Fórum témák
» Több friss téma |
Nem tudom sajnos nincs semmi ráírva csak egy szám! Google nem dobot ki rá semmi használhatót
Erre gondoltam konrétan
C1C2 10 000 uF c3c4 470 nF..100nF Mit szoltok? ![]()
Mégis mekkora lehet? Súlyra?
2db 10000 µF 50V elég lesz . A 100n kell.
Deh gondolom elégnek kéne hogy legyen mivel egy régi tranzisztoros erősítőből való!
A greatz 3A-os eléglenne?
Biztosan nem. 8A vagy 10A kell. Ezen ne spórolj.
Ha erősítőben volt akkor talán nagy gondok nem lesznek. De nagyobb teljesítményre ne számíts mint ami előtte volt.
Hali!
Koszi szépen a választ, nem is fogok spórolni veszek inkabb nagyobat! Még azt szeretném kérdezni hogyha veszek 4darab2 amperos diódat es abboól rakom ossze az oszadódik es 8Amperos lessz a híd nem? vagy rosszul tudom?
Üdv!
Az úgy nem lessz jó, inkább 8-10A t vegyél!
Aha már megvettem ma mindent hozzá!
Kérnék még valamit, hogy a bemenetre kell kötni ugye a pot métert hogy tudjam szabályozni a hangot! Javítsatok ki ha tévedek! Nem tudok valami kapcsolási rajzot adni ???
Mármint hogy kell bekötni a potmétert az erősítő elé?
Igen valami o j asmira gondoltam!
De h láttam e t cer egy kapcsoláson hogy voltak oda kotve még kondenzátorok! Jobb hangzás végett vagy nem tudom minek az oda de h sz ***** tem felesleges Nincsen olyan szó hogy deh , viszont J helyett a ly kellett volna és sztem sincsen, de van szerintem ! No meg nem etcer ..hanem egyszer .
A kondit az egyenfesz leválasztása miatt szokták betenni. Bár a rajzon nem rajzoltam be azért be teheted, a poti csuszkája (nyíl) és az erősítő bemenete közé.
Köszönöm szépen a rajzot!
De kérdem, hogy akkor sem lessz semmi hangkülönbség hogyha nem teszem a kondenzátort! Vagy lessz hallható különbség? Ja és ha nagyon akarom a kondit mekkorát?
Hello!
Ha nincs a meghajtó fokozat és az erősítő bemenete között egyenfeszültség különbség, nem kell kondi. (De általában alkalmaznak, mert nem lehet tudni mire akasztod rá az erősítőt.) A kondiértéke, pedig az erősítő bementi ellenállásától (plusz a poti ellenállásától.. de ez általában elhanyagolható értékű a bemeneti ellenállás mellett), és a szükséges alsó (fa) határfrekvenciától függ. fa=1/(2*pi*Rbe*Cbe) De ez a téma teljes mértékben OFF ebben a topikban.. Irány valamelyik erősítő topik >> üdv! proli007
A tranyót úgy mérjem gondolom, hogy közben nincsen rajta semmilyen feszültség, ugye?
Na megmértem az egyik végtranzisztort. Az eredmény az lett, hogy B-E illetve B-C pontok között a megadott 500-700 mV-on belül volt. Viszont C-E irányban olyan 1000 mV körüli értéket mutatott a műszer. Lehetséges akkor, hogy a tranzisztoroknak ámen? :no:
Az nem jó 1 et kellene hogy mutasson a müszer.Ahogy fentebb is irták akkor valószinű hogy "megszaladt "a C-E közötti tartomány. Ugye kiforrasztott állapotban mértél? Tranyó típusa?
Nem. be volt forrasztva :hide:
Típusa: Tesla MA7805
MA7805 ? akkor az nem is tranyó hanam stab IC. Ez a 7805 +5 voltos stabkocka csehszlovák változata másfajta tokozásban, akkor viszont ezt csak úgy nem lehet kimérni mint egy tranyót.
Mégis csak jó lenne egy rajz ehhez a táphoz.
Én is csodálkoztam, hogy ugyanúgy 7805 a jelzése. Kapcsolási rajzot viszont nem tudok adni maximum lefényképezni és az értékeket feltüntetni a képen, mert neten nincs róla semmisem...
![]()
Szia! A lényeg a 7805. Adatlap: Bővebben: Link
Én is ezt kerestem csak TO3 hoz nem nagyon találtam, na mindegy. Most jön az hogy mérni kellene.Nézd meg hogy a 7805 bemenete meg kapja e a szürt egyenfeszt (azt ami a puffer kondin van), s hogy változik e a kimenetén a feszültség ha elforditod a hozzá tartozó forgókapcsolót vagy potenciómétert .Bár nem tudom mennyire vagy jártas a szerelésben és irtad hogy csak 12 éves vagy , ha nem vagy tapasztalt akkor inkább ne fogj bele egyedül, inkább javittasd meg.
Öööö félreértettél. Nem 12 éves vagyok hanem 12.-es (szakközép 4. osztály
![]() Amúgy nem mondom h nagyon ott vagyok az elektronikában de azért nemvagyok belőle teljesen nulla sem. ![]() ![]()
Ja az mindjárt más
![]()
Trimer potencióméterek rendben, ha jól látom azok elég régi típusok .
Hali! Nekem is lenne egy problémám!
Megépítettem a 2hídba kötött TDA7294-es erősítőt! Semmi baja csak ha ráteszem a feszültséget és akarnám kiprobálni egy árva hang nem jön belöle!
Majd megnézem őket egyenlőre a stab IC-t méregetem. A bemeneten nincs feszültség, de a kimeneten viszont 3,2 V van (és tuti nem keverem a lábakat 6x megnéztem!!!)
Nemhogy a mute össze van zárva?
De miért nem a 7294-topikban társalgunk erről?
Megmértem a potmétereket is kivétel nélkül mind rossz
![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |