajta? IR9946 és az alatta lévő sorba 95-5252
Ez vajon kiféle miféle lehet? Mit tudhat? Jó lenne tudni, mert van belőle egy rakat. köszi
Mi lehet az a Manometrikus lámpa és mire használható?
Ez egy nyomásmérő (vákummérő) jeladó. Lámpának csúfolják.
Köszönöm! Sajnos még mindig nem értem, hogyan használták?
A "lámpa" amit láttam, teljesen zárt volt, a legvégén, a kb 10-15 mm-re elvékonyított végén belülről fekete volt (talán égéstől), és zörgött benne valami fémhenger.
Egy hőelemet vagy termisztort fűtenek fix árammal. A közeg hővezető képességétől függően fog változni a hőelem ellenállása. Ha nagyobb a nyomás, akkor jobban hűl, ha kisebb, akkor kevésbé. Van ionizációs is. ott egy kamrával mérik a vákumot. A gáznyomástól függően változik a kamra vezetőképessége. Az orosz szövegből ezt lehetett kiolvasni.
Vagy a közeg dielektromos állandója (kapacitásmérés) változik a nyomással arányosan és ezt mérik.
Sziasztok!
Tud valaki segíteni a képen látható két alkatrész beazonosításában? 5 lábú: L436lódú és a 6 lábú: ZS20 kódú érdekelne. Több helyen kerestem (pl. Turuta 2007), de semmi eredmény eddig.
Hali! Kicsit nem ide vág de máshol nem kaptam választ! SMD diódákat hogy tudom beazonosítani ha már nem jók? Illetve van egy SOT-23 tokozású tranzisztor és ez áll rajta:03 7n t vagy Q3 7n t (a 7n el van fordítva 90 fokkal a többihez képest) A kérdésem az lenne hol tudok venni ilyet vagy mivel tudnám helyettesíteni! Előre is köszönöm a segítséget!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |